Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

...Vnesem naslov v Zbiljah in me Garmin odpelje cca 1 km stran od njegove hiše in me prepričuje, da sem na cilju ...

do sedaj me je vedno pripeljal na pravi naslov (razlika nekaj metrov), sem pa slišal, da je nekaj problemov z geodetsko bazo - hišne številke, ki na nekaterih območjih ni bila pravilno umerjena...sem pa moral namestiti zunanjo anteno, ker Quest z notranjo ni bil natančen in je prevečkrat zgubljal signal ...

btw...kako si v CRO GUIDE vnesel hišno številko...kot mi je znano to omogoča le ADRIARUTE

Objavljeno

do sedaj me je vedno pripeljal na pravi naslov (razlika nekaj metrov), sem pa slišal, da je nekaj problemov z geodetsko bazo - hišne številke, ki na nekaterih območjih ni bila pravilno umerjena...sem pa moral namestiti zunanjo anteno, ker Quest z notranjo ni bil natančen in je prevečkrat zgubljal signal ...

btw...kako si v CRO GUIDE vnesel hišno številko...kot mi je znano to omogoča le ADRIARUTE

Hja,

Garmin 2620. Naložil sem kupljeno CroGuide.

Route, new, start point, end point, find, adress, in ga napišeš...... rezultat sem pa že napisal. BTW, tudi jaz vozim z zunanjo anteno (atermično steklo).

LP Cvetoo

Objavljeno

CRO GUIDE (v 3.2) meni podpira samo iskanje po krajih (find/find places/city) ...AdriaRoute pa ima možnost iskanja naslovov...iz AR 1.0, ki jo imam na CDju pa do zadnje verzije AR v.1.3 (dobiš jo na navigo-sistem.hr) pa je kar precej sprememb:

Izmjene sa verzije 1.20 na 1.30

* popravljena i dopunjena cestovna mreža u Sloveniji

* dodani novi kućni brojevi u SLO - Celje

* dodani Renault servisi u Sloveniji

* dodani Citroen servisi u SLoveniji

* dodani novi POI u Sloveniji

* dodani novi gradovi u HR - Imotski, Buzet, Labin, Novigrad, Pazin, Poreč, Rovinj, Buje, Krk, Punat, Njivice, Malinska, Šilo, Baška, Omišalj, Vrbnik,Zaprešić, Sisak, Biograd

* dodani novi kućni brojevi u HR - Zadar, Novska, Požega, Imotski, Slavonski brod, Samobor, Rijeka

* Otok Krk - detaljno prometnice

* Popravljen grad Zagreb i Rijeka

* Dopunjena kategorizacija cesta u HR

* Popravljena obalna linija u BiH

* popravljena cestovna mreža u BiH

* zbog promjena u Garmin CitySelect v7 karti, za sada nije moguće raditi direktne rute iz AdriaRoute karte u Austriju, s verzijom CitySelect v6 direktno rutanje radi kao i do sada.

Izmjene sa verzije 1.01 na 1.20

* popravljena cestovna mreža u Hrvatskoj

* popravljena geometrija u gradovima - Zagreb, Rijeka, Dubrovnik, Split, Zadar, Pula

* dodani novi gradovi - Umag, Nova Gradiška, Požega, Primošten

* dodani novi kućni brojevi - Opatija, Split, Dubrovnik, Zadar djelomično

* ucrtane nove dionice autocesta - A1 (Zagreb-Split), Istarski Y, Rijeka-Rupa

Izmjene sa verzije 1.00 na 1.01

* novi podaci autocesta u Sloveniji

* popravljene razne greške u gradovima (kućni brojevi, smjerovi ulica, zabranjena skretanja, itd.)

* poboljšano pretraživanje adresa

* popravljena obalna linija u Sloveniji

* dodani gradovi u Hrvatskoj - Knin, Slavonski Brod

* poboljšana geometrija u gradovima - Split, Zagreb, Opatija

* dodani novi kućni brojevi u Zagrebu

* dodane INA benzinske postaje u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini

* dodane rijeke i potoci u Hrvatskoj

* poboljšana glavna cestovna mreža u Bosni i Hercegovini

Objavljeno

Uporabljam AdriaRoute. Zadeva je še kar točna, mogoče odstopa na različnih lokacijah do 10m.

Sicer mislim, da je Tom Tom, natančnejši (a ga lahko uporabljam le v tujini). Kar se tiče sprejemnika oz. antene imam bluetooth BT-338 s čipom Sirf star III. Deluje tudi skozi atermična stekla. Poskusil tudi z drugimi, zunanjo anteno, vendar je ta gps reciver zakon proti ostalim (zakon tudi po ceni <_< ).

Vse pa uporabljam na dlančniku.

Srečno

Tonček

Objavljeno

:blush:

@ MaraudeR

Kako me je sram.

Ko si me že tako konstruktivno prepričeval, sem pogledal na škatlo. Imam AdriaRoute V1.30, kupljena v 11. mesecu 05.

Nažalost to ne spremeni dejstva o nenatančnosti karte.

Še en primer. Očesna klinika Pfeifer v Ljubljani ima prostore za trgovino Slovenijales. Dunajska 25.

Garmin me je sicer pripeljal vzporedno (smer stadion - center), nasproti že omenjene trgovine pa me je prepričeval, da sem na cilju na desno.

Cilj je bil v resnici čez štiripasovnico in za trgovino na levo :hmm:

Še vedno mi ni jasno. Verjetno delam kaj narobe?

Lp Cvetoo.

Objavljeno

Še vedno mi ni jasno. Verjetno delam kaj narobe?

Lp Cvetoo.

poskusi izklopit funkcijo "lock on road"

Objavljeno

Imam vprašanje kateri GPS se bolj obnese: Garminov Quest2 ali tomTom Go 700. Rabil bi ga tako v avtu kot na motorju. Ima kdo izkušnje kako deluje navigacija v velikih mestih (Paris...).

Ali kdo uporablja kaj od navedenega in njegovi vtisi. Hvala!

Objavljeno (popravljeno)

Zanima me, če ga že imaš, kako ti deluje in predvsem me zanima vodotesnost; če ni vodotesen ? (slučaj kakšnega naliva na motorju ga ne bi izpostavljal).

Lp Regi

povem ti tako

jaz še brez Garmina ne znam vozit motorja :grrr

bog nedaj da bi še Garmina imel na motorju :eek:

do sedaj me je še vedno prpeljal domov(montiran v avtu) in povedal prišli ste na cilj 0 metrov

se mu pa včasih odfura tako kot pravi Cveeto pa te pelje h sosedovi Micki namest damu k svoji :P

Cvetoo dej za foro se oglas pr men pa dava oba trotlna v en avto pa da vidiva kako ga serjeta (2620+c330) :blink:

mam dva štekarja v koreti :grim (sicer pa sploh ni važn lahk sam na lastno napajanje)

Popravljeno . Popravil advokat
Objavljeno

jz sm se zanimal za nuvo 300, ki je sedaj cenovno kar ugoden pa še velik displaj ima poleg tega pa ga lahko stlačiš v žep ko greš na sprehod po nepoznanih krajih. Ga kdo že ima, kašne izkušnje?

Zanima me tudi, če ima kdo GPS / GPRS(GSM) napravo, ki mu služi kot alarm in sledenje motorja (če bi prišlo do kraja) hkrati pa ima nekaj spomina in ga lahko uporabiš kot datalogger. Imenujejo ga tudi "gps tracker",...

Zadeva je cenovno poravnana z malo boljšimi GPS sistemi pa se mi zdi kar zanimiva reč še posebi, če ti motor odpeljejo kje v tujini, in ga s klicom na svojo cifro relativno hitro lociraš (potem pa samo akcija in upaš, da ti policaji verjamejo in ti ne težjio 2 uri za papirje :hmm: )

Objavljeno

Mene pa neki zanima.Moj prijatelj motorist ima dlančnik,gor pa skoraj vse obstoječe navigacijske programe.Zanima ga pa ali bi oz kje bi lahko dobil tomtom karto slovenije? a to že obstaja ali ne? Hvala za info.

Objavljeno

Mene pa neki zanima.Moj prijatelj motorist ima dlančnik,gor pa skoraj vse obstoječe navigacijske programe.Zanima ga pa ali bi oz kje bi lahko dobil tomtom karto slovenije? a to že obstaja ali ne? Hvala za info.

Obstaja neka neuradna, piratska verzija karte, ki pa je - kar se kvalitete oz. natančnosti tiče - neuporabna.

TomTom je karte V. Evrope (kamor naj bi spadala tudi Slovenija) napovedal že pred časom, vendar so se zaradi slabe kvalitete odločili, da bodo še malce počakali in napake odpravili.

lp, D.

Objavljeno

Imam vprašanje kateri GPS se bolj obnese: Garminov Quest2 ali tomTom Go 700. Rabil bi ga tako v avtu kot na motorju. Ima kdo izkušnje kako deluje navigacija v velikih mestih (Paris...).

Ali kdo uporablja kaj od navedenega in njegovi vtisi. Hvala!

Poznam samo TomTom, zadeva se obnese ok, v Sloveniji malo manj, še posebej na dolenjskem, kjer je po mojih izkušnjah vsaj meni zadeva za 50-100m zamaknjena.

V tujini dela zadeva super, še posebej francije, katero sem prevozil ogromno, pa je razen redkih čehovin zmerom delal super. Konkretno glede Pariza pa, sem se s TomTomom zgubil kot indijanc, zadeva sicer dela super, dokler ne prideš v tunel, ko prideš ven in moraš takoj zatem zavti, je bilo že prepozno. Potem pa čez alžirsko predmestje nazaj na avtocesto ob 3 ponoč. :kva2: Za moto bi bil po moj bolj primeren TomTom Rider, malo je draga verzija 700 za na motor.

lp

Rudi

Obstaja neka neuradna, piratska verzija karte, ki pa je - kar se kvalitete oz. natančnosti tiče - neuporabna.

TomTom je karte V. Evrope (kamor naj bi spadala tudi Slovenija) napovedal že pred časom, vendar so se zaradi slabe kvalitete odločili, da bodo še malce počakali in napake odpravili.

lp, D.

Karti se reče TomTom Eastern Europe (naj išče Tomtom Eastern Europe.zip) in je v bistvu povečana verzija Major Roads Of Europe kateri so dodane vzhodne države na kolkor toliko ok ravni in okrog 50 mest po ulicah.

lp

Rudi

Objavljeno

Še vedno ostaja isto!

Za SLO in nekoliko južneje je najboljša Adria Route!

Za Evropo TomTom.

:)

Objavljeno

Meni je ta garmin kr všeč pa še v Slovenskem jeziku je :OK:

edino zelo velik je za namestitev na motorju, tko da so veliko bolj priročni garmini iz serije street pilot. V kolikor pa uporabljaš samo v avtu, je pa tale zadeva super.

Objavljeno

edino zelo velik je za namestitev na motorju, tko da so veliko bolj priročni garmini iz serije street pilot. V kolikor pa uporabljaš samo v avtu, je pa tale zadeva super.

Ta Garmin pa res ni velik ga lahko v žep od srajce daš :grim

Objavljeno
Nov Sony GPS NV-U50 vam ponujajo sopotnika, ki pozna pravo pot. Je nujen pripomoček za vsakogar, ki si želi na preprost in sproščen način dospeti na cilj. Nič več stresa, nič več zgrešenih smeri, nič več ustavljanja za pregledovanje zemljevida in nič več nasvetov z zadnjih sedežev. Predstavljajte si,da se vam nikoli več ne bo treba prerekati o tem, ali zaviti levo ali desno.

Osebna navigacijska sistem NV-U50 je popolnoma prenosen, zato ga lahko zlahka premeščate iz enega avtomobila v drugega ali nosite s seboj med hojo. Čudovito pri tem je, da novi sistem nav-u Sony samo priključite in vklopite in že v nekaj minutah ste lahko na poti.

Vmesnik 3,5-palčnega zaslona, občutljivega na dotik, je tako preprost za uporabo, da vam nikoli ne bo trebaumakniti pogleda s ceste. Zaslon na osnovi ikon je neverjetno intuitiven za uporabo in vam omogoča navigacijo do kateregakoli naslova, zanimive točke ali predhodno shranjene najljubše lokacije v nekaj kratkih korakih.

NV-U50 ima tudi dvosistemski zvočnik, ki zagotavlja razumljivo glasovno vodenje s pomočjo nizkotonca 1.6 zadaj in visokotonca spredaj. Omogoča 2D in 3D način prikaza zemljevida. Vgrajenega ima 512 MB flash pomnilnika.

Prek 125.000 zanimivih točk, vključno z restavracijami, nastanitvami, razvedrilom, bencinskimi črpalkami, parkirišči in športom. Z zemljevidi je pokrita Italija, Slovenija in Grčija ter delno Madžarska, Avstrija, Švica in Francija. Nameščeni so podatki zemljevida Navteq .

7830_0_a.jpg

7830_1_a.jpg

Kdo pozna? Sam uporabljam kar mobilni telefon z TomTom-om, vendar so karte SLO iz časov Avstroogrske. Če so v Navteq-u že naredili karte za SLO, bodo kmalu dostopne tudi za TomTom (mislim da uporabljajo istega proizvajalca). Drugače pa tale zadeva ne izgleda slabo...

Objavljeno

Kdo pozna? Sam uporabljam kar mobilni telefon z TomTom-om, vendar so karte SLO iz časov Avstroogrske.

Mene pa resno zanima, če kdo pozna ali mogoče celo ima kakšno karto Slovenije, ki ga je sposobna odložiti točno na naslovu.

Sam imam AdriaRoute zadnjo verzijo, karta pa je tako zanič, da bi jo najraje Garminu pohvalil v stilu: Takšno karto bi privoščil kvečjemu sovražniku. Karta je dobesedno posmeh satelitski navigaciji. Delno je uspešna v Ljubljani in MB, vse ostalo je :wacko:

Me pa zanimajo le mnenja tistih, ki to res uporabljate in ste s pomočjo karte poskusili priti na neznani naslov. npr. Zbilje 62A. In vas je napravica res vodila tja. Ne zanima me toliko Kongresni trg v LJ.

LP Cvetoo.

Objavljeno

cvetoo

npr. Zbilje 62A

Garmin se je pokakcal 2km stran :lol1:

ampak ti pa si me prpeljal v nulo tja :OK:

ampak moraš pa priznat da naju je od tam kjer sva se locirala pa domov pripeljal točno pred garažo :grim

Adriaroute ni vredna počenega groša če naselje nima ulic(samo številke) :SS

Objavljeno

cvetoo

npr. Zbilje 62A

Garmin se je pokakcal 2km stran :lol1:

Sam z AdriaRoute na PDA sem nekako zadovoljen, vendar ni isto kot TomTom. Primer, domov me pripelje točno, vendar "useče", ker je dolga ulica smer prvotno na začetek ulice in nato po ulici do nastavljene hišne številke. Večkrat se zgodi, da GPS sprejemnik ima dober signal, kompas smer pa je čisto narobe označen, oziroma se vrti, kot vrtavka. Tudi izven mest si sam dobi bližnice, ki niso prevozne z avtomobilom. Še vedno mislim, da se slepo na njega zanesti ne moreš. Mislim, da pa je veliko odvisno tudi od GPS sprejemnika, vsaj po mestu, med ožjimi ulicami (mestna jedra).

Srečno

Tonček

Objavljeno

Mene pa resno zanima, če kdo pozna ali mogoče celo ima kakšno karto Slovenije, ki ga je sposobna odložiti točno na naslovu.

Telefonski imenik Slovenije 2006 si sprobal?

El Barto

Objavljeno

V tujini dela zadeva super, še posebej francije, katero sem prevozil ogromno, pa je razen redkih čehovin zmerom delal super. Konkretno glede Pariza pa, sem se s TomTomom zgubil kot indijanc, zadeva sicer dela super, dokler ne prideš v tunel, ko prideš ven in moraš takoj zatem zavti, je bilo že prepozno. Potem pa čez alžirsko predmestje nazaj na avtocesto ob 3 ponoč. :kva2: Za moto bi bil po moj bolj primeren TomTom Rider, malo je draga verzija 700 za na motor.

Zato so v prednosti originalno vgrajene navigacije, ki delajo tudi v tunelih - imajo namreč senzorje na kolesih in metrčki tečejo. Bogato poplačano okoli Neaplja, kjer so ta pravi odcepi takoj po tunelu. :grim

Ima kdo izkušnje kako deluje navigacija v velikih mestih (Paris...).

Pravzaprav so najbolj zaguljena mesta, ki imajo vse na isti višini 5 nadtropij (Nica npr.)

Objavljeno

bil v budimpesti in me je tomtom (modrozobi modul gps in programska oprema) na svojem mobilcu nokiji n70 pripeljal od doma pa tocno pred vhod hotela v samem centru budimpeste. bilo je sicer v stilu: utisaj radio, da bos slisal anglesko gospo kako ti govori kam zaviti in kdaj, glej znake in semaforje in se prepusti sodobni tehniki, ker se lahko kadarkoli obrnes ce nisi zadovoljen s tehniko.

lahko recem, da mi je mali mobilnik zelo olajsal stvari in mi prihranil veliko casa in zivcev v dvomiljonskem mestu. v bodoce bom pa tudi ostal pri tej kombinaciji navigacije, ker kaj dosti vec kot detajlne karte na ekranu in podatke o svoji poziciji ne potrebujem.

priporocam vsem ki gps potrebujete obcasno in ne mislite vlacit s seboj cel kup tehnicnih skatel.

Objavljeno

Se zanimam za nakup kakšnega GPS-ja, pa imam v izboru naslednje variante:

Garmin Nuvi 300

+ ugodna cena, velik zaslon, touch-screen, SLO in CRO karta

- ni vodotesen, zato si ga ne bi upal uporabljati na motorju (vlaga, vibracije dvovaljvnika, odlične ceste ...)

Garmin Quest2

+ vodotesen, SLO in CRO karta,

- majhen zaslon

ToM TOM RIDE

+ prilagojen motoristom, velik zaslon, vodotesen

- ni SLO in CRO karte

KAkšni nasveti?

Ali ima kdo kakšno informacijo o tem, kdaj se lahko pričakuje SLO in CRO karta za TOM TOM-e?

Ali ima kdo kakšne izkušnje s katerim od zgornjih modelov?

lp, pjotr.

Objavljeno

Na Garminovi strani je že nova dopolnjena karta Evrope. Cena za upgrade je nižja kot za prejšnjo verzijo in to 75 $ namesto 125 $ :OK:

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!