kasti Objavljeno Februar 11, 2002 Deli Objavljeno Februar 11, 2002 Nekaj intuziastov(Kasti, Drekavac, Pjotr, Tvist,..) se nas je odločilo v začetku poletja obiskati Dolomite - IT. Sama fura naj bi trajala cca. 4dni in če bo vse po sreči bomo imeli s sabo spremljevalno vozilo za "balast". Prenočevali bi predvsem po kakšnih turističnih kmetijah oz. apartmajih! Zanima pa me, katere kraje oziroma prelaze si je vredno ogledati in še pomembneje, katere ceste so tiste "prave"?(seveda je Marmolada obvezna) Imejte na umu, da je to 4 dnevna tura! Če skrajšam: vsi ki ste že zvozili kakšne zanimive ture v teh koncih-na plan s predlogi! Aja pa še nekaj: če je še kakšen interesent, gre lahko mirne volje zraven, pogoj je samo dobra volja!!!(termin sicer še ni fiksno določen) LP Kasti Popravil/a - Ice on 03/03/2002 14:11:06 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ZOKI Objavljeno Februar 11, 2002 Deli Objavljeno Februar 11, 2002 živjo kasti. jaz sem ravno prišel z marmolade in cedil sline ko sem gledal krasno ovinkasto cesto preko prelaza fedaia.sigurno grem popleti tja in poznam tudi nekaj gostiln v katerih se da poceni in dobro najest in prespat. kdaj pa približno planirate? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
YZFgeorge Objavljeno Februar 11, 2002 Deli Objavljeno Februar 11, 2002 Kasti....v knjižnici imajo knjigo ki jo je izdal Motorrad Werlag, v kateri so opisane izklučno poti po dolomitih. Karte, gostilne, nasveti, opis poti.... Accelerate 'till you see God ....then brake. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Gregs Objavljeno Februar 11, 2002 Deli Objavljeno Februar 11, 2002 Tudi nekaj forumasev je ze obiskalo Dolomite in kaj koristnega prispevajo v arzenal znanja. Mimogrede: jaz grem poleti GOTOVO tudi tja, zato naj se cimvec informacij zbira tukaj, vsem v zadovoljstvo. Ce pa gremo skupaj, je pa predvsem odvisno od casa, nacina voznje in podobno. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Brrrm Objavljeno Februar 12, 2002 Deli Objavljeno Februar 12, 2002 Pojdi na Vsi Forumi, na koncu vrstice On the road pritisni na in odprli se ti bodo arhivirani prispevki, nato pa nekje na drugi ali tretji strani najdi: -Predlog furce po Dolomitih in -Izlet v Dolomite avgusta 2001. Brrrm Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kasti Objavljeno Februar 13, 2002 Avtor Deli Objavljeno Februar 13, 2002 Suzuki! Tudi mene bi zanimala sama ponovitev potopisa po Dolomitih in mislim da še marsikoga, saj je tura zanimiva predvsem pa prelepa; izkušnje starih mačkov pa so vedno dobrodošle! Kasti It's nice to be important, but it's more important to be nice! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
trisha Objavljeno Februar 13, 2002 Deli Objavljeno Februar 13, 2002 dolomiti me že dolgo zanimajo in bi se poleti tudi pridružla... trenutno pa me bolj zanima tisti dobr vinček v buteljki lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Rocky Objavljeno Februar 14, 2002 Deli Objavljeno Februar 14, 2002 Passo di Sella, Passo Pordoi, Passo di Fallzarego,......... ki sem jih prevozil tam slabih 20 let nazaj - s kolesom in to kar 2x. Resnično lepe ceste, speljane čez hribe in doline med mogočnimi navpičnimi stenami norih barv pri zatonu ali jutranji zarji. Fajn je , če imaš srečo z vremenom. Za ostale malenkosti pa se ni treba bat. Tukaj zraven pa obvezno! Pozdrav izpod Pohorja! ROCKY Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Drekavac Objavljeno Februar 17, 2002 Deli Objavljeno Februar 17, 2002 Ja, naj bi imeli spremljevalno vozilo z 1/2 zraven, pogovarjali smo se, da bi šli nekje junija, točnega datuma pa še nismo dorekli. Zraven naj bi šel tudi punky, če bo seveda do takrat kupil motor (no, saj pospešeno delam na tem) LP Drekavac drekavac@vavpycom.net www.vavpycom.net Bilo kuda, drekavac svuda Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Drekavac Objavljeno Februar 25, 2002 Deli Objavljeno Februar 25, 2002 Poglej, za našo skupino je to tako, da bomo šli skupaj z 1/2, ker pa dve od njih nočeta iti na motorju, pa še dva otroka bomo imeli s sabo, smo se odločili za kombi. Za nas bo to tudi prijeten izlet (dopust) in ogled prekrasnih dolomitov. Seveda za dirkače naša skupina najbrž ni najprimernejša, če bi si rad počasi ogledal lepote dolomitov, pa mislim, da smo kar OK grupa... No, morda se pa motim... LP Drekavac drekavac@vavpycom.net www.vavpycom.net Bilo kuda, drekavac svuda Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ID Objavljeno Maj 30, 2002 Deli Objavljeno Maj 30, 2002 Sedaj ko sem postal član in je na Stelviu že videti motorje http://stelvio.webcam.popso.it/stelvio_five.html odpiram novo temo. Konec junija se odpravljamo preko Dolomitov, južne Švice do Francije. Pot bo potekala približno takole: Lj. – Tolmezzo – Cortina – Bolzano – Stelvio – Livigno – Davos – St.Bernard – Domodossola – Simplon – Aosta – obrat okrog Mt.Blanca – Gstaad – Furca in nekaj okoliških prelazov – Chur – Vaduz – Timmelsjoch – Vipiteno – Lienz in domov. Pot je dolga približno 2600 km, vendar se jih bo gotovo še kaj nabralo. Prenočevat nameravamo pretežno v kampih, če bo pa vreme neugodno, bomo iskali druge možnosti. Zaenkarat smo trije, lahko se priključi še kdo. Italijo in Dolomite poznam in se tam dobro znajdem. Potrebujem pa kaj informacij o Švici. Zato bo vsakršna pomoč, informacija ali nasvet dobrodošla. Če je na tej poti kaj kar ne smemo spregledati ali prelaz, ki ga ne smemo izpustiti, na dan z besedo. The life is short, but the way is long! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
udi Objavljeno Maj 30, 2002 Deli Objavljeno Maj 30, 2002 Ja ID kljub veliki želji da se ti pridružim mi ne znese glede fraj v službi. Želim pa ti srecno vožnjo in tudi vsem ostalim seveda in že cakamo slike oz. diase ko se vrneš !!! by Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
trisha Objavljeno Junij 4, 2002 Deli Objavljeno Junij 4, 2002 Tura v Dolomite me zanima, čeprav bi lažje skombinirala julija. Kateri termin pa nameravate it, da vidm, če bi zneslo. Glede informacij o Švici, pa se bom potrudla kaj dobit. lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Hanzi Objavljeno Junij 4, 2002 Deli Objavljeno Junij 4, 2002 Kakšni motorji so v igri, datum, koliko financ približno in če še dopust v službi je vprašljiv. ampak za motor bi si že kaj zmislil, če ne drugo pa študijski dopust. Sonce naj sveti vsak dan Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ID Objavljeno Junij 4, 2002 Deli Objavljeno Junij 4, 2002 Sem se že ustrašil, da bo tema ostala brez odgovorov. Na pot nameravamo v soboto, 22. junija, vrnemo se naslednjo soboto ali nedeljo. Stroški...? Gorivo za 2500 do 3000 km, kampiranje v Italiji je cca 10-15 evrov, za Švico še ne vem, vendar verjetno ni bistvene razlike. Če bomo kdaj prespali "pod streho" bo pač nekoliko dražje. Prelazi so v glavnem brezplačni, natančnejše podatke bom še našel. Koliko pa kdo pole in popije, ve vsak najbolje sam. Bomo pa iskali seveda varčne varjante. Če bo potrebna v Švici vinjeta, je to dodatnih 40 Švicarjev (cca 6000sit). Zaenkrat so v igri poleg BMWja še Honda 1100 ST in Drag Star 1100. Hanzi; ker to ni dirka in ker poznam tvoj način vožnje, ni strahu da ne bi mogel z nami. The life is short, but the way is long! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Climber Objavljeno Junij 5, 2002 Deli Objavljeno Junij 5, 2002 O to bomo še sigurno šli pelat, samo tokrat žal ni časa! Mejte se!! Ni tabuja na celem svetu, ki nebi zrasel le v tvojih oceh!! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Gregs Objavljeno Junij 5, 2002 Deli Objavljeno Junij 5, 2002 Jaz nameravam prav tako startati v Dolomite v soboto, 22.junija, ampak samo za 4 dni - do torka zvecer. Vzamem samo en dan dopusta... Lahko pa startamo skupaj... No, stvar dogovora. ---------------------------------- Kuhanje je kot zenske: malo odvrnes pozornost stran, pa imas ogenj v strehi. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
suzuki Objavljeno Junij 5, 2002 Deli Objavljeno Junij 5, 2002 quote: Jaz nameravam prav tako startati v Dolomite v soboto, 22.junija, ampak samo za 4 dni - do torka zvecer. Vzamem samo en dan dopusta... Lahko pa startamo skupaj... No, stvar dogovora. ---------------------------------- Kuhanje je kot zenske: malo odvrnes pozornost stran, pa imas ogenj v strehi. Ejga, Gregs, tocno to meni ze dva dni roji po glavi. Kaj vec receva zvecer v O.L.P. Ups, saj je ze cajt, da grem tja... LP suzuki Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Hanzi Objavljeno Junij 6, 2002 Deli Objavljeno Junij 6, 2002 Če bom do 22. zelo priden in bom naredil tisto kar imam v planu (da bo vsaj približno dovolj dolga špaga) se vidimo v soboto in potem me boste 4 dni čakali na vrhu prelazov. če se strinjate s tem grem z vami sicer NE. Ne mislim voziti na nož po tujih cestah po katerih vozim prvič pa na izlet grem zato da vidim okolico ceste in ne cesto in ovinke. Ovinke grem lahko vozit na RIDE. Zato ID ne bit jezen pa kdaj drugič. V soboto 29 moram biti definitivno doma pa kakšen dan prej še v službi. Sonce naj sveti vsak dan Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ID Objavljeno Junij 6, 2002 Deli Objavljeno Junij 6, 2002 quote: Jaz nameravam prav tako startati v Dolomite v soboto, 22.junija, ampak samo za 4 dni - do torka zvecer. Vzamem samo en dan dopusta... Lahko pa startamo skupaj... No, stvar dogovora. ---------------------------------- Kuhanje je kot zenske: malo odvrnes pozornost stran, pa imas ogenj v strehi. Seveda startajmo skupaj, to mi bo v veselje. Prvi dan imamo namen do Bolzana, nasledni dan pa čez Stelvio in Gavio. Potem pa mi naprej, vi pa počasi prekrižarite nazaj. Včeraj žal nisem imel časa. Če ne prej, se vidimo naslednjo sredo. The life is short, but the way is long! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ID Objavljeno Junij 6, 2002 Deli Objavljeno Junij 6, 2002 quote: Če bom do 22. zelo priden in bom naredil tisto kar imam v planu (da bo vsaj približno dovolj dolga špaga) se vidimo v soboto in potem me boste 4 dni čakali na vrhu prelazov. če se strinjate s tem grem z vami sicer NE. Ne mislim voziti na nož po tujih cestah po katerih vozim prvič pa na izlet grem zato da vidim okolico ceste in ne cesto in ovinke. Ovinke grem lahko vozit na RIDE. Zato ID ne bit jezen pa kdaj drugič. V soboto 29 moram biti definitivno doma pa kakšen dan prej še v službi. Sonce naj sveti vsak dan Hanzi, ni problema. Tudi mi ne gremo dirkat, temveč uživat. Tam norijo samo lokalni matadorji, pa še to samo za vikend. Sicer pa VSI vozijo normalno (LT). Kot sem že napisal Gregsu, gremo lahko del poti skupaj, potem se pa ti vrneš po krajši poti nazaj, namesto z nami proti Vaduzu in Bregenzu. Najbrž ne sam, ker je še eden, ki bi rad bil za vikend v Lendavi. The life is short, but the way is long! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Hanzi Objavljeno Junij 6, 2002 Deli Objavljeno Junij 6, 2002 ki bi rad bil za vikend v Lendavi. The life is short, but the way is long! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ID Objavljeno Junij 21, 2002 Deli Objavljeno Junij 21, 2002 Čeprav kaže da bo v ponedeljek okrog St.Moritza dež, smo se odločili, da gremo. Danes sem premagal še eno, nepredvideno oviro. Včeraj sem namreč ugotovil, da je mojemu vozniškemu potekla veljavnost. To sicer ni problem, saj so ob petkih zjutraj uradne ure, malo počakaš, pa je urejeno. :D No, pa je teta za steklom ugotovila, da moram prinesti tudi potrdilo zdravnika, da še vedno dobro vidim. Malo živčnega iskanja :evil: primernega dohtarja :twisted: in lovljenja tete za šipo :roll: , ki dela samo do 12 ih in sedaj imam veljavne dokumente. In če sem v treh urah letanja med Lj. in Ka. premagal sistem državne uprave, me tudi malo dežja v Švici ne bo motilo. Ko pridem nazaj, bom povedal koliko (če sploh) sem bil moker. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Brrrm Objavljeno Junij 21, 2002 Deli Objavljeno Junij 21, 2002 Upam, da so prometno dovoljenje, potni list/osebna izkaznica in kreditne kartice boljšega zdravja, kot je bilo vozniško dovoljenje. Želim suhih cest in varno vožnjo. (fotografirati in popisati :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ID Objavljeno Julij 1, 2002 Deli Objavljeno Julij 1, 2002 Vrnili smo se že v petek, ker je začelo deževati in napovedi niso predvidevale izboljšanja. Torej: Dolžina poti; 2675 km 44 ur in 30 min čiste vožnje 141 litrov goriva - 5,27 l/100km (za moj BMW) 5 držav 15 prehodov državnih mej - samo naša policija nas je natančno preverila nekaj čez 30 prelazov, od tega 15 višjih od 2000 m Temperature od 5 do 35 stopinj. Sicer pa lepo in nepozabno. Ceste fantastične, pokrajina lepa. Takoj bi šel še enkrat. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se