Skoči na vsebino

Iskanje motorja - kaj, kako, za koliko

Priporočene objave

Objavljeno

.

... mi je všeč, kako se vsi radi pohvalite, kolk bimerjev in ostale ultradrage navlake si lahko kupite ... ampak je rajši nočete :eek:

... razmišljam, ali je to, da si pač eni ne moremo kupit glih vsega, kar nam pade na misel ... res taka sramota, al kaj ??? :eek:

... no, men se pa jebe ... evo ... priznam ... jest pa ne morem imet vsega :sleep2: ... žal, nimam :cry:

• Zmeden 1
Objavljeno
pred 6 minutami, pik1 pravi:

.

... mi je všeč, kako se vsi radi pohvalite, kolk bimerjev in ostale ultradrage navlake si lahko kupite ... ampak je rajši nočete :eek:

... razmišljam, ali je to, da si pač eni ne moremo kupit glih vsega, kar nam pade na misel ... res taka sramota, al kaj ??? :eek:

... no, men se pa jebe ... evo ... priznam ... jest pa ne morem imet vsega :sleep2: ... žal, nimam :cry:

Sočustvujem  s tabo, če bi rad imel več kot si lahko privoščiš...jaz bi pa lahko imel pa nimam te želje 🙂

• Haha 1
Objavljeno
pred 3 urami, vandrovec pravi:

Sočustvujem  s tabo, če bi rad imel več kot si lahko privoščiš...jaz bi pa lahko imel pa nimam te želje 🙂

ja, sam ti si neki posebnega :P

• Haha 2
Objavljeno (popravljeno)
pred 10 urami, DAMI34 pravi:

Vsak od nas bi rad mel v garaži nekaj za 30 jurjev

In zakaj bi bilo to dobro...se drag motor toliko bolje pelje ali dlje, hitreje? Ali le zaradi občutka po lastništvu? V tujini vidim veliko starih in zdelanih motorjev pa se folk več vozi kot pri nas, tu pa morajo biti večinoma novi in zglancani motorji. Dokler sedanji služi svojemu namenu in nima nekih pomanjklivosti je zame enak novemu. Čeprav nima neke visoke tržne vrednosti ima po drugi strani ravno zaradi tega celo svoje prednosti 🙂

...sem zamudil okroglo št. 😊IMG_20250831_202224.jpg.0f3c48997b402df3f7ab15197730d78a.jpg

Popravljeno . Popravil vandrovec
  • Všeč mi je 2
Objavljeno
1 hour ago, vandrovec said:

In zakaj bi bilo to dobro...se drag motor toliko bolje pelje ali dlje, hitreje? Ali le zaradi občutka po lastništvu? V tujini vidim veliko starih in zdelanih motorjev pa se folk več vozi kot pri nas, tu pa morajo biti večinoma novi in zglancani motorji. Dokler sedanji služi svojemu namenu in nima nekih pomanjklivosti je zame enak novemu. Čeprav nima neke visoke tržne vrednosti ima po drugi strani ravno zaradi tega celo svoje prednosti 🙂

...sem zamudil okroglo št. 😊IMG_20250831_202224.jpg.0f3c48997b402df3f7ab15197730d78a.jpg

JA, v veliko primerih se dražji motor boljše, varneje pelje, sploh če je zraven še razlika v letih.

• Všeč mi je 1
  • Ni mi všeč 1
Objavljeno
pred 10 urami, Shillien pravi:

varneje pelje, sploh če je zraven še razlika v letih.

18 letniki skoraj ne umirajo več na "motorjih" Večinoma bolj resni gospodje...

Tako kažejo statistike 

Leto 2022
Agencija za varnost prometa (AMZS) poroča, da je bila povprečna starost umrlih voznikov motornih koles 47 let

• Všeč mi je 1
Objavljeno
54 minutes ago, MiNa said:

Tako kažejo statistike 

Leto 2022
Agencija za varnost prometa (AMZS) poroča, da je bila povprečna starost umrlih voznikov motornih koles 47 let

Se mi zdi da šilko govori o motorjih. Da je 2025 motor varnejsi, lepse in lazje vozen v primerjavi z motorji letnik 2000. 

• Všeč mi je 1
Objavljeno
pred 12 urami, vandrovec pravi:

se opravičujem, mel bi nekaj za 30 jurjev, pa vsaj en starodobnik (in še vsaj tri druge mopede). Ravno včeraj sem gledal starga Guzzija na prikoli. Mislim, da je bil 250ccm in si rekel, tako bi ga mel za v nedeljo na kafe :D

Jaz mam motorje res rad. Ne maram pa preveč šraufat, zato imam mehanika. Če bi naneslo, da mam v garaži moped z 200kkm prevoženimi, bi tudi tistega imel, trenutno pa ne nanese. Da bom pa u iber sam eno te isto gonil, zmetal kup dnarja za preventivno vzdrževanje, mi pa ne znese. Bi pa mel, zakaj ne, če bi bil kupček evrčkov pravi.

Da pa bi povsod razlagal, sej ma tut stara karjola 2 kolesi in žlajf in trdil, da je to edina prava plat motorizma, mi pa nekak ne sede. Rad poskusim čimveč. Še tiste 2 petka, ki mi ostaneta, men se mudi :P

pred 11 urami, Shillien pravi:

JA, v veliko primerih se dražji motor boljše, varneje pelje, sploh če je zraven še razlika v letih.

evo, to je to. Leta. To vi mladi ne razumete. Nam starejšim se mudi. :P 

• Haha 2
Objavljeno
pred 57 minutami, DAMI34 pravi:

Še tiste 2 petka, ki mi ostaneta, men se mudi :Pevo, to je to. Leta. To vi mladi ne razumete. Nam starejšim se mudi. :P 

.

.... hja, če dobr pomislim, se res že mal mudi :eek:

... sicer pa ... ti bom kar ponovil del prejšnjega odgovora :D

"Sočustvujem s tabo, če bi rad imel več kot si lahko privoščiš" :kva2:

• Haha 1
Objavljeno
1 hour ago, Kugelschreiber said:

Se mi zdi da šilko govori o motorjih. Da je 2025 motor varnejsi, lepse in lazje vozen v primerjavi z motorji letnik 2000. 

Tako je

2 hours ago, MiNa said:

Tako kažejo statistike 

Leto 2022

Kot ti je odgovoril že kuglšrajbr je govora o starosti motorjev ne pa voznikov le teh

• Všeč mi je 1
  • Ni mi všeč 1
Objavljeno

Novi motorji so absolutno, zelo varni in žal tudi potuha neznanju. Ne sekiramo se več okrog "pametnega" zaviranja, saj lahko poknemo eno ali drugo ali obe zavori celo v ovinku na polno. Bo vse cornering abs zrihtal (in tut zrihta)

Briga nas za ogrete gume, ker gas lahko na polno odpiramo v ovinku, bo že TC vse porihtal. Jaz priznam, tudi na offroadu zelo rad izkoriščam te sisteme in se ne učim kako bi bilo brez TCja, saj offroad odlično deluje, kak bi bilo na prvi zavori (offroad abs, prilagojen terenu), itd..še rain mod zlo rad uporabljam v dežju in šraufam tisti gasek. Sevda izviram iz časa, ko mopedi niso mel še nič in smo bili srečni ko smo na plastičnih pnevmatikah tipa Barum ali Tigar preživeli rosenje po jadranki.

tudi kasneje, ko so motorji dobili 140 konjev ,ali moj zadnji nepomagalski Z900 s 125 konjiči, smo morali biti previdni, z občutkom na gasu, ko smo ga pulili. Sedaj tega ni potrebno več. Ostalo je samo še branje podlage, da slučajno ne umažeš v zavoju obeh gum hkrati, ker takrat nobena kratica pomagal ne prime. Pa v mokrem občutek za nagib.

Premium mašine pa imajo še mnogo več, od aktivnega tempomata, ki je dobrodošel, namreč ko sva s Kmetom pičila iz Grčije direkt domov, bi ponoči lahko zaspal. Z aktivnim tempomatom vsaj ne bi priletel v spredaj vozeče vozilo. Pa ogrevane ročke, zic, ker ko 1x prideš neplanirano v cotah za 20C na 7C, je vse dobrodošlo. Pa raznorazna polaktivna vzmetenja, da rit ne boli, vizirji, ki jih lahko pomakneš itd..tehnologija gre naprej in zakaj je ne bi koristili, če je. 

• Všeč mi je 3
Objavljeno

Problem je zapestje, ne motor. Saj moraš vožnjo prilagodit razmeram, torej tudi motorju, ki je npr. muzejske vrednosti.

Torej ne moreš enako vozit vozit nekega top stroja, ki skoraj sam pade v ovinek, napram rikši, ki potrebuje abnormalne napore, da ovinek sploh zvoziš.

Elektronska pomagala zagotovo pripomorejo k varnosti (od abs dalje), po drugi strani pa dajejo potuho... sploh ko slišiš pogovore, kako rada se lučka za TC vklaplja...

• Všeč mi je 4
Objavljeno
pred 52 minutami, Snečer pravi:

sploh ko slišiš pogovore, kako rada se lučka za TC vklaplja...

ampak tudi to je zlo merodajno, ko lučko vidim na kramparcah vem da jih mal pregrevam. Spustim tempo za 10%-20%...problemov več ni.

Torej, z vidika varnosti deluje, z vidika objestnosti, me tut žlajfa.  :D

Objavljeno
pred 52 minutami, Snečer pravi:

Problem je zapestje, ne motor.

Tako je, dokler ne tekmujemo kdo bo prvi je edino razum ki mora prevladat nad čustvi...večina nesreč pa, zaprl pot motoristu, neprilagojena hitrost,...kar nima veze s starostjo motorja. Elektronska pomagala so za moto gp, kjer štejejo tisočinke sekund...in pa za prehitre racerje 🙂

• Všeč mi je 1
Objavljeno

. Elektronska pomagala so za moto gp, kjer štejejo tisočinke sekund...in pa za prehitre racerje 🙂

narobe, so prekleto pomembna ob neznanju. Ni nujno da jih izkoriščaš kot sem prej zapisal.

.večina nesreč pa, zaprl pot motoristu, 

tega je kar veliko. Sodobna elektronika z avtomatskim zaviranjem bi dala čas in možnost motoristu da obvozi avto, ko budala zmrzne za volanom. Preverjeno na lastnih kostolomih.

neprilagojena hitrost,..

to je pa hudo razpotegnjen pojem. da padeš na ledu, olju, nafti, celo izpustu klime, ki se izlije iz avtobusa na ovinku, priletiš v atodom, ki stoji v skritem ovinku, bodo vedno pisali: neprilagojena hitrost.

• Všeč mi je 1
Objavljeno
pred 5 urami, Shillien pravi:

Kot ti je odgovoril že kuglšrajbr je govora o starosti motorjev ne pa voznikov le teh

Mal razmislite kaj vozjo starejši gospodje...

• Haha 1
Objavljeno
pred 5 minutami, MiNa pravi:

vse živo :P

je pa res, da če na mopedu piše 1300 in to sem na lastne uhe slišal, zlo radi v gostilni ob piru ali dveh glasno (najbrž slabše slišijo) modrujejo, kok so ga žgal :P

• Haha 4
Objavljeno
pred 30 minutami, MiNa pravi:

Ninđa :huh:  :P 

• Všeč mi je 1
  • Haha 2
Objavljeno
2 hours ago, MiNa said:

Isto ko mladina, kar jim paše in si lahko privoščijo. 

• Všeč mi je 1
  • Ni mi všeč 1
Objavljeno (popravljeno)
6 hours ago, DAMI34 said:

vse živo :P

je pa res, da če na mopedu piše 1300 in to sem na lastne uhe slišal, zlo radi v gostilni ob piru ali dveh glasno (najbrž slabše slišijo) modrujejo, kok so ga žgal :P

Jez od visokih svecenikov zelo pogosto berem in poslusam, da se bajki z 21colsko  kramparco spredaj bols pelejo ko karkoli druzga. Bo kr moglo drzat. 

6 hours ago, MiNa said:

Ce das kej nase, mas eno od teh treh mašin:

BMW

Ducati

Harley.

Nasteti so po abecedi, minimalna sprejemliva kubatura je 1200ccm

Popravljeno . Popravil Kugelschreiber
  • Všeč mi je 1
  • Haha 3
Objavljeno
pred 10 urami, Kugelschreiber pravi:

Ce das kej nase, mas eno od teh treh mašin:

BMW

Ducati

Harley.

Nasteti so po abecedi, minimalna sprejemliva kubatura je 1200ccm

Jest nc ne dam nase. Meni je vazno:

Da mi je vsec

Da pridem vsaj s prsti do tal

Da je polizaj telesa meni vsecen

Da poskoci, ko zelim

Da nima 250 kil

• Všeč mi je 3
  • Zmeden 1
Objavljeno
pred 11 urami, Kugelschreiber pravi:

Jez od visokih svecenikov zelo pogosto berem in poslusam, da se bajki z 21colsko  kramparco spredaj bols pelejo ko karkoli druzga. Bo kr moglo drzat. 

19 kolega, 19, pa luč na X

Objavljeno
Just now, DAMI34 said:

19 kolega, 19

Ni tako simpl.  Določeni flagshipi najbolsih znamk nimajo se 19.  Imajo v nizji klasi, ampak, halo? Manj je vec velja za prave profije.  Jaz, podpoprecnez, ne znam spodobno uporabljat tako preciznih instrumentov.  Saj ves.  Bol za kramp kot za pinceto.  

• Haha 2
Objavljeno
53 minutes ago, maxxa said:

Jest nc ne dam nase. Meni je vazno:

Da mi je vsec

Da pridem vsaj s prsti do tal

Da je polizaj telesa meni vsecen

Da poskoci, ko zelim

Da nima 250 kil

Ce se malo poenostavimo, tebi je vazno da se mas z motorjem fino? Glej ga zlomka. Meni je tud to cilj. No, cilj je pridet s fure domov. Vedno je cilj doma. 

a je mlaj? Mene kr mal cufa.  

• Haha 1
Objavljeno
pred 4 urami, maxxa pravi:

Jest nc ne dam nase. 

.

... no, sej polet tud jest ne dam prov dost nase ... ampak ... prot jesen pa ne morm več brez vsega :kva2:

• Haha 1

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!