Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno
pred 11 urami, Kugelschreiber pravi:

Moje izkusnje so drugacne.  Skoraj nikoli ne uvazam gpxa, enostavno vpisem 5-9 vmesnih tock.   Ne nosim PCja s sabo.  Na telefoncku poklikam. In ko ne grem direkt cez upisano tocko, on ne noce mimo.  Ce grem iz a mimo B in sem ze pri C, on hoce na B. Recimo da vpisem Vipavo, Ajdovscino, col, crni vrh, kalce, in v Vipavi odvijem na Sanabor, bo on na colu po vsej sili hotel v ajdovscino.  In ce na colu pihnem cez staro posto, bo na kalcah hotel na crni vrh.  V krajih ki jih ne poznas, je to pizdarija.  

pozabljam da me letos osmand morda ne bo nerviral. To bo pocel sygic.  Je bil nekih 15€ za celo leto, pa nisem se testiral.  

jaz med potjo/izletom ne delam točk, no redkokdaj. Če že, si sproti izmišljujem. al pa dam samo končno.

Pri gpxu (sledi) je pa tko kot sem zapisal. In večinoma se gre za bolj prašne poti, makedame, potke itd. Včasih ma gugl kake ceste, ki jih ni, pa je potrebno obrniti in voziti po lastni orientaciji, skratka, zabavno :D

Objavljeno

ja, vsak po svoje blodi po cesti, za to je več pravilnih odgovorov. Z @MiNa in guspo, se ne da primerjat, ker sta next level. Da bi za te dve do tri pardnevne fure na leto kupoval in s sabo trogal mini PC nima smisla.

Zakaj utrujam s tem? Vem da je te točke možno preskočit z enim klikom na ekran. To se mi je po nesreč zgodilo 1X in nikoli več. nimam pojma kaj sem pritisnil. 

• Haha 1
Objavljeno

odstrani točko :P

Screenshot_2025-02-26-10-44-07-241_net.osmand.plus.jpg

med navigacijo klikni spodaj znak za navigacijo /spodaj levo puščica) in se pojavi ekran poti in točk. Pritisni svinčnik in zbriši točko. Jebiga, tak je če ne ubogaš navigacije :P

S sabo ne rabiš nič vlačit, če si prej doma skreiral pot in uvozil kot sled GPX. Sled ostane, ti lahko komot bluziš drugam. Če ne boš prekinil navigacije te bo vračalo na sled, če jo boš prekinil in vklopil nekje na sredini te bo vodilo do najbližje točke sledi, ne pa na začetek. Ta razlika je.

Konkretno bi pa tale čvek sodil v Osmand temo.

• Všeč mi je 1
Objavljeno
pred 2 urami, DAMI34 pravi:

S sabo ne rabiš nič vlačit, če si prej doma skreiral pot in uvozil kot sled GPX.

Hm, Za ju3 po goši se vozit je lahko doma kreirat in prenest.

Ko pa greš na primer za 3tedne mal okol hiše, je pa mal težje...:naughty:

Zato vlačim kalkulatur kot del opreme, pa še slike prenesem dnevno na disk. Zgubiš (al ti odtujijo - fkradejo po domače) telefon, foto... adijo slike.

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   2 članov

• DAMI34
    • u-r-o-s

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!