urkoman Objavljeno April 19, 2013 Opozori Objavljeno April 19, 2013 Kolikšen je predpisan navor privitja prednjega verižnika za Yamaho xt 660z Tenere? V naprej hvala. ce ti pomaga, bi ti v servisu yamaha, nastavili na oko 100NM. Pri moji hondi v manualu pise 96NM, kar je dosti blizu...
hajoktejn Objavljeno April 19, 2013 Opozori Objavljeno April 19, 2013 moj pomagač je šubler in nastavljam do pikice natancno, kolo se pa obcutno lepse vrti...Na servisu so še vedno na uč in fouš naredil, ampak očitno so lahko taka odstopanja, sicer bi se zagotovo bolj potrudili... ampak a ni včasih veljalo da meriš zračnost verige pri obremenjenem motorju?
urkoman Objavljeno April 19, 2013 Opozori Objavljeno April 19, 2013 xtzs, vidm da sm zaj..., to sem napisal za prednje kolo...pogledal v svojem manualu in imam na 55NM
urkoman Objavljeno April 19, 2013 Opozori Objavljeno April 19, 2013 ampak a ni včasih veljalo da meriš zračnost verige pri obremenjenem motorju? to itak kar se tice ketne, samo predno zategnes kolo se poigras s sublarjem...
hajoktejn Objavljeno April 19, 2013 Opozori Objavljeno April 19, 2013 to itak kar se tice ketne, samo predno zategnes kolo se poigras s sublarjem... a-ha, jasno.
urkoman Objavljeno April 19, 2013 Opozori Objavljeno April 19, 2013 pomoje te nisem dobro zastopil, ce si spraseval kako preveris ketno, ko sedis na motorju...na zacetku je bil nekdo zraven, potem pa opazujes kaka je ketna, ko ne sedis na motorju...kaj hitro dobis obcutek kako napeta mora bit, kadar te ni na motorju...kdaj gremo na hornet caffe rejsing?
Ice Objavljeno April 19, 2013 Opozori Objavljeno April 19, 2013 ampak a ni včasih veljalo da meriš zračnost verige pri obremenjenem motorju? zato pa je mera 25-35 mm na najbolj napetem delu verige. zacni s 30 mm in prilagajaj.
limabacje Objavljeno April 19, 2013 Opozori Objavljeno April 19, 2013 Bi mel kdo za posodit orodje za kovičenje verige ? sem iz okolice lj hvala
DAMI34 Objavljeno April 19, 2013 Opozori Objavljeno April 19, 2013 (popravljeno) Mogoče bom zdj eno klobaso povedu, pa vendar iz iskušenj: navodila od proizvajalca so velikokrat zavajajoča..vsaj kar se Z1000sxa tiče naj bi bila zračnost verige od 2-3cm, pri neobremenjenem motorju na stranski tački, vsaj tako velevajo navodila za uporabnika, pa isto navodila za mehanika. Resnica je pa vsaj 3-4 cm v realnem svetu. (odvisno od nastavitve amortizerjev in števila oseb na vozilu) Isto mi je povedal mehanik. pa tudi hitro smo ugotovili, da jo lahko pretegnem, če se držim navodil. Kar sem skozi prakso ugotovil je: veriga mora vedno imeti dovolj zračnosti, da se dotakne vilice. Popravljeno April 19, 2013. Popravil DAMI34 hajoktejn 1
Spider™ Objavljeno April 19, 2013 Opozori Objavljeno April 19, 2013 To kje se dotika vilice je spet drugo vprašanje kje merite, nekje na sredini vilce? Čist odspred se bo skor vedno dotikala.
GregaSLO Objavljeno April 19, 2013 Opozori Objavljeno April 19, 2013 (popravljeno) Nč nisi klobase povedal.... Na mojmu ER-6 se ketna vedno dotika vilice ko je na tački pa neobremenjen... Ko jo pa preverjam pa lepo nasedem 2 gor, sam pa merim koliko ma lufta... Bolš mal več lufta kot da jo v kakšni luknji pretegneš P.S. Merim na sredini med obema zobnikoma. Tam se pri meni ketna dotakne vilic. Popravljeno April 19, 2013. Popravil GregaSLO DAMI34 1
MoTo G_P Objavljeno April 19, 2013 Opozori Objavljeno April 19, 2013 Eno vprašanje, piše mogoče na ketni koliko linkov ima ketna? Pa kako veš koliko linkov mora met za določene prenose?
danci1973 Objavljeno April 19, 2013 Opozori Objavljeno April 19, 2013 (popravljeno) Eno vprašanje, piše mogoče na ketni koliko linkov ima ketna? Pa kako veš koliko linkov mora met za določene prenose? Na ketni ne piše, lahko jih pa prešteješ... Podatek za 'serijske' prenose je ponavadi napisan v kakšni dokumentaciji, za drugačne prenose pa pač zračunaš - obsege zobnikov, dolžina linka, ... Ali pa uporabiš kakšno aplikacijo kot je npr. http://www.gearingcommander.com/. D. Popravljeno April 19, 2013. Popravil danci1973 cikadina 1
hajoktejn Objavljeno April 20, 2013 Opozori Objavljeno April 20, 2013 pomoje te nisem dobro zastopil, ce si spraseval kako preveris ketno, ko sedis na motorju...na zacetku je bil nekdo zraven, potem pa opazujes kaka je ketna, ko ne sedis na motorju...kaj hitro dobis obcutek kako napeta mora bit, kadar te ni na motorju...kdaj gremo na hornet caffe rejsing? Sej tko delam naceloma. Zanimal me je ce slucajno ne delam cesa cist mim. A mamo ksno temo hornetfarerji, da se zmenmo ?
MoTo G_P Objavljeno April 20, 2013 Opozori Objavljeno April 20, 2013 Na ketni ne piše, lahko jih pa prešteješ... Podatek za 'serijske' prenose je ponavadi napisan v kakšni dokumentaciji, za drugačne prenose pa pač zračunaš - obsege zobnikov, dolžina linka, ... Ali pa uporabiš kakšno aplikacijo kot je npr. http://www.gearingcommander.com/. D. Še tole bi prašu, pa je zelo pomembno koliko linkov ima veriga? Si naročujem novo pa nebi rad napačno
urkoman Objavljeno April 20, 2013 Opozori Objavljeno April 20, 2013 Sej tko delam naceloma. Zanimal me je ce slucajno ne delam cesa cist mim. A mamo ksno temo hornetfarerji, da se zmenmo ? mamo temo: http://www.motosvet.com/tabla/topic/25608-hornet-dan/page-14
MiNa Objavljeno April 20, 2013 Opozori Objavljeno April 20, 2013 (popravljeno) Še tole bi prašu, pa je zelo pomembno koliko linkov ima veriga? Si naročujem novo pa nebi rad napačno ...je ker je od tega odvisna dolžina verige. Prekratka bo problem, predolgo (preveč členov) pa lahko skrajšaš. Na stari verigi preštej število členov in število zob na obeh verižnikih pa ne boš nič falil. ps, od števila členov verige ni odvisno prestavno razmerje. Popravljeno April 20, 2013. Popravil MiNa MoTo G_P 1
hajoktejn Objavljeno April 27, 2013 Opozori Objavljeno April 27, 2013 po novem mažem s http://www.l7.si/bela-mast-v-spreju-400ml-197 in sm izredno zadovoljen; mažem vsakih 500 km, če je dež mal prej; ketna je lepa in tud svinjarija se ne lovi gor; zadnjo feltno in vse ostalo pa enostavno s suho krpo obrišem. da o ceni ne razglabljam malakai, urkoman in cikadina 3
cedevita Objavljeno April 27, 2013 Opozori Objavljeno April 27, 2013 po novem mažem s http://www.l7.si/bela-mast-v-spreju-400ml-197 in sm izredno zadovoljen; mažem vsakih 500 km, če je dež mal prej; ketna je lepa in tud svinjarija se ne lovi gor; zadnjo feltno in vse ostalo pa enostavno s suho krpo obrišem. da o ceni ne razglabljam Hajoktejn, kje pa jo kupuješ? Ali ima še kdo izkušnje s to mastjo? Morda kakšen mehanik?
hajoktejn Objavljeno April 27, 2013 Opozori Objavljeno April 27, 2013 jst sm jo sicer kupu v sbs-u (je 1 evro dražja), ker nism niti vedu za tole stran, sicer bi jo naročil tle.
urkoman Objavljeno April 27, 2013 Opozori Objavljeno April 27, 2013 5€ dostava, pa smo skor na motulu extra power faktory line
hajoktejn Objavljeno April 27, 2013 Opozori Objavljeno April 27, 2013 5€ dostava, pa smo skor na motulu extra power faktory line viš to pa nism pogledu skratka za 6,20 sm ga dobu v sbs; vpraši v kšni železnini al kej podobnga, če nimate sbs-a ...
znj Objavljeno April 27, 2013 Opozori Objavljeno April 27, 2013 Imam vpršanje... kje se dobi poceni verige DID v Sloveniji in sicer tako: http://www.geiwiz.de...cts_id=2974443 Tle je res poceni, ampak ne bi rad dajal 40€ za poštnino! Hvala za odgovore Rabim pa za mojo 125-ko, ki je daleč od 30 km, prej kakšnih 24-26
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se