Skoči na vsebino

Dolomiti


kasti

Priporočene objave

thnx vem da vama je bilo hudo - samo vajina izkušnja bo marsikomu prihranila podobna doživetja

tu men :)

Meni tudi! :huh:

...in ko tole takole beres se dolomiti prav nic vec glamurozni ne zdijo <_< :ph34r: :rolleyes: :lol:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Se strinjam s Twixom... Šotor + armič + spalka = zakon.

Ko jih boš imel 40 i kusur, se ne boš več strinjal. Zato nikoli, nikoli ne grem z dodatno kramo. Pa v hotel z xy zvezdicami, v katerem pri plačevanju misliš, da so te še italijanski policaji oskubli obenem (za tolažbo).

Mimogrede, pred tednom sem opazil nov tip prtljage na motorju - marelo za na plažo! Bil je Italjan z boljšo polovico in novim BMWjem, marela pa pošrek pred bočnimi kufri. Bil je širši od moje "dnevne sobe" na dveh kolesih.

Jaz pa vedno šotor in čeprav je 40+ let, raje v šotor. Če imam že kufre jih ne bom prazne okol prevažal. 10 kg opreme in žena je pa še zmeraj bolje, kot zadaj prijatelj z 90 kg.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Šotor in ostala camp oprema je zakon.

Jaz že sokz ramišljam kako bi (in kam) bi privezal stolčka, mizico ter marelo za senco.

No ja. Jaz hodim z motorjem na dopust in ne na potovanja. Takrat pa minimalac. Ampak na prtljažniku zgornjega kovčka me boste vedno videli s šotorom in armiči.

Kot rešitev problemu pa predlagam Dolomite izven sezone....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Stolčki in zložljive postelje in marele.

Nobenega problema.

Gor na srednji kovček na roštilj privezati.

Videl kar nekaj italijanskih motoristov in maxiskuteristov s tako in toliko dodatne opreme. :lol:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja no, saj nisem rekel, da je kampiranje za vse. Nekateri občutljivci v šotor ne bodo nikoli mogli zlesti, nekaterim se ne da postavljati kampa, drugi pa bi kampirali tudi na Everestu.

Kakor kdo, kakor kdo... Samo če bi imela Man&50 šotor s sabo, ne bi brali takšnega zjokcanega maila na prvi strani tele teme! A je tako?

Kakorkoli že - preživela sva in bilo je lepo - na koncu koncev. In mail se mi ne zdi zjokcan - čeprav me je v tisti noči nekajkrat prijelo, da bi se malo pocmerila, ampak je napisan zgolj zato, da pač ljudje vedo, kako in kaj..... Nama ni problem šotor in spalk vzeti s sabo, tudi na vseh letošnjih motozborih itd seansah sva prespala tako, AMPAK, ravno tu, na meni najbolj ljubi internetni strani sem prebrala, da je brezveze jemati šotor in vso ostalo opremo, ker se da sobo dobiti za spodobno ceno, ki je enaka tisti, ki ti jo zaračunajo za kampiranje v kampu ( šotor + motor + dve osebi)...Tako sva jadrno pustila vse skupaj lepo doma. :ph34r:

So bila pa doživetja toliko bolj razburljiva.... Ne bom jih ponavljala, ker je že F nanizal nekaj utrinkov.. meni se nekako ni dalo - nisem v (pisalni) formi zadnje cajte ... :unsure:

....polurno dremanje na obcestni klopci, ker so bila tla premrzla, trava pa mokra, visoke smreke ponoči, ki so drvele mimo naju in so me skoraj prepričale, da so ogromne pošasti z dolgimi rokami, ki se stegujejo po meni in me hočejo sneti z :blink: mopeda, najbolj polna luna, kar sem jih kdaj srečala in ki naju je spremljala vso nočno pot :) , mamljivo dišeč kapučino ob šestih zjutraj v Pieve di Cadore, ki nama ga je lastnoročno skuhal prastari lastnik prastarega hotela s škripajočimi vrati in videzom hiše strahov, počitek v obcestnem jarku nekje pri Forni di sopra, dokler ni začelo nažigati ob devetih sonce in končno - nenavadno močan občutek nenavadnega olajšanja, sreče in skoraj kančka solzic, ko sem na vrhu Predela pogledala navzdol..... Naše gore :) . Naš plaz, ki je zasul Log. :huh: Naše krave, ki so se pasle. :) Naša ograja ob cesti. :) In naš Bovec. :) In naša Soča. :) In naša Lepena, kjer sem se potopila v ledenico in bila srečna. :) In že manj utrujena. :)

Le pejte v Dolomite.... sam tako, kot smo že rekli.... raje ne prve tri tedne v avgustu..predvsem od 10-tega dalje.

Pa ne samo zaradi prenočišč. Nekako semi zdi, da jih turisti na štirih kolesih (predvsem Italijani) dojemajo malce drugače, kot motoristi. :huh: :unsure:

:)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

10 kg opreme in žena je pa še zmeraj bolje, kot zadaj prijatelj z 90 kg.

Nisi povedal, koliko žena vaga.

Dobri 60kg žive vage. :rolleyes: :rolleyes:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kakorkoli že - preživela sva in bilo je lepo - na koncu koncev. In mail se mi ne zdi zjokcan - čeprav me je v tisti noči nekajkrat prijelo, da bi se malo pocmerila, ampak je napisan zgolj zato, da pač ljudje vedo, kako in kaj.....

OK, sorry, malo kruta beseda... ni bilo mišljeno osebno, ampak predvsem "dogodivščinsko". Je re shit ja, če nimaš kje spat, sploh če začne še ulivat.

Jutri v Dolomite vzamem kamp opremo, pa kampov sploh ne bom iskal. Upam, da me cigani italjani ne bodo "odkrili"...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja, Noise, le daj.... ampak - dobr se skrij pod kako smreko.... karabinjeri so zelo pogosta žival na cesti. ;)

Drgač pa - uživaj, kar se da... B)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Bil v dolomitih. Nbito poln motor - kamp oprema. Zlozil vse ven v Forno di Zoldo (pravzaprav 1,5 km stran - Pralongo). Kamp Al Pez. Super! Cena 10,50 eur na dan. Sobe so pa vsaj 20 eur. Manu-chao, kdor je rekel, da so sobe po istih cenah kot kampi, se je zmotil... ;) Mimogrede: kamp z dvema zvezdicama, ampak urejen pa kot da bi jih imel 5. Toalete so cistili dvakrat dnevno, vse se je svetilo, disece, topla voda vkljucena (stalno topla, ne pa, da popoldne zmznes, kose gredo vsi umivat). Naredil kamp, potem pa dnevne fure. N a zalost mi je uspelo narediti samo eno, ker je potem drugi dan dezevalo. Ampak je bilo vredno. Izbiral sem prelaze, ki so oznaceni z najtanjso crto in to se je poznalo - bistveno manj avtov kot na glavnih cestah, kjer se je trlo plocevine. Je pa res, da drugo leto ne mislim iti v Dolomite avgusta, ce pa ze, pa samo za kratek cas, medtem ko bom recimo junija sel za dlje.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Bil v dolomitih. Nbito poln motor - kamp oprema. Zlozil vse ven v Forno di Zoldo (pravzaprav 1,5 km stran - Pralongo). Kamp Al Pez. Super! Cena 10,50 eur na dan.

No vsaj en k ni samo pol ure spal in potem ob 3h zjutraj nazaj v Lublano prikrevsal :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No vsaj en k ni samo pol ure spal in potem ob 3h zjutraj nazaj v Lublano prikrevsal :)

Prikrevsala sva pozno popoldne. :angry: :angry: :angry:

In ne v Ljubljano. Hvala bogu. :rolleyes: B)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kot prvo midva tud nisva prkrevsala, ampak sva se prpelala, res da bol počas ampak le.

Kot drugo pa ura tud ni bla 3 ampak 5.30 - uf velika razlika ;)

Kot tretje tud midva nisla zaklučila v Ljubljani, se strinjam z Manuelo HVALA BOGU :D :D :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Night Ridersom bo zadeva še všeč ratala. Nočne fure po Dolomitih ...

Metlca, a eno (celo)nočno okrog Blejskega jezera počmo?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ni problema Ceco! Samo povej kdaj, jest sem motor že prkuru :D

Če pa ne bomo zdržal celga kroga bomo pa mal počil vmes ;).

Mogoče bi pa kazal to izvest tik pred novim letom, ko se sklepa krog prijatelstva okoli jezera. Takrat je namreč ob jezeru veliko štantov z lokalnimi dobrotami in pijačo, da ne bi bilo problema z počivanjem, pa še dostikrat bi se lahko ustavili, da nebi bili prehitro okol. :D :D :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Lani 28.08. sem zgleda imel več sreče kot pameti?! V hudem nalivu sva z punco prispela v Cavalese poizkusila sva najti sobo za eno noč v prvem hotelu (***) kjer so me samo zgroženo opazovali ko sem povpraševal po prenočišču. Naslednja postojanka penzion bla bla (*) - nič fraj, je pa ženska poklicala nekega svojega žlahtnika, ki je imel penzion (*) 4 km dalje. En dan prej pa sva dobila sobo na Tirolskem kar v prvi hiši. Baje stoji ta hiša že od tisoč petstoinešto leta v idiličnem okolju, pa še garažo nama je odstopil recepcionist (ded je postavil svojega Intruderja 1400 čisto v kot da sem jaz še Maxiča not stlačil). Vem da niti en od opisanih krajev ni v samem srcu Dolomitov vendar sem vse kraje iz vaših odgovorov prevozil. Mogoče je treba furo malo drugače splanirat.

LP Bajsi

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Se čist strinjam!

Tudi o tem, da bi v naslednjem poskusu spala v Avstriji sva že razmišljala, ker je tam tako ali tako (vsaj po najinih izkušnjah) ceneje, bolj čisto, več prijaznosti.... Italija naju že od nekdaj ne privlači, ampak ker so Dolomiti pač tam, sva bila pripravljena to prežvečiti.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Italija naju že od nekdaj ne privlači, ampak ker so Dolomiti pač tam, sva bila pripravljena to prežvečiti.

Napaka Metlca. Ko boš videl npr. Amalfi in Positano, pa vse kar spada zraven, boš spremenil mnenje. Če ne ti (v kar tudi dvomim) pa tvoja sopotnica.

Italija je VELIKA in zato tudi strahotno različna. Dolomiti pa niso ravno Italija.

Popravljeno . Popravil ceco
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja v Amalfiju sem že bil enkrat in sem bil navdušen, čeprav sem bil tam z zverino, ki je za malo večja od motorja in na 6 kolesih, zaradi česar sem močno švicov po tistih lepih ovinkih in ozkih cestah, tako da na žalost nisem imel kaj dosti od lepot.

Potisane pa ne poznam, ali pa mi ime samo ne pove nič, v katerem koncu pa je?

Drgač pa se nama je Italija mal zamerla zaradi umazanije in ciganarije. Je pa res da človek hudo in neprijetno pozabi, tako da je čist možno, da greva še kdaj tja.

Da pa ne bova preveč nakladala, mi pa prosim pošlji PM in mi povej kaj bi bilo vredno videti in kakšna so tvoja doživetja v Italiji?????????????

LP Metlca

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Šele zdej vidla temo in lahko rečem da sm doživela zlo podobno situacijo 4 dni nazaj :) in to kot sovoznica na cestnem motorju, tko da o šotorih in podobnem nismo mogli niti sanjat... uglavnem odpravila sva se zjutraj ob 9h, namenjeni v Füssen oz. Neuschwanstein - se mi zdi da je tko prow.. uglavnem na ogled gradu Ludvika II. (Nemčija). že po približno 2h urah vožnje nas je ulovil dež (mislim da edina dva dni po dvomesečni vročini v slovenski kaliforniji, ko je padal dež!! :angry: najprej smo počakali pod neko strehco.. uro ali dve, bwoo.. ker smo videli da boljše ne bo, smo se odpravili na prej, vmes je padalo in ni padalo, sva sa ustavljala ko je močno lilo in vozila ko se je dalo prenašat... vozit se preveč hitro zarad mokre ceste ni dalo, enkrat sva celo šla v napačno smer (ma ne za preveč km), uglavnem naša vožnja do Füssna je zaradi spleta okoliščin trajala 13 ur se mi zdi, tja sva prišla pribl. okoli 21:30.. nameravala prespad v hostlu (za katerega so mi na Erazmu v LJ rekli da ne bo problemov, vendar sva tam zvedela da bi morala met rezervirano sobo...) ura pozna, midva totalno nikakva... predlagali so nam naj greva pogledat v hotele.. 4 hoteli v mestu, itak vse polno, v enem pa so nam rekli da majo dvoposteljno sobo - za 132 evrov... mislm da tudi če bi hotla ne bi zbrala tolko dnarja... pol sva šla naprej po vaseh, sprašavala, pol je blo zaprtga, drugo vse polno, dež, motor, tema in midva... že na koncu moči sm stopla v en hotelček vprašat če je kej fraj in je rekla ženska na recepciji da ne.. da bova morala dns u avtu prespat.. sm rekla da sej v tem je problem, da mava sam motor.. in pol se je najdla ena enoposteljna sobca (sklepam da od družine in je bla slučajno fraj), za 15 evrov.. ob 22:30...

waaaaaa... uglavnem če kdo misli it u dolomite oz. sploh v te kraje, al šotor al pa rezervacija, k očitno so vedno 100% polni...

se zgodi... mi pa ni žow, k je pokrajina ful lepa in grad tudi :)

lp :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Da pa ne bova preveč nakladala, mi pa prosim pošlji PM in mi povej kaj bi bilo vredno videti in kakšna so tvoja doživetja v Italiji?????????????

LP Metlca

V Nasveti za pot po Italiji: http://www.motosvet.com/tabla/index.php?ac...f=6&t=5277&st=0 sem se trudil napisati eno dražečo zgodbo o potepanju po Italiji.

Veselo branje

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sem na brzino prebral!

Res si se potrudil in podrobno opisal zadeve, ki so koristne in zanimive. Ko bom imel mal več časa, se bom še enkrat poglobil in v miru prebral.

Hvala za namig

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja, sem, oziroma sva imela s kolegico podoben problem, če ne hujši.

Moja malenkost se je odločla, da bo šla do Neuschwanstein-a (460km od N. Gorice) v enem dnevu. AutoRoute 97 <_< je reku, da pridem tja v max 7 urah, torej je bil štart ob 9h na mestu. Kar mi je program pozabu povedat (mater mu :angry: ) je to, da se bom mogoče po poti še kaj ustavljal. Tako je pot + ustavljanje za bencin, WC, lakota, dež (ki ga ni blo malo) trajala 12h ur. Prist v Nemčijo po 12h urnem potovanju in zvedet, da je hostel poln, vse sobe polne, hoteli polni...no, lažem. En hotel je imel sobo fraj in sicer za 130 EUR na noč :blink: Kot da ni blo zadosti je bla napoved, da bodo nevihte celo noc in jutro. Vse je kazalo, da bomo spali zunaj, brez sotora, pod kako streho zraven motorja. :o

Res je kazalo slabo, ko smo prisli v en hotel (bolj bogi), kjer so nam lih tko povedli, da je poln, a se nas je gospa usmilila in nam dala eno sobo od hčerke, eno posteljno brez tuša. Ampak hej, tudi prostor za čistila bi bil fajn.

Sreča se nam je nasmehnila zadnji moment. :)

Morm it.

LP

duhec

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Niso dolomiti pa vendar!!

Midva sva letos ene 6 ur iskala sobo na Črnem morju v Bulgariji, začela sva jo iskat že ob 6.00h popoldne pa smo zihr ene 50 hiš in hotelov vprašal pa nč!!!No res je da je bilo polno Bulgarskih 'turistov' predvsem pa je tudi res da naju nihče ni maral za samo eno noč!!Prispela sva že čisto do turške meje!!Tako sva se ob 00.00 odpravila v večje mesto 100km oddaljeno kjer sva upala da bova našla vsaj hotel in tu je res ratalo po dolgotrajnem iskanju.Tušek je res pasal!!

Tako sva sklenila da si sobo ob obali poiščeva nasledni dan že kar ob 12.00h opoldne torej ko se sobe praznijo.Res sva našla hotelček za tri noči vendar hitro ugotovilada nabito polna črnomorska obala ni vredna najinih živcev in si je zato nisva podrobneje ogledala saj sredi neprijazne nevarne Bolgarije res ni prijetno tavati ponoči brez prenočišča!!Če bi bila kjerkoli drugje bi razprla šotor in pika!!

Ciao,by Pero

PS:Pa še en nesremni 'nasvet'!!Ker so ljudje tako požrešni in leni da raje sobe ne oddajo kot da jo oddajo za 1 noč se je kolega domislil naslednjega........bodimo še mi podli kadar gre zares in tako..........kadar je videl da ne gre drugače je rekel da bo ostal vsaj 5 dni potem pa jo je naslednji dan ob plačilu sobe le za eno noč (pod pretvezo da mora it, da sta se npr s punco skregala) odrinil naprej.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Haloooo, res da se v Dolomitih in še kje da spati več noči na istem koncu in potem delati enodnevne izlete, drugače mi pa povejte koliko motoristov pa na potovanjih prespi 3 noči v enem kraju? A sva samo midva tako nora??????

Zanima naju tudi, če se je že kdo med vami znašel v podobni situaciji.

Jaz sem 3 dni spal na enam mestu.

Sobo se pred potovanjem preveri in rezervira preko interneta. Ponudba je ogromna.

Ne razumem pa tistih ki šotorijo..... Niti na kraj pameti mi ne pade, da bi se za cca. 15€ na noč, kolikor znese razlika med kempom in sobo odpovedal udobju kot je mehka postelja, topel tuš, dosti manj prtljage na motorju, nobenega dela z postavljanjem in podiranjem šotora, da sploh ne govorim o primerjavi šotor/soba če je dež.

Če nebi dobil sobe, nebi šel v dolomite.

Popravljeno . Popravil YZFgeorge
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.



×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!