fifty Objavljeno Oktober 1, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 1, 2002 Horjo, kakšen "organ" pa lahko oblikujemo kar na skupščini ane? Mislim, če ne bo kakšnih posebnih elektronskih prijav in želja.
HHV Objavljeno Oktober 1, 2002 Avtor Opozori Objavljeno Oktober 1, 2002 Horjo, kakšen "organ" pa lahko oblikujemo kar na skupščini ane? Mislim, če ne bo kakšnih posebnih elektronskih prijav in želja. Je tako! Samo raje bi že prej kakšnega kandidata. Sicer jih bomo pa na prostovoljni bazi določili. :wink: :lol: Tebe sem ravnokar vpisal pod 5. :lol: :lol:
fifty Objavljeno Oktober 1, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 1, 2002 A pod št. 5 praviš! Ja men je prov (čeprov mi ni nč jasn) 8)
ORJAK Objavljeno Oktober 1, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 1, 2002 Zanima me kako se lahko pogledajo skupine ali panoge Mogoče se vam pridružim
HHV Objavljeno Oktober 2, 2002 Avtor Opozori Objavljeno Oktober 2, 2002 Zanima me kako se lahko pogledajo skupine ali panoge Mogoče se vam pridružim 1. stran, 1. post vsebuje vse te podatke. Poglej in premisli. :D
ORJAK Objavljeno Oktober 2, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 2, 2002 zanima me če boste imeli mogoče tudi odsek za športni motociklizem
HHV Objavljeno Oktober 2, 2002 Avtor Opozori Objavljeno Oktober 2, 2002 zanima me če boste imeli mogoče tudi odsek za športni motociklizem Mislim, da se s temi dejavnostmi ne bomo neposredno ukvarjali. To je samo moje mišljenje. Glede na to, da si Orjak, pa bi bili dobrodošli za prikaz v okviru promocij varne vožnje, ki jih mislimo izvajati. Bi bilo za predebatirati. Še kaj povej, kaj misliš, ali pa pridi, pa bomo podebatirali. Lahko pa počakaš objavo osnutka statuta, pa boš videl, če se najdeš notri. LP HHV :)
ORJAK Objavljeno Oktober 2, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 2, 2002 Mi smo letos že delali na bazi preventive v prometu imeli smo SKUTER pokal v spretnostni vožnji in sicer za srednje šolce Kjer smo pokazali tudi veščine moto policistov v sodelovanju z AMD ORJAKI. Je pa naš moto da je treba motoriste vzgajati mlade ne pa stare kozle preoblikovat verjemi je veliko težje. Mislim da imate premalo poudarka na mladih. Saj tudi naše ustanove kot šole so zelo odprte in bi se dalo dobro sodelovat. Lep dan želim ORJAK
ORJAK Objavljeno Oktober 2, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 2, 2002 Na mladih (že od osmega razreda osnovne šole naprej) se opravičujem da se nebi slučajno kdo počutil starega.
HHV Objavljeno Oktober 2, 2002 Avtor Opozori Objavljeno Oktober 2, 2002 Mi smo letos že delali na bazi preventive v prometu imeli smo SKUTER pokal v spretnostni vožnji in sicer za srednje šolce Kjer smo pokazali tudi veščine moto policistov v sodelovanju z AMD ORJAKI. Je pa naš moto da je treba motoriste vzgajati mlade ne pa stare kozle preoblikovat verjemi je veliko težje. Mislim da imate premalo poudarka na mladih. Saj tudi naše ustanove kot šole so zelo odprte in bi se dalo dobro sodelovat. Lep dan želim ORJAK Imaš popolnoma prav! Vendar tudi mi želimo delati z mladimi, ker razmišljamo kot vi. Mislim, da bi lahko zelo lepo sodelovali. Čim se formaliziramo, bodo začeli z delom odseki, med drugimi tudi odsek za izobraževanje in preventivo in odsek za povezovanje z drugimi društvi. Ker vidim, da imaš že izkušnje, bi te bili v teh dveh odsekih zelo veseli! LP HHV :)
HHV Objavljeno Oktober 2, 2002 Avtor Opozori Objavljeno Oktober 2, 2002 Skupina za statut in pravilnike je pravkar dobila osnutek disc. pravilnika v obdelavo. Če kdo iz skupine ni dobil, naj me jutri obvesti na PM. Sestanka ta teden ne bo, je pa zato domača naloga toliko težja. LP HHV
HHV Objavljeno Oktober 3, 2002 Avtor Opozori Objavljeno Oktober 3, 2002 Na moj PM prihajajo vprašanja o delovanju nastajajočega društva. Ker vidim, da obstaja zanimanje, odgovor na tako vprašanje objavljam tudi tukaj. Q: Bi mi lahko na kratko povzel tole o društvu motoristov. Za kaj se točno gre ipd. Če sem prav razumel naj bi se šlo za izboljševanje stanja motorizma v Slo, za večjo varnost v prometu, mogoče ugodnejša zavarovanja ... Malo mi več napiši tudi kako bi posameznik kot sem jast pripomogel k izboljšavam in če so kakšne obveznosti oz. članarina. Lep pozdrav, Rok A: Tako je. Za večjo varnost, opozarjanje na motoriste in varnost na cesti sploh. Zato, da potegnemo skupni imenovalec pod vse, ki se trudijo za varnost motoristov in ostalih na cesti. Posamezniki in posamezne akcije ostanejo ponavadi opazne samo na lokalnih ravneh. Če pa se bo neko društvo pojavljalo n- krat, ni hudič, da ne bi prišlo v zavest ostalim udeležencem prometa. Kot društvo lahko nastopaš kot pravna oseba in te čisto drugače obravnavajo kot pa neko skupino (hordo) motoristov, pa naj bo to v javnih občilih, pri vladi oz. ministrstvih ali pa na sodiščih. Kljube očitno zaenkrat vsi smatrajo le kot gruče pijančkov na motorjih, ki se ga pribijajo na motozborih. Žal, čeprav je že marsikateri kljub naredil poteze, po katerih se bomo lahko le zgledovali. Npr. scooter pokal, tekmovanja v spretnostnih vožnjah, dobrodelne akcije itd, itd. Težišče delovanja pa bo, sodeč po odzivih bodočih članov, na osveščanju in izobraževanju trenutnih in bodočih udeležencev v prometu, predvsem mladine in seveda nas samih tudi. Izvajali bomo razne izobraževalne akcije po šolah, se predstavljali po vrtcih, delili propagandni material po motozborih in na raznoraznih mestih. Poskušali se bomo in se tudi bomo prebili v medije. Delali bi tv in radijske oddaje o motorizmu, itd, itd... Ni zanemarljivo dejstvo, da bo društvo lahko člana zastopalo v primeru njegove nesreče, ko ponavadi ni sposoben sam urejati stvari, ki so takrat pomembne. Mislim na kontrolo policije pri izdelavi zapisnika, izjave prič, zagotavljanje advokata, zavarovanje dokazov, itd, itd. Vsako tako področje bo pokrival poseben odsek, kateri se bodo formirali na ustanovni skupščini društva.. OK, tako na kratko. Če te zanima resno delo, ti predlagam, da se nam pridružiš. Povej kakšne izkušnje imaš, te bomo dali tja, kamor ti bo najbolj odgovarjalo. Tudi za neizkušene bo dela čez glavo, saj človek se vsega nauči. Članarino bomo poizkušali zastaviti minimalno, vendar brez nje ne nameravamo biti. Prvič, z njo na nek način zagotoviš resnost članov, ki pristopajo in drugič bo potrebno pokriti stroške ustanavljanja društva in vsaj nekaj pisarniškega materiala. Kar se tiče moto kljubov in ostalih motorističnih združenj, naj povem, da jim ne mislimo hoditi v zelje prav nikjer. Mi se z motozbori in podobnimi aktivnostmi ne bomo ukvarjali. Bomo pa seveda še naprej radi na te zbore hodili in se na njih zabavali. Z vsemi motorističnimi združenji in tudi ostalimi organizacijami, ki se trudijo za varnost v prometu, bomo z veseljem sodelovali in jih z veseljem tudi vabimo k sodelovanju. Mislim, da eni drugim lahko ponudimo marsikaj. Trenutno delamo statute, pravilnike in ostale formalne stvari, katere bi radi izdelali čim kvalitetnejše, da se nam kasneje z njimi ne bi bilo več potrebno ukvarjati in bi se lahko posvetili tistemu zaradi česar se združujemo. LP HHV
AndY1 Objavljeno Oktober 3, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 3, 2002 Koliko približno pa bi znašala letna članarina? Si lahko član, pa prispevaš samo članarino, ker na kakšen drugačen način ne moreš prispevati, ker je zame 24 ur na dan premalo in bi to bil lahko edini način podpore? Če spomladi kupim YZF R6-tko in mi bo to društvo res nekaj ponudilo, se bom definitivno včlanil...
HHV Objavljeno Oktober 3, 2002 Avtor Opozori Objavljeno Oktober 3, 2002 Koliko približno pa bi znašala letna članarina? Si lahko član, pa prispevaš samo članarino, ker na kakšen drugačen način ne moreš prispevati, ker je zame 24 ur na dan premalo in bi to bil lahko edini način podpore? Če spomladi kupim YZF R6-tko in mi bo to društvo res nekaj ponudilo, se bom definitivno včlanil... Kot sem rekel, članarina bo odvisna od stroškov. Po mojem mnjenju; več bo članov, manjša bo. Sicer pa osebno sploh še ne vem, kakšni so stroški pri ustanovitvi društva. Bomo še poizvedeli. Seveda si lahko samo član in svoj prispevek k delu izražaš z udeležbo in glasovanjem na redni skupščini društva enkrat letno. Kaj naj bi ti društvo nudilo? Niti tebi, niti nam, ki se trudimo z ustanavljanjem društvo osebno ne bo nudilo ničesar materialnega! Društvo ustanavljamo, da bi izboljšali razmere na cesti vsem skupaj. Smo nekakšni idealisti in se držimo načela, da če bomo s svojim delovanjem rešili vsaj eno samo življenje, naš trud ne bo zaman! Si lahko zaželiš več?? Če bomo uspešni in opaženi, pa se verjetno v bodočnosti lahko nadejamo kakšnih popustov pri določenih firmah. Mogoče nekoč celo pri zavarovalnici?? Bomo videli, ni pa to naš namen!
AndY1 Objavljeno Oktober 3, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 3, 2002 Tudi nisem hotel ničesar materialnega.
udi Objavljeno Oktober 4, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 4, 2002 Ojla !!! Ja takole je HHV !!! Odlocil sem se da pri tej zadevi pomagam z vsemi svojimi sposobnostmi in znanjem ce bo seveda prišlo to kaj prav ce ne me pa bos že dolocil za kaj kjer misliš da bi ti bil in vsem ostalim v pomoc. Poizkusimo stvar peljati tja kamor si najbolj želimo in z vztrajnostjo mislim da bi lahko res kaj uspeli narediti !!!!
HHV Objavljeno Oktober 4, 2002 Avtor Opozori Objavljeno Oktober 4, 2002 Udi, prisrčno dobrodošel!!! :D :D
marijan Objavljeno Oktober 10, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 10, 2002 horjo, že 6 (šest) dni nisi nič napisal v ta topic :shock:
HHV Objavljeno Oktober 10, 2002 Avtor Opozori Objavljeno Oktober 10, 2002 Ja zato pa maili tolk bolj lavfajo. OK. Delamo disciplinski pravilnik in pravilnik o priznanjih. Osnutek statuta pa je v delu pri finančnih in pravnih strokovnjakih. Pogrešam člane z izkušnjami v fazi ustanavljanja, letanja po uradih itd. Nekdo bi nam moral povedati izkušnje, kako se to najuičinkovitejše izpelje. LP HHV
marijan Objavljeno Oktober 10, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 10, 2002 na upravno enoto z desetimi podpisniki, to je najprej, vsaj mislim, da je še tako. :D
MaraudeR Objavljeno Oktober 10, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 10, 2002 na upravno enoto z desetimi podpisniki, to je najprej, vsaj mislim, da je še tako. :D Društvo lahko ustanovijo najmanj tri polnoletne osebe, ki na ustanovnem zboru sprejmejo sklep o ustanovitvi društva in statut društva. Za ustanovitev društva je potrebno podati zahtevo za registracijo društva na upravni enoti (obrazec se dobi na upravni enoti, enako položnico za takso upravne enote- 5.600 sit), na območju katere bo sedež društva. Zahtevi je potrebno priložiti: ·zapisnik ustanovnega zbora, ki mora vsebovati kraj in čas ustanovnega občnega zbora, dokaz o navzočnosti vsaj treh ustanoviteljev, sklep o ustanovitvi društva, sklep o sprejemu statuta, sklep o izvolitvi organov; zapisnik mora podpisati zapisnikar ter dva overitelja; ·dva izvoda statuta društva; ·seznam ustanoviteljev z osebnimi podatki (osebno ime, rojstni datum, državljanstvo in naslov stalnega bivališča); ·pri notarju overjene podpise ustanoviteljev (prva dva podpisa po cca 1600 sit, vsak nadaljni pol manj); ·osebno ime zastopnika društva. Ostale akte(pravilnike,...) društva se lahko sprejme tudi kasneje...
MaraudeR Objavljeno Oktober 10, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 10, 2002 Ja zato pa maili tolk bolj lavfajo. OK. Delamo disciplinski pravilnik in pravilnik o priznanjih. Osnutek statuta pa je v delu pri finančnih in pravnih strokovnjakih. Pogrešam člane z izkušnjami v fazi ustanavljanja, letanja po uradih itd. Nekdo bi nam moral povedati izkušnje, kako se to najuičinkovitejše izpelje. LP HHV Sem kontaktiral Pravno-informacijski center nevladnih organizacij, kjer so pripravljeni pomagati pri ustanovitvi društva. Tarifa za celotno pripravo ustanovitvenih pogodb, aktov,... pri ustanovitvi društva je 30.000 SIT za ustanovitev društva pa je potrebno vplačati še takse na UO.
Noise Objavljeno Oktober 10, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 10, 2002 6) Odsek za stike z javnostjo. (neomejeno) Odsek za stike z javnostmi. 9) Odsek za informacijsko tehnologijo (neomejeno) Kaj pa bo tale delal?
HHV Objavljeno Oktober 10, 2002 Avtor Opozori Objavljeno Oktober 10, 2002 Odsek za informacijsko tehnologijo naj bi združeval ljudi, ki bi bili sposobni narediti kakšno spletno stran, ki obvladajo računalniško grafiko za plakate, reklame ipd., ki bi znali pridobiti, voditi in obdelovati raznorazne za društvo zanimive podatke :D in ne nazadnje, ki bi nam nudili prostor na serverju za spletne strani. :oops: Noise?? LP HHV :wink:
Noise Objavljeno Oktober 10, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 10, 2002 Če se ne motim, HHV, smo vam motosvet.com in tun-design.com že obljubil popolno podporo za web strani. Glede tega ne skrbi.
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se