ImenitnaPriložnost Objavljeno April 28, 2010 Opozori Objavljeno April 28, 2010 kur*** mi je ravno napisal položnico za 500€, samo zato, ker sem se z neregistriranim MOPEDOM peljal 200 metrov, do prvega križišča in nazaj (verjetno še tolko ne). peljal sem se zato, ker sem ga na hitro htel sprobat, da bi ga kupli bratu. japajade ... na 200 metrih lahko ful sprobaš motor ... Hja no niti ne...kaj bi bilo, če bi se kaj v teh 200m zgodilo? samo malo moraliziram Jah, bi pač rekli "za brata smo kupovali, pa kaj zaj ..." :-) Dr_Jakob, Kawc, wix in 11 others 5 9
Ice Objavljeno April 28, 2010 Opozori Objavljeno April 28, 2010 Tule me je zmotilo pisanje o sLOVEniji !! Kaj misliš, da v predragi avstriji tega ni ? ......[hic] Hinavščina, nevoščljivost je tipičen pojav ne samo pri nas, tudi pri vas ! :grim seveda je. zal. nikoli nisem negiral tega. samo je govor o sLOVEniji in ne avstriji. Imate marsikaj bolje in lepše, vendar se mi zdi, da razen neprimerno boljšega turizma, cest in smiselnih omejitev ni prav veliko, ali pač ?! you HAVE to be shitting me right? :blink: (dopuscam moznost, da se vozis samo po dolocenih odsekih, kjer je kaksen manj prismojen cestar zaposlen in/ali spada pod kaksno manj zakompleksano/zeleno BH).
BenX Objavljeno April 28, 2010 Opozori Objavljeno April 28, 2010 japajade ... na 200 metrih lahko ful sprobaš motor ... Jah, bi pač rekli "za brata smo kupovali, pa kaj zaj ..." :-) ne pametuj. se te nisem tak vsekan da se bom okoli po mariboru vozil brez tablic! htel sem samo tolko da ga do konca stisnem skozi prvo, drugo, tretjo,... do šeste. da vidim vsaj na hitro kak kaj pospešuje, trokira itd. (bol iz radovednosti kot kakega strokovnega pregleda) 200m je čisto dovolj. še tolko ni blo. končna mi je vseeno, ker več kot 45 tak ni dovoljeno, to pa gre mimogrede. sem policaju lepo reko da sem samo teh par metrov sprobal če stvar slpoh gre. sem bil nadvse kulturen. v križišču mi je rekel zavij desno, sem rekel če lahko levo ker sem tja namenjen, je še lepo pokimal,... dober dan, dokumenti,... vse spoštljivo. reče kaj maš to, se nasmehnem da kupujem nekaj, sproščena kratka debata... pol pa tak. ko da sem NAJVEČJI kriminalec in problematik na cesti. v 10 letih sem dobil samo eno kazen, pa še to za vožnjo čez polno črto, pri čemer sem zapeljal čez črto tik preden se je začela prekinjena. pa nima veze. in on vseeno polna kapa, 500€. bedak. tam zraven sem pa mel svojo R1 parkirano. kot da se mam res veselje s tem prdažom okoli vozit. folk me je že tak gledal kot da sem pritegjen. v polni opremi na mopedu. no, pol je slučajno prišo mimo še en policaj (v kanguju!) in reko (policistu na motoristu!) naj napiše TO KAR PAČ MORA (če že mora). torej, jaz sem fasal kazen, prodajalec pa je bil teh 5000€ "oproščen". tudi zato ker sem bil fer in sem jasno dal vedeti, da me je prodajalec opozoril, da moped ni registriran in da ni za na cesto. poličnik je drugače htel moped tudi zaplenit in dat odpeljat, ker po njegovem gre več kot 45km/h! pri vsem tem je še hec, da ta isti policaj baje večkrat pride, no, vsaj kdaj pa kdaj, ravno v to trgovino, kjer je htel maznit tako kazen. njgov komentar na vse skupaj je bil, (pazite!!!): "borut rabi dnar.". + posmeh ob pisanju položnice. pa dobro, vsaj po resnici je povedal. no, mani se vse skupaj zdi rahlo prenapihnjeno, obravnaval me je kot da sem res ne vem kaj vse hudega naredil, kazen 500€ je pe še bolj zgovorna. res da mam polovičko 250€. ne vem če je to po zakonu ali njegova dobra volja. če je polovička njegova odločitev mu to štejem v plus in bom o pozdravlanju policistov pripravljen ponovno razmislit. me je pa ko sem se poljal domov veselo pozdravil en opa na APN-ki in sem z veseljem odzdravil. je bil prav hecen. Kawc, dotem, Alla in 6 others 5 4
Maja333 Objavljeno April 28, 2010 Opozori Objavljeno April 28, 2010 Polovička ni bila njegova dobra volja, temveč tako je po zakonu .) DAMI34 in wix 2
Dadi Objavljeno April 28, 2010 Opozori Objavljeno April 28, 2010 (popravljeno) you HAVE to be shitting me right? :blink: right, en majčkeno pa. če boš kdaj organiziral kako furico po avstriji se ti pridružim in vrnem s tem ali tem :beer1: , seveda samo po unih ta boljših ridah, kaj praviš ? Popravljeno April 28, 2010. Popravil Dadi Kawc 1
DAMI34 Objavljeno April 28, 2010 Opozori Objavljeno April 28, 2010 Da ne bom replike na repliko skiciral: Benx nimaš kaj, včasih jo pač dobimo, ali je to za 200, 500 metrov ali 5000km, niti ni važno. Ja, tip bi lahko bil malo bolj življenjski, ali pa tudi ne. Moj nasvet je in bo zmeraj enak, če se da kaj dogovorit se pač dogovoriš, v nasprotnem plačaš in čimprej pozabiš. Ni mi pa jasno, kako lahko trgovec kar tako da iz rok neregistriran motocikel. Mislim da del odgovornosti nosi tudi on sam. Na cesti pozdravljam vse živo(tudi une s plavimi lučkami), sploh pa tiste, ki me pozdravijo preden jaz uspem. Ne vem če se kdo vpraša kaj pozdrav med motoristi pomeni. Kadar jaz pozdravljam imam v mislih samo eno: Srečno vožnjo kdorkoli že si, pa da bi se čimvečkrat lahko takole srečali. Sky, PeterFortuna, Fritz in 3 others 5 1
wix Objavljeno April 28, 2010 Opozori Objavljeno April 28, 2010 Tudi jaz vedno pozdravim vse motoriste pa naj si bodo v civilu ali pa kakršnikoli uniformi. Ker kakor je DAMI33 rekel, imam tudi sam v mislih nekaj podobnega. BenX - mogoče pa pojdi naslednjič k trgovcu, ki ima motor registriran za testne namene. Sicer pa je po zakonu tudi trgovec kot tretja oseba, ki je omogočila uporabo prevoznega sredstva odgovoren v višini min. 40€. Policaj je pač opravil svoje delo. Lahko bi ti pa napisal še kak višji znesek, tako pa si dobil min. vsoto za svoj prekršek. Ejga, shit happens! Tudi men so kdaj že spraznil denarnico pa priznam - sem bil kriv. Če bi vozil 5km/h manj mi ne bi bilo treba plačati. Pa se zato ne držim na njih. Mogoče bi pa res lahko malo več časa porabili in polovili večje barabe, ampak to pa spet ne napolni državne blagajne. Sky, Kawc in DAMI34 3
ImenitnaPriložnost Objavljeno April 28, 2010 Opozori Objavljeno April 28, 2010 htel sem samo tolko da ga do konca stisnem skozi prvo, drugo, tretjo,... do šeste. da vidim vsaj na hitro kak kaj pospešuje, trokira itd. (bol iz radovednosti kot kakega strokovnega pregleda) Jah, pol pa ne jamrat, če so te štrafali ... Fritz, m147, Dr_Jakob in 5 others 4 4
biker125 Objavljeno April 28, 2010 Opozori Objavljeno April 28, 2010 RAJ glejte da neboste preveč pozdravlal,ko se bo kak vzgleden in pameten policaj obrnil za vami in vam napisal kazen PREPOVEDANA VOŽNJA Z ENO ROKO IN NEPRIMERNO OBNAŠANJE.(500eur).SAMO ZA RAZMISLEK
Dr_Jakob Objavljeno April 28, 2010 Opozori Objavljeno April 28, 2010 RAJ glejte da neboste preveč pozdravlal,ko se bo kak vzgleden in pameten policaj obrnil za vami in vam napisal kazen PREPOVEDANA VOŽNJA Z ENO ROKO IN NEPRIMERNO OBNAŠANJE.(500eur).SAMO ZA RAZMISLEK Do sedaj me je kifelc vedno z veseljem nazaj pozdravu. Ne vem kje si ti to dozivel. Sky, wix in Kawc 3
rozica66 Objavljeno April 28, 2010 Opozori Objavljeno April 28, 2010 jaz priznam da prav uživam ko pozdravljam kakega motorist,nevem meni je to lepo. DAMI34, wix, Kawc in 1 other 4
rdeci_vragec Objavljeno April 28, 2010 Opozori Objavljeno April 28, 2010 Mene imajo pa kr na piki, ali pa sem tako zanimiv. Včeraj so me spet ustavli. Tokrat mi je hodilo samo po glavi izkušnja moto-riderja. ko je malenkost prekoraču v naselju...itak vedno upočasnim v naseljih, mislim, da so bile to Bločice, je bil en klanček navzdol pa je šlo do enih 60km/h, ko zagledam na koncu ravnice kako me cilja z radarjem. glih malčćek sem še pribremzal...niti mi ni blo potrebno počakat, da mi nakaže da se ustavim, sem že znal kaj bo...in res Z malo nasmeška sem ga takoj vprašal, ali sem šou kej prehitro? Bil je en mlad policist, pa mi takoj odvrne "ma ne ne, je blo vredu, samo kontrola pormeta..." , huh, takoj mi je odleglo Pol sva malo poklepetala, tudi on je sam motorist (sicer ne letečman) in je tudi sam želel it na grobnik, ampak ironično dejal da so pač drugi plani na ta dan..ker je bil lep topel dan sem še malo pihal...pretresla ga je novica, da je bla že ena žrtev pri dvoru ta dan, za druge nesreče se še ni znalo takrat. Zaželela sva si srečno pot in lep dan še naprej in to je bilo to. Ne vem za vas, ampak do sedaj so bile moje izkušnje s policisti, kadar so me na motorju ustavli vedno podobne in zmeraj fer. Slabše izkušnje imam z avtom, če me z avtom ustavijo me vedno grdo pogledajo, najbrž mislijo da sem naduvan čefur, ker vozim črn avto (čeprav ni ne audi ne bmw ) Kar se pa pozdravljanja tiče, pa pozdravim čisto vsakega motorista, ki ga lahko. Če je pač nerodna situacija se raje koncentriram na cesto, ampak če lahko, se mi to zdi fajn, da si zaželimo varno vožnjo in da imamo občutek, da smo med seboj povezani. Vsaj jst to doživljam, pa dami33 vidim da tudi. Enako se kolesarji med seboj pozdravljamo (tisti v "bojni" opremi). Bodimo solidarni, pa bo svet lepši. (evo, ene izjeme pa so res, če naletim na kako kamikazo, ki res pretirava ali se vede nevarno na cesti, kot naprimer krosovci, ki so mimo mene vozli po zadnji...takih pa res ne bom pozdravu, da si ne bi mislili da podpiram njihovo početje, in da se mi zdijo carji...taki si samo fakiča zaslužijo (čeprav se vzdržim, pa bi bilo morda bolje če se ne bi) ) Kawc, mamkabozja, timson in 6 others 9
MARE 65 Objavljeno April 28, 2010 Opozori Objavljeno April 28, 2010 RAJ glejte da neboste preveč pozdravlal,ko se bo kak vzgleden in pameten policaj obrnil za vami in vam napisal kazen PREPOVEDANA VOŽNJA Z ENO ROKO IN NEPRIMERNO OBNAŠANJE.(500eur).SAMO ZA RAZMISLEK A vizir recimo se ti pa na avtomatiko odpira in zapira...?
Maja333 Objavljeno April 28, 2010 Opozori Objavljeno April 28, 2010 Tale je pa res mal za lase privlečena. Kje v zakonu je pa opredeljen pozdrav kot neprimerno obnašanje? A je to nekaj novega? domina, wix, marko84 in 1 other 2 2
motofrik Objavljeno April 28, 2010 Opozori Objavljeno April 28, 2010 Tale je pa res mal za lase privlečena. Kje v zakonu je pa opredeljen pozdrav kot neprimerno obnašanje? A je to nekaj novega? Mislim, da res piše nekaj v smislu '' mora držati krmilo z obema rokama ves čas...bla-bla..'' nekaj takega. Tudi jaz pozdravljam policaje-motoriste. Večina kar lepo odzdravi.
thumper Objavljeno April 28, 2010 Opozori Objavljeno April 28, 2010 Tale je pa res mal za lase privlečena. Kje v zakonu je pa opredeljen pozdrav kot neprimerno obnašanje? A je to nekaj novega? pri nas je skozi kaj novega ... kar pa je že stalnica... cene bencina , davki in kazni se ne bodo povrnili na stare vrednosti.... pa če ne verjameš , si preberi razna dopolnila zakonov... že če ga pozdraviš te verjetno lahko kaznuje zaradi zavajanja uradne osebe na kulturni nivo... ImenitnaPriložnost, Kawc, v3sn4 in 2 others 4 1
v3sn4 Objavljeno April 28, 2010 Opozori Objavljeno April 28, 2010 ah, letecmani so pa se zmer nazaj pozdravlal...oni so najmanjsi problem (vsaj priblizno razumejo 'stvar')...problem so tisti, ki morjo za vikend ob lepem vremenu cumit na radarju in izpolnjevat normo...kaj sele da je kaka luna ...ce te ma pa ze na piki na domacem terenu pa ga se mimogrede veselo (izzivalno ) pozdravis, pa verjamem, da lahko marsikaj 'uvelavlja' Kawc, Alla in wix 2 1
damjan77 Objavljeno April 29, 2010 Opozori Objavljeno April 29, 2010 Tale je pa res mal za lase privlečena. Kje v zakonu je pa opredeljen pozdrav kot neprimerno obnašanje? A je to nekaj novega? No Maja, kar povej jim kolk si jih že ustavla zarad pozdrava oz. dvignjene roke .) Maja333, Kawc in wix 3
GregaSLO Objavljeno April 29, 2010 Opozori Objavljeno April 29, 2010 Jih pozdravim... Lahko pa se pozdravi tud tako da se spusti krmila... Pa večina jih res odzdravi nazaj.
ImenitnaPriložnost Objavljeno April 29, 2010 Opozori Objavljeno April 29, 2010 Tale je pa res mal za lase privlečena. Kje v zakonu je pa opredeljen pozdrav kot neprimerno obnašanje? A je to nekaj novega? Pozdrav kot tak je že ok, ampak ko pozdravljajo začetniki, ki še niti sedet ne znajo prav na motorju, in po možnosti probajo pozdraviti še v kakem ovinku - takrat me mine, da bi se še vozil po cesti, ker samo čakam, kdaj bo kak tak pametnjakovič, ves "prepariran" z raznimi "nasveti" in "moto kulturo" priletel direkt vame ... Alla, Maja333, grepavl in 10 others 3 10
Maja333 Objavljeno April 29, 2010 Opozori Objavljeno April 29, 2010 (popravljeno) No Maja, kar povej jim kolk si jih že ustavla zarad pozdrava oz. dvignjene roke .) Sej zato pa pravim, da je to MAL za lase privlečeno V 25.členu v 4. odstavku Zakona o varnosti cestnega prometa, res piše, da vozniki motornega kolesa ne sme izpuščati krmila ..... močno pa dvomim in tudi slišala še nisem, da bi kateri policist nekoga kaznoval zaradi tega, ker ga je pozdravil. Jaz vedno pravim, da če se ti lepo obnašaš in nisi ves nadut, "pameten" in podobno bo tudi policist do tebe korekten (res pa je odvisno od policista). Najbolj so smešni raznorazni izgovori voznikov. Najbolje je če poveš po pravici in bo to policist tudi najbolj cenil .) Če pa vas kdaj kateri od policistov ne pozdravi je to laho zato, ker v pravilniku piše, da praviloma policisti nebi pozdravljali oz. odzdravljali iz premikajočih se prevoznih sredstev. * mashina, še dobro, da si ti na začetku svoje motoristične kariere že vse obvladal. Ma ti si res nekaj posebnega Popravljeno April 29, 2010. Popravil Maja333 Alla, marko84, DAMI34 in 4 others 4 3
Ice Objavljeno April 30, 2010 Opozori Objavljeno April 30, 2010 ....Ne vem kje si ti to dozivel. miklavz pred mariborom..... Tale je pa res mal za lase privlečena. Kje v zakonu je pa opredeljen pozdrav kot neprimerno obnašanje? A je to nekaj novega? ....pred 6-7 leti me le letecman strafal zaradi tega. ergo ni nic novega. Sej zato pa pravim, da je to MAL za lase privlečeno V 25.členu v 4. odstavku Zakona o varnosti cestnega prometa, res piše, da vozniki motornega kolesa ne sme izpuščati krmila ..... močno pa dvomim in tudi slišala še nisem, da bi kateri policist nekoga kaznoval zaradi tega, ker ga je pozdravil. sem ze spravil poloznico in potrdilo o placilu -takrat se SITnih- v okrogli fascikel, tako da zal ne morem pisno dokazovati omenjenega. Jaz vedno pravim, da če se ti lepo obnašaš in nisi ves nadut, "pameten" in podobno bo tudi policist do tebe korekten (res pa je odvisno od policista). sic...
Maja333 Objavljeno April 30, 2010 Opozori Objavljeno April 30, 2010 Se pravi ti si ga pozdravil, on pa je obrnil, se pripeljal za tabo in te ustavil? In kaj je navedel kot vzrok za položnico (če se spomniš njegovih besed)? Alla in marko84 1 1
DAMI34 Objavljeno April 30, 2010 Opozori Objavljeno April 30, 2010 Če je letečman bil pozdravljen stoje, pa z eno nogo v zraku, ja potem je prekršek, če si ga pozdravil samo z roko pa ni prekrška(razen dvignjenega sredinca). Mislim, da je Maja jasno citirala zakon. Izpuščanje krmila, pomeni z obema rokama, ne pa z eno. Sicer je pa takole: če je policaj kreten, ti lahko teži tud,i če imaš rdečo čelado ali pa moder motor. Do sedaj hvalabogu, nisem naletel še na take. Maja333 in ImenitnaPriložnost 1 1
Sky Objavljeno April 30, 2010 Opozori Objavljeno April 30, 2010 (popravljeno) se spomnim da je prejšnje leto bil posnetek ko se je punca kregala z policajem ker jo je ustavil ker ni imela rok na volanu, in seveda potem je še ona bila preveč pametna "kot nekateri tule " in ji je pisal še dodatno....tko da verjetno kot je DAMI33 napisal spustiti obe roki iz krmila ni dovoljeno ne vidim pa razloga da ne bi pozdravil policaja na motorju, ko bo možno ga bom saj je tudi on pod obleko policista enako iz krvi tako kot tudi jaz in vsi ostali udeleženci v prometu LP Popravljeno April 30, 2010. Popravil Sky anja37, logarr, DAMI34 in 1 other 3 1
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se