Climber Objavljeno Julij 2, 2002 Deli Objavljeno Julij 2, 2002 Pozdravljeni doma!!!!!! Se vidimo v sredo?! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ID Objavljeno Julij 3, 2002 Deli Objavljeno Julij 3, 2002 Pridem na 3M. Slike bom imel s seboj. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
miki Objavljeno Julij 4, 2002 Deli Objavljeno Julij 4, 2002 Pridem na 3M. Slike bom imel s seboj. kako pa je kaj s sporazumevanjem? a znajo makaronarji še kak drug jezik al sam svojega? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ID Objavljeno Julij 4, 2002 Deli Objavljeno Julij 4, 2002 V Dolomitih govorijo itak bolj nemško kot italijansko. Znajo pa tudi malo angleško, predvsem mlajši in v turističnih krajih. Švicarji pa italijansko ali francosko ali nemško, odvisno v katerem koncu si. Mi smo bili na vseh teh področjih, pa nismo imeli večjih težav z angleščino, malo francoščine in "razgibalne" nemščine. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Metlca Objavljeno Avgust 15, 2003 Deli Objavljeno Avgust 15, 2003 Ja takole je bilo. Z Mrs. Metlco sva se odpravla na krajši izlet (3 dni) po Dolomitih. Ker sva bila dopoldan še v službi, sva štartala popoldan - napaka. Šla sva preko Avstrije preko Beljaka po dolini Zile, kjer sva proti večeru po 18.30 uri pričela iskati prenočišče :unsure: Najprej v Obertilliachu in potem naprej v vsaki vasi. Množice Italijanov B) B) B) so seveda okupirale vse sobe. Nikjer nama ni uspelo dobiti prenočišča. Najbolj so naju razkurili v hotelu v Sillianu, stoji tik ob cesti na desni strani, preko cele stene ima napis welecome bikers. Na parkirišču le dva avtomobila, Jeees. Nato:unsure: Na zaklenjenih vratih je bilo napisano, da je odprt samo do 20.00. Tam sva bila ob 20.10. :angry: :angry: :angry: Naredila sva še eno napako, namesto da bi obrnila in šla domov po krajši poti, sva silila naprej v Italijo, polno turistov. No da skrajšam, vse do Cortine in naprej do Pieve di Cadore, sva najmanj 50 x (verjetno še večkrat) sestopila z motorja in prosila za prenočišče, pa ga ni bilo, čeprav so bila ponekod pred hoteli parkirišča na pol prazna????? V enem od hotelov oz. kot so me podučili apartmajskem naselju ( stoji pri odcepu s ceste Toblach - Cortina proti jezeru Misurina), kjer seveda ne manjka napis BIKERS WELECOME, so nama zatrdili, da je kompleks poln, da pa tako ali tako izdajajo sobe samo oziroma za najmanj 3 noči, najini skromni dve noči pač nebi bili dovolj. Haloooo, res da se v Dolomitih in še kje da spati več noči na istem koncu in potem delati enodnevne izlete, drugače mi pa povejte koliko motoristov pa na potovanjih prespi 3 noči v enem kraju? A sva samo midva tako nora?????? 12. Avgust se je že krepko prevesil v 13., ko nama je postalo kristalno jasno da se bova morala vrniti domov. Ko naju je utrujenost proti jutru že močno zdelala sva poiskala malo zavetja pod kapom lesene hišice ob cesti in dobro urico odremala na šotorskem krilu, ki ga imava, hvala bogu, vedno s sabo. Zgodaj zjutraj, ko je večina ljudi hodila v službo, sva se z dolgim nosom vrnila domov in se naspala v domači postelji. :) :) :) Veva, da sva naredila napako, ker sva prepozno zvečer pričela iskati sobo, zato nasvetov v tej smeri ne potrebujeva, ravno tako nama je poznana rešitev s šotorom. Bi bil pa dobrodošel kakšen nasvet kako takšne težave rešujete VI. Zanima naju tudi, če se je že kdo med vami znašel v podobni situaciji. Lep pozdrav in se vidimo, samo v Dolomitih verjetno ne. ;) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
dave the wave Objavljeno Avgust 15, 2003 Deli Objavljeno Avgust 15, 2003 :huh: ....lepa pizdarija, sem kar vesel, da se mi se kaj podobnega ni pripetilo. lp DTW Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Thundercat Objavljeno Avgust 15, 2003 Deli Objavljeno Avgust 15, 2003 na napakah se učimo....v tem primeru na tujih..... ;) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Brrrm Objavljeno Avgust 15, 2003 Deli Objavljeno Avgust 15, 2003 Hvala iz opisano izkušnjo. Na srečo takšnih nimam. :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
twix Objavljeno Avgust 15, 2003 Deli Objavljeno Avgust 15, 2003 Sotorcek, spalka pa dekca so idealen par, da se znebis teh problemov. Pa se ceneje je, takole v hotelu Zvezdno nebo prespat. Je res mal vec prtljage, predvsem ce sta dva na enem motorcku, pa tud temperature so baje nizke ponoci, ampak vseeno, si vsaj sam svoj gospodar. Skratka nikamor brez spalke pa sotorcka. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
fifty Objavljeno Avgust 15, 2003 Deli Objavljeno Avgust 15, 2003 Z Manuelo sva istega dne pričela z iskanejm prenočišča v Canazeiu ob 18h. Nato sva prevozila cca 100 km, preverila 40 hotelov in apartmjskih hiš. Končala sva v Brixnu ob 24h, kjer sva v neki oštariji od same žalosti začela prazniti vrčke piva. Pa še od tam so naju ob 1h vrgli ven. Ob 2h sva nekje pri Brunicu pojedla pašteto Kekec in zalegla zraven motorja - za pol urce. Mraz naju je spet spravil v pogon. In sva imela nočno čez Brunico in Dobiacco do Cortine d' Ampezzo. Tam sva se malo sprehodila in si ogledala nočno življenje mestnih psov (drugega tako ni bilo na cesti). Nadaljevala sva do enega od ...del Cadore, kjer mi je Manuela že šestič zaspala in skoraj cepnila z mopeda. Tako sva se spet ustavila, zalegla na neki klopci…za pol ure. Nič od spanja. K sreči se je začelo daniti in postalo je že prijetno toplo. Prepričana, da bova našla vsaj skromno sobico za dopoldanski počitek, sva še nekajkrat ustavila in težila dolomitskim gostincem; samo en ata pri kakih 80 – ih se naju je usmili in nama skuhal kavo. Ampak sobe ni imel. Pa sva šla naprej proti Tolmezzu in nekaj km pred mestom, kar ob cesti zalegla. Manuela je odspala pol urce, jaz 15 min, potem pa naprej. V Bovcu sva zalegla ob Soči in si privoščila urico spanja. V Dolomite bova še šla ampak nikoli več v prvi polovici avgusta! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
klimbra Objavljeno Avgust 15, 2003 Deli Objavljeno Avgust 15, 2003 Leta nazaj......ma je že tok daleč,da se letnice sploh ne spomnim več,sem imel podoben primer. Ure vožnje.....sicer z avtomobilom.....iskanje sobice,prostorčka.....ampak res samo prostorčka v kampu......karkoli.........JEBA....AVGUST.....horde MAKARONARJEV. Rešitev........prijazni prostorčki ob reki PIAVE......odspala s pokojno ženkico zunaj.....pod milim nebom.......sinko pa veselo v avtomobilu. Bilo je prijetno,zvezdno nebo,večerni hlad,da se še raje stisneš k toplemu bitju poleg tebe......zjutraj pa umivanje v reki,opazovanje srn in srnjakov(to bi bilo nekaj za našega neustrašnega lovca HHV).........ahhhhhhhhhhhhhhhh........spomini. Nasvet vsem,če ste že dobluzili do *****.CADORE,potem samo naprej proti Lago di Garda.................tisoč in en kamp,fantastično urejen......pa rečmo samo slabe dve(2) ure vožnje!!!!!!!! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kekec III Objavljeno Avgust 15, 2003 Deli Objavljeno Avgust 15, 2003 Klimbra,kedaj bomo šli v Dolomite ? :ph34r: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Robert Objavljeno Avgust 15, 2003 Deli Objavljeno Avgust 15, 2003 Še dobro, da sem se odločil za termin od 26.7 do 2.8. Ker, če bi šel teden pozneje bi verjetno bla jeba. Moram pa priznat, da sem se za ta termin odloču prav zaradi tega, ker sem se bal, kaj bo v avgustu, ko bodo začeli v Italiji dopusti. Hvala bogu sem se prav odloču. Ja nič, zdaj vsaj vemo, da ni za hodit v Dolomite v avgustu. ;) To, da sta se lotila iskat prenočišča po osmi uri, pa velika napaka. Kaj nista brala postov, ko so mi drugi svetovali kako in kaj v Dolomitih. Ena od teh svetovanj je bila tudi cecova, ko je dejal, da sobo išči od 5h do 8h. ;) Pozdrav od Roberta Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Guest 1 Objavljeno Avgust 15, 2003 Deli Objavljeno Avgust 15, 2003 thnx vem da vama je bilo hudo - samo vajina izkušnja bo marsikomu prihranila podobna doživetja tu men :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Metlca Objavljeno Avgust 15, 2003 Deli Objavljeno Avgust 15, 2003 Ja nič, zdaj vsaj vemo, da ni za hodit v Dolomite v avgustu. ;) To, da sta se lotila iskat prenočišča po osmi uri, pa velika napaka. Kaj nista brala postov, ko so mi drugi svetovali kako in kaj v Dolomitih. Ena od teh svetovanj je bila tudi cecova, ko je dejal, da sobo išči od 5h do 8h. ;) Pozdrav od Roberta Ja res ni za vandrat v prvi polovici avgusta, vsaj po Dolomitih ne - verjetn tud drugje ni dost boljše. Drug dan sva šla (bolj iz trme in ker nisva zdržala doma) po Avstriji po dolini Mure. Imela sva tudi mal težav. Ampak s pomočjo prijaznega gostilničarja v Murau, ki je imel sicer zasedene sobe, je pa potelefoniral in nama našel lepo sobo v privat hiši. Hiša je bila sicer tako skrita v eni od ulic da je drugače nebi našla. Drgač pa sobo v Dolomitih nisva začela iskat ob osmih ampak po 6 uri. No pa kakorkoli že absolutno prepozno. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SiR Objavljeno Avgust 15, 2003 Deli Objavljeno Avgust 15, 2003 ferragosta goes to Dolomiti al kaj? :blink: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Robert Objavljeno Avgust 15, 2003 Deli Objavljeno Avgust 15, 2003 Drgač pa sobo v Dolomitih nisva začela iskat ob osmih ampak po 6 uri. No pa kakorkoli že absolutno prepozno. Ja, kot zgleda v tem času res prepozno. Pred avgustom ne bi bilo. Razen prvi dan, ko sem začel sobo iskat že ob petih in drugi ob cca 6.30, sem druge dneve iskal po 7h. Se vidi, da so Italijani takrat še pridno delali, tako, da s sobami ni bilo problemov. Dobil si jih kjer si hotel in to v prvo. (Nisem kompliciral glede cen, zato tudi ni bilo iskanja cenejših sob). Pozdrav od Roberta Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ceco Objavljeno Avgust 15, 2003 Deli Objavljeno Avgust 15, 2003 Hmmm, dve varianti obstajata. Prva je, da poskušaš čim večje mesto zajahat, druga so pa, vsaj v Italiji, ASTIji. Nekaki turist informativni biroji. Sam imam vedno Lonely Planet s sabo, kjer imate vpis za vsak malo večji vaški ASTI in potem .... Tri dni je pa splošna moda v full sezoni, samo na Hrvaškem poglejte. Ceco Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
busa Objavljeno Avgust 16, 2003 Deli Objavljeno Avgust 16, 2003 Sočustvujem in hkrati hvala za info. Sam sem si nekako panično organiziral Dolomite pred avgustom, ker sem vedel da je v avgustu na tistem koncu kriza. Sem pa tudi sam upošteval Cecotov predlog in začel iskati prenočišče nekje med 17:00 in 18:00. Je pa moje mišljenje tako da se za Dolomite itak splača vzeti čas kar nekako med tednom izven neke visoke sezone. Škoda se je tam voziti v kolonah, je prelepo. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Noise Objavljeno Avgust 16, 2003 Deli Objavljeno Avgust 16, 2003 Se strinjam s Twixom... Šotor + armič + spalka = zakon. Mimogrede, v torek grem v Dolomite do petka dopoldne. A gre kdo? (obvezna oprema: "pribor" za spanje) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Robert Objavljeno Avgust 17, 2003 Deli Objavljeno Avgust 17, 2003 Se strinjam s Twixom... Šotor + armič + spalka = zakon. Velikokrat, sam ne zmeraj. ;) Pozdrav od Roberta Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Metlca Objavljeno Avgust 17, 2003 Deli Objavljeno Avgust 17, 2003 Se strinjam s Twixom... Šotor + armič + spalka = zakon. Velikokrat, sam ne zmeraj. ;) Pozdrav od Roberta Tudi midva rada prespiva pod šotorom, je res en poseben filign. B) Problem je, kot je že nekdo napisal, količina prtlage, sploh če z enem motorjem potujeta dva. Pa mal moteče je, če te dobi dež, ker potem se pa tudi preko noči težko posušiš. Alternativa pa je (ob solidnem vremenu) ena podloga za na tla pa spalka. Hitr postavlen, še hitrej pospravlen ;) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ceco Objavljeno Avgust 17, 2003 Deli Objavljeno Avgust 17, 2003 Se strinjam s Twixom... Šotor + armič + spalka = zakon. Ko jih boš imel 40 i kusur, se ne boš več strinjal. Zato nikoli, nikoli ne grem z dodatno kramo. Pa v hotel z xy zvezdicami, v katerem pri plačevanju misliš, da so te še italijanski policaji oskubli obenem (za tolažbo). Mimogrede, pred tednom sem opazil nov tip prtljage na motorju - marelo za na plažo! Bil je Italjan z boljšo polovico in novim BMWjem, marela pa pošrek pred bočnimi kufri. Bil je širši od moje "dnevne sobe" na dveh kolesih. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Noise Objavljeno Avgust 17, 2003 Deli Objavljeno Avgust 17, 2003 Ja no, saj nisem rekel, da je kampiranje za vse. Nekateri občutljivci v šotor ne bodo nikoli mogli zlesti, nekaterim se ne da postavljati kampa, drugi pa bi kampirali tudi na Everestu. Kakor kdo, kakor kdo... Samo če bi imela Man&50 šotor s sabo, ne bi brali takšnega zjokcanega maila na prvi strani tele teme! A je tako? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
rebel Objavljeno Avgust 17, 2003 Deli Objavljeno Avgust 17, 2003 js sm tudi pristaš tega da se gre s čim manj krame na potovanje, par majčk in gat pa keš v žep sam na taki tranzitni cesti v špici sezone pa ne moreš pričakovat prazne sobe, zato je pametno imet neko rezervo v planu Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se