Miha Z. Objavljeno Marec 18, 2008 Opozori Objavljeno Marec 18, 2008 .. sicer so vsi mehaniki barabe ampak eni vsaj naredijo tako kot je treba.. ej pa še neki.. če volan do konca zamotam v eno smer (ni važno katera) ko recimo obračam mi ropota tako kt da bo kej dol padl... zvok je podoben kt da se neki močno preklada notri oz.. kt da bo padl dol pol avta.. ta zvok se močno sliši tudi zunej ne samo notri v avtu..tudi za to sem ga že peljala na remont in tip ni nič ugotovil (se ne čudim).. je bil pa počen meh pa so ga menjali.. ampak ropota še vedno.. in to tudi že dela kar nekaj let in ne morejo ugotoviti kaj bi bilo.. ima kdo kako idejo? Hvala :closedeyes: Meh oz. manšeta ščiti sam zglob pred zunanjimi vplivi.In če ta zadeva ni bila pravočasno zamenjana obstaja verjetnost, da je šel homokinetični zglob. Ni pa tako drag...(konkurenca) :D
črnolaska Objavljeno Marec 18, 2008 Opozori Objavljeno Marec 18, 2008 Hvala :closedeyes: Meh oz. manšeta ščiti sam zglob pred zunanjimi vplivi.In če ta zadeva ni bila pravočasno zamenjana obstaja verjetnost, da je šel homokinetični zglob. Ni pa tako drag...(konkurenca) :D zdj pa reči da ni res :D :whistle: aja?? kolk pa približno pride? sej veš gorenka sem :unsure: a pa je to kej nevarn? ker ta ropotanje dela že kar nekaj let.. od lani k sm pa ta avto jz dobila sem se pa tega popravila bolj polotila če mi nebi pol takoj na remontu 400€ v prvem šusu zaračunal potem pa še slabih 200€.. pa smo bili tm.. po tamalim 600€ pa nič popravljenega pa kup slabe volje.. pa še neki me zanima.. v kratkem mi bo šlo tisto vezje :? k je če odpreš havbo čisto zgoraj pri in takoj ko se neha sprednja šipa.. (jz ne vem kako se imenuje ne spomnim pa se da bi mi mehanik povedal.. ker je samo neki jamral zravn).. a kej veš kolk bi prišla zamenjava tega? in koliko je to dela? uglavnem ugotoviš da je avto poln elektronike luksuz dokler dela... ko pa začne stvar crkovati pa delaš samo še za avto.. lp črnolaska
Miha Z. Objavljeno Marec 19, 2008 Opozori Objavljeno Marec 19, 2008 (popravljeno) zdj pa reči da ni res :D :whistle: ni res! eni smo prow fajn O:-) Pa če bi si črnolaska počasi omislila kak drug avto??Glede na vse probleme ,ki jih maš bi Miha,če bi bil avto moj vse skup zažgal... Popravljeno Marec 19, 2008. Popravil Miha Z.
črnolaska Objavljeno Marec 20, 2008 Opozori Objavljeno Marec 20, 2008 Ja no ja... jz pa imam z mehaniki same probleme :D al mi noben ne verjame ko govorim kaj je narobe.. en je skregan ker nism hotla it na kofe z njim (kaj sej je računal delo posebej :closedeyes: ) avto pa sem ravno lani dobila.. in sem tako površinsko gledano kar zadovoljna z njim. glede na to da sem imela prej Reno 5 in da sem ostala ob cesti povsod kjer je bilo najbolj zaj*** zravn pridt (izvoz avtoceste, križišča, obvoznica...) je ta še kar ok.. le rahlo me motijo te male napakce ki se pojavljajo (oz. so že nekaj časa na avtu pa se jih noben ni polotu popravt - ker dokler ne crkne je kar dobr za ene) :unsure: sicer pa avto je lep :D
Frips Objavljeno Marec 20, 2008 Opozori Objavljeno Marec 20, 2008 predolgim čakanjem in še ogromenmu računu na koncu pa še vedno dela kar je delal prej Če po popravilu, napaka ni odpravljena se uveljavlja garancija na popravilo ;) Kako lahko veš, da ti bo elektronika v kratkem crknila ? :hmm: Zanimivo kako so mehaniki iznajdljivi, ko je potrebno dekle okol prenest :D
črnolaska Objavljeno Marec 20, 2008 Opozori Objavljeno Marec 20, 2008 Če po popravilu, napaka ni odpravljena se uveljavlja garancija na popravilo ;) Kako lahko veš, da ti bo elektronika v kratkem crknila ? :hmm: Zanimivo kako so mehaniki iznajdljivi, ko je potrebno dekle okol prenest :D Ja ampak.. če rečeš da ti nekaj ropota.. in ugotovijo počen meh in ga zamenja pa spotoma še olje pa še mal pobrusi kako zadevo..pa račun nanese.. na kaj pa se boš skliceval da je garancija ? ropota še vedno meh pa ni več počen. :rolleyes: kako vem da mi bo elekrtonka crknila? ker če ga prilopiš na računalnik kaže napako in to da dela slabo.. tako vem.. kazal mi je pa bratranec ki je edini ki mi je sicer povedu da po njegovem babe nimajo pojma ampak še zmeri pa pove kar ugotovi..in je tudi edini k zrihta kar zna čim bolj poceni in čim hitreje če se da.. jz dajem mehanike v dve vrste: eni te zajebavajo (ženske) a naredijo kar morejo.. drugi pa zajebavajo in nič ne naredi.. v kranju na remontu sem hotla bit zravn da mi na servisu nebi vlivali starega olja notr.. in so me pustl zravn točno do takrat.. prej je pa skor eno uro gume dol dajal pa mal brusu tm pri kolesih (pa delu se da dela) pol me je pa poslal vn.. :ninja: da se kao nebi umazala pa sem stala par metrov preč.. seveda sem mogla it vn.. ampak je prišel pol moj notr in znoru.. ker mi niti klem niso spucali...da ne omenim da sem takrat plačala mal čez 400€... zdj pa reči da niso barabe!
Frips Objavljeno Marec 20, 2008 Opozori Objavljeno Marec 20, 2008 Ja ampak.. če rečeš da ti nekaj ropota.. in ugotovijo počen meh in ga zamenja pa spotoma še olje pa še mal pobrusi kako zadevo..pa račun nanese.. na kaj pa se boš skliceval da je garancija ? ropota še vedno meh pa ni več počen. :rolleyes: Ja to se strinjam. Držal sem se tistega, ko si napisala, da plačala ful, pa še zmer ropotalo. Če so pa še kaj dodatno ugotovili, je pa to druga pesem :D kako vem da mi bo elekrtonka crknila? ker če ga prilopiš na računalnik kaže napako in to da dela slabo.. Še ne pomeni, da bo crknila :D Dobro to so že filozosfke zadeve. Upam, da urediš čim hitreje in čim ceneje :D
JaRaNe Objavljeno April 1, 2008 Opozori Objavljeno April 1, 2008 mene pa zanima kako se odpre ogledalo na sovoznikovi strani, ker mam skrivlen zatič, ki pride na motorček za električni pomik.... zanima me pa še kako naj pridem do zobnika, pri zadnjem brisalcu.... avto je škoda felicia letnik 99, mislim pa da ima precej podobno kot ostali avtomobili, sploh seat in VW
RHonda Objavljeno April 21, 2008 Opozori Objavljeno April 21, 2008 Ko volan čist desno al pa levo namotam in grem v ovinek (ko speljujem) mi not pri kolesih nekej poka. Kaj je to ??
simonsi Objavljeno April 21, 2008 Opozori Objavljeno April 21, 2008 Polosovina, natančneje homokinetični zglob.
JeRn3j Objavljeno April 22, 2008 Opozori Objavljeno April 22, 2008 pozdrav zadeva je taka. Torej imamo avto renault scenic `98 .... (puj jebemti) uglavnm, zadnji sm se jaz domov pripeljal in vse je bilo brez problemov. Ko smo ga danes želeli vžgati zadeva ne vžge... Torej kako se zadeva odnaša? ... ko daš kontakt vse normalno, vendar ko daš za vžig zadeva samo kratko "ccck" naredi in to je to. Štarterja niti ne premakne, moto ne vžge. Probal smo na kable če bi biu aku, pa ni... na poriv zadeve na kresne... ko dobi hitrost, se spusti sklopka in avto se ustavi, kot da se bati ne premaknejo , oz. se na mestu ustavi. kaj bi lahko bilo narobe? se mi zdi da če je štarter šou bi moral avto na poriv vžgat... je pa res da se je en dan prej meni ko sm ga zalavfal začelo rahlo kadit izpod havbe in smrdelo je po zažgani plastiki/gumi... ko sm havbo odpru ni bilo ničesar več, vendar je avto brez problema normalno vžgal... Zdej me pa zanima če je to kaka veza da zdaj ne vžge? če bi kdo kaj vedel se priporočam... LP
simonsi Objavljeno April 22, 2008 Opozori Objavljeno April 22, 2008 Še se tut v peti prestavi na poriv mašina ne obrača, je nekaj zaštekalo. :hmm:
JeRn3j Objavljeno April 22, 2008 Opozori Objavljeno April 22, 2008 Še se tut v peti prestavi na poriv mašina ne obrača, je nekaj zaštekalo. :hmm: to so na servisu rekli... v peti se mašina vrti oz. se vrti tisti jermen... no ja ju3 gre na servis ker ne bomo sami rešil tega... je mehankar clo reku da je lohk zaribu :kva2: sam itak je to nemogoče (skoraj) :krneki:
RHonda Objavljeno April 22, 2008 Opozori Objavljeno April 22, 2008 O jebemti renault, da ne bo še men...hitr megana prodat pa civica kupit !!!
črnolaska Objavljeno April 23, 2008 Opozori Objavljeno April 23, 2008 ni res!eni smo prow fajn O:-) Pa če bi si črnolaska počasi omislila kak drug avto??Glede na vse probleme ,ki jih maš bi Miha,če bi bil avto moj vse skup zažgal... ej spet jz :whistle: sam neki me zanima... v ovinkih mi zdj vedno ko je volan zamotan do konca ful poka in "grmi" (ne znam drugače povedat), zdi se mi pa da mora bit neki narobe tudi z aksam ker če slučajno avto pade v kako manjšo luknjo na cesti se mi zdi da bo podvozje kar odpadu tako zaropota.. tole dela kak slab mesec odkar sem parkrat nepričakovan s celmu avto "padla" v obcestno jamo z niti ne tako malo hitrosti (okoli 75km/h). sicer bom avto mogla kmal pelat na serivs ampak vseen me zanima če veš okvirno kaj bi lahko bilo? mal na hitro smo gledal fedre pa zgledajo celi.. pa mehovi tudi
Guest Brumer Objavljeno April 23, 2008 Opozori Objavljeno April 23, 2008 ej spet jz :whistle: sam neki me zanima... v ovinkih mi zdj vedno ko je volan zamotan do konca ful poka in "grmi" (ne znam drugače povedat), zdi se mi pa da mora bit neki narobe tudi z aksam ker če slučajno avto pade v kako manjšo luknjo na cesti se mi zdi da bo podvozje kar odpadu tako zaropota.. tole dela kak slab mesec odkar sem parkrat nepričakovan s celmu avto "padla" v obcestno jamo z niti ne tako malo hitrosti (okoli 75km/h). sicer bom avto mogla kmal pelat na serivs ampak vseen me zanima če veš okvirno kaj bi lahko bilo? mal na hitro smo gledal fedre pa zgledajo celi.. pa mehovi tudi To nimaš kaj gledat avto mora čimprej v delavnico na dvigalko in šele tam se bo točno ugotovilo kaj je narobe.Bi ti pa svetoval,da se tako nevoziš ker bo vsak dan slabše in lahko je tudi nevarno.Sem pa že peljal za avtom,ko mu je odpadlo prednje levo kolo,k sreči ni bilo nobenega avta nasproti kajti potegnilo ga je popolnoma na levo stran. :headbang: Fritz, SCORPIONS in Furioso 3
Guest Brumer Objavljeno April 23, 2008 Opozori Objavljeno April 23, 2008 pozdrav zadeva je taka. Torej imamo avto renault scenic `98 .... (puj jebemti) uglavnm, zadnji sm se jaz domov pripeljal in vse je bilo brez problemov. Ko smo ga danes želeli vžgati zadeva ne vžge... Torej kako se zadeva odnaša? ... ko daš kontakt vse normalno, vendar ko daš za vžig zadeva samo kratko "ccck" naredi in to je to. Štarterja niti ne premakne, moto ne vžge. Probal smo na kable če bi biu aku, pa ni... na poriv zadeve na kresne... ko dobi hitrost, se spusti sklopka in avto se ustavi, kot da se bati ne premaknejo , oz. se na mestu ustavi. kaj bi lahko bilo narobe? se mi zdi da če je štarter šou bi moral avto na poriv vžgat... je pa res da se je en dan prej meni ko sm ga zalavfal začelo rahlo kadit izpod havbe in smrdelo je po zažgani plastiki/gumi... ko sm havbo odpru ni bilo ničesar več, vendar je avto brez problema normalno vžgal... Zdej me pa zanima če je to kaka veza da zdaj ne vžge? če bi kdo kaj vedel se priporočam... LP Po tvojem opisu je po vsej verjetnosti ostal vključen zaganjač.Zdaj bo potrebno najprej zaganjač demontirat(preverit ali je ostal vključen),popravit (mogoče celo zamenjat) obvezno pa zamenjaj tudi vložek ključavnice sicer se bo stvar ponovila.Če boš rabil komp.zaganjač pokliči na GSM ti ga zrihtam po ugodni ceni. Fritz, SCORPIONS in Furioso 3
JeRn3j Objavljeno April 24, 2008 Opozori Objavljeno April 24, 2008 Po tvojem opisu je po vsej verjetnosti ostal vključen zaganjač.Zdaj bo potrebno najprej zaganjač demontirat(preverit ali je ostal vključen),popravit (mogoče celo zamenjat) obvezno pa zamenjaj tudi vložek ključavnice sicer se bo stvar ponovila.Če boš rabil komp.zaganjač pokliči na GSM ti ga zrihtam po ugodni ceni. zdravo ja zadeva ni tako enostavna. Je šou v torek na servis in so poklical da je ornk sranje se naredu. Dihtunga na glavi je šla v 3PM in je voda vdrla v cilindre :krneki: . Uglavnm tam so rekli da je škode od 800€ dalje če se da stare dele, pa če je samo to... glede na to da je avto vozn vredn manj kot 3000€ zadeve nismo dali popravljat. Fotr je avto prodal mehaniku za prečudovitih 2300€ , kar je na stanje avtomobila več kot super cena :worship: . Še enkrat brumer hvala za kakšno pomoč si res skoraj edini motosvetovec ki te spoštujem, ker res vsakemu pomagaš in ponudiš pomoč! Kar tako nadaljuj... Vsa čast.... :worship:
Stric Burek Objavljeno April 24, 2008 Opozori Objavljeno April 24, 2008 Ma kdo kaj izkušenj s Hondo Civic 1.6 110KM? Vem da prejšnjo Type R načeloma bolj hvalijo kot tanovo, tako da lega na cesti je verjetno OK. Kak je kaj motor in še najbolj pomembno-okvare. Vem da je Honda, samo vseeno me zanima.
simonsi Objavljeno April 24, 2008 Opozori Objavljeno April 24, 2008 zdravo ja zadeva ni tako enostavna. Je šou v torek na servis in so poklical da je ornk sranje se naredu. Dihtunga na glavi je šla v 3PM in je voda vdrla v cilindre :krneki: . Uglavnm tam so rekli da je škode od 800€ dalje če se da stare dele, pa če je samo to... glede na to da je avto vozn vredn manj kot 3000€ zadeve nismo dali popravljat. Fotr je avto prodal mehaniku za prečudovitih 2300€ , kar je na stanje avtomobila več kot super cena :worship: . Še enkrat brumer hvala za kakšno pomoč si res skoraj edini motosvetovec ki te spoštujem, ker res vsakemu pomagaš in ponudiš pomoč! Kar tako nadaljuj... Vsa čast.... :worship: Če imaš srečo so stroški samo tesnilo, + mogoče ravnanje glave + delo ene 150-200€.
JeRn3j Objavljeno April 24, 2008 Opozori Objavljeno April 24, 2008 Če imaš srečo so stroški samo tesnilo, + mogoče ravnanje glave + delo ene 150-200€. no ja lej zadeva je kot je... možno so nas pač nategnil... jebiga ... jst mislm da nakoncu se je zadeva iztekla najboljše kot je bilo... rekli so da je potrebna obnova bata in brušenje cilindrov, nove dihtunge pa še en kup dela... tko da jst mislm da pod 500€ nebi bilo, in je to 2800€ kar je realna cena tega vozila... pa še jebat se ni treba s prodajo je že vse porihtan...
RHonda Objavljeno April 24, 2008 Opozori Objavljeno April 24, 2008 Ma kdo kaj izkušenj s Hondo Civic 1.6 110KM? Vem da prejšnjo Type R načeloma bolj hvalijo kot tanovo, tako da lega na cesti je verjetno OK. Kak je kaj motor in še najbolj pomembno-okvare. Vem da je Honda, samo vseeno me zanima. Jest sm jo vozil, overall dober avto. Sam glede zmogljivosti pa je senca 4., 5. generacije .)
Stric Burek Objavljeno April 24, 2008 Opozori Objavljeno April 24, 2008 Jest sm jo vozil, overall dober avto. Sam glede zmogljivosti pa je senca 4., 5. generacije .) Ni (samo) zame če veš kaj mislim. Najbolj me zanimajo okvare.
dr.looney Objavljeno Maj 28, 2008 Opozori Objavljeno Maj 28, 2008 mam eno težavo. avto noče vžgat, ko je mašina enkrat topla. mrzel vžge brez problema. tudi če ga porinemo ne vžge. enostavno je treba počakati da se ohladi potem pa vžge. kaj bi to lahko bilo? :hmm: dr.looney
danci1973 Objavljeno Maj 28, 2008 Opozori Objavljeno Maj 28, 2008 mam eno težavo. avto noče vžgat, ko je mašina enkrat topla. mrzel vžge brez problema.tudi če ga porinemo ne vžge. enostavno je treba počakati da se ohladi potem pa vžge. Po moje mu je samo prevroče.... :rolleyes: Napiši vsaj, za kak avto gre, ali ima el. vbrizg, ali se zaganjač sploh vrti, ... Ponavadi takšne 'vroče/hladne' zadeve kažejo na slab kontakt oz. t.i. 'hladen' spoj. Ko je tak spoj hladen, deluje, ko pa se segreje, se materiali razširijo in spoj se razmakne in kontakta ni več - ko pa se ohladi, spet deluje. Lahko je seveda tudi obratno. Pri avtih z el. vbrizgom je en kup senzorjev (npr. položaj glavne in/ali odmične gredi), brez katerih motor ne more delati / vžgati. V takih primerih elektronika ponavadi shrani kodo napake, da jo lahko na servisu preberejo in hitro ugotovijo, kateri senzor je slab. D.
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se