Skoči na vsebino

Policija svetuje in kaznuje

Priporočene objave

Objavljeno

Točno o tem govorim, o vseh teh prednostih, za katere bi morali biti avtomobilisti hvaležni. Ker se ne zavedajo, da s tem, ko je v prometu 10 skuterjev/motoristov (namesto da bi bili vsak s svojim avtom), to lahko pomeni, da je on s svojim avtom za 8 mest bliže semaforju, in bo zaradi tega porabu manj časa, ker tisti ki so ga prehiteli bodo ob štartu pobegnili in ga ne bodo ovirali. Samo nekaterim žal računica ne pride tako daleč, in vidijo le nekoga ki je bolj okreten, ki ga je PREHITEL, kar se mu zdi zelo nezaslišano. Da ne govorimo o ekstremih, ki sem že doživel, da je tip v avtu pri ustavljanju pred semaforjem namerno trznu, češ kdo so ti da boš šou mimo. V trstu, če te vidijo se ti odmaknejo na stran. (ok, seveda obstajajo izjeme, ampak generalno gledano, se tam varneje počutim) Da ne bo zdej izpadlo, kot da v vsakem križišču pričakujem, da bom lahko prehitel kolono, sploh ne. Če ni prostora, če ne smatram da je varno, če je malo prometa, nimam nobenih problemov počakat za avtom, in tudi avtomobilistu rade volje kdaj odstopim prednost. Pa ne bi rad pizdu na splošno po naših avtomobilistih, sej se kultura počasi izboljšuje, in mnogi tako starejši kot mlajši so zelo obzirni do nas motoristov (morda so večina takih tudi sami motoristi), a to še zdaleč ne pomeni, da se pri tem lahko ustavimo. Naj se ta trend nadaljuje, in pravim, da več kot nas bo motoristov, bolje bo.

Glede tiste opazke, da je naša lega manj naklonjena motoristom pozimi, zaradi snega/dežja drži. Tako pač je, imate več snega in daljša hladna obdobja gor in priznam, da je bolj zajebano. Vseeno več kot bo enoslednih vozil spomladi, poleti in jeseni, večji del bo motoristov v družbi. Ko se bo število večalo, in bo v povprečju vsaj en član družine tudi motorist in se bodo tudi znotraj vsake družine pogovarjali o tej tematiki, bodo najbrž tudi ostali člani družine bolj spoštljivi in pazljivi do nas, ker imajo tudi sami enega takega... Samo razmišljam na glas. Upam, da se bo trend množenja motoristov nadaljeval in bomo čez par generacij veliko varneje peljali. Zdej smo najbrž na neki prelomnici, ko je naenkrat narastlo št. motoristov in večina nas tega ni blo pripravljenih, pa se sproti prilagajamo. In mislim, da so nam policisti v veliko pomoč s svojimi akcijami, kot je bila to nedeljo v Ljubečni. Bom še dodal post in slike o tem dogodku.

Temu pravim jaz razmišljanje! Se absolutno strinjam, vsak dan gledam ogromno avtov z samo eno osebo, ki prevozijo morda kilometer, dva, da pridejo do cilja - ti bi komot šli na skuter.

Verjetno se morda še malo premalo zavedamo pomena besede "pretočnost" prometa. Koliko ljudi "zaspi" na rdeči, potem pa jih je treba čakat pol minute, da najdejo prvo, pa mu vmes še avto crkne, pa bog ne daj, da si ob priliki nebi še malo trepalnice popravil, pa po telefonu kakšno spregovoril ...

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Če se navežem na naslov teme - Policija svetuje ...ta vikend so svetovali v Ljubečni, pa tudi prikazali program na poligonu. Ker sem pač malce bolj oddaljen od Ljubečne, mi je uspelo obiskat dogodek v nedeljo popoldne, ko je bilo več ali manj skoraj vsega konec, sem pa še ujel zadnjo predstavitev njihovega programa. Poleg policistov, so imeli tudi svoj štant reševalci ter če sem prav razumel Compaco, ki je nudil tudi servisiranje in svetovanje čelad (a žal so zaradi slabega vremena odšli pred mojim prihodom). Policisti so pripravili poligon z različnimi vajami s pomočjo stožcev, ter pripravili še "navidezni" nepregleden ovinek, kjer so demonstrirali pravilno (varnejšo) in "napačno" vožnjo skozi ovinek. Od vaj, ki so jih prikazali so bile: zaustavljanje, razlika med zaviranjem na asfaltu ter na "beli podlagi", slalom, navadna osmica, izogibanje oviri, omejena osmica, vožnja v spirali ter vožnja po navidezni krožnici z desno roko in držanjem vrvice z levo roko. Policisti pa so prikazali še nekaj praktičnih primerov: Pravilna formacija skupine: cik-cak voznja, in njene prednosti pri zasilnem ustavljanju, prikaz reakcijskega časa v praksi, prikaz izogibanja oviri, ki je ravnokar padla z vozila, prikaz izogibanja vozila, ki nam je odvzel prednost, prikaz vožnje skozi ovinek, prikaz pravilnega prehitevanja ter reakcije pri spregledanju avtomobilista, prikaz reakcije, ko nam sredi ovinka nasproti pripelje avto po sredinski črti...morda sem še kaj pozabil našteti. Naj omenim, da je vmes na momente deževalo, in da so bila tla razmočena.

post-17281-127117638444_thumb.jpg post-17281-127117642529_thumb.jpg

post-17281-127117646749_thumb.jpg post-17281-127117650797_thumb.jpg

post-17281-127117653317_thumb.jpg post-17281-127117659821_thumb.jpg

post-17281-127117662069_thumb.jpg post-17281-127117667949_thumb.jpg

post-17281-127117672748_thumb.jpg post-17281-127117680917_thumb.jpg

V primerjavi z lansko akcijo, so letos veliko več pokazali, predvsem praktičnih primerov nevarnih situacij v prometu, kar je zelo pohvalno. Vlagajo svoj trud, in po mojem mnenju so vsako leto uspešnejši. Želel bi si, da bi take akcije policistov postale stalnica in se razširile po vsej Sloveniji in bi na ta način navezali prijateljski stik z motoristi. Kakor sem sam videl, so bili vsi obiskovalci zelo navdušeni nad programom, in smo zagotovo veliko odnesli.

Fotoalbum dogodka

Nisem objavil vseh slik, da ne bom preveč portala obremenil, če bi kdo želel kakšno svojo sliko (nedelja popoldne) naj mi pošlje PM.

Objavljeno

Sam sem se te delavnice udeležil v soboto in lahko samo rečem kapo dol za organizacijo in samo vodenje ter prikaz. :trance_27_notworthy:

Vsa delavnica je potekala v duhu, kako poskrbeti zase v prometu s prikazom nekaterih najpogostejših nevarnih situacij in napotkih za reševanje iz le-teh.

Moja ocena: čista 10.

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Od kje navada, da mora motor na semaforju pred avte? Da je treba ko je rdeča mimo kolone avtov, da bo motor ja prvi. saj ni čudno, da nas potem vse motoriste v isti koš mečejo. Tako se imajo/te motoristi za pomembne pa bi nonstop morali biti v ospredju, kaj se ne da peljati za avtom?

Kar se trsta tiče, hitreje res poteka promet je pa zato na avtih dobro videti koliko manj varno poteka promet, še nisem videl celega avta v trstu.

Govori moralist ki je idealen motorist ki upošteva vse predpise in nikoli ne zagreši. :worship:

Objavljeno

Od kje navada, da mora motor na semaforju pred avte? Da je treba ko je rdeča mimo kolone avtov, da bo motor ja prvi. saj ni čudno, da nas potem vse motoriste v isti koš mečejo. Tako se imajo/te motoristi za pomembne pa bi nonstop morali biti v ospredju, kaj se ne da peljati za avtom?

Ja, ti kar bodi med avtomobili, vem da bos vozil po predpisih, kar je prav, samo ne tozi se potem, ko te napesta avto al od uspredi al od uzadi, po moznosti bocno izrine ob prehitevanju.

Ze tako je tezje preziveti na dveh kolesih v danasnjih cajtih in ob nespremljanju prometa ostalih udelezencev, ti bos pa še izzival v skupini vozil, katerim se jebe za tebe in po njihovih komentarjih sodec so vsi motoristi isti, predvsem za odstranit s cest, srecno in ne za vecno.

lp

Objavljeno

Jst grem tud pred avtomobile. Če je prostor pa nobenga ne oviram, zakaj pa ne.

Na semaforju sm mislu... Ne v koloni.

Objavljeno

Na semaforju sm mislu... Ne v koloni.

Ja sj.. če si u sredin kolone, se je težko po zadnjem čez križišče odpeljat .)

• Všeč mi je 3
Objavljeno

Postavli bi jih le tam, kjer je to smiselno seveda. Jst bi bil pa najbolj zadovoljen, če ne bi bilo nobenih posebnih con, ampak bi vsa (semaforizirana) križišča zamenjali s krožišči, kjer promet poteka bistveno bolj tekoče. Sam sem bil za koper zelo skeptičen, ko so vsa večja križišča začeli spreminjati v krožišča. Čeprav je bilo gradbišče (še vedno je na nekaterih kri(o)žiščih), in le začasno postavljeni plastični zabojniki, ki so dajali obliko krožišča, je promet naenkrat steku. Seveda je bil šok prve pol leta, da se predvsem starejši navadijo, ampak zdej pa stvar že funkcionira. Poleg tega tisti divjaki, ki so v mestu skozi zeleno luč divjali 100+ , tega ne morejo več počet in se je promet umiril.

Pridi v Ljubljano pogledati čuda, ki jim pravimo krožna križišča, oz. t.i. krožišča. 30% ljudi ne zna vozit v krožiščih. Imaš primere, ki:

- mislijo, da velja desno pravilo in sredi krožišča stojijo kot prfuknjeni, potem pa se čudijo, če dobijo nekoga v rit,

- so prepričani, da imajo vso prednost in se s polnim gasov vključijo,

- znak 40 razumejo kot minimalno dovoljeno hitrost in potem vidiš kako vsak drug visokočelnež drifta skozi krožišče po vsaj dveh voznih pasovih, češ: "Gledaj mene, kakvi sam car!" ali pa srečaš motorista, ki kolenčka na polnem krožišču,

- ne razumejo poteka prometa v krožišču in če hočejo na levo, pač gredo na levo pa četudi se vključijo pod kotom 30o in pred njimi v isto smer pripelje 30 avtomobilov, še vedno zapeljejo na levo,

- so trdno prepričani, da se lahko z motorjem istočasno, njemu ob bok, postavijo na isti vozni pas:headbang:

Vozna kultura slovenskega naroda je v kurcu. (Potem pa policija pojebe mene, ko v naselju (na razdalji 500m so mogoče tri hiše, pa še te oddaljene od ceste) pripeljem 60, namesto 50 in pregledajo vse, razen analne odprtine pa še kazen napišejo za prekoračitev hitrosti.)

Mogoče ne bi bilo slabo v kako krožišče kdaj postaviti kako uniformirano uradno osebo.

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Pridi v Ljubljano pogledati čuda, ki jim pravimo krožna križišča, oz. t.i. krožišča. 30% ljudi ne zna vozit v krožiščih. Imaš primere, ki:

Sej se kaj drugače tudi ne more pričakovat. Moj nono mi je tudi potožu, da ga ta krožišča zmedejo (dobro, v Kopru je ponekod zdej res kaos), ker nanje pač ni navajen. Avto uporabi morda 1x na teden in težko se mu je navadit, ker nima tolko prakse s krožišči. Zato gre pač počasneje in se 2x prepriča da ne bo komu prednost izsilil. Razumem njega in tudi ostale, ki imajo podobne težave. Kdo ve, kaj bodo nam spremenili, ko bomo sami stari 70let, pa bomo v njihovi koži? Napreduje se pa tudi že zato, ker z vsakim dnem postaja več udeležencev v prometu, ki so v avtošoli že trenirali krožišča in jih obvladajo. Malo zgledni pa moremo bit mladini, in bit strpni do starejših, ker bi blo fajn, da bodo nekega dne naši otroci strpni do nas.

Bolj me v prometu skrbijo vinjeni in wannabi rossiji, ter tisti, ki se požvižgajo na vse zakone. (brez izpita, brez registracije itd). Proces staranja občutimo vsi in je naraven, neizogiben.

Pa na splošno mislim, da nam gre še nekako vredu, glede na to, da gostota prometa raste z vsakim dnem.

A kdo ve, kje bi bila kakšna statistika registriranih vozil vseh kategorij glede na leta?

Mene so tudi p......i kot si sam reku, ker sem v Luciji z avtom ob 1h ponoči izven naselja, pri omejitvi 60 pripeljal 67. Dali so mi 80€ (40 v par dneh), in mi na koncu policistka v smehu rekla, naj vozim bolj previdno naprej. :l_01: A vseeno, zaradi par takih ne bom vseh policistov v isti koš metal.

• Všeč mi je 2
Objavljeno (popravljeno)

Sej se kaj drugače tudi ne more pričakovat. Moj nono mi je tudi potožu, da ga ta krožišča zmedejo (dobro, v Kopru je ponekod zdej res kaos), ker nanje pač ni navajen. Avto uporabi morda 1x na teden in težko se mu je navadit, ker nima tolko prakse s krožišči. Zato gre pač počasneje in se 2x prepriča da ne bo komu prednost izsilil. Razumem njega in tudi ostale, ki imajo podobne težave. Kdo ve, kaj bodo nam spremenili, ko bomo sami stari 70let, pa bomo v njihovi koži? Napreduje se pa tudi že zato, ker z vsakim dnem postaja več udeležencev v prometu, ki so v avtošoli že trenirali krožišča in jih obvladajo. Malo zgledni pa moremo bit mladini, in bit strpni do starejših, ker bi blo fajn, da bodo nekega dne naši otroci strpni do nas.

Bolj me v prometu skrbijo vinjeni in wannabi rossiji, ter tisti, ki se požvižgajo na vse zakone. (brez izpita, brez registracije itd). Proces staranja občutimo vsi in je naraven, neizogiben.

Pa na splošno mislim, da nam gre še nekako vredu, glede na to, da gostota prometa raste z vsakim dnem.

A kdo ve, kje bi bila kakšna statistika registriranih vozil vseh kategorij glede na leta?

Mene so tudi p......i kot si sam reku, ker sem v Luciji z avtom ob 1h ponoči izven naselja, pri omejitvi 60 pripeljal 67. Dali so mi 80€ (40 v par dneh), in mi na koncu policistka v smehu rekla, naj vozim bolj previdno naprej. l_01.gif A vseeno, zaradi par takih ne bom vseh policistov v isti koš metal.

Se strinjam, da smo procesu staranja podvrženi vsi, vendar se morajo tudi nonoti in none zavedati, da oni so v penziji in imajo cel božji dan čas stati pred krožiščem in čakati, da se le to izprazni in potem zapeljati vanj.

Ne, nisem nestrpnež do starejših(jih imam tudi jaz), ampak sama situacija, gostota prometa, napetost do zadnje sekunde zahteva pač hitrejše reagiranje. Tudi zaradi takih, ki so po cesti zmedeni, nastajao karamboli.(res pa je, da v večini s samo materialno škodo)

In še ena opazka: nekateri starejši se zavedajo, da so nekoliko zmedeni in so zato skoncentrirani na vožnjo, je pa kar zajeten kup starejših, ki si jemljejo pravico, da so lahko počasni, pa da malo pogledajo naokrog, pa da zavijejo na glavno cesto brez pogledati, da se jim enostavno ne da obrniti glave, ker oni so v penziji in imajo lepo čas. To so samo moje izkušnje z vožnje (avto, kombi, kamion) po naših cestah več kot 20 let.

Popravljeno . Popravil DAMI33
Objavljeno

Ti pa še nisi dolgo na mopedu? Pa na Motoskretu tudi ne?

na motosvetu registriran ne, drugače pa. Na motorju pa cca 10let :whistle: Mi pač ni do rinjenja z motorjem pred avte, težko verjeti ampak se da tudi z motorjem lepo normalno voziti :whistle:

Objavljeno

na motosvetu registriran ne, drugače pa. Na motorju pa cca 10let whistle.gif Mi pač ni do rinjenja z motorjem pred avte, težko verjeti ampak se da tudi z motorjem lepo normalno voziti whistle.gif

Ti kar vozi normalno. (v Sloveniji) ,boš to še dolgo lahko počel, jaz sem pa izpadel klepec, ko sem(v Italiji) tako lepo stal v koloni pred semaforji in zasedal prostor avtomobilom. Nakar so mi začeli avtomobilisti trobiti češ: "kaj tu počneš, pojdi že naprej in ne zasedaj prostora".

V deželah, ki imajo obremenjenost mestnih cest, veliko več kot mi, je to edini možni način, za sproščanje prometa.

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Ti kar vozi normalno. (v Sloveniji) ,boš to še dolgo lahko počel, jaz sem pa izpadel klepec, ko sem(v Italiji) tako lepo stal v koloni pred semaforji in zasedal prostor avtomobilom. Nakar so mi začeli avtomobilisti trobiti češ: "kaj tu počneš, pojdi že naprej in ne zasedaj prostora".

V deželah, ki imajo obremenjenost mestnih cest, veliko več kot mi, je to edini možni način, za sproščanje prometa.

Delam to tudi drugje in do zdaj še ni bilo nikjer problemov, če pa že bo so rokavice dobro ojačane in členki ne bodo trpeli, za hujše primere so pa še dobri motoristični škornji, golenica podleže. Več problemov sem imel do sedaj s tem, če sem že šel na stran, da je kakšen avtomobilist nalašč zapeljal na stran, da sem imel manj prostora.

• Všeč mi je 1
  • Ni mi všeč 2
Objavljeno

Delam to tudi drugje in do zdaj še ni bilo nikjer problemov, če pa že bo so rokavice dobro ojačane in členki ne bodo trpeli, za hujše primere so pa še dobri motoristični škornji, golenica podleže. Več problemov sem imel do sedaj s tem, če sem že šel na stran, da je kakšen avtomobilist nalašč zapeljal na stran, da sem imel manj prostora.

Če govoriš za Austrijo in Slovenijo imaš prav, za Italijo sigurno ne, ker se preveč tam vozim, pa še nisem rabil rokavic in škornjev za izraziti svoje mnenje. Vsekakor pa po desni ne grem mimo, ampak po levi. Tam, kjer so velike količine vozil in motorjev, je to popolnoma ustaljena praksa, (kar sem itak že napisal), policaji ne reagirajo, saj gredo vsi(motoristi) mimo in to po vseh koncih.

Objavljeno (popravljeno)

Sva se zadnjič tle v Litiji pred semaforjem počasi in kulturno postavila za pol motorja poleg vozila češ, da naju bo avtomobilistični "kolega" videl... Povrh tega pa še, da se nekoliko razbremeni promet.

In kaj je ta bedak naredil, ko se je prižgala zelena luč??

Tako je potegnil, da naju je dobesedno zrinil v kolono, :slap: ki je čakala da zavije levo!!

Ker tega nisem pričakoval, sem se pa še zašaltal. Tako, da je bil cel kažin in bi skoraj treščila na polno!

Žena mi je takoj dejala; "Pusti ga pri miru, in pojdiva svojo pot!!"...ker je vedela, da bi mu zdrobil bučo...

In nauk??

Ženske imajo vedno prav! :O :grim

Popravljeno . Popravil moto rider
Objavljeno

Sva se zadnjič tle v Litiji pred semaforjem počasi in kulturno postavila za pol motorja poleg vozila češ, da naju bo avtomobilistični "kolega" videl... Povrh tega pa še, da se nekoliko razbremeni promet.

In kaj je ta bedak naredil, ko se je prižgala zelena luč??

Tako je potegnil, da naju je dobesedno zrinil v kolono, :slap: ki je čakala da zavije levo!!

Ker tega nisem pričakoval, sem se pa še zašaltal. Tako, da je bil cel kažin in bi skoraj treščila na polno!

Žena mi je takoj dejala; "Pusti ga pri miru, in pojdiva svojo pot!!"...ker je vedela, da bi mu zdrobil bučo...

In nauk??

Ženske imajo vedno prav! :O :grim

če se zrineš naprej , spelji na prehodu iz rumene na zeleno - obenem poglej še levo/desno za tiste ki pripeljejo v rdečo iz kontra strani - , nato močno ( ne brutalno ) pospešuj do omejitve .. na tak način ne nerviraš avtomobilistov , ki se pač lepo sprijaznijo s tem , da si že daleč spredaj.. in ko spelje motor , postanejo ponavadi tudi avtomobilisti malo bolj agilni - to je dobro za večji pretok vozil...

če pa se pustiš presenetiti z zgodnjim štartom avta pa pač nisi dovolj pozoren in skoncentriran ... v takem primeru spelji med ostalimi v koloni...tam tudi če zamudiš pri speljevanju zelo malo oviraš promet , ker si pač v koloni in zelo hitro nadoknadiš zamujeno...

Objavljeno

A bodo kakšne akcije policistov čez vikend :? ... kje in kdaj bodo stal na cesti :?

Sicer mi je vseeno... jaz se bom itak po predpisih vozu :P

• Všeč mi je 2
Objavljeno

prav danes sem na VALu202 slišal zanimivo prošnjo-opozorilo v zvezi s čistilno akcijo, ki bo potekala v soboto:

"motoristi, vsaj to soboto ne vozite 200km/h, ker bo na cesti veliko (počasnih) kamijonov, ki odvažajo smeti in obstaja tudi možnost, da bo kaj padlo na cesto. "

opozorilo je se mi je zdelo malo sarkastično, vendar dobronamerno. Resnično, ovire na cesti so lahko zelo neprijetne, sploh če je kaka veja ali pa deska v nepreglednem ovinku.

Zato, ta vikend, še posebej pozorno!

Srečno vožnjo vsem.

Objavljeno

prav danes sem na VALu202 slišal zanimivo prošnjo-opozorilo v zvezi s čistilno akcijo, ki bo potekala v soboto:

"motoristi, vsaj to soboto ne vozite 200km/h, ...

Opozorilo je povsem brezpredmetno, saj se bodo vsi motoristi v skladu s svojo ekološko zavestjo udeležili akcije! :evilgrin:

Objavljeno (popravljeno)

Ne vem kaj bi tole pisarijo vrgel, konec koncev pa je vseeno, že tako ali tako znam komu stopit na žulj, kar pa ni moj namen. Namen je prej razmišljanje, moje razmišljanje ko srečam kakega motorista brez zaščitnih rokavic.

Vsakič se vprašam kaj tak človek razmišlja? Sploh ne rabiš padca, dovolj je zdrs na parkirišču, pa imaš obeljeno dlan, kak kamenček pa poskrbi, da se ti dlan zagnoji in motoriranje odpade za vsaj kak teden. Niti pomisliti ne želim, kaj se dogaja pri padcu z motorjem pri 50 km/h brez rokavic, da ne govorimo o 90 km/h ali več. Verjetno je zagotovo kkdo na forumu, ki lahko tak padec opiše iz svojih izkušenj. Prva reakcija, ko motorist leti po asfaltu je ta, da začne z rokami loviti ravnotežje in kontrolo nad svojim telesom. V večini primerov tako roke, dlani končajo na asfaltu, ki drsi pod telesom. Brez zaščitnih rokavic je dlan kaj hitro obrušena, v kolikor se zaviha prst je le ta obeljen do kosti, ni poterbno veliko, da prst odbrusi ali ga odtrga. Če človek vsaj malo pretehta in pomisli, mislim da hitro upraviči strošek 100€, kolikor stanejo že ZELO dobre zaščitne, usnejene rokavice. Pa ko malo razmišljam, 50€ je dovolj, da so dlani zaščitene z relativno visokim nivojem zaščite.

Na splošno je zaščita, ne glede na dolžino vožnje, obveza, ki jo skušam izpolniti vsakič, ko se z motorjem zapeljem več kot 50m. Pa še v 50m lahko pošteno ubrišeš, pa mislim, da celo prej, kot če se greš peljat 50km, saj v tistih 50m okoli hiše nabašeš na pesek, blato, ...

Bohnedaj, ampak če nekdo ubriše z motorjem brez ustreznih čevljev in si poškoduje noge, se bo v času zdravljenja okoli pojal z invalidskim vozičkom. Če pa si pri padcu obeli roke, pa ne bo bil zmožen niti tega.

Popravljeno . Popravil RenoRaines
  • Všeč mi je 3
Objavljeno

Zdravo.

Imam eno čisto tako banalno vprašanje :rolleyes:

Danes sem srečal okoli 6 policistov na motorju. Sicer sem bil v avto ampak sedaj me zanima naslednje:

Če bom kdaj srečal kakšnega policista z motorjem in jaz, da bom na motorju...ali ga smem pozdravit? Saj gre kljub uniformi za motorista? Ali je kakšna kazen za to pozdravljanje?

Hvala za odgovore :)

Objavljeno

Zdravo.

Danes sem srečal okoli 6 policistov na motorju. Sicer sem bil v avto ampak sedaj me zanima naslednje:

Če bom kdaj srečal kakšnega policista z motorjem in jaz, da bom na motorju...ali ga smem pozdravit? Saj gre kljub uniformi za motorista? Ali je kakšna kazen za to pozdravljanje?

ti le pozdravi, 3/4 jih tudi nazaj odzdravi

Objavljeno

Zdravo.

Na pridržanje te odpelje, če ga pozdraviš :kva2:

• Všeč mi je 2

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!