Blisk1 Objavljeno Avgust 31, 2017 Opozori Objavljeno Avgust 31, 2017 (popravljeno) Ne, cena pri nas z ABS je enaka kot cena v Nemčiji z ABS, samo da je v nemčiji motor 1 leto mlajši. to je nekje 4200-4600€ Kolikor sem se pogovarjal z prodajalcem rabljenih motorjev nov motor prvo leto izgubi 15% potem pa vsako naslednje leto 10%. Torej če je bila leta 2014 cena 6000€ novega potej je zdaj realna cena 4130€, pa če ima še nekaj opreme rečmo nekje 4300€ za motor z ABS. Poleg tega, da je sezone v bistvu konec in da bo motor čez par mesecev star 4 leta, bi lahko cena bila še kakih 200€ nižja. Tko je povedal prodajalec, ki uradno prodaja motorje. Ampak nekateri na avtonet imajo pa precej navite cene. pred 4 minutami, Zivnorc pravi: ...poznam kar nekaj primerov, ko jim je ženska rekla, da morajo prodat motor... pa so navili tako ceno, pa čudno se obnašali, samo, da motorja niso prodali... @Blisk1 ... vse pogoje, ki si postavil.. ... bo težko izpolniti. .... razen, če si tudi sam v dvomih, kaj bi sploh rad naredil, in se (pod)zavestno vrtiš v krogu (poznam ta občutek). ... pa kaj, če je motor rdeč.... boš pa vzel rokavice z rdečo črto, da bo lepše.. ABS?... do zdaj so se vsi vozili brez. ...kar naenkrat pa ga hočejo vsi. Verjamem, da ti lahko pride prav... in prav je, da ga hočeš imeti... pa kupi tazga, ki ga ima...pa ne glej na barvo... ... kmalu bo konec sezone.. Ma barvo še nekak bi požrtl, sam da nima ABS tega pač ne. In glede na to, da večina nima ABS potem majo precej previsoko ceno. Popravljeno Avgust 31, 2017. Popravil Blisk1 Zivnorc 1
Zivnorc Objavljeno Avgust 31, 2017 Opozori Objavljeno Avgust 31, 2017 ... lej. Greš gledat motor... ga pregledaš, in daš na mizo kuverto z eurosongi .... in mu poveš, da boš motor še malo pogledal... .... pa vprašaj, koliko jih je že prišlo pogledat motor z denarjem v žepu. Garant bo še malo popustil... Yoghurt, Quest in DAMI34 3
DAMI34 Objavljeno Avgust 31, 2017 Opozori Objavljeno Avgust 31, 2017 pred 1 minuto, Blisk1 pravi: Ne, cena pri nas z ABS je enaka kot cena v Nemčiji z ABS, samo da je v nemčiji motor 1 leto mlajši. Kolikor sem se pogovarjal z prodajalcem rabljenih motorjev nov motor prvo leto izgubi 15% potem pa vsako naslednje leto 10%. Torej če je bila leta 2014 cena 6000€ novega potej je zdaj realna cena 4130€, pa če ima še nekaj opreme rečmo nekje 4300€ za motor z ABS. Poleg tega, da je sezone v bistvu konec in da bo motor čez par mesecev star 4 leta, bi lahko cena bila še kakih 200€ nižja. Tko je povedal prodajalec, ki uradno prodaja motorje. Ampak nekateri na avtonet imajo pa precej navite cene. haha...cena za rabljen moped se ne drži teh pravil. 1. dobiš norca ki bo odkartal, kolikor si vprašal, 2. ni določenih motorjev na trgu cena zraste, 3. ponudba je prevelika cena pade... načeloma pa res nekje po 6 letih (kako gor dol) se cena čudežno ustavi na 2-3 jurje Žal je vse bolj odvisno od povpraševanja in ponudbe kot od nekih realnih številk, ki pa okvirno držijo, tako kot so ti povedali. Zivnorc, lucif3rka, Fazer03 in 1 other 4
Blisk1 Objavljeno Avgust 31, 2017 Opozori Objavljeno Avgust 31, 2017 Tega se zavedam, ampak mislim, da je prodajalcu zdaj konec sezone v interesu zadevo čim prej prodat, ne da neku mečka in muti. Sicer se pa vedno potem najde boljša varianta, tako da me ne skrbi. Še vedno sem dobil kar sem iskal. pred 4 minutami, Zivnorc pravi: ... lej. Greš gledat motor... ga pregledaš, in daš na mizo kuverto z eurosongi .... in mu poveš, da boš motor še malo pogledal... .... pa vprašaj, koliko jih je že prišlo pogledat motor z denarjem v žepu. Garant bo še malo popustil... Kao je že več kot en teden rezeviran , jaz imam pa šolde v žepu to sem povedal, ne mislim pa plačat več kot je vreden, še to kar sem ponudil je za ta letnik preveč, glede na konec sezone. Zivnorc 1
Xebec Objavljeno Avgust 31, 2017 Opozori Objavljeno Avgust 31, 2017 pred 6 minutami, Zivnorc pravi: ...poznam kar nekaj primerov, ko jim je ženska rekla, da morajo prodat motor... pa so navili tako ceno, pa čudno se obnašali, samo, da motorja niso prodali... Lol brcnem babo čez prag isto sekundo pa odpeketam v sončni zahod Pravkar, Blisk1 pravi: Tega se zavedam, ampak mislim, da je prodajalcu zdaj konec sezone v interesu zadevo čim prej prodat, ne da neku mečka in muti. Sicer se pa vedno potem najde boljša varianta, tako da me ne skrbi. Še vedno sem dobil kar sem iskal. Zakaj? sej ma celo zimo cajt prodajat. Se bo pa v prihodnjih mesecih ponudba povečala, lani je blo oktobra 10x več na izbiro kot junija/julija recimo... Zivnorc in lucif3rka 2
Blisk1 Objavljeno Avgust 31, 2017 Opozori Objavljeno Avgust 31, 2017 Če bo celo zimo prodajal bo spet manj dobil, ker je motor eno leto starejši. Ja tega se zavedam, da oktobra ponudba zraste in cene padejo, tako da me ne skrbi, neki že bo. Js sm lani enkrat tak čas začel kupovati motor, pa je bila cena enaka oktobra, februarja, in zdaj julija. Sicer si upam rečt da je blo stanje najslabše pozimi, ker je bla izbira najmanjša. Ne se preveč ozirat na letne čase, je pa zdele res največ motorjev na izbiro in zdj lohka motor tud še testiraš, ker sredi zime ga več kot prižgal ne boš. Yoghurt 1
Zivnorc Objavljeno Avgust 31, 2017 Opozori Objavljeno Avgust 31, 2017 najvišjo ceno imajo motorji tik pred sezono ...oz. na začetku sezone.
maus Objavljeno Avgust 31, 2017 Opozori Objavljeno Avgust 31, 2017 pred eno uro, DAMI34 pravi: načeloma pa res nekje po 6 letih (kako gor dol) se cena čudežno ustavi na 2-3 jurje pa kilometri se tut ustaujo GoBobi, Yoghurt, DAMI34 in 2 others 5
Fazer03 Objavljeno Avgust 31, 2017 Opozori Objavljeno Avgust 31, 2017 pred 2 urami, Blisk1 pravi: Ne, cena pri nas z ABS je enaka kot cena v Nemčiji z ABS, samo da je v nemčiji motor 1 leto mlajši. to je nekje 4200-4600€. Ne vem, zakaj je letnik (tu mislim leto gor ali dol) tako pomemben ... za mene je bolj pomembno MY (modelno leto). In tudi leto +_ mi ne bilo tako važno klot ohranjenjost in znana zgodovina (opravljeni servisi, vpoklici .... ) ... je pa tako da kdor preveč izbira in prebira mu na koncu ostane samo t.i. prebirek ali ostanek. Kakorkoli dober nakup. Ps: določeni motorji se prodajajo "na mus" in je potem cena temu primerna in prilagodljiva; drugi pa se prodajajo po načelu "če ga kdo kupi če pa ne ga bom imel pa še eno sezono" - pri teh pa je postavljena cena malo višja in manj prilagodljiva. Cartman, thumper, dlicen in 4 others 7
dlicen Objavljeno Avgust 31, 2017 Opozori Objavljeno Avgust 31, 2017 pred 24 minutami, Fazer03 pravi: Ne vem, zakaj je letnik (tu mislim leto gor ali dol) tako pomemben ... za mene je bolj pomembno MY (modelno leto). In tudi leto +_ mi ne bilo tako važno klot ohranjenjost in znana zgodovina (opravljeni servisi, vpoklici .... ) ... Ker v Sloveniji je zelo pomembno, da si "naredil dober biznis". Najvažnejše je, koliko pije, drugo najvažneje pa, za koliko ga boš prodal. Cartman in Fazer03 2
Blisk1 Objavljeno Avgust 31, 2017 Opozori Objavljeno Avgust 31, 2017 Seveda je letnik pomemben, tako kot pri avtu. Če ni pomemben potem je ok tudi 10 let star motor. Zame ne. Če zadevo prodajaš itak te prvo vpraša kateri letnik je in lahko se zgodi, da bom čez čas kupil kaj močnejšega. Zato kupiš nekaj kar boš lahko spet sorazmerno dobro prodal naprej, nekaj dodaš in kupiš močnejšega.
ukica Objavljeno Avgust 31, 2017 Opozori Objavljeno Avgust 31, 2017 10 minutes ago, Blisk1 said: Seveda je letnik pomemben, tako kot pri avtu. Če ni pomemben potem je ok tudi 10 let star motor. Zame ne. Če zadevo prodajaš itak te prvo vpraša kateri letnik je in lahko se zgodi, da bom čez čas kupil kaj močnejšega. Zato kupiš nekaj kar boš lahko spet sorazmerno dobro prodal naprej, nekaj dodaš in kupiš močnejšega. Govorimo o modelnem letu.. ce je bil iati model 2014 in 2015 se jaz kaj prevec nebi sikeral Ampak to sem pac jaz.. Fazer03 1
DAMI34 Objavljeno Avgust 31, 2017 Opozori Objavljeno Avgust 31, 2017 če preveč razmišljaš, se ne voziš, lajf je pa vsak moment krajši fazerčk, maus, Fazer03 in 1 other 4
thumper Objavljeno September 1, 2017 Opozori Objavljeno September 1, 2017 pred 19 urami, Zivnorc pravi: .... razen, če si tudi sam v dvomih, kaj bi sploh rad naredil, in se (pod)zavestno vrtiš v krogu (poznam ta občutek). ... pa kaj, če je motor rdeč.... boš pa vzel rokavice z rdečo črto, da bo lepše.. ABS?... do zdaj so se vsi vozili brez. ...kar naenkrat pa ga hočejo vsi. Verjamem, da ti lahko pride prav... in prav je, da ga hočeš imeti... pa kupi tazga, ki ga ima...pa ne glej na barvo... ... kmalu bo konec sezone.. folija stane ene 150e..pa spremeba barve v prometni ene 20e..če prodajalec nima kupca za rdečega ti ga bo tudi spustil za 80-100e.. pa še rdeča barva pod folijo bo zaščitena. pred 19 urami, Blisk1 pravi: Ne, cena pri nas z ABS je enaka kot cena v Nemčiji z ABS, samo da je v nemčiji motor 1 leto mlajši. to je nekje 4200-4600€ Kolikor sem se pogovarjal z prodajalcem rabljenih motorjev nov motor prvo leto izgubi 15% potem pa vsako naslednje leto 10%. Torej če je bila leta 2014 cena 6000€ novega potej je zdaj realna cena 4130€, pa če ima še nekaj opreme rečmo nekje 4300€ za motor z ABS. Poleg tega, da je sezone v bistvu konec in da bo motor čez par mesecev star 4 leta, bi lahko cena bila še kakih 200€ nižja. Tko je povedal prodajalec, ki uradno prodaja motorje. Ampak nekateri na avtonet imajo pa precej navite cene. mlajši po modelnem letu ali letu prve registracije? padec cen pri motorjih velja pri ceni novih okoli 10000e tja nekje do 4-5 let..potem pa je vse zmešano.. moj je bil 2 leti star s 3000km 6000e - nov takrat 9200 .. danes po prevoženih 60000km in 6 sezonah pa ga v it, a , de in cz - sploh pa ne pri nas - ne dobiš pod 4800 - čeprav je bila cena novega 2016 10700... pred 19 urami, Blisk1 pravi: Če bo celo zimo prodajal bo spet manj dobil, ker je motor eno leto starejši. zajeb... .. lani je bil tracer 900 pod 10000e..letos je nad 10000e..torej posledično zrase čez zimo tudi cena rabljenih za delež te podražitve.. in motor ima povrhu vsega - če je normalen lastnik - do spomladi opravlen tudi servic..pa še kakšna nova guma se znajde gor.. nepomemben podate a strošek ni ravno zanemarljiv v primerjavi s prodajno ceno rabljenega motorja. pred 15 urami, DAMI34 pravi: če preveč razmišljaš, se ne voziš, lajf je pa vsak moment krajši lulček tud.. GoBobi 1
sesir Objavljeno September 1, 2017 Opozori Objavljeno September 1, 2017 pred 2 urami, thumper pravi: folija stane ene 150e..pa spremeba barve v prometni ene 20e..če prodajalec nima kupca za rdečega ti ga bo tudi spustil za 80-100e.. pa še rdeča barva pod folijo bo zaščitena. Sam nikoli več rdečega prevoznega sredstva....pa da mi plačaš...pa me ne briga oblečeno v folijo...jz pač nimam sreče z rdečimi motorji...vmes ko ga imel v 14 dneh dvakrat na mestu padel.... Videl kr neki mopedov oblečenih v folijo...nikoli super!Videl pa avte,ki jih je preoblekla firma "obraz uspeha" in to je blo super...zdaj po tej sliki zgleda tudi mopi vredu a slika je eno....
thumper Objavljeno September 1, 2017 Opozori Objavljeno September 1, 2017 moja ima guzzija v foliji. na tanku je izrezana za napis pri strani in za debelo nalepko povrhu, tank pa je poliman samo do vodoravne srediske črte ob strani. zadnja strehica delno do srebrne črte. prednja strehica cela ..kar je bilo belega je šlo v črno mat . folija drži od 2012 jeseni. črna mat je edino zahebana če jo obdrgneš - se zasveti .. tudi bencin je že polila pri tankanju - brez posledic .. dežja je bilo tudi kar nekaj.. načeloma barva ni nekaj kar bi bil nek ubijalski strošek - pa dejansko si jo izbereš po svoji želji , folija pa zaščiti osnovno barvo .
Blisk1 Objavljeno September 1, 2017 Opozori Objavljeno September 1, 2017 Že zrase cena nekaterim samo če vprašaš prodajalca motorjev se upošteva cena nakupa in ne cena, zdaj novega. Stvar je v tem, da je MT-07 nov 6300€ za letnik 2014 pač ne bom dal 5000€ ker, glede na to, da je že praktično konec sezone že lahko rečeš, da je to 4 leta star motor. Če tudi upoštevaš, da je star samo 3 leta prideš nekje na cifro 4100€. Pa sem danes gleda, tist še kr ni prodan, ko sem ga jaz gledal, pa zgleda še en čas ne bo zaradi take visoke cene. sesir 1
ukica Objavljeno September 1, 2017 Opozori Objavljeno September 1, 2017 Pri rabljenih motorjih ni logike. Npr rabljena yamaha r6 letnik 2006 se prodajajo po 5-7k, nova je bla cca 9500-10000. Isti drek je xt600x.Razumes kaj zelim povedat? Povprasevanje dela ceno.. Sicer pa pejt c DE po motor, ampak teh 500-1000e razlike boa zeloooo hitro prinesel notri(1 dan dopusta, dmv, homologacija, prevoz, rentanje kombija/prikolica..). Potem pa se najhujsi del - cakanje na izracun dmvja da gres lahk koncno registrerat ter vozit thumper in Fazer03 2
Fazer03 Objavljeno September 1, 2017 Opozori Objavljeno September 1, 2017 (popravljeno) pred 1 uro, Blisk1 pravi: Že zrase cena nekaterim samo če vprašaš prodajalca motorjev se upošteva cena nakupa in ne cena, zdaj novega. Joj kakšne pa ti trosiš tukaj ... Cene novih v začetku sezone vedno malo narastejo, da so potem sredi sezone lahko "kao na akciji" zopet tam, kjer so bile. In pri nakupu novega se vedno da še kaj dogovorit in potem cena ni po ceniku. Moti te to, da je nekdo dal pred petimi leti npr. 8000 € za novega in ker je sedaj ta model (seveda z modifikacijami in posodobljen tako ali drugače) v trgovini recimo 9900 € ga pač prodaja za ceno, ki ima za osnovo ceno novega. Vedeti je treba da posodabljanje in nadgradnje proizvajalec računa in tudi inflacija nekaj nanese v teh letih. En odgovor višje se da prebrati tole in drži: (citat by Ukica) Pri rabljenih motorjih ni logike. Povprasevanje dela ceno... Popravljeno September 1, 2017. Popravil Fazer03 thumper 1
Blisk1 Objavljeno September 1, 2017 Opozori Objavljeno September 1, 2017 To je jasno, da če je na motorju še nekaj opreme ali je posodobljen, da je cena višja. Prav tako vem, da se da tudi za novega zdilat za ceno, tudi pri avtu se da, pač odvisno od avtohiše, od 10ih se vedno najde nekdo, kjer se da dogovoriti.
TakeALookAround Objavljeno September 1, 2017 Opozori Objavljeno September 1, 2017 Zakaj je tolk pomembno a je 3 al 4 star pa cena? maus 1
maus Objavljeno September 1, 2017 Opozori Objavljeno September 1, 2017 Pravkar, DinDiin pravi: Zakaj je tolk pomembno a je 3 al 4 star pa cena? al pa nou ... kjer je cena več ali manj znana ... pa stanje kilomerov tut ... pa lastništvo tut motor ni investicija (v večini primerov ni, razen ekskluzivna) ... to je najbolj stran vržen denar ... ampak ... sj u babo tut ulagaš... jo porivaš, pol pa užge in gre upam, da razumete poanto ... če jo ne .. potem samo jaz tako doživljam motorizem kot drag hobi RunningMasta, fazerčk, 4janic in 3 others 5 1
ukica Objavljeno September 1, 2017 Opozori Objavljeno September 1, 2017 40 minutes ago, Blisk1 said: To je jasno, da če je na motorju še nekaj opreme ali je posodobljen, da je cena višja. Prav tako vem, da se da tudi za novega zdilat za ceno, tudi pri avtu se da, pač odvisno od avtohiše, od 10ih se vedno najde nekdo, kjer se da dogovoriti. Nakup avtomobila je POPOLNOMA druga zadeva. Tam se ze po navadi spusti kar za jurja dol. Pri motorju bodi vesel ce ti kdo spusti ceno za 200e. Sicer pa vsi ki so kupili rabljeno mt07 vedo kok so jo placali in jo bodo zeleli prodati za podobno ceno. Ce pa mislis da bos dobil 3 leta star motor(z manj kot 10k km in po moznosti nove gume) za 2.5k manj kot je bil nov - velik srece ampak dvomim da se bos to in naslednjo sezono ze vozil, zal. Aja pozabil si ukalkulirati da je mt07 en redkih motorjev ki se ga da vozit z a2 izpitom thumper in Fazer03 2
Popularna objava Zivnorc Objavljeno September 1, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno September 1, 2017 @Blisk1 ..... brez zamere.... ...ampak se mi čedalje bolj zdi, da sta si s @Snecer malo v žlahti. ..Preveč kompliciraš. ...preveč greš v podrobnosti... ...preveč računaš...preveč planiraš... preveč .... aja.. sej sem že rekel.. KOMPLICIRAŠ. Kupi že enkrat motor! ...ali pa hodi peš.. ..pa ne pol, ko boš kupil motor, gledat na net, če je še kakšen, ki ga prodajajo za 32,99€ ceneje.... pa se boš pol žru.... tko kot od prjatla žena... ki kupi čevlje, pol pa nazaj grede v sosednji trgovini vidi enake čevlje za 2€ ceneje, pa jih nese nazaj, da pol kupi tiste.. Kupi... pozabi, da si kupu ... in vozi miško! če ne boš tko naredu, ne boš nikoli imel motorja! Fazer03, izibajker, maus in 8 others 7 2 2
Snečer Objavljeno September 1, 2017 Opozori Objavljeno September 1, 2017 No, no, jaz sem motor kupil v 5 minutah, brez komplikacij, ne da bi sedel nanj, naredil kakšen kilometer, jokal in spraševal po forumih ter se sekiral zaradi mnenje motogp expertov. Preprosto, doma sem samo pogledal, kateri naked motorji so na voljo (samo slike), pogledal katere trgovine so v bližini, šel naslednji dan v prvo trgovino, hotel z750, so rekli vzemi raje er6n, je nov model v isti barvi in že sem bil na blagajni. Me zanima, če je še kdo tako kupil motor. Versača sem pa kupil zamenjal, ko sem videl reklamo za mk2 model, s telefonskim klicem se zmenil za staro za novo in na naročen dan opravil deal. Nakup skoraj takšen, kot če grem v Hofer po kruh. Vedno zadetek v polno v vseh pogledih. fazerčk, tomash, sesir in 2 others 5
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se