DAMI34 Objavljeno Februar 26 Objavljeno Februar 26 pred 11 urami, Kugelschreiber pravi: Moje izkusnje so drugacne. Skoraj nikoli ne uvazam gpxa, enostavno vpisem 5-9 vmesnih tock. Ne nosim PCja s sabo. Na telefoncku poklikam. In ko ne grem direkt cez upisano tocko, on ne noce mimo. Ce grem iz a mimo B in sem ze pri C, on hoce na B. Recimo da vpisem Vipavo, Ajdovscino, col, crni vrh, kalce, in v Vipavi odvijem na Sanabor, bo on na colu po vsej sili hotel v ajdovscino. In ce na colu pihnem cez staro posto, bo na kalcah hotel na crni vrh. V krajih ki jih ne poznas, je to pizdarija. pozabljam da me letos osmand morda ne bo nerviral. To bo pocel sygic. Je bil nekih 15€ za celo leto, pa nisem se testiral. jaz med potjo/izletom ne delam točk, no redkokdaj. Če že, si sproti izmišljujem. al pa dam samo končno. Pri gpxu (sledi) je pa tko kot sem zapisal. In večinoma se gre za bolj prašne poti, makedame, potke itd. Včasih ma gugl kake ceste, ki jih ni, pa je potrebno obrniti in voziti po lastni orientaciji, skratka, zabavno
Kugelschreiber Objavljeno Februar 26 Objavljeno Februar 26 ja, vsak po svoje blodi po cesti, za to je več pravilnih odgovorov. Z @MiNa in guspo, se ne da primerjat, ker sta next level. Da bi za te dve do tri pardnevne fure na leto kupoval in s sabo trogal mini PC nima smisla. Zakaj utrujam s tem? Vem da je te točke možno preskočit z enim klikom na ekran. To se mi je po nesreč zgodilo 1X in nikoli več. nimam pojma kaj sem pritisnil. 1
DAMI34 Objavljeno Februar 26 Objavljeno Februar 26 odstrani točko med navigacijo klikni spodaj znak za navigacijo /spodaj levo puščica) in se pojavi ekran poti in točk. Pritisni svinčnik in zbriši točko. Jebiga, tak je če ne ubogaš navigacije S sabo ne rabiš nič vlačit, če si prej doma skreiral pot in uvozil kot sled GPX. Sled ostane, ti lahko komot bluziš drugam. Če ne boš prekinil navigacije te bo vračalo na sled, če jo boš prekinil in vklopil nekje na sredini te bo vodilo do najbližje točke sledi, ne pa na začetek. Ta razlika je. Konkretno bi pa tale čvek sodil v Osmand temo. 1
MiNa Objavljeno Februar 26 Objavljeno Februar 26 pred 2 urami, DAMI34 pravi: S sabo ne rabiš nič vlačit, če si prej doma skreiral pot in uvozil kot sled GPX. Hm, Za ju3 po goši se vozit je lahko doma kreirat in prenest. Ko pa greš na primer za 3tedne mal okol hiše, je pa mal težje... Zato vlačim kalkulatur kot del opreme, pa še slike prenesem dnevno na disk. Zgubiš (al ti odtujijo - fkradejo po domače) telefon, foto... adijo slike. 4
DAMI34 Objavljeno Februar 26 Objavljeno Februar 26 pred 2 minutami, MiNa pravi: Hm, Za ju3 po goši se vozit je lahko doma kreirat in prenest. Ko pa greš na primer za 3tedne mal okol hiše, je pa mal težje... Zato vlačim kalkulatur kot del opreme, pa še slike prenesem dnevno na disk. Zgubiš (al ti odtujijo - fkradejo po domače) telefon, foto... adijo slike. nisem rekel, da je narobe, vsaj v tvojem primeru. Definitivno pa v mojem, kjer je omejeno vsega, kjer vem da bo moped verjetno tudi legel, kjer vem, da zna biti veliko prahu, je brezplodno ali brezpredmetno to počet na poti (itak večino poti vem že na pamet). Za tistih 5 dni, kjer se svaljakam, lahko doma narišem. verjetno, če bi šel kot ti v Vietnam, bi mel laptop s seboj, dnevno pregledoval, objavljal, ter kreiral in spreminjal poti za naprej. 1
BIF Objavljeno včeraj ob 07:08 Objavljeno včeraj ob 07:08 (popravljeno) Ker imam doma že en kinderjajček, sem kupil še kinderlulek... Kar nekaj časa sem testiral razne opcije navigiranja. Pri vsem kar se kotali po tržisču sem ugotovil, da se še najbolj obnese uporaba telefona...Google maps, apple zemljevidov in/ali Magic Earth, ki deluje odlično kot offline maps. Vse tri aplikacije pokriva CarPlay. In ker mi ni bilo dobrega tisočaka vrednega telefona za vozit na nekih nosilcih...poleg tega telefon ni vodoodporen, da ne govorim, kaj se zgodi, če nekje fukneš, ali ga kam katapultira, ti pa bi rad poklical pomoč...sem iskal neko ustrezno rešitev. Ker imam z CarPlay-em zelo dobre izkušnje že iz uporabe v avtu, sem se odločil in poiskusit srečo z CarPlay napravo za motoriste. Poleg vseh pregrešno dragih in opevanih proizvodov, ki pa ponujajo kar potrebujem in kup dodatkov, ki jih ne potrebujem sem se odločil za ceneni kinderlulek izdelek Aoocci osnovni model C3. Več kot zadovoljen... a 83€ z dostavo na dom, sem dobil natančno to kar sem želel/potreboval. Zrcaljenje mojega telefona, varno spravljenega na suhem...upravljanje pa na večjem zaslonu, prilagojenem sončnim razmeram in odlično preglednostjo, hipno odzivnostjo, vodotesnostjo, super enostavno montažo in napajanjem kar preko USB-ja, pri čemer odpade nadležno vlačenje žic po celem motorju (kar pa lahko naredite, če to želite, ker je priložen tudi ta napajalni kabe). ekran se odziva na vse oblike rokavic..tudi tiste brez "touch" oznak...skratka deluje na vse. Ne želim, da to zveni kot reklama, vendar je zadeva definitivno vredna svojega denarja v primerjavi z pregrešno dragimi Garmini (ki so itak pase) in ostalo konkurenco. Torej, če se kdo trenutno ukvarja s tem problemom, kako na varnem obržati telefon, pa ga vseeno uporabljati med vožnjo za navigacijo, klicanja, sprejemanja sporočil, poslušanja glasbe itd...eto...to je to. Zadeva se izjemno dobro poveže z Apple-om ter Androidom (oboje testirano)...seveda preko modregazoba. Priporočam. Sicer so na voljo še večje software-sko izpopolnjeni modeli, ki nudijo dve kameri s sprotnim spremljanjem na ekranu in snemanjem, merilci tlaka v gumah itd....ampak mene to ni zanimalo...je pa na voljo za tiste z veliki advenčerji, ki morajo spremljati tlak v gumah na avtocestah...recimo. Popravljeno včeraj ob 07:14. Popravil BIF 7 2
nejc74 Objavljeno včeraj ob 07:56 Objavljeno včeraj ob 07:56 Jaz imam C5 pa me je razočaral ker se je po par mesecih začel ciklično resetirat med uporabo na motorju. Verjetno gre za nezanesljiv kontakt med napravo in ohišjem, samo mi tega ni uspelo odpravit z DIY posegi. Sem pa nabavljal ene dve leti nazaj, tako da upam da so v tem času problem že odpravili in da ti bo dobro služilo. Dokler je zadeva delala sem jo z veseljem uporabljal. 2
BIF Objavljeno včeraj ob 09:04 Objavljeno včeraj ob 09:04 pred eno uro, nejc74 pravi: Jaz imam C5 pa me je razočaral ker se je po par mesecih začel ciklično resetirat med uporabo na motorju. Verjetno gre za nezanesljiv kontakt med napravo in ohišjem, samo mi tega ni uspelo odpravit z DIY posegi. Sem pa nabavljal ene dve leti nazaj, tako da upam da so v tem času problem že odpravili in da ti bo dobro služilo. Dokler je zadeva delala sem jo z veseljem uporabljal. Čisto možno da gre za kontakt...Upam, da so to "zaznali" in uredili. Je pa to tako kot z vsemi ostalimi zadevami....bolj kot je naprava sufisticirana več je možnosti za težave. Zato se običajno odločam za ravno dovolj simpl oz.basic naprave, brez odvečnih dodatkov, ki jih ne potrebujem. Več lučk-več problemov. No bomo videli...
vandrovec Objavljeno včeraj ob 11:33 Objavljeno včeraj ob 11:33 pred 3 urami, nejc74 pravi: Verjetno gre za nezanesljiv kontakt med napravo in ohišjem, samo mi tega ni uspelo odpravit z DIY posegi. Sam imam na ohišju navigacije dodaten vijak za pričvrstitev z napravo...dokler tega nisem zatisnil mi je ob močnejšem tresljanju prekinjalo napajanje in posledično resetiralo napravo
nejc74 Objavljeno včeraj ob 14:29 Objavljeno včeraj ob 14:29 poznam ta šrauf :))) sem šel z DIY rešitvami še precej dalj od njega, pa ni pomagalo. Na ADV forumu nas je bilo ene par s takim problemom, večinoma so zadovoljni. Jaz sem kupil preko Alija ki je pač zanič glede vračanja. Naj vama dobro in dolgo služi, se mi zdi drugače odlična rešitev za stare motocikle, ki nimajo tovrstnih zadeve serijsko. 1
BIF Objavljeno pred 23 urami Objavljeno pred 23 urami Jaz sem kupil direktno pri Aoocci-ju. Upam sicer, da ne bo težav...če pa bi bile pa računam, da bi znali pomagat...sicer pa za ta denar se ne bom stegnil. Bolj bi me "bolelo" če bi nehalo delat, ker mi je sicer zadeva všeč glede enostavnosti, montaže in funkcije. sicer pa ima moj iz ohišja direkten kabel za napajanje, ki je fixen...cca 10cm ter konektor z podaljškom na navoj (podobno kot "banana"...Mogoče pa je to zdaj rešitev.
Snečer Objavljeno pred 19 urami Objavljeno pred 19 urami pred 12 urami, BIF pravi: Ker imam doma že en kinderjajček, sem kupil še kinderlulek... Kar nekaj časa sem testiral razne opcije navigiranja. Pri vsem kar se kotali po tržisču sem ugotovil, da se še najbolj obnese uporaba telefona...Google maps, apple zemljevidov in/ali Magic Earth, ki deluje odlično kot offline maps. Vse tri aplikacije pokriva CarPlay. In ker mi ni bilo dobrega tisočaka vrednega telefona za vozit na nekih nosilcih...poleg tega telefon ni vodoodporen, da ne govorim, kaj se zgodi, če nekje fukneš, ali ga kam katapultira, ti pa bi rad poklical pomoč...sem iskal neko ustrezno rešitev. Ker imam z CarPlay-em zelo dobre izkušnje že iz uporabe v avtu, sem se odločil in poiskusit srečo z CarPlay napravo za motoriste. Poleg vseh pregrešno dragih in opevanih proizvodov, ki pa ponujajo kar potrebujem in kup dodatkov, ki jih ne potrebujem sem se odločil za ceneni kinderlulek izdelek Aoocci osnovni model C3. Več kot zadovoljen... a 83€ z dostavo na dom, sem dobil natančno to kar sem želel/potreboval. Zrcaljenje mojega telefona, varno spravljenega na suhem...upravljanje pa na večjem zaslonu, prilagojenem sončnim razmeram in odlično preglednostjo, hipno odzivnostjo, vodotesnostjo, super enostavno montažo in napajanjem kar preko USB-ja, pri čemer odpade nadležno vlačenje žic po celem motorju (kar pa lahko naredite, če to želite, ker je priložen tudi ta napajalni kabe). ekran se odziva na vse oblike rokavic..tudi tiste brez "touch" oznak...skratka deluje na vse. Ne želim, da to zveni kot reklama, vendar je zadeva definitivno vredna svojega denarja v primerjavi z pregrešno dragimi Garmini (ki so itak pase) in ostalo konkurenco. Torej, če se kdo trenutno ukvarja s tem problemom, kako na varnem obržati telefon, pa ga vseeno uporabljati med vožnjo za navigacijo, klicanja, sprejemanja sporočil, poslušanja glasbe itd...eto...to je to. Zadeva se izjemno dobro poveže z Apple-om ter Androidom (oboje testirano)...seveda preko modregazoba. Priporočam. Sicer so na voljo še večje software-sko izpopolnjeni modeli, ki nudijo dve kameri s sprotnim spremljanjem na ekranu in snemanjem, merilci tlaka v gumah itd....ampak mene to ni zanimalo...je pa na voljo za tiste z veliki advenčerji, ki morajo spremljati tlak v gumah na avtocestah...recimo. kak že pravijo čas bo pokazal... na direktnem soncu se res vidi ok? tu je bil največji feler kinezof 3
Kugelschreiber Objavljeno pred 18 urami Objavljeno pred 18 urami Sygic ima fino akcijo. Lifetime 50?€
BIF Objavljeno pred 10 urami Objavljeno pred 10 urami pred 8 urami, Snečer pravi: kak že pravijo čas bo pokazal... na direktnem soncu se res vidi ok? tu je bil največji feler kinezof Danes stestiram in povem. Kar se tiče sonca je bil Garmin nepremagljiv (motoristični)...ampak je to žal tudi vse...prepočasen je z upgrade-i, relativno komplicirano posodabljanje (jaz recimo klasičnega pc-ja in vse podobne izpeljanke sploh ne uporabljam več in jih nimam)..in pa absolutno predrag...žal. Je pa garmin absolutni zmagovalec z debelo vijolično črto...To pa je res zakon...nobena druga navigacija mu ne pride blizu. V glavnem bom danes res pogledal to svetilnost in delovanje...testiral bom google maps, apple maps in MagicEarth....pa da vidimo...
vandrovec Objavljeno pred 9 urami Objavljeno pred 9 urami pred 56 minutami, BIF pravi: .testiral bom google maps To rabi podatke, kar komplicirano po drugih državah?
Kugelschreiber Objavljeno pred 3 urami Objavljeno pred 3 urami 5 hours ago, vandrovec said: To rabi podatke, kar komplicirano po drugih državah? Ne. Ni. Ce trada ni dolga 500 v kosu zdownloadas z wifija. 1
BIF Objavljeno pred 35 minutami Objavljeno pred 35 minutami Eto...takšno je relno stanje. Povezljivost..stabilna in hitra. Ko obrneš ključ...do max 20sek. si povezan z ekranom. Odzivnost: Če tapkaš z golo roko..hipna...kot na telefonu. Če tapkaš z rokavicami...dobro, vendar ne tako gladko kot z golimi rokami...ampak dovolj, da tudi med vožnjo kaj pogledaš...če je dovolj varno seveda. Rokavice ne rabijo cone "touch"...enako dela tudi z navadnimi. Svetilnost v soncu: Odlično...tudi z direktno obsijanostjo je zaslon jasen...pa je bila osvetljenost nastavljena na 70%...torej je še lufta veliko in ker je napajanje direktno...ga lahko teraš do jaja. Dejansko pa ni potrebe...pri mojih 58 letih nisem več oko sokolovo, ampak mi je bila osvetljenost pri 70% več kot dovolj (tudi pri 50% po moje ne bilo težav). Ob tem, da je res sončen dan...v oblačnem ali mraku pa je itak preveč. Šel sem v Avstrijo...podatki so delali, ker ni stroškov. Če primerjam google mapse in apple mapse...ljubši so mi google...ampak verjetno, ker jih dalj čas uporabljam, sem jih vajen in se hitreje znajdem. Grafika podobna...povprečna. Pogrešam debelo vijolično črto kot na Garminu. MagicEarth je zanimiv zato, ker deluje offline (vse mape za države kamor potuješ si downloadaš v naprej in vozi miško. To sicer lahko narediš tudi z obema prej omenjenima aplikacijama...ampak glede na podatke...ali zakupiš net. ali pa nekje na wi-fi ju dol potegneš. Seveda pa offloadane mape od googla in appla ne nudijo toliko podatkov kot če uporabljaš direktne podatke. MagicEarth pa ponuja vse kar ima...neodvisno od dostopa do podatkov. MagicEarth ima za moj okus najlepšo in najbolj bogato grafiko...zanimiva aplikacija, ki je v celoti brezplačna. Edino kar me je zmotilo pri MagicEarth je to, da me je kljib temu, da sem mu blokiral AC in plačljive ceste...navigiral na AC. Ko sem vztrajal v vožnji izven AC se je "sprijaznil" in potem delal z lokalnimi cestami. Morda sem kje zgrešil kakšno nastavitev...bom še preveril. Zdaj ni bil problem, ker poznam ceste na pamet...nekje v pizdi materini pa ne bi rad, da me potegne na AC če tega ne želim. Vse tri aplikacije delujeo z CarPlay-om...za Android ne vem. Ampak ok...to so aplikacije. Kar se tiče same naprave pa sem za ta denar res zadovoljen...če bo tako ostalo je bil to eden boljših nakupov.
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se