Skoči na vsebino

MAKSI - Motoristični aktivisti Slovenije

Priporočene objave

Objavljeno

Pozdravljam vaš trud za skupno nastopanje motoristov za njihovo zaščito in izobraževanje. Z veseljem bom pomagala po svojih močeh. :D

So count me in!

Objavljeno

No, toliko za informacijo, včeraj se je spet sestala skupina za statut. Delali smo na pripombah, ki ste nam jih poslali. Hvala BMG, Dave, Brrrm in ostali. Večino pripomb smo vgradili. Trenutno delam na čistopisu.

Torej ostali, stvari se odvijajo. Prosimo še za potrpljenje. :D

LP HHV

Objavljeno

Evo, skupina za statut, poglejte svoje poštne predale. Notri se vam valja prečiščeno besedilo statuta, popravljenega na podlagi dogovorov iz včerajšnjega sestanka. Pričakujte sestanek v začetku naslednjega tedna (torek npr.).

Maximalno uživajte vikend in pazite nase!!

LP HHV :D :D

Objavljeno
Evo, skupina za statut, poglejte svoje poštne predale. Notri se vam valja prečiščeno besedilo statuta, popravljenega na podlagi dogovorov iz včerajšnjega sestanka. Pričakujte sestanek v začetku naslednjega tedna (torek npr.).

Maximalno uživajte vikend in pazite nase!!

LP HHV :D :D

JEST NISEM NC DOBU! :cry: :cry: :roll:

Objavljeno

100% podpiram tako društvo!

Če je treba sem pripravljen pomagati,kolikor bom lahko.

Mogoče bomo tako lahko kaj dosegli v naši državi.

Objavljeno

Samo v vednost:

Društvo Vagabund, ki ga vsi poznamo po Pratnekarju, ki pridno snema moto zbore, ima za kratico DVPPA. Društvo za vzgojo, preventivo, promocijo in arhiviranje. Je namenjeno podpori slovenske moto scene z organizacijo prireditev vzgojnega, preventivnega in promocijskega značaja. (po reviji AF)

Očitno se še eni nekaj trudijo, ampak najbrž nimajo enakih namenov kot mi.

Objavljeno

Lucky, veš kaj več mogoče? Imajo svojo web stran? Kje lahko kaj o njih preberem? Katera je ta AF revija?

LP HHV

Objavljeno

Nič več ne vem o njih, ampak sem včeraj slučajno prebral prispevek o tem društvu v reviji Avto Fokus. (ni reklama :wink: ) Ne piše nič o kakšni web strani, bom pa malo pobrskal. Najlaže pa bo Pratnekarja pocukat za rokav na kakem zboru, pa ga povprašat, kaj se gre. :wink:

Objavljeno

V avto fokusu piše zato ker je Pratenekar njihov novinar za motorizem. Je pa zelo fleksibilen in se da z njim marsikaj dogovorit.

Objavljeno
V avto fokusu piše zato ker je Pratenekar njihov novinar za motorizem. Je pa zelo fleksibilen in se da z njim marsikaj dogovorit.

Krasno, mislim da lahko upamo na sodelovanje. Kdo Pratnekarja osebno pozna?

Objavljeno

Spodaj vidite predvidene organe bodočega društva. Prišel je čas, ko bo treba seznam počasi zapolniti z imeni kandidatov za te zadolžitve. Vsi ki ste pripravljeni delati na določenem mestu prosim da se javite na moj PM, ali e-naslov.

Lahko se prijavite tudi na več mest, vedeti je treba le, da člani izvršnega odbora ne smejo biti v nadzornem odboru ali disciplinski komisiji.

Organi društva so:

1) Skupščina. (mi vsi)

2) Predsednik.

3) Izvršni odbor. (predsednik društva, tajnik, blagajnik)

4) Nadzorni odbor. 3 člani

5) Disciplinska komisija. 3 člani

6) Odsek za stike z javnostjo. (neomejeno)

7) Odsek za izobraževanje in preventivo. (neomejeno)

8 Odsek za povezovanje z drugimi društvi in organizacijami. (neomejeno)

9) Odsek za informacijsko tehnologijo (neomejeno)

10) Odsek za pravno pomoč (neomejeno)

Pred ustanovno skupščino bi naredili en sestanek, kjer bi se dobili vsi skupaj s skupino za pripravo statuta. Tako, da se malo pošnofamo, preden začnemo zares. :lol:

Objavljeno

Ta četrtek spet sestanek skupine za statut. Zbiramo tudi prijave za kandidate za organe društva. Zainteresirani vabljeni na sestanek!

Ostale informacije preko PM.

Objavljeno

Lepo prosim, da se zainteresirani javite v čim večjem številu, ker čas priganja in bi bilo počasi dobro, da zaključimo fazo predpriprav in začnemo resno delat. Sezona je out, zato bo dovolj časa.

Objavljeno

nedeljski dnevnik, 25.9.2002:

...........Novo društvo

V bistvu je ta nesreča nekako spodbudila slovenske motoriste k pobudi za ustanovitev nove motoristične organizacije ali društva, pobudo pa je na elektronskem forumu Motosveta zapisal Marjan Likar iz Horjula. "Nedavno sem začel razmišljati o organiziranju novega motociklističnega društva z dvema temeljnima nalogama: izobraževanjem bodočih in sedanjih motociklistov ter nudenja pravne pomoči oziroma zaščite članom. Pogosto se namreč zgodi, da ob težji nesreči nima kdo pomagati, mi pa bi kot pravna oseba lahko naredili marsikaj," je pripovedoval Likar, ki je dodal, da je njihov cilj združiti vse voznike motoriziranih dvokoles in ne morda le voznike težkih motociklov. Na delni očitek, da so v Sloveniji številni motoklubi in njihove zveze, argumentirano odgovarja: "Vse to so namreč klubi, ki združujejo ljudi, ki prihajajo na zbore motoristov in se družijo, ni pa organizacije, ki bi združevala vse voznike na motoriziranih dveh kolesih. Tu so številni motoristi, ki jim ni do klubskega načina življenja, do ‚veselic’ na zborih in tovrstnega druženja, ampak ljubijo predvsem vožnjo z motociklom, so pa popolnoma nezaščiteni in tudi nepovezani. Ne gre za zabavo, ampak za združevanje za večjo varnost, sopomoč, izobraževanje in opozarjanje drugih na nas motocikliste. Tudi mi smo na cesti." Tako je že v pripravi statut novega društva, ime pa še izbirajo (več informacij na spletnem naslovu //http://www.motosvet.com).

"Vendar kot društvo ne bomo ščitili vsakega kar na pamet in brez razmisleka samo zato, ker je motorist, saj se še kako zavedamo tudi naših napak," pravi Likar in tako bi člani društva lahko v marsičem spremenili dogajanje na slovenskih cestah tudi s pomočjo Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu RS..........

Objavljeno

Sam da se premika. :D :D Kdo je pa tole napisal v nedeljcu?

Objavljeno
..... Kdo je pa tole napisal v nedeljcu?

Napisal je novi forumaš Buki-nd. Sedaj ga kurim, da bi še kaj delal pri nastajajočem društvu.

Objavljeno

Današnji članek v ND je zelo dober in odlično izhodišče za naprej. Opozarjati, odpirati oči, iskati možnosti za izboljšanje. Upam, da bo avtor (je motorist, ne?) še sodeloval. To, da so zraven novinarji, je zelo pomembno, saj so ravno mediji veliko pripomogli k slabemu "image-u" motoristov (npr. naslovi člankov neselekcioniaro in velikokrat v nasprotju z vsebino članka mečejo slabo luč na motoriste - samo primer: v članku pod naslovom "Motorista oropala banko" je pisalo, da sta se dva, ki sta oropala banko, odpeljala z mopedom, ipd).

Mislim, da so možnosti, samo pehati se je treba za to.

BMG

PS: aja, še to: hura za HHV - dober začetek, jaz ga predlagam za predsednika (in se javim za točki 7 in/ali 8).

Objavljeno

Prebral članek......PRESREČEN SEM,DA SMO PREŠLI IZ BESED NA DEJANJA!!!!!!!!!!!!!!!!

Vsej ekipi.........BRAVO IN TAKO NAPREJ

BTW.......kmalu lahko računate tudi na mojo pomoč.

Objavljeno

Če mi pošljete besedilo celega članka ga lahko objavimo tudi v Primorskih novicah!!! :!: :!:

Objavljeno

Samo popravek mojega zgornjega posta. Zaradi oviranja pri pisanju je namesto številke 8 (ki naj bi ponazarjala odsek) nastal rmenček z očali. Torej 7 in/ali 8. Se vidimo, BMG

Objavljeno

Če mi pošljete besedilo celega članka ga lahko objavimo tudi v Primorskih novicah!!!

Ni problema, samo poklici me na 01-30-82-452.

Sicer pa, podatki o avtorju v Nedeljcu: Bandit, 1200 N, letno 10.000 - 15.000 km. Nisem Horjulc, ampak Dolenjc. Trebnje

Buki

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!