Skoči na vsebino

Iskanje motorja - kaj, kako, za koliko

Priporočene objave

Objavljeno
pred 22 urami, Xebec pravi:

sj mal spada po tole temo...

a novemu lastniku predate svoje račune od servisov in zadev ki so naknadno montirane na motor (auspuh, itd itd)?

računov ne dajem zraven, to je moja dokumentacija

ostalo pa že prej prodam, če je bila OEM oprema menjana

ključe in rezervne, prometna, homologacija in servisna knjižica...

pred 2 urami, Bg pravi:

Vkolikor priložiš vse papirje (o servisih, menjavah gum, dodatni opremi, praktično karkoli kar se je na motorju dodajalo oz. odvzemalo) s tem motor bistveno lažje prodaš, oziroma dobiš za njega posledično več denarja. Ne-malo ljudi vse šraufa doma, malo po svoje - pa ne rečem, eni so res mojstri za to. Imaš pa take ki so pač škrtice, in potem brez kakršnegakoli znanja o mehaniki, gre in izvaja posege v motor, da mu bolj škodi kot koristi. In potem oglašuje motor kot redno servisiran, napiše kaj vse je bilo izvedeno na motorju, ipd...

Vse lepo in prav, ampak laični, amaterski posegi imajo lahko temu primerne posledice. Zato bo vsakemu odleglo ko bo dobil papirje recimo pooblaščenega servisa. Ali pa kakšnega drugega, saj niti nima veze. Poznam ljudi ki motorno olje (in filtre) menjavajo enkrat na 4 ali pa 5 let.... Vmes pač malo dolijejo po potrebi.... Pa to je še najmanjša težava - je še 1oo hujših primerkov. In ja, nakupu takega motorja bi se izognil, če je le možno. Zato pa imaš papirje ki dokazujejo da je tvoj motor dejansko v dobrem stanju in da se je za njega skrbelo tako kot treba. :)  

Če hraniš papirje jih priloži!

Lp,

Bg

lahko priložim google photo album z vsemi kronološkimi deli v garaži :) 839 dokumentiranih fotografij

po moje povedo več kot računi

Objavljeno
pred 12 minutami, maus pravi:

a si ji dau :huh:

a je kj zame vprašala :huh: 

dons pride če ne bo preveč scal, drugač pa jutr....ji bom MS predstavu.

Objavljeno
pred 2 minutami, Xebec pravi:

dons BO scal .. jutr bo lepo vreme, pa lahko poišče svoj motor pri tebi :P 

Objavljeno
pred 6 minutami, Xebec pravi:

....ji bom MS predstavu.

ti bo hit motor vrnila.......:lol1:

Objavljeno
pred 1 uro, Darko3g pravi:

Ja, ampak če prodajaš 10 let star motor z 12.000 km, kako pogosti so potem servisi?

Darko, če mene vprašaš bi se servis moral delati enkrat letno... Če si škrtica vsaj na 2 leti.... Staro olje ni niti za McDonalds dobro, kaj šele za motor. 

Lp,

Bg

Objavljeno
pred 2 minutami, maus pravi:

dons BO scal .. jutr bo lepo vreme, pa lahko poišče svoj motor pri tebi :P 

stari pride po yamo, to se loh tut po dežju pele :D

pa še mitaske so gor, loh kr na puno žge

• Haha 3
Objavljeno
Pravkar, Xebec pravi:

stari pride po yamo, to se loh tut po dežju pele :D

pa še mitaske so gor, loh kr na puno žge

no evo res ti gau vrnila.....

Objavljeno (popravljeno)
1 minute ago, VS800 said:

ti bo hit motor vrnila.......:lol1:

sam to zna bit res. pa ne de bi xebec kje objavlal kako grdo ravnanje z bajkom....

@Xebec ko sm parkat kupil zadeve z natančno dokumentirano zgodovino, so mi prodajalci vedno dali mapo. Razn zdajšnji ford, dec je mel verjetno 50 let star zvezek, in v njem vodi evidenco vseh svojhih vozil. 

Popravljeno . Popravil Kugelschreiber
Objavljeno (popravljeno)
pred 2 minutami, Kugelschreiber pravi:

sam to zna bit res. pa ne de bi xebec kje objavlal kako grdo ravnanje z bajkom....

ne zato, zato ker ji bo MS pa NS predstavu..:P

Popravljeno . Popravil VS800
  • Hvala 1
  • Šokiran 2
Objavljeno (popravljeno)
pred 23 urami, Xebec pravi:

sj mal spada po tole temo...

a novemu lastniku predate svoje račune od servisov in zadev ki so naknadno montirane na motor (auspuh, itd itd)?

Vse sem dala zraven.

Račune za servise, če smo delali servis doma, pa račune za porabljen material.

Servise se dela po prevoženih km, kot piše v navodilih za posamezni motor, najmanj pa enkrat na leto.

Popravljeno . Popravil KARMEN1
Objavljeno
pred 16 minutami, Xebec pravi:

Če je mlada, predstavi raje samo sebe, ms pusti pri miru, da ne pokvariš vtisa ?

Objavljeno
10 minutes ago, KARMEN1 said:

Če je mlada, predstavi raje samo sebe, ms pusti pri miru, da ne pokvariš vtisa ?

In pred nasledno pomladjo ne smeta prpelat do Pakle. 

Objavljeno (popravljeno)
pred 35 minutami, VS800 pravi:

ne zato, zato ker ji bo MS pa NS predstavu..:P

tuki si sam ti vprašljiv :jezik: še klobuček je uredu dečko, sam mitaske ga matrajo, pa un pulcaj isto, pa štajerski prcko :whistle:

pred 37 minutami, Kugelschreiber pravi:

@Xebec ko sm parkat kupil zadeve z natančno dokumentirano zgodovino, so mi prodajalci vedno dali mapo. Razn zdajšnji ford, dec je mel verjetno 50 let star zvezek, in v njem vodi evidenco vseh svojhih vozil. 

se že od daleč vidi da je lepo ohranjen. zlorabljal ga nisem, šparal pa tut ne, zadeva je narjena da se pele, in ji s sprotnim vzdrževanjem nima kaj bit.

zgodovina je pa itak znana, je vse shranjeno in na voljo na vpogled, kaj bo pa enmu račun za gume izpred 2 let k so že 10x reciklirane pa po pravic povedan tut ne vem.

pred 29 minutami, KARMEN1 pravi:

ne vem kok je...tm okol 30,40. mogoče 50.

pred 17 minutami, Kugelschreiber pravi:

In pred nasledno pomladjo ne smeta prpelat do Pakle. 

wat? :huh:

Popravljeno . Popravil Xebec
Objavljeno
pred 1 minuto, Xebec pravi:

tuki si sam ti vprašljiv :jezik: 

hvala :P

• Haha 3
Objavljeno
pred 5 minutami, Xebec pravi:

tuki si sam ti vprašljiv :jezik: še klobuček je uredu dečko, sam mitaske ga matrajo, pa un pulcaj isto, pa štajerski prcko :whistle:

se že od daleč vidi da je lepo ohranjen. zlorabljal ga nisem, šparal pa tut ne, zadeva je narjena da se pele, in ji s sprotnim vzdrževanjem nima kaj bit.

zgodovina je pa itak znana, je vse shranjeno in na voljo na vpogled, kaj bo pa enmu račun za gume izpred 2 let k so že 10x reciklirane pa po pravic povedan tut ne vem.

ne kok je...tm okol 30,40. mogoče 50.

30, 40, 50..........preveč zate ?

Objavljeno
44 minutes ago, Xebec said:

Poudaril sm de NE ZATO ker bi ti bil grd do yamayke. 

47 minutes ago, Xebec said:

Ja jez se je neb upal kr takoj pelat pokazt kaj use (po)znam...... :lol1:

Objavljeno
2 hours ago, Bg said:

Darko, če mene vprašaš bi se servis moral delati enkrat letno... Če si škrtica vsaj na 2 leti.... Staro olje ni niti za McDonalds dobro, kaj šele za motor. 

Lp,

Bg

Starost olja ni tezava, sploh ce je polna sintetika, motor pa hranjen v ogrevani garazi. Novodobna olja so precej stabilnejsa kot stara, zato oksidacija ni vec tak problem, kondenz pa v primeru garaziranja tudi ne.

S Falcom sem lani naredil 2000 km, zato nisem delal servisa - ga bom naslednje pomlad, po dveh letih in cca 5k km. Sicer sem do zdaj vedno delal na eno leto - ne zaradi zivljenjske dobe olja, ampak zaradi lastnega veselja - konec koncev tudi na avtu, ki ima predpisano menjavo olja 30k km, le tega menjam vsakih 10k km, pa ga je 8 litrov.

Racunov ne hranim, ker bi bilo tega za cele omare. Itak sem ob vsaki prodaji na konkretni izgubi, ker zadeve vzdrzujem na visjem nivoju kot 1/2 ljubiteljev, da o normalnih (povprecnih) uporabnikih ne govorim - teraj dok ide. Potem so pa taki primerki na avtonetu za pol cene, sam pa ob ceni, primerni stanju, ne dobis niti enega klica (been there, done that - po dveh mesecih je odpeljal prvi, ki je poklical, pa rit se mu je smejala zraven).

Objavljeno

Kakšen pedantnež sigurno bolje vzdržuje motor, kot na servisih, kjer imajo normirane ure. Račune imam le od večjih posegov, ... pred nakupom je bolj pomembno motor pregledat, če vse normalno dela, kot pa en kup računov :hmm:

• Všeč mi je 3
Objavljeno
1 hour ago, vandrovec said:

pred nakupom je bolj pomembno motor pregledat, če vse normalno dela, kot pa en kup računov :hmm:

Tocno to!

Objavljeno

No, mene pa zanimajo računi oziroma bolj evidenca kot računi, ne da mi kdo na pamet pove, ja najbrž sem menjal ploščice pri bla bla bla...SAS ventile pri, filter zraka pri...

Objavljeno
pred 13 minutami, DAMI34 pravi:

No, mene pa zanimajo računi oziroma bolj evidenca kot računi, ne da mi kdo na pamet pove, ja najbrž sem menjal ploščice pri bla bla bla...SAS ventile pri, filter zraka pri...

A ne kupuješ ti nove? :hmm:

Objavljeno
Pravkar, vandrovec pravi:

A ne kupuješ ti nove? :hmm:

v glavnem, ampak moji kupci pa so vedno zadovoljni z evidenco. 

Objavljeno
pred 16 minutami, DAMI34 pravi:

, ne da mi kdo na pamet pove, ja najbrž sem menjal ploščice pri bla bla bla...SAS ventile pri, filter zraka pri...

...saj to se vse vidi, ni potrebno dokazovat :hmm:

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!