Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

@žan se motiš hlače Axo, jakna Corner

vem da je dainese vrhunska oprema...zato je tudi $...sam to ne pomeni da je ostale firme za odpisat...predvsem govorim o varnosti...

žan a ti boš čelado po padcu zamenjal? ker je kr pobrušena in take zadeve se ponavadi menja po takih padcih....

Objavljeno
:doze: Dejte že nehat...če ti čelada sede na glavo tako kot mora....znamka nima nobene veze.

Pa še tebi. Osnovni pogoj je, da čelada sede. Vse naprej je pa stvar uporabnosti in funkcionalnosti. Ti šenkam dve Šubert čeladi, ki sta obe sedli, ampak z lepotnimi napakami. Glasne kot hard rock koncert, da o bolečinah tam, kjer ne bi pričakoval, niti ne bi /zaradi napačnega težišča čelade/

Zato kupujem Arai. Za drugačne buče pa sede Shoei. Drugo je ali pa ni.

In tu je ves keč kupovanja moto robe. Za 50 ali pa 100 € manj si kupiš robo, ki jo naslednje leto več ali manj zasovražiš in jo odložiš na smetišče zgodovine. Rat bikerjem se vnaprej opravičujem.

Čečo

Objavljeno (popravljeno)
naš TC govori to, zato ker kar jst vem ima tud on bundo in dlače dainese :hmm: al se motim (tista rdeča, bela, črna). Nikoli mi imel oblečenega druzga in tle je problem...če ne probaš, ne veš kaj imaš.

Dragi muc, js vem d če bi si v tem trenutku strgal bundo (bog ne daj po asvaltu) in kupu kr eno od wintex-a al neka taka reč (ne žalim firme) in obleku, bi še isto minuto sleku in šou u trgovino po dainese. Je pa cordura, da ti povem, pri usnju je ta razlika še tolk večja. Sam sm imel usnjeno bundo od IMOB za 40km na sebi pa sm komaj čakal d stopim dol z motorja in se slečem. Je bla brez podloge :huh: pa usnje je pikalo, praskalo, cukalo, ščipalo in kaj js vem kaj še vse...d o kašni ventilaciji niti ne omenim, sploh pa dvomim, močno dvomim če bi se obnesla tako kot se je moja odprava v sredo. Si bil 5m proč, si vidu situacijo in si vidu mene oz. hlače/bundo po situaciji. Dvomim, resnično dvomim d bi se kej tazga kukr so te "partizanske" firme tako obnesle. Hitrost je bla nizka, padec tudi nedolžen...nevem kaj bi bilo ob običajnih hitrostih 90-100km/h :?  :cry: no, zdej pa povleči ti kar nekej nase in  pejdi mirne volje na cesto :hmm: pomoje neboš tako sproščen ;)

ti kr dvomi sam zase, ampak ne prodajaj naokoli krive vere.. .dokler ne boš probal kake jakne s podlogo od IMOBa, si lahko kar tiho, a je prov... oz. ne bazirat mnenja o neki firmi na njihovem najcenejšem ali izdelku, namenjenem najmanj zahtevnim... po možnosti kakem zastarelem ...

in marsikomu tudi kr ena jakna Dainese morda ne bi ustrezala, si pomislil na to varianto? Ne moreš kar tako lahkotno in diagonalno pljuvat čez firme ... recimo Wintex... so čisto dobri kombinezoni ... Dvomim pa, da si jih ti preizkusil in da veš, zakaj niso tako dobri, kot DAinese. ..

PS: sproščenost ne pomeni tudi "lahkotnega izzivanja usode in zganjanja neumnosti"... :)

Popravljeno . Popravil SymRu
Objavljeno

V glavnem, nevem kašn enduro maš, al je bol hard varianta (skoraj kros), al tipičen (africa twin, XT, tenere, transalp...) al je potovalni (TDM, Varadero, VStrom...) V glavnem, js bi se na zadnjih dveh zvrsteh obleku v komplet usnje (zadnjo pa sploh). En dvodelni touring kombinezon je prou za tako namenjen. Zdej odvisno kake firme/znamke češ met :hmm: za Dainese ti povem cene ene trgivince v IT (ma sej pr nas je lih ena taka cena-če ne še dražje), za ostalo pa nevem... V glavnem, bunda-jakna (govorimo vse o usnju) te pride koštat okrog od350- do500EUR, hlače okrog od250- do450EUR, škornji (praviš d jih maš) so tam od100- do200EUR (znamka dainese/oxtar), pa čeprou zgledajo še najmanj pomembni imajo težko nalogo pri padcu-zavarujejo ti goleni in gležnje, navsezadnje tudi stopala in prste. Tako da, pazi kaj obuješ...aja, pa še dež te lahko ulovi kje in pol ni lih prijetno v plavutkah furat...tko d je kar fajn če so waterproof (cena temu primerna). Preidemo h rokavicam. Usnje obvezno, po možnosti kevlar/karbon zaščito. (Še zmerej vse Dainese, d ne pozabimo na to.) te pridejo približno 70-150EUR...

Čelada B) stvar zase, to ti more bit točna po meri, udobje na prvem mestu (govorimo o cenah 300EUR+/70.000sit) varne so itak vse v tem cenovnem rangu, pa pazi na preglednost vezirja, glej d vidiš čim bol na široko...

To je to, srečno pri nakupih

P.S. prejšni teden sm mel bližnje srečanje z asvaltom :( hvala bogu sm bil v popolni bojni opremi...Posledice padca...podrsane hlače in bunda, čevlji okrog gležnjev, čelada sam po vezirju :huh: Vsebina (jst) nedotaknjena :yea2: Dobra oprema dela čudeže .)

Matr sm se razpisou :)

Ok takole gre.... enduro pade v prihodnjih dneh(ok ok 2 tedna tam nekje:( (smrk se bo cakanja) :\ gledal sem sicer XT 660 R ampak so me zmedli se pri bmwju z njihovim 650 gs ce se prav spomnim .... v bistvu 400 jurjov vec (res da za ta denar dobim popolno in vredu opremo ane?) a imajo eno veeeeeliko prednost brez tezav se da motor dobiti za test medtem ko drugje tezko dobis se celado za testirat(kolikor sem razumel vecina trgovcev bi dala edino nolanovo na probo ker ima uvoznik tako to porihtano??) :hmm:

Torej od obleke za tega endurota bi mi svetoval usnje ce sem prav razumel..... sam sem pa najvec gledal prav obleke te variante cordura al kaj ze tale ("goretex" varianta:)) malo sem sprobal ene so seveda brez scitnikov(me niso niti malo zamikale) druge imajo neke mehke scitnike ki so mi tako skozi obleko delovali kot kaksno usnje(pac po trdoti)??? in na eni obleki so bili nekoliko trsi(ce se prav spomnim SPX?-al ap nekaj hudo podobnega:))).

Gledal sem se eno opremo znamke JES? ki bi naj baje bila cenejsa verzija Dainese(ista firma druga znamka)? Ve kdo kaj o tem, kvaliteta?

Seveda vidim da mi odsvetujete razne podloge in nepremocljivost medtem ko so se mi zelo trudili v trgovini povdariti da ne premoci in ima eni 2 podlogi? ki se jih da ven vzet(pri vsaj 2 oblekah ki sta se mi zdeli zanimivi), torej bi tudi to odpadlo? Se dodatno pa bi mi najbrz bilo vroce glede na to da je bila oprema crna?

Priznam da naceloma ravno nekako usnje mi ne lezi najboljse ampak ce bo potrebno bom pac tudi to sprejel :)

Cena ene jakne ki sme jo pogledal pri nas od dainese pa mi je bila tako ze na oko fajn je bila okoli 80k.

No glde celad pa sem v najhujsi dilemi :? namrec... v eni trgovini povem za kak motor pa pristanem na celadah okoli 25 k ??? pa malo gledamstudiram malo poganjvim no potem pa cujem da pa mogoce kaka za 40k ? in seveda sem zmeden sploh nimam nobene ideje... aja podobne celade v drugi trgovini pac okoli 40k+ ....hm.... no kot sem ze omenil v najboljsem primeru so mi ponekod pripravljeni zrihtat kaksno nolanovo za test vse ostalo pa baje zal pri nas ni mozno :)

Hvala za kr nekaj pomoci upam da je bom se delezen... si delam neko sliko vse bolj kako bi naj kaj zgledalo(prej nisme mel skor blage veze zdaj pa ze mickeno :) zlagam kamencke.

Predvsem me pa veseli da si cel ostal po padcu:) drugace bi tezko tole sedaj natipkal da meni pomagas da bom tut jaz lahko (ce slucajno padem) napisal se svoje obcutke:))

Objavljeno

Živjo,upam da mi lahko kdo pomaga.Kupujem jakno dainese,usnjeno,in zdej sm mal u dilemi ker nevem al nej dam za novo jakno 119.000sit al nej kupm kšno rableno(?) pojma nimam.Kje pa bil loh tko najcnej dobila dainese? italija? nemčija?

Objavljeno
@žan se motiš hlače Axo, jakna Corner

ben dobro (so podobne enmu modelu od d..) ma take firme so varianta dainese in nimam nič proti...Axo, Alpinestars, Corner, Arlenness, clover :OK:

Ma čelada ni popraskana, je sam vezir bil. Zdej je že nov. Pa sm se pozanimu še za menjavo čelade, pa tip jo je pregledu in je reku d ni niti malo nevarnosti d bi jo blo za zamenjat :huh: Ozadi in na temenskem delu ima sam dve-tri pikce, tko d odarec ni bil močan, vsaj po vidnih dokazih ne (mi je isto globoke in velike raske oz. pikice nardilo k mi jo je tip s sedeža vrgu na makadam) Čelado pa bom menjal, sam ne letos, mogoče spomladi :)

@sym: priznam, malce sm pretiravou, sam js mam take izkušnje s temi znamkami...sej je res, d tudi dainese ima modele k niso po meri vsakogar, tudi meni ne...sam do zdej js še nisem slišal kritik nad tem proizvajalcem, razen cen... pa sej sm napisu d ne žalim firme oz. karkoli k je s tem povezano in se ne mislim :fight2: :) OK? Pa zakopat bojno sekiro

Objavljeno
Gledal sem se eno opremo znamke JES? ki bi naj baje bila cenejsa verzija Dainese(ista firma druga znamka)? Ve kdo kaj o tem, kvaliteta?

ne bom trdil, kako je s kvaliteto pri takšnih in podobnih "kopijah" firm, ampak ko sem jest kupoval jakno, mi je vsaki drugi trgovec zatrjeval, da je to v bistvu dainese :doze:

ne preveč nasedat temu.

Za čelado pa poglej še Schuberth S1. Ni najcenejša (nekaj čez 90k), ampak se splača.

Objavljeno
Glasne kot hard rock koncert, da o bolečinah tam, kjer ne bi pričakoval, niti ne bi /zaradi napačnega težišča čelade/

lahko zaupaš, kater model Schubertha ti je take probleme povzročal?

Objavljeno
Živjo,upam da mi lahko kdo pomaga.Kupujem jakno dainese,usnjeno,in zdej sm mal u dilemi ker nevem al nej dam za novo jakno 119.000sit al nej kupm kšno rableno(?) pojma nimam.Kje pa bil loh tko najcnej dobila dainese? italija? nemčija?

Pignolo, Stara Gorica. Kupil sem si jo prejšnji teden (all season jakna). Imajo pa tudi lanske modele, znižane tudi na ceno 200 €. V trgovini zelo skrbijo za žensko populacijo.

Objavljeno
ne bom trdil, kako je s kvaliteto pri takšnih in podobnih "kopijah" firm, ampak ko sem jest kupoval jakno, mi je vsaki drugi trgovec zatrjeval, da je to v bistvu dainese :doze:

ne preveč nasedat temu.

Yes je blagovna znamka tovarne Dainese. Kroji oblačil so Dainesejevi, materiali in vhodna/izhodna kontrola proizvodnje pa na nižjem nivoju. Zato nižja cena.

Kam pogledat piše zgoraj.

Objavljeno (popravljeno)
Pa še tebi. Osnovni pogoj je, da čelada sede.Zato kupujem Arai. Za drugačne buče pa sede Shoei. Drugo je ali pa ni.

In tu je ves keč kupovanja moto robe. Za 50 ali pa 100 € manj si kupiš robo, ki jo naslednje leto več ali manj zasovražiš in jo odložiš na smetišče zgodovine. Rat bikerjem se vnaprej opravičujem.

Čečo

Ti Ceco a si ti prebral: Človeka zanima VARNOST čelade za 50.000 sit....ker bo drugo leto kupil novo...ko bo pri denarju. Sedaj bi ti njemu Araiko za 180 čukov priporočil, ker je tiha in bla bla bla...RES MAŠ je ena najboljših čelad samo za 50.000 jo ne boš dobil.

Shubert--zakaj že? a ja ker jo ima Šumi in more bit ful huda???...men je že za pogledat kot nočna kahla in zakaj si si kupil celo dve--ne vem....jes ne bi niti ene...

Ne vem no kje hudiča si glih Shubert najdu...ni glih ne vem kok reklam za ta šlem, ...je popolnoma dogočasna, velika, kr neki v glavnem men se zdi primerana za ,,super banje,, in za starejše ljudi.

Popravljeno . Popravil lina
Objavljeno (popravljeno)

Kontaktiraj na PM Bubamaro in Nato ki sta si kupili jakni v Trstu in to za precej manj denarja kot pri nas.

Tadej

Popravljeno . Popravil Tadej
Objavljeno
Concept.

ok to pojasni marsikaj, sem pred tednom govoril z znancem, ki je conceptko tud čist spluvu.

Za S1 pa še nisem slišal kakšne kritike. Res je, da ni vsa poslikana pa porisana, kar ljudem ponavadi ni všeč, ampak meni predstavlja to kvečjemu +.

Kakor komu paše :)

Objavljeno
Ti šenkam dve Šubert čeladi,

Jaaaa, bilo bi super :)

Objavljeno

Prejšnji teden Biograd n/m - Koper z črno usnjeno jakno. Sem jo mislil v Senju vreč v morje. Celo pot zaradi vročine odpeti rokavi in ovratnik. Posledično hrvaška :kva2: osa v desnem rokavu, ki je med zavorno potjo imela čas za trikrat usekat.

Včeraj sem šel v Trst past firbec po razprodajah. Nenačrtovano prišel domov z novo jakno Spool TAG-2 (www.spool-bikewears.com), ki sem jo v MotoCharlie-ju plačal 90 Eur. Ima vse mogoče CE ščitnike, zato me ne briga, če se bo v primeru padca raztrgala, ker bodo le-ti prevzeli vlogo ribanja. Bistvena stvar je ta, da ima snemljivo podlogo in dovolj "štelanj", da mi lepo leži z ali brez. Po poti domov na moment 200+. Jakna ne opleta nič.

Usnje ima zdaj poletne počitnice, če že ni šlo v pokoj?!

Ni ga čez komot.

LP

Objavljeno
Jaaaa, bilo bi super :)

jst sem drugi ki se priporoča.... :)

Objavljeno

Jipidipi, v zadnji številki ene novejših slovenskih motorističnih revij je velik seznam čelad in ostale opreme, z pripadajočimi opisi obpreme in navedenimi cenami. Zelo priporočam da si to pogledaš. Revijo (kljub temu da je junijska številka) se da še vedno dobiti na nekaterih bencinskih servisih ali pa v trgovinah.

Kp-kp, ravno včeraj smo na pikniku pri Alki debatirali usnje-cordura. Vprašaj motorexa zakaj bi se odločil. Pred kradkim sta z sopotnico imela padec ona usnje - imela rahel udarec. Motorexu pa je zavrtelo ščitnik v cordura hlačah okoli kolena in mu scefralo vse. Tudi sam imam trenutno cordura opremo in čakam samo na plačo da grem nabavit usnje - ni se za zajebavat.

Še eno vprašanje. Pomeril sem dvodelni winteksov usnjen komplet. Občutek ko se mi uspe zbasat vanj je zelo dober (lepo seoprime in nikjer ne tišči), zanima pa me kako je z kvaliteto. Hvala vnaprej za odgovor.

Objavljeno

Se strinjam, da je usnje bolj varno. Ampak. če bi gledal vse skozi maksimalno varnost, bi se vozil lepo počasi v koloni na štirih kolesih z streho nad glavo. Z motorjem se vozim zaradi užitka, ki pa mi ga usnje v poletni vročini zelooo prikrajša. Verjetno je bolj varna oblečena Cordura jakna, kot pa, zaradi vročine, usnjena jakna pospravljena v kovčku? Idealno je perforirano usnje. Če pa te ujame plohca si kot zalivalnik na vrtu. Dobro počutje med vožnjo pa zelo zmanjša možnost padca!

Zgolj moje osebno mnenje.

LP

Objavljeno
.....usnje bolj varno. Ampak. če bi gledal vse skozi maksimalno varnost, bi se vozil lepo počasi v koloni na štirih kolesih z streho nad glavo.......

Tudi, če greš počasi, recimo 50 km/h in s kolenom treščiš ob asfalt ....

Kaj se zgodi ? Človeško telo je "narejeno" za koliko km/h? :? :hmm:

25 km/h, mogoče malo več - vrhunski športniki.

Za maksimalno varnost je treba poskrbeti zmeraj. Da ne govorimo o kaki remvmi, ko postane EMŠO malo bolj čuden.

Objavljeno

:OK: Za 65k je moj foter v nemciji kupu air-bag jakno samo je blo 40% al pa 50% popusta. Tuki je nikol ne dobis za tak dnar. :hmm:

Objavljeno
Za maksimalno varnost je treba poskrbeti zmeraj. Da ne govorimo o kaki remvmi, ko postane EMŠO malo bolj čuden.

Samo s "hantanjem" vsemogoče opreme nase že ne bo šlo. Varnost je še vse kaj drugega, tudi "na račun" popolne bojne opreme.

V EU so pred leti že hoteli "obvarovati" motoriste z "leg protektorji", pa je to nesmisel kot tudi popolna bojna oprema pri +40 Celzija.

Objavljeno

Ceco, seveda imaš tudi ti prav.

Ne bom ti solil pamti z aktivno in pasivno varnostjo, pa z defenzivno vožnjo, pa z znanjem in sposobnostmni posameznika ... .... ..... .... ...

Vse to so segmenti, ki vplivajo na varnost, pa še kaj bi se našlo. Glede na to, da sem prepričan, da vse to poznaš, je diskusija naprej v teh vročih dneh skoraj brez smisla ;)

Objavljeno

Diskusijo berejo tudi drugi in če je pozitivna, od tega tudi kaj imajo.

Bojim se, da si veliko najinih kolegov predstavlja, da se z ne vem kakšno opremo lahko privoščiš bistveno več (neumnosti) na cesti. Pa temu ni tako.

Objavljeno (popravljeno)

Dobra oprema je dejansko lahko ločnica med življenjem in smrtjo, vendar je vedno nekje meja.

To mejo običajno predstavlja vzdržljivost človeškega telesa, ki je "skonstruirano" za ....... hojo. Vse kar je več od te hitrosti pomeni "rizik" za poškodbo. Dobra oprema to mejo malo prestavi navzgor.

Hipotetično: Če bi imel motorist tako dobro opremo, da pri udarcu ob oviro s hitrostjo 150 km/h ne bi imel nobene poškodbe (zunanje - vidne) bi bil gotovo mrtev, saj je udarec možganov ob lobanjo tako silovit, da se pojavijo zmečkanine, notranji organi, ki so še najbolj podobni plastičim vrečkam napolnjenim z vodo, pa počijo, se razletijo .....

Je pa dejstvo, da dobra oprema (z vsemi zaščitnimi elementi, udobna ....) pripomore k zmanjšanju poškodb, če le ni prekoračena meja vzdržljivosti človeškega telesa.

Hitrost ponavadi kot taka ne ubija neposredno (primer moto dirke, ko dirkači padejo pri ekstremnih hitrostih), pač pa posredno ob trčenju telesa ob oviro (glej črno kroniko v časopisju).

Imejte se radi, kopujte dobro opremo (beri varno), v prometu bodite defenzivni, predvidevajte, poskrbite za tehnično izpravnost vozila....

Upam, da ne bo nihče tega razumel kot provokacijo ....

(sedajpazgledadasemboljpapeškiodpapežapress)

Primer iz prakse:

Motorist vozi skozi naselje s hitrostjo med 60 in 70 km/h. Ker je zaposlen s pogledi na teraso bližnjega lokala, kjer sedijo mlade dame, za trenutek prepozno prične zavirati pred ovinkom (90 stopinj), prične premočno zavirati, prednje kolo zdrsne ... Pade po vozišču ter s hrbtom prileti ob robnik pločnika, ki je visok približno 15 do 20 cm. Zatem v njega udari še motor. Voznik motorja ni poškodovan, rešil ga je ščitnik za hrbet, ki ga je nosil v času nesreče. Na ščitniku se pozna sled udarca, sicer ima bolečine, vendar pri slikanju v bolnici ugotovijo, da ni poškodb. 2 uri po nesreči je doma. Od tega dogodka je minilo približno 7 let. Tudi danes nima nobenih posledic.

Kaj bi se zgodilo, če ne bi imel ščitnika - protektorja na hrbtu ??? Predvidevam, da bi prišlo do hude poškodbe hrbtenice, ki bi dolgoročno lahko pustile posledice. V najslabšem primeru bi bil invaliden.

Popravljeno . Popravil Gallus

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!