Skoči na vsebino

Iskanje motorja - kaj, kako, za koliko

PICOW

Priporočene objave

Akrapoviča si spregledal :D 

Pa zavorne cevi ne zgledajo original

Popravljeno . Popravil sebar
  • Všeč mi je 1
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

On 22. 2. 2016 at 11:28 AM, izibajker said:

Ene par bajkov sem šel gledat k "malim trgovcem". Ne bomo zdaj o modelih, imenih, ni pomembno... Približno takole gre. Tip ima tudi servis za motorje, tiste za preprodajo pa uvozi iz Italije. Pravi da "garantira" za kilometre, ki so na števcu. Jasno mi je, da ni šel agregata razdirat in preverjat obrabe cilindrov, odmičnih gredi... zato ga vprašam, kaj konkretno pomeni ta njegova garancija. En mesec na vse (morebitne) napake, ki bi se v tem intervalu pojavile. Razmišljam naprej. Če je števec recimo (hipoteza) prevrten iz 60kkm na 30kkm, zakaj bi se neka (večja) napaka pojavila ravno prvi mesec po nabavi? Pravi tudi, da je to njegovo garancijo (za nekih 300-400 ojrov) možno podaljšati do 6 mesecev...

Ima kdo kakšno konkretno izkušnjo s tako "garancijo"? Je to kaj uporabnega ali bolj za okras, za na klubuk zataknit?

Če boš šel dokupovat tako garancijo zahtevaj vse črno na belem + kdaj in s čim je garancija neveljavna oz. kaj obsega. Da ne boš na koncu plačal pol pa čez 4 mesece večja okvara pa si bil kriv ti ker si preveč ožemal ali kaka druga oslarija oz. kršitev garancijkih pogojev... Zelo možno da če boš dokupil garancijo je to denar skozi okno. Kupi kaj takega ki že na oko zgleda da je ne rabi pa drži pesti. Za marsikateri motor so kilometri bistveno manj pomebni kot povprečen Janezek misli. Bolj je kako je bilo delano z motorjem in vzdrževano.

Beri raje 80.000Km z vzorno zgodovino servisi in izgledom kot  30.000 sumljivko brez vsega.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz imam pozitivno izkušnjo z garancijo. Pred posegom sem dobil mnenja večih pooblaščenih serviserjev, kar je potrdilo moj sum na okvaro. Prodajalec je pristal na popravilo motorja, nekaj pa sem prispeval zraven še sam.  Sem pa dobil informacijo od serviserja, da večji uvozniki motorjev običajno kar priznavajo garancijo, če se slučajno kaj pojavi v garancijskem roku. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

11 hours ago, XTR said:

Jaz imam pozitivno izkušnjo z garancijo. Pred posegom sem dobil mnenja večih pooblaščenih serviserjev, kar je potrdilo moj sum na okvaro. Prodajalec je pristal na popravilo motorja, nekaj pa sem prispeval zraven še sam.  Sem pa dobil informacijo od serviserja, da večji uvozniki motorjev običajno kar priznavajo garancijo, če se slučajno kaj pojavi v garancijskem roku. 

Kaj pa je bilo? napenjalec ketne al regler?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 13 urami, XTR pravi:

Ja, verjamem da kakšen "večji" uvoznik, kot npr. tisti v Krškem, nekako bolj resno upošteva in priznava neko garancijo. Taka moto hiša ima že večletni renome, in si težje privošči slabo reklamo. En bajk sem šel gledat k enemu manjšemu, sem mu pustil kontakt, naj me pokliče, ko bom lahko odpeljal mali testni krog...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

2 hours ago, StaraFeltna said:

Kaj pa je bilo? napenjalec ketne al regler?

Nič od tega. En ventil se je odločil da ne bo več raven in je glasno protestiral... sum je bil pa na večjo okvaro. Smo rešili, prede kot nov. 

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

iščem ktm 690 enduro ali bmw g650xchallenge

kaj podobnega tako skoraj ne obstaja... ponudbe sem ali na kontakt v profilu

hvala

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ob 22. 2. 2016 at 11:28, izibajker pravi:

Ene par bajkov sem šel gledat k "malim trgovcem". Ne bomo zdaj o modelih, imenih, ni pomembno... Približno takole gre. Tip ima tudi servis za motorje, tiste za preprodajo pa uvozi iz Italije. Pravi da "garantira" za kilometre, ki so na števcu. Jasno mi je, da ni šel agregata razdirat in preverjat obrabe cilindrov, odmičnih gredi... zato ga vprašam, kaj konkretno pomeni ta njegova garancija. En mesec na vse (morebitne) napake, ki bi se v tem intervalu pojavile. Razmišljam naprej. Če je števec recimo (hipoteza) prevrten iz 60kkm na 30kkm, zakaj bi se neka (večja) napaka pojavila ravno prvi mesec po nabavi? Pravi tudi, da je to njegovo garancijo (za nekih 300-400 ojrov) možno podaljšati do 6 mesecev...

Ima kdo kakšno konkretno izkušnjo s tako "garancijo"? Je to kaj uporabnega ali bolj za okras, za na klubuk zataknit?

Nevem ce se ti splaca. Vizualne stvari tako lahko preveris na licu mesta.  Pa tudi okvirno kako deluje masina. Ce pa ti motor gre po gobe pa dobis drugega za cca 800e. To pa je tudi ze pol garancije. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pri nas se očitno itak nihče ne vozi z motorji, ampak jih imajo vsi samo po garažah. Le kako drugače bi človek razložil takšno število motociklov z magično nizkim številom prevoženih kilometrov.

Pa da ne bo samo :topic:, med iskanjem novega sem jih kar enepar pogledala in bila zelo presenečena kako gnil lahko motor izgleda na fotografiji, v živo je pa res lepo ohranjen. In obratno seveda.

Sem pa pri dveh prodajalcih že takoj v štartu dobila slab občutek, kateri se je ob ogledu motorja izkazal za pravilnega. Moj nasvet - go with your guts.

Popravljeno . Popravil Yoghurt
  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

1 hour ago, Roki said:

Barvan tank, brez nalepk, menjane uteži krmila.

Lahko je čist OK.

Dobro poglej sliko, na tanku je nalepka.

Dokler bo prevladalo mišljenje, da so motorji z več kot 30kkm odslužili svoje bo pač tako kot je. Ponudba se prilagaja povpraševanju, še posebej pri uvoženih motorjih. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

31 minutes ago, BigOne said:

Rabljenih yamah mt 07 pa nikjer nič :/ 

Sej se pojavi sem pa tja kakšna. Cene so nekje med 4800 in 5500.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

6 hours ago, La.Bonaparte said:

http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=10539130&show=1

Ima kdo kake izkušnje iz hornetkam, tale na linku mi je všeč...? :blush:

2007letnik je (srebrne plastike bočne pod sedežem).

Drugače fajn motorček samo za par konjičev padeš v tavisok razred registracije (nad 72kw) kar je malce bedno...

Popravljeno . Popravil Hytech
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

1 minute ago, Hytech said:

Če je tole 2008, potem je sestavljen z deli od 2007... Razen če smatra mogoče prvo registracijo če je bil reg prvič 2008,da je tudi 2008 letnik, ampak ne ni 2008 letnik potem...

To itak vsi počnejo. Kot letnik motorja, dajo letnico prve registracije. Potem pa bodi sam pameten in ugotavljaj točno kateri letnik je. Kar se seveda da, ampak zna biti zamudno.. sem vse skozi dala pri mojem, tako da zdaj fz6 obvladam v nulo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred eno uro, XTR pravi:

Dobro poglej sliko, na tanku je nalepka.

Dokler bo prevladalo mišljenje, da so motorji z več kot 30kkm odslužili svoje bo pač tako kot je. Ponudba se prilagaja povpraševanju, še posebej pri uvoženih motorjih. 

Ja, pa res. Pri tako odlični fotki sem jo spregledal. Takšne nalepke ima res letnik 2008, zadnje bočne plastike pa so srebrne, kar je imel letnik 2007...

Kilometrina 60-70K za te motorje ne bi smela biti problem.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Nobenega ni zmotila le ena fotka? :huh:

Takoj poštudiram na:

- nekaj ni vredu na drugi strani

- lastniku se ne da prodajat (odnos) opis je tudi minimalizem minimalizma.

Za denar ki ga želi mora biti solidna brez napak in brez večjih vlaganj kakor rečejo nekateri vzdrževanju.

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

12 minutes ago, La.Bonaparte said:

Ufff, čist povsod je en klasičen nateg pol :(

hvala...

Veliko je tega a če ne greš ne veš. Če jih boš šel veliko pogledat ti bo uspelo prej ali slej. Ko sem iskal hornetko 900 sem skoraj obupal pa sem jo na koncu le našel. Ne boš verjel, bolje ohranjeno, mlajšo in s polno opremo (ki je pri drugih bilo kot doplačilo in stala je rabljena skoraj kot nova kjub poškodbam in orenk obrabi) za manj kot še danes hočejo na a-netu nekateri.

Tipično je tako da bi vsak rad iztržil čimveč. Veliko pa s cenami pretirava. Kakšna mala poškodba ni tak greh ampak se boš pol pojedel ko boš videl čez mesec dni boljšo za par evrov manj pa v pravi barvi...

Ne rečem da moraš zdaj čakat na ultimativno priložnost vzumi prvo ki je res vredna greha pusti pa na miru tiste o katerih imaš kak upravičen dvom in se prodajajo že dolgo (če je model drugače iskana roba).

Popravljeno . Popravil StaraFeltna
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mah, trgovec mora sicer zaslužit, medtem ko fizične osebe ne pretiravajo (vsaj ne vse). vsi mopedi so šli od mene za normalno cene, ali pa celo ugodno. In se strinjam s Feltno, če imaš dvom, ne kupi, če se zaljubiš na prvi pogled, pa vzemi. Kresneš, če ma motor zdrav zvok (ne znam opisat), je vse v redu z njim.

Popravljeno . Popravil DAMI34
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

18 hours ago, sebar said:

Sej se pojavi sem pa tja kakšna. Cene so nekje med 4800 in 5500.

in kolk je kaj realna cena za mt07 2014, vožena 5-10k km? 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 5 minutami, BigOne pravi:

in kolk je kaj realna cena za mt07 2014, vožena 5-10k km? 

4k€

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Živjo :)

Ker se bliža sezona motociklizma iščem zase motor. In sicer iščem eno lepo suziko (suzuki) gsxr 600 ali 750 K8-k10 najraje plavo belo.

Na avto netu sem zaslediv dva motorja, ki sta mi všeč.

Zanima me če kdo slučajno ve kaj o njiju? Ali pa si je kdo njuji tudi ogledal. Hvala za vsakeršno informacijo :D

In zanima me kaj točno morem biti pozorem pri nakupo.

http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=10577924&show=1

http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=10588894&show=1

Hvala, Leon

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!