Skoči na vsebino

Policija svetuje in kaznuje

Priporočene objave

Objavljeno
pred eno uro, DAMI34 pravi:

kaj bi rabil da ti pojasnjujem?

Moja objava tale:

je bila pospremljena z modroumjem tule:

A veš, če se ne da pogovarjat, se neha jebiga in smo na heh. Kot doma z babo :P

Obrazložitev in odgovore. 

pred 38 minutami, Snecer pravi:

Ti veš na pamet, kateri predpis je to in kolko je širina pri nas?

Da. Saj si že nekje prebral. 

Objavljeno
pred 4 urami, Borutt pravi:

Tvoja glupa fora je zapisana s tem, da trdiš, kako KTM proizvaja motorje široke 108 cm. Kaj si mislil, veš samo ti. Kaj si napisal, smo pa prebrali vsi. 

Vprašaj sebe. Ker te nihče ne sili nečesa kupiti in uporabljati. Kot te nihče ne sili preizkušati končno hitrost vozila. 

Dej ne bit debil, prosim !!!

Vidiš to je tvoja faking napaka za bruhat.

Človek te lepo nekaj vpraša in ti se obešaš na besede vejice itd....

Včasih si res kreten !

• Všeč mi je 1
Objavljeno
pred 30 minutami, Kmet2 pravi:

Zdj ti bo pa napisu, da je zarad vejce člou zgubu glavo :P

Ubiti ne, ljubiti 

Ubiti, ne ljubiti 

:kva2:

Objavljeno
6 minutes ago, maus said:

Zdj ti bo pa napisu, da je zarad vejce člou zgubu glavo :P

Ubiti ne, ljubiti 

Ubiti, ne ljubiti 

:kva2:

Ne mesaj se kolega, pojedli te bodo.

• Haha 2
Objavljeno
pred 13 minutami, krucymucy pravi:

Ne mesaj se kolega, pojedli te bodo.

če se hoćjo zadaut s kakšno kosko... nj :ras: 

• Haha 2
Objavljeno (popravljeno)

Banana država in zakoni  vsak k ima 5 minut časa te lako hebe naj nardijo še zakon da če slučajno zguraš prek leta brez kazni da si obvezno dolžan plačak kazen za boljše plače Du in odzamejo 16 točk,tako si bom kupu osla brez opreme  sam nisem prepričan da bo šlo skozi ker ima samo 4 noge.

Popravljeno . Popravil Spasku
Objavljeno
pred 1 uro, Kmet2 pravi:

Včasih si res kreten !

Ok, pa ne bom :ras:

pred 38 minutami, Spasku pravi:

Banana država in zakoni  vsak k ima 5 minut časa te lako hebe naj nardijo še zakon da če slučajno zguraš prek leta brez kazni da si obvezno dolžan plačak kazen za boljše plače Du in odzamejo 16 točk,tako si bom kupu osla brez opreme  sam nisem prepričan da bo šlo skozi ker ima samo 4 noge.

Ni slaba ideja. Enoglasno sprejeto. 

Objavljeno
pred 1 uro, Kmet2 pravi:

Včasih si res kreten !

Kaj se še sploh ukvarjaš z njim? Plačani so od nas, da nas jebejo, bojijo se pa ciganov in vplivnežev. Vse kar ste do zdaj napisali, bi se moralo ustaviti tam kjer piše - zadeva je homologirana od države, ki je dala dovoljenje in papirje. Če jih imaš, naj policaj jebe njih, ne pa končne uporabnike, ki spoštujejo pravila in uredijo ter plačajo URADNI papir, ki enemu rogljičku ne pomeni nič. 

Objavljeno
pred 3 minutami, Arzen pravi:

Kaj se še sploh ukvarjaš z njim? Plačani so od nas, da nas jebejo, bojijo se pa ciganov in vplivnežev. Vse kar ste do zdaj napisali, bi se moralo ustaviti tam kjer piše - zadeva je homologirana od države, ki je dala dovoljenje in papirje. Če jih imaš, naj policaj jebe njih, ne pa končne uporabnike, ki spoštujejo pravila in uredijo ter plačajo URADNI papir, ki enemu rogljičku ne pomeni nič. 

Point je da Plavi ni tak in pika.

Je dobričina, sam mi pa zivc zvleče iz tamalega prstka na nogi, kot včasih Snecer... .zdej ne more več, še tega Borutta prečikam in lahko mirno umrem :naughty:

Objavljeno
pred 9 minutami, Arzen pravi:

Kaj se še sploh ukvarjaš z njim? 

sj se bo on s tabo :jezik:

je pa tko kt je moj prijatu @Kmet2 povedu .... in mu s potrdilom pritrjujem .. smo pa vsak po svoje nasjeni :P 

Objavljeno

@Borutt ce ga ni naredil KTM gdo ga je.. mislim al si ti mal.... al vsi drugi?? Homologiran in zapisano v prometno vse po zapisih KTM-a... ne zastopim te... Pa vem o teh 100cm se zavedam..... 

Objavljeno

Ker roko na srce ce je to vse zapisano v prometno po vseh predpisih... je zame legalno... Me pa iskreno resno zanima ali je enako zapisano v slovenskih prometni ali ne... 

Sej te zastopim borut resno te.. sam ce je to v tehnicnem vse zapisano tako kot se zagre, pa verjemi, da so v avstriji precej bol picajzlasti kot v sloveniji, jezame legalno.... 

Pa da se zastopiva z sw-motech je sirina 110, pa je podjetje se vedno vse mozne certifikate pridobilo., pa se se vedno zavedam da sem presirok o tem kar pise v prometni.

Objavljeno (popravljeno)
pred 39 minutami, gasperX pravi:

Ker roko na srce ce je to vse zapisano v prometno po vseh predpisih... je zame legalno... Me pa iskreno resno zanima ali je enako zapisano v slovenskih prometni ali ne... 

Sej te zastopim borut resno te.. sam ce je to v tehnicnem vse zapisano tako kot se zagre, pa verjemi, da so v avstriji precej bol picajzlasti kot v sloveniji, jezame legalno.... 

Pa da se zastopiva z sw-motech je sirina 110, pa je podjetje se vedno vse mozne certifikate pridobilo., pa se se vedno zavedam da sem presirok o tem kar pise v prometni.

Da napišemo še kaj uporabnega, ker ste tukaj spet podivjali :D 
Evo sem danes malo podebatiral (bolj natipkal no) s kolegom policistom. Sicer ni na prometnem oddelku ampak je malo povprašal.
TUKAJ v Priloga II: Mere in mase vozil v cestnem prometu je navedeno: 
1.2 Največja širina a) nadgradnje klimatiziranih vozil ali klimatiziranih zabojnikov ali zamenljivega tovorišča, ki jih prevažajo vozila 2,60 m b) traktorji na gospodarski vožnji: - z dvojnimi pnevmatikami ali s širokimi pnevmatikami s tlakom največ 1,5 bara, oziroma - s priklopniki ali traktorskimi priključki 3,06 m c) delovni stroji na gospodarski vožnji 3,06 m č) vsa ostala vozila 2,55 m

Torej za motor ni posebne omejitve. Velja 2,55m.

Potem pa famozno vprašanje: So kovčki del motorja oz.oprema ali je to tovor. 
Če bi se to smatralo kot tovor velja 74.člen Zakona o pravilih cestnega prometa (ZPrCP-UPB2) Kjer pod točko (5) piše: 
Na enoslednih vozilih tovor lahko sega največ pol metra preko sprednjega in zadnjega dela vozila, njegova širina pa ne sme presegati enega metra. Na enoslednih vozilih ni dovoljeno prevažati nezavarovanega nevarnega orodja (kose, vile ipd.).

Po njegovem mnenju se kovčki smatrajo kot oprema. Tudi njegov kolega iz prometnega oddelka tako pravi. Ni pa nihče prepričan. Pravijo, da bi dejansko morali počakati na sodno prakso. Torej en konkreten primer na sodišču, da se vidi, kaj bi tam sodnik odločil.  Njegovo mnenje, ki ni nujno 100% pravilno. Ampak očitno je to res neka "siva cona".

Popravljeno . Popravil Rey
Objavljeno
pred 1 uro, Arzen pravi:

Res je. Ker tebe so se bali tam na travniku. Samo, meni se ne zdiš neki vplivnež :hmm:

pred 1 uro, Kmet2 pravi:

Point je da Plavi ni tak in pika.

Je dobričina, sam mi pa zivc zvleče iz tamalega prstka na nogi, kot včasih Snecer... .zdej ne more več, še tega Borutta prečikam in lahko mirno umrem :naughty:

Amen :lol1::jezik:

Objavljeno
pred 55 minutami, gasperX pravi:

@Borutt ce ga ni naredil KTM gdo ga je.. mislim al si ti mal.... al vsi drugi?? Homologiran in zapisano v prometno vse po zapisih KTM-a... ne zastopim te... Pa vem o teh 100cm se zavedam..... 

V tvojem primeru je napisano. Tudi v primeru Gucija je številka malenkost večja. Ampak vedno z original. Sumim na dogovor, toleranco ali pa popravek napisanega. 

Objavljeno
pred 54 minutami, gasperX pravi:

Pa si se izdal. Dva cm si preširok. 

Denar je sveta vladar. Lahko prilepim karkoli, pa bodo naredili po svoje. Tisti z denarjem in posledično vplivom (firme). 

Objavljeno

To da sem 2cm presirok sem napisal ze v prvem postu;) in vsakic znpva sem to ponovil ;)

Objavljeno
pred 20 minutami, Rey pravi:

Evo sem danes malo podebatiral (bolj natipkal no) s kolegom policistom. Sicer ni na prometnem oddelku ampak je malo povprašal.
1.2 Največja širina a) nadgradnje klimatiziranih vozil ali klimatiziranih zabojnikov ali zamenljivega tovorišča, ki jih prevažajo vozila 2,60 m b) traktorji na gospodarski vožnji: - z dvojnimi pnevmatikami ali s širokimi pnevmatikami s tlakom največ 1,5 bara, oziroma - s priklopniki ali traktorskimi priključki 3,06 m c) delovni stroji na gospodarski vožnji 3,06 m č) vsa ostala vozila 2,55 m

Če bi se to smatralo kot tovor velja 74.člen Zakona o pravilih cestnega prometa (ZPrCP-UPB2) Kjer pod točko (5) piše: 
Na enoslednih vozilih tovor lahko sega največ pol metra preko sprednjega in zadnjega dela vozila, njegova širina pa ne sme presegati enega metra. Na enoslednih vozilih ni dovoljeno prevažati nezavarovanega nevarnega orodja (kose, vile ipd.).

Po njegovem mnenju se kovčki smatrajo kot oprema. Tudi njegov kolega iz prometnega oddelka tako pravi. Ni pa nihče prepričan. Pravijo, da bi dejansko morali počakati na sodno prakso. Torej en konkreten primer na sodišču, da se vidi, kaj bi tam sodnik odločil.  Njegovo mnenje, ki ni nujno 100% pravilno. Ampak očitno je to res neka "siva cona".

Samo da pridem do računalnika, ker ta ameriška jajca so podobna njihovemu predsedniku, pa bom prilepil nekaj, kar sem že pred časom. Mogoče boš presenečen. 

pred 1 minuto, gasperX pravi:

To da sem 2cm presirok sem napisal ze v prvem postu;) in vsakic znpva sem to ponovil ;)

Ker si priznal, ti je pol oproščeno. Pa si še vedno cm preširok. 

Objavljeno

Upam da mi bo ob kontroli tudi tako oprosceno :D:D

• Haha 2
Objavljeno
pred 53 minutami, gasperX pravi:

vzameš trak za vezat tovor pa mal zategneš in bo kufre stisnilo skupaj :D

• Haha 2
Objavljeno
pred 8 urami, DAMI34 pravi:

fora je v pristopu.

Ti dam en topel nasvet.

Predstavljaj si da si vzgojitelj, mi pa otroci v vrtecu (tvoji varovanci)

Vse kar pojasniš pojasni na način, da bomo razumeli, brez večvrednostnega kopleksa, podjebavanja itd...

Sem 100% prepričan, da veliko več veš kot jaz in še marsikdo tukaj, da so tvoji nasveti in tolmačenja še kako pomembni, če so podani na pravilen način.

To je vse. Nič posebnega. In se da, verjemi.

Tocn to! Ze ves cas! Nebereljiv, pa tako prav ima. :D

Objavljeno (popravljeno)
pred eno uro, Rey pravi:

Malenkost drugače je, kot si zvedel. Za kategorijo L velja nekaj drugega. 

MERE IN MASE VOZIL V CESTNEM PROMETU

Ta priloga velja za: - največje mere in mase vozil kategorij M, N in O; - največje mere kmetijskih in gozdarskih traktorjev kategorij T in C ter njihovih priklopnih vozil kategorije R in traktorskih priključkov ter delovnih strojev, kadar so na gospodarski vožnji.

KATEGORIJE VOZIL, KI JIH ZAJEMA

1.1 Ta tehnična specifikacija velja za vsa dvo- in trikolesna vozila kategorije L(*).

Največje mere, dovoljene za dvo-, tri- oziroma štirikolesna motorna vozila, so naslednje:

3.1.1.1 - dolžina: 4,00 m

3.1.1.2 - širina: 1,00 m za dvokolesne mopede, 2,00 m za druga vozila,

3.1.1.3 - višina: 2,50 m.

Glede dela vozila piše sledeče. 

5.      »del vozila« je njegov sistem ali sestavni del ali samostojna tehnična enota ali naprava;

3.      »samostojna tehnična enota« je naprava, ki mora izpolnjevati zahteve posamezne tehnične specifikacije za vozila in je namenjena, da tvori sestavni del vozila;

4.      »sestavni del« je naprava, ki mora izpolnjevati zahteve posamezne tehnične specifikacije za vozila in je namenjena, da tvori del vozila;

5.      »sistem« so vsi sistemi vozila, ki morajo ustrezati zahtevam, določenim v posameznih tehničnih specifikacijah za vozila (npr. zavore, oprema za kontrolo emisij);

pred 5 minutami, DAMI34 pravi:

vzameš trak za vezat tovor pa mal zategneš in bo kufre stisnilo skupaj :D

Praktik si bil vedno :naughty:

pred 3 minutami, DinDiin pravi:

Tocn to! Ze ves cas! Nebereljiv, pa tako prav ima. :D

Samo zadnje štiri besede vidim :ras:

Popravljeno . Popravil Borutt
Objavljeno
pred 1 minuto, Borutt pravi:

Praktik si bil vedno :naughty:

čak mal sem se izgubil, vrtec pa to saj veš. :P

do sedaj sem v svojo tumpasto bučo uspel stisniti:

2 policaja, en celo prometnik, čakata sodnika da si bosta na jasnem :(

tretji je pa prilepil kup členov brez pojasnitve in ne vem kam naj jih uporabim. Koneckoncev, se bo tudi pri delu vozila začelo, a ta plastika je, a un spojler spodaj je....jebenti vrtec in težke naloge, čist sm zgrožen :(

Objavljeno

No saj, se pravi 2m.

Objavljeno

@Borutt   ne daj se tem KTM ovcem, daj jih prefuki... :angryrant2:

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!