J.a.m.e.s Objavljeno Februar 27, 2018 Opozori Objavljeno Februar 27, 2018 (popravljeno) pred 3 minutami, Darko3g pravi: Pač nosi hlače na V izrez. Sicer ne vem kako, ampak ji je uspelo. Popravljeno Februar 27, 2018. Popravil JamesTheMan gretzky, Wakasaki, Andrejcer in 1 other 4
Gost Objavljeno Marec 10, 2018 Opozori Objavljeno Marec 10, 2018 (popravljeno) Morda bo komu v pomoč, morda v razmislek, morda za spodbudo... Vsi vemo kako izgleda, 250 gramov masla, 4 grejo v kilo, 20 jih gre v 5 kil... in če imate 5 kil preveč, je to 20 teh zavitkov razporejenih po vašem životku, pri 10 kil preveč jih je že 40 štirideset, hm, tko da, sedaj si jih pa predstavljajte razporejene po sebi... (itak je 20% moški, 30 ženske, zdrava količina maščobe, to je tam 50 60 teh zavitkov na povprečnega/no) Ja, maščoba je lahka, in zasede veliko volumna. Popravljeno Marec 10, 2018. Popravil twom
Ninč. Objavljeno Marec 10, 2018 Opozori Objavljeno Marec 10, 2018 Pa kjes lih moje Prekmurce najdu Zato je treba maslo jest, da gre maslo dol in ocvirke, vsekakor Noooo, js se ne vagam, ampak vidim po hlacah... šihtne so mi spet prevelike. Verjetno so se raztegnile bobi1001, gretzky, dr.looney in 1 other 2 2
bobi1001 Objavljeno Marec 10, 2018 Opozori Objavljeno Marec 10, 2018 pred 2 minutami, NinaBina pravi: Pa kjes lih moje Prekmurce najdu Zato je treba maslo jest, da gre maslo dol in ocvirke, vsekakor Noooo, js se ne vagam, ampak vidim po hlacah... šihtne so mi spet prevelike. Verjetno so se raztegnile Pr svojih letih bi se lohk že naučila prat,ponavad ko perejo da gre vse skup dr.looney, gretzky in Ninč. 3
Ninč. Objavljeno Marec 10, 2018 Opozori Objavljeno Marec 10, 2018 pred 2 minutami, bobi1001 pravi: Pr svojih letih bi se lohk že naučila prat,ponavad ko perejo da gre vse skup In če stroj ne zna? bobi1001, gretzky in dr.looney 3
bobi1001 Objavljeno Marec 10, 2018 Opozori Objavljeno Marec 10, 2018 Pravkar, NinaBina pravi: In če stroj ne zna? Zamenjaj stroj,drgač pa na roke deli dr.looney, Ninč. in gretzky 3
Ninč. Objavljeno Marec 10, 2018 Opozori Objavljeno Marec 10, 2018 pred 21 minutami, bobi1001 pravi: Zamenjaj stroj,drgač pa na roke deli Boš ti tud čez moje roke šu, če boš preveč neumnosti pisu gretzky in dr.looney 1 1
bobi1001 Objavljeno Marec 10, 2018 Opozori Objavljeno Marec 10, 2018 pred 46 minutami, NinaBina pravi: Boš ti tud čez moje roke šu, če boš preveč neumnosti pisu rade volje gretzky, Ninč. in dr.looney 2 1
pik1 Objavljeno Marec 10, 2018 Opozori Objavljeno Marec 10, 2018 pred 1 uro, twom pravi: Morda bo komu v pomoč, morda v razmislek, morda za spodbudo... Vsi vemo kako izgleda, 250 gramov masla, 4 grejo v kilo, 20 jih gre v 5 kil... in če imate 5 kil preveč, je to 20 teh zavitkov razporejenih po vašem životku, pri 10 kil preveč jih je že 40 štirideset, hm, tko da, sedaj si jih pa predstavljajte razporejene po sebi... (itak je 20% moški, 30 ženske, zdrava količina maščobe, to je tam 50 60 teh zavitkov na povprečnega/no) Ja, maščoba je lahka, in zasede veliko volumna. . ... stari, narobe razmišljaš ... ... maslo in maščobe nasploh, ti nič nočejo ... če si le znaš izbrati zdrave maščobe ... ... razmisli pa rajši malo o pretiranen prijateljstvu z sladkorjem, belo moko in podobno druščino živil ... bobi1001, Ninč., Wakasaki in 3 others 4 2
Ninč. Objavljeno Marec 10, 2018 Opozori Objavljeno Marec 10, 2018 pred 1 minuto, bobi1001 pravi: rade volje Da se ne boš pol branu dr.looney, pik1 in gretzky 1 2
dr.looney Objavljeno Marec 10, 2018 Opozori Objavljeno Marec 10, 2018 pred 3 minutami, NinaBina pravi: Da se ne boš pol branu ....sej on se ne bo..... njegova mu bo..... bobi1001, gretzky in Ninč. 3
bobi1001 Objavljeno Marec 10, 2018 Opozori Objavljeno Marec 10, 2018 pred 3 minutami, NinaBina pravi: Da se ne boš pol branu Za masažo ni nkol problema ćeprov je mau groba pred 1 minuto, dr.looney pravi: ....sej on se ne bo..... njegova mu bo..... Kva pa ti veš kuko mam jest pošlihtan Ninč., dr.looney in gretzky 2 1
dr.looney Objavljeno Marec 10, 2018 Opozori Objavljeno Marec 10, 2018 pred 1 minuto, bobi1001 pravi: ..... Kva pa ti veš kuko mam jest pošlihtan Aha ...... odprt zakon....... to se prav da velkrat spiš na odprtem...... Ninč., bobi1001 in gretzky 3
bobi1001 Objavljeno Marec 10, 2018 Opozori Objavljeno Marec 10, 2018 Pravkar, dr.looney pravi: Aha ...... odprt zakon....... to se prav da velkrat spiš na odprtem...... Sej učas je bol das na frišnmu zrak......pa u peskovnik se pober gretzky, Ninč. in dr.looney 3
dr.looney Objavljeno Marec 10, 2018 Opozori Objavljeno Marec 10, 2018 pred 1 minuto, bobi1001 pravi: Sej učas je bol das na frišnmu zrak......pa u peskovnik se pober ..... sem ze tam...... Ninč. in gretzky 2
gretzky Objavljeno Marec 10, 2018 Opozori Objavljeno Marec 10, 2018 pred 1 uro, pik1 pravi: . ... stari, narobe razmišljaš ... ... maslo in maščobe nasploh, ti nič nočejo ... če si le znaš izbrati zdrave maščobe ... ... razmisli pa rajši malo o pretiranen prijateljstvu z sladkorjem, belo moko in podobno druščino živil ... Čista resnica. Tudi sam sem izgubil nekaj kg, ko sem prešaltal na več zaužite maščobe. Poleg tega pa še bolje funkcioniram. Hidrati so večji problem, ampak nas že več kot pol stoletja učijo tisto prehransko piramido, ki ni ravno prava. Ella, pik1 in Ninč. 3
pik1 Objavljeno Marec 10, 2018 Opozori Objavljeno Marec 10, 2018 pred 12 minutami, gretzky pravi: Čista resnica. Tudi sam sem izgubil nekaj kg, ko sem prešaltal na več zaužite maščobe. Poleg tega pa še bolje funkcioniram. Hidrati so večji problem, ampak nas že več kot pol stoletja učijo tisto prehransko piramido, ki ni ravno prava. . ... zagovorniki "tiste" v nas velikokrat zakoreninjene prehranske piramide so v dobršni meri ekonomisti in prodajniki ... in manj nutricionisti ... gretzky in Ninč. 2
dr.looney Objavljeno Marec 10, 2018 Opozori Objavljeno Marec 10, 2018 pred 56 minutami, pik1 pravi: . ... zagovorniki "tiste" v nas velikokrat zakoreninjene prehranske piramide so v dobršni meri ekonomisti in prodajniki ... in manj nutricionisti ... Oboji so prodajniki......,ker je to postal zelo donosen posel. gretzky, Ninč., pik1 in 1 other 4
Gost Objavljeno Marec 10, 2018 Opozori Objavljeno Marec 10, 2018 (popravljeno) 4 hours ago, pik1 said: . ... stari, narobe razmišljaš ... ... maslo in maščobe nasploh, ti nič nočejo ... če si le znaš izbrati zdrave maščobe ... ... razmisli pa rajši malo o pretiranen prijateljstvu z sladkorjem, belo moko in podobno druščino živil ... Zdrava prehrana se začne, ali pa konča, s paradižnikom ki zraste na vrtu, ne na polici v trgovini. Tisto maslo je samo da si bolj slikovito predstavljaš ko držiš žlico v roki. Drugače se pa hujšanje začne z majnžri in z izbiro hranil, ne s tekom in fitnesom. Tek in fitnes pokurita zanemarljiv procent kalorij. Je pri teku in fitnesu večji efekt v tem da tist čas ko tečeš in fitnesiraš, nisi pri hladilniku, kot pa v pokurjenih kalorijah. Popravljeno Marec 10, 2018. Popravil twom
XTR Objavljeno Marec 10, 2018 Opozori Objavljeno Marec 10, 2018 1 hour ago, twom said: Tek in fitnes pokurita zanemarljiv procent kalorij. Je pri teku in fitnesu večji efekt v tem da tist čas ko tečeš in fitnesiraš, nisi pri hladilniku, kot pa v pokurjenih kalorijah. To govoriš iz izkušenj? Važno je samo razmerje med porabljenimi in vnešenimi kalorijami, dokler govorimo samo o hujšanju. Zdravstvene težave so tukaj izvzete. Po dobrem treningu boš tudi pri odprtem hladilniku pomislil kaj in koliko boš zmetal vase. Tehtanje hrane in pretirano odrekanje ni potrebno, če ne ciljaš na atletsko postavo.. Pridobivanje mišične mase je druga zgodba. Ujeti moraš le pravo razmerje med hrano in rekreacijo pa te obere do kosti (iz izkušenj). V glavi mora "kliknit" pa boš zlahka shujšal, postaneš celo odvisen od rekreacije, kar ni slabo. gretzky, lucif3rka in J.a.m.e.s 3
gretzky Objavljeno Marec 10, 2018 Opozori Objavljeno Marec 10, 2018 pred 25 minutami, XTR pravi: To govoriš iz izkušenj? Važno je samo razmerje med porabljenimi in vnešenimi kalorijami, dokler govorimo samo o hujšanju. Zdravstvene težave so tukaj izvzete. Po dobrem treningu boš tudi pri odprtem hladilniku pomislil kaj in koliko boš zmetal vase. Tehtanje hrane in pretirano odrekanje ni potrebno, če ne ciljaš na atletsko postavo.. Pridobivanje mišične mase je druga zgodba. Ujeti moraš le pravo razmerje med hrano in rekreacijo pa te obere do kosti (iz izkušenj). V glavi mora "kliknit" pa boš zlahka shujšal, postaneš celo odvisen od rekreacije, kar ni slabo. Sicer nisi spraševal mene, ampak ti vseeno odgovorim iz lastnih izkušenj. Telesno maso se izgublja pri prehrani, lepo postavo pa se oblikuje s treningom. S tekom NE HUJŠAŠ. Nikakor ne. Lani sem pretekel cel maraton (42,195 km), zato si upam trditi te stvari. Telo si najbolj intenzivno oblikuješ z intervalno vadbo (lastna teža, uteži,...) ki pa se mora spreminjati, ker se drugače mišica prilagodi. Skratka, treba je delati z nad-obremenitvijo. Pa naj bo to težja utež, drugačne vaje ali pa drugačno število ponovitev. Pa tudi samo matematika vnešene/porabljene kalorije ni tako preprosta. "Hitra" hrana (npr. sladkor, moka, testenine,..) povzroči, da telo izloči inzulin, ta pa to hrano hitro spravi v telesne zaloge, želodec pa postane lačen in postopek se ponovi. Če pa ješ "počasno" hrano, takega skoka glukoze v krvi in posledično izločanja inzulina ni, zato telo shrani manj rezerv okoli pasu, na noge, rit,... dr.looney, lucif3rka, XTR in 4 others 4 3
dr.looney Objavljeno Marec 10, 2018 Opozori Objavljeno Marec 10, 2018 pred 12 minutami, gretzky pravi: ....... Pa tudi samo matematika vnešene/porabljene kalorije ni tako preprosta. "Hitra" hrana (npr. sladkor, moka, testenine,..) povzroči, da telo izloči inzulin, ta pa to hrano hitro spravi v telesne zaloge, želodec pa postane lačen in postopek se ponovi. Če pa ješ "počasno" hrano, takega skoka glukoze v krvi in posledično izločanja inzulina ni, zato telo shrani manj rezerv okoli pasu, na noge, rit,... Doma imam živ dokaz , ki tole vse zanika. Moj oče. Njegove prehranjevalne navade sladkor, alkohol in cigareti ter trdo delo . Nobenega sadja skoraj nic zelenjave . Suh še bl k maus. Niti grama mašcobe in to celo življenje. Šteje70 let do pred dveh let je še po jarkih skakal na zalost se je potem hudo poskodoval. Evo zdej mi pa razlozite to.
XTR Objavljeno Marec 10, 2018 Opozori Objavljeno Marec 10, 2018 11 minutes ago, gretzky said: Sicer nisi spraševal mene, ampak ti vseeno odgovorim iz lastnih izkušenj. Se strinjam, za resno oblikovanje telesa je potrebno uskladiti oboje, dokler pa govorimo samo o hujšanju pa tudi tek precej pripomore k rezultatom. Ti si hrano verjetno prilagodil obremenitvam, zato pa nisi hujšal. Če s tekom pokuriš presežek energije boš vsekakor shujšal. Govorim za primere prekomerne teže, ker marsikdo reče "ne gre pa ne gre dol". Ja premakni rit pa se bo kje kaj poznalo, ne pa tehtat hrano, seštevat kalorije in čakati na rezultate... Odvisno na katerem nivoju se pogovarjamo. 5 minutes ago, dr.looney said: trdo delo Evo zdej mi pa razlozite to. Trdo delo, pokuriš kar poješ. gretzky in dr.looney 2
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se