Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

Tudi jaz sem bila zadovoljna s postrežbo, saj se je prodajalec zelo potrudil in mi razložil vse, kar me je zanimalo, čeprav nisem nič kupila in celo svetoval mi je, kam naj grem še pogledat.

LP!

Ronja

Objavljeno
Prodajalec soliden (mislim da gre za večkrat omenjenega blondia).

Če se ne motim, je tisto Matej in ne Blondie. Blondie je pa bil Clint Eastwood v enem špageti vesternu ...

Objavljeno

res se znajo potrudit in prilagodit stranki super je Damjan (mal ). Sam tale blondi (sory Matej) je pa mal porevc :topic: vase zalublen.

Objavljeno
Sam tale blondi (sory Matej) je pa mal porevc vase zalublen.

Pa ni vase zaljubljen,ampak od znanega motorista v hčerko,pol pa tko deluje :lol1:

Objavljeno

Je treba tud Blaža pohvalt!

Objavljeno

Meni se je zdelo da se na kako vprašanje naredijo neumne oz. se samo meni tako zdi. Tale Matej (beri Blondy) pa je itak čist preveč...

Objavljeno

Se vam ne zdi, da s temi hvaljenji malo izzivate?

Ko jih bo nekaj kontro užgal, bojo pa rilci do tal. :P :P :P

Objavljeno (popravljeno)
Tale Matej (beri Blondy) pa je itak čist preveč...

:fight2: :fight2: :fight2:

Sploh ni res - to je čisto moško ljubosumje in netenje nestrpnosti do lepših od tebe! :devil:

Matej je ravno tako prijazen kot vsi ostali. :)

Mogoče maš pa ti kakšen kompleksek in ga grdo gledaš, ker se ti zdi, da je v kakšni malenkosti boljši od tebe, potem je pa ja logično, da on tut tebe ne boža glih v smeri rasti dlakc..... :) :naughty:

p.s.

To je čist ista fora, kot nekatere ženske, ki rečejo : " Uf, kok je ta p***a antipatična!" Sam zato, ker je luštna in ima bolj napeto rit od nje... :doze:

p.p.s.

Moram it danes po službi v TC kupit mrežco za čez šotor in spalke. :kva2:

Jutr pa še posebej po sprej za ketno. :kva2:

V četrtek pa po rokavice. :kva2:

:xx: :grim

Popravljeno . Popravil Manuela
Objavljeno
:fight2: :fight2: :fight2:

Sploh ni res - to je čisto moško ljubosumje in netenje nestrpnosti do lepših od tebe! :devil:

Rekel bom takole; Blondy je resda večji od mene pa zaradi tega nimam nikakršnega kompleksa, saj sem definitivno in kardinalno in ordinalno višje uvrščen kot le-ta. Toliko o moji ne-samozavesti.

Pa saj nisem rekel da je neprijazen.Mislil sem pameten. Da ti tip govori da so Shark čelade najboljše na svetu in da sploh še ni slišal za sidi škornje :lol1: :lol1: :lol1:

Kaj naj rečem glede zadnjih stavkov, če je to v Ljubljani res "dobra roba" then go ahead. Verjetno mu bo vseč žensko nastavljanje :kva2:

Ta ti je pa bila čisto mimo :OK: :OK:

Objavljeno

Končno, da se je en moderator odločil malce umirit zadevo med ***,... :OK:

TC pa je lahko samo vesel za kritiko ali pohvalo, kjer slišjo od folka kaj morajo sami izboljšat da bodo več prodal... Drugje se za take raziskave javnega mnenja plačuje, TC ma pa tole zastonj.

No pa še moje mnenje: Fantje so kar prijazni, tud cene so zmerne. Je pa res, da je fantom vsak telefon, ki zazvoni bolj važen od "fizično" prisotne stranke... Se pač radi telefončkajo....Sem bil kar nekajkrat tam in je še vedno isto.... no naj se popravjo s tega stališča.

LP vsem in obilo dobrega vremena... Kot kaže bo čez vikend precej aprilsko.... :?

Objavljeno

Jest sm kupu pr nih celado shark RS2

prvo da je puscala pr duhtungi, OK to so zamenal,

Pol po enmu letu uporabe pane da bi kej dol padla al pa kej !

zacela se je lusct, kit pokou, tenek sloj ene 1mm dol padat,

ko sm pa tm uprasu pa en kurc jih briga,...

uglavnem ene par kritik cez TC ......

Objavljeno
Jest sm kupu pr nih celado shark RS2

prvo da je puscala pr duhtungi, OK to so zamenal,

Pol po enmu letu uporabe pane da bi kej dol padla al pa kej !

zacela se je lusct, kit pokou, tenek sloj ene 1mm dol padat,

ko sm pa tm uprasu pa en kurc jih briga,...

uglavnem ene par kritik cez TC ......

In ziher je TC kriv, da je tko ponedeljkovo čelado naredu, a ne? :xx:

Objavljeno (popravljeno)

Zmeraj ko pridem v TC, me ne šmirglajo pet posto. Pri pultu trije pa vsi hudo zaposleni z nekimi papirji in telefoni.

Pa še glede Shark čelad: moja žena jo da na glavo, in pravi da ima na vrhu glave ful lufta, ob strani jo pa tišči. Pa tip pravi: Veste gospa sej se bo uležala...mislim... :blink: :lol1: Sva potem do Pintarja na Prebačevo stopila... :yea2:

Popravljeno . Popravil Maksimvs
  • 4 tedne pozneje...
Objavljeno
Zmeraj ko pridem v TC, me ne šmirglajo pet posto.

Čudno, jest sem šel v petek v TC-ja po jakno, pa prideva z bratrancem komaj do vrat, tam pa "blondy" na čik pavzi. Ugasne cigaret, praša kaj nucava...5min pa je blo vse zmenjen.

Objavljeno
Zmeraj ko pridem v TC, me ne šmirglajo pet posto.

Tud pri meni je bilo drugače.....

Kakšnih 10 dni nazaj sem kupil kombinezon,čelado....in se je Matej-blondi res potrudil tko da nimam nikakršnih pripomb.

lp

• 1 mesec pozneje...
Objavljeno

Ali mi lahko kdo pomaga glede nakupa komplet opreme?

Kje bi bili za tak nakup najbolj primerni in da bi se potrudili pri svetovanju(realno, ne samo neko nalaganje,samoda nekaj prodajo?).

Namrec nekaj sem se ze pozanimal v trgovinah a po veliko prebranih vaih postih, sem ugotovil, da so bili nasveti v trgovini, skoraj v stilu ... ah to bo zate cisto dovolj.

Ker sem sam mnenja da zelim biti se nekaj casa cel(od glave do vseh prstov in ostalih kosti:)) tudi ce dozivim manjsi padec:) bi prosil za vaso pomoc.

- Trgovina(od dravograda do ormoza in celja do murske.... ok lahko kjerkoli v slo in blizini stajerskega konca?)?

- Katero od opreme bi mi vi priporocili?(enduro)

- Cena(racunal sem med 150 in 200k sem zastavil "proracun" prenizko:)?)

HVala za odgovore.

Objavljeno

Proračun bo kar v redu. Ti se samo zapelji do enega trgovca z opremo kakšne znane znamke pa povej za koliko denarji bi rad opremo, pa se mi zdi, da ti bo vsak rade volje svetoval in pomagal.

Objavljeno (popravljeno)

Na cene za opremo pri endurah se ne spoznam najbolje. Svetujem pa ti, da se s kom, ki se spozna skupaj zapelješ do trgovine in sprobaš, preveriš .... Saj veš, trgovci so v službi v glavnem zato, da prodajajo ......

Še en mini namig: - tisto kar kupiš naj bo kvalitetno, da ti ne bo že drugo leto žal. Raje kakšen kos manj, kot pa čisto vse, pa tisto slabo. Kakšen vrstni red boš izbral je tvoja stvar, vendar premisli, kaj nabolj rabiš (glede varnosti ....). Jaz sem svojo opremo kupoval po kosih več let, tako da imam sedaj dva kompleta (kordura in usnje).

Popravljeno . Popravil Gallus
Objavljeno

To je ravno moja najvecja tezava, tisti ki bi lahko pomagali bodo se nekaj casa nekoliko dlje proc :wacko:

Torej bom pri opremi moral biti bolj ali manj sam z vaso pomocjo :), kar pa je ze veliko pomagalo ko sem prebral vecino postov o opremi sem videl da nasvete ki sem jih dobil prvic v trgovini lahko jemljem z kar nekaj rezerve oz nekaterih stvari ne bom kupil taksnih kot so svetovali v trgovini, temvec boljse.

Zeljo vsekakor imam da bi kupil kar se da dobro in varno opremo za ta denar, nekako mi je moja betica in vse ostale kosti kar precej vredno.

Necesa ne kupiti,......... to bi lahko bili edino skornji glede na to da imam ene dokaj primerne doma(z podobnimi tudi pred leti vozil v avtosoli). Brez ostale opreme pa se nekako ne bi podajal na cesto:\ ...

Tukaj sem ze razmisljal tudi o tem da bi letos kupil morda eno celado, do 50k ? in bi spomladi kupoval boljso pa me preganja vprasanje kaj pa ce se slucajno v tem casu prevec "potolcem" :hmm:

....ne nacrtujem padcev, vseeno pa nikdar ne ves, lahko pades samo enkrat ane in nikdr vec :( .

Vsi nasveti, komentarji, priporocene trgovine zazeljeno, ce je objava trgovine reklama potem mi posljite prosim PM.

Hvala.

Objavljeno

kukr je blo že miljavžntkrat povedano, bom povedu pa še enkrat :P na opremi ni za šparat. Vidim da ti to popolnoma razumeš, ker se najdejo tipi k praša če upa dobit komplet opremo (od glave do pet) za 50-80 jurjou :blink: :? majstr, js mam sam čelado za 130...

V glavnem, nevem kašn enduro maš, al je bol hard varianta (skoraj kros), al tipičen (africa twin, XT, tenere, transalp...) al je potovalni (TDM, Varadero, VStrom...) V glavnem, js bi se na zadnjih dveh zvrsteh obleku v komplet usnje (zadnjo pa sploh). En dvodelni touring kombinezon je prou za tako namenjen. Zdej odvisno kake firme/znamke češ met :hmm: za Dainese ti povem cene ene trgivince v IT (ma sej pr nas je lih ena taka cena-če ne še dražje), za ostalo pa nevem... V glavnem, bunda-jakna (govorimo vse o usnju) te pride koštat okrog od350- do500EUR, hlače okrog od250- do450EUR, škornji (praviš d jih maš) so tam od100- do200EUR (znamka dainese/oxtar), pa čeprou zgledajo še najmanj pomembni imajo težko nalogo pri padcu-zavarujejo ti goleni in gležnje, navsezadnje tudi stopala in prste. Tako da, pazi kaj obuješ...aja, pa še dež te lahko ulovi kje in pol ni lih prijetno v plavutkah furat...tko d je kar fajn če so waterproof (cena temu primerna). Preidemo h rokavicam. Usnje obvezno, po možnosti kevlar/karbon zaščito. (Še zmerej vse Dainese, d ne pozabimo na to.) te pridejo približno 70-150EUR...

Čelada B) stvar zase, to ti more bit točna po meri, udobje na prvem mestu (govorimo o cenah 300EUR+/70.000sit) varne so itak vse v tem cenovnem rangu, pa pazi na preglednost vezirja, glej d vidiš čim bol na široko...

To je to, srečno pri nakupih

P.S. prejšni teden sm mel bližnje srečanje z asvaltom :( hvala bogu sm bil v popolni bojni opremi...Posledice padca...podrsane hlače in bunda, čevlji okrog gležnjev, čelada sam po vezirju :huh: Vsebina (jst) nedotaknjena :yea2: Dobra oprema dela čudeže .)

Matr sm se razpisou :)

Objavljeno

kot pri vseh nakupih je tudi pri nakupih motoristične opreme cena odvisna tudi od znamke opreme...nikjer ne piše da je čelada za 130.000 sit (neka replika rossijeve) bolj varna kot neka za 80.000 sit....torej hočm rečt da ne plačaš vedno varnost ampak tudi ime proizvajalca...dainese jakne in hlače so v povprečju za 20 % dražje kot ostale firme....pa ne pomeni da si za 20% več denarja dobil tudi večjo varnost....seveda če gre za iste materiale.....tudi tukaj je vredno razmišljanje kaj kupit.....

Objavljeno

Tundrasti maček, ne ga srat.

Oblačila in ostala motoristična oprema ni samo varnost. (hein gericke nemški sindrom!). Varnost je povezana s funkcionalnostjo in udobnostjo. Pri Daineseju ne plačaš 20% več zaradi varnosti ampak zaradi UPORABNOSTI IN FUNKCIONALNOSTI. Če hočeš, motoristu prijazne robe.

Objavljeno (popravljeno)

:doze: Dejte že nehat...če ti čelada sede na glavo tako kot mora....znamka nima nobene veze. Čelada za 50 000 ne bo ob udarcu razpadla ali kaj podobnega...dandanes večina (no za une LEM--30eur ne vem)) udarce zdržijo...problem je zlom vratu in tukaj je vseeno kaj nosiš.

Bistvo je da SEDE tako kot mora--ne tišči, ni prevelika, se ne snema itd.

Zdej če nimaš keša boš pač to leto malo bolj švical in mogoče dobil prhljaj....ker nima pralne podlage in antibakterijske bla bla bla....vroče ti bo pa v vsaki.

Popravljeno . Popravil lina
Objavljeno (popravljeno)

Pazi na pravo velikost. Vzemi si čas, s trgovcem pa se dogovori, da lahko opremo prideš zamenjat za večjo/manjšo, če se bo pokazala potreba. Kako udobna in prav velika je obleka boš ugotovil, ko boš z njo nekaj ur na motorju.

Izogibaj se tudi raznim nepremočljivim varijantam, ker se boš poleti v njih skuhal. Res da taka obleka tudi "diha", ampak gotovo manj kot tista brez raznih podlog. Za dež dokupi dežni kombinezon, ki bo dovolj majhen, da ga spraviš pod sedež in ga imaš vedno pri roki!

Pa da ti ne bodo prodali kakih oblek z zimskimi podlogami in podobnim sranjem. Obleka naj bo čim manj podložena in čim bolj zračna. Če te bo zeblo, boš že kaj spodaj oblekel.

Pri čeladi ne varčuj, ni pa tudi treba kupiti najdražje. Kaka SUOMY čelada je lahko zelo kvalitetna, izredno udobna in ne predraga. Če boš kupil NOLAN-ovo ne pozabi skočit v lekarno po čepke za ušesa :D

Popravljeno . Popravil premza
Objavljeno
Tundrasti maček, ne ga srat.

Oblačila in ostala motoristična oprema ni samo varnost. (hein gericke nemški sindrom!). Varnost je povezana s funkcionalnostjo in udobnostjo. Pri Daineseju ne plačaš 20% več zaradi varnosti ampak zaradi UPORABNOSTI IN FUNKCIONALNOSTI. Če hočeš, motoristu prijazne robe.

naš TC govori to, zato ker kar jst vem ima tud on bundo in dlače dainese :hmm: al se motim (tista rdeča, bela, črna). Nikoli mi imel oblečenega druzga in tle je problem...če ne probaš, ne veš kaj imaš.

Dragi muc, js vem d če bi si v tem trenutku strgal bundo (bog ne daj po asvaltu) in kupu kr eno od wintex-a al neka taka reč (ne žalim firme) in obleku, bi še isto minuto sleku in šou u trgovino po dainese. Je pa cordura, da ti povem, pri usnju je ta razlika še tolk večja. Sam sm imel usnjeno bundo od IMOB za 40km na sebi pa sm komaj čakal d stopim dol z motorja in se slečem. Je bla brez podloge :huh: pa usnje je pikalo, praskalo, cukalo, ščipalo in kaj js vem kaj še vse...d o kašni ventilaciji niti ne omenim, sploh pa dvomim, močno dvomim če bi se obnesla tako kot se je moja odprava v sredo. Si bil 5m proč, si vidu situacijo in si vidu mene oz. hlače/bundo po situaciji. Dvomim, resnično dvomim d bi se kej tazga kukr so te "partizanske" firme tako obnesle. Hitrost je bla nizka, padec tudi nedolžen...nevem kaj bi bilo ob običajnih hitrostih 90-100km/h :? :cry: no, zdej pa povleči ti kar nekej nase in pejdi mirne volje na cesto :hmm: pomoje neboš tako sproščen ;)

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!