Skoči na vsebino

Romi


sayo

Priporočene objave

ja kva pa mate dolenjci take pičke namesto policajev?

Policaji(pičke) se šolajo v Tatsnu (Štajerska) pol pa taslabe na Dolenjsko, da mal s cigani trenirajo (kako bejžat) !!!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Policaji(pičke) se šolajo v Tatsnu (Štajerska) pol pa taslabe na Dolenjsko, da mal s cigani trenirajo (kako bejžat) !!!!

Napača.....Tacen.....je daleč od Štajerske

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Policaji(pičke) se šolajo v Tatsnu (Štajerska) pol pa taslabe na Dolenjsko, da mal s cigani trenirajo (kako bejžat) !!!!

ja saj potem pa dolenčki pri nas ostanejo potem pa je ista cigajnarija kot pri vas...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

in kam jih boš izgnal? Na Motosvet, al kaj?

A veš, da sploh ni slaba ideja. Za jebat u glavo smo ful sposobni, pa ne bi nekaj cigotov upedenal!

Pa še ta Premzastega bi jim v isto temo zaklenil, bi imeli take gladiatorske špile. :yea2:

Sam na Firewall bi blo treba ta bodeč drat naštimat.

Popravljeno . Popravil Kramp
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 1 mesec pozneje...

To morate prebrati - kako so Romi vojskovali, pardon - špilali fuzbal - v Prekmurju ...

PREDVSEM je zanimivo tisto pismo na koncu. Teksas ...

http://sobotainfo.co...led/11996/?s=mn

CITIRAM:

"Takoj je bilo jasno, da tekma ne bo minila v športnem duhu"

Na pomurskem derbiju med NK Tišina in NK Roma naj bi prišlo do večih incidentov, ki ne spadajo na nogometna igrišča. V celoti objavljamo izjavo za javnost, ki so nam jo posredovali iz NK Tišina.

Sobotainfo.com , torek, 12. april 2011 ob 12:11Objavi na Facebook173

395x26515c596e5f6489afbabfe659db1874eb81302603177.jpgSlika je simbolična

Minulo soboto je bil v Pomurski nogometni ligi odigran derbi med NK Tišina in NK Roma. Kot so danes v izjavi za javnost napisali v Nogometnem klubu Tišina naj bi na omenjenem srečanju šlo za vse kaj drugo kot pa igranje nogometa. Po njihovih besedah je bilo s strani gostujoče ekipe ogromnogrobosti, fizičnih in verbalnih napadov, ki so ostali nekaznovani. Kot pravijo bodo v prihodnje razmišljali o tem ali se bodo sploh še pomerili z romskimi ekipami, prav tako je možno, da se bodo od srečanj distancirale tudi nekatere druge ekipe.

Kacijan: "Nešportno obnašanje obsojam"

Za izjavo glede omenjenih incidentov, ki naj bi se to nedeljo zgodili na Tišini smo prosili predsednika MNZ M.Sobota Danila Kacijana, ki pravi: "Glede te problematike bomo nekaj mogli ukreniti v tej smeri. Razočaran sem nad temi stvarmi in trenutnim dogajanjem, povem pa lahko, da se nam, s tem mislim pomurski nogomet, ne piše dobro. Če se bo nadaljevalo v tej smeri to ne bo dobro za pomurski nogomet, saj bi morale ekipe delovati složno, ne pa tako kot je stanje sedaj. Vendar se bojim, da se tukaj v ozadju skriva tudi kaj drugega. Vsekakor obsojam vsako nešportno obnašanje, v MNZ Murska Sobota pa bomo v okviru svojih možnosti vsekakor ukrepali. Kaj več pa bom o omenjeni stvari povedal v prihodnjih dneh, ko bomo preučili vsa poročila."

Hahn: "Oboji smo igrali grobo"

Za mnenje smo prosili tudi sekretarja NK Roma Hahn Zlatka, ki je povedal naslednje: "Za nas je bila ta tekma ista kot vsaka tekma, le da je šlo za občinski derbi in so bile strasti nekoliko bolj razgrete. Grobo nismo igrali samo mi, grobo sta igrali obe ekipi. Povem pa lahko, da je gospod Miro Berke izzival navijače NK Roma in je zaradi tega prišlo tudi do manjšega incidenta, ki sem ga sam uspel rešiti. Prav tako je omenjena oseba nekatere udeležence tekme pošiljala v moški spolni organ. O udarcu našega igralca med pozdravljanjem ne vem ničesar, saj nisem bil na igrišču."

Gutalj: "Kapo dol igralcem, ki so takšno tekmo odigrali do konca"

Svoje videnje tekme je podal tudi Goran Gutalj, trener NK Tišina: "Žalostno je, da se tekma, ki naj bi trajala 90 minut, dejansko igra samo 25 ali 30 minut, saj vse ostalo ni bilo igri podobno. S takšnim odnosom največ izgublja šport, del krivde pa vsekakor nosijo sodniki, ki so na igrišču zato, da delijo pravico. Na tej tekmi so milo rečeno pogoreli in podlegli pritiskom gostujoče ekipe. Škoda je izgubljati besede, vse kar lahko povem je to, da sem ponosen na svoje igralce, da so tekmo odigrali do konca in niso nasedli provokacijam. Kapo dol za njihovo borbo na tej tekmi, ki s športom ni imela nobene veze."

Obrnili smo se tudi na predsednika NK Tišina Bogdan Petra, ki zadeve zaradi službene odsotnosti ni mogel komentirati, nam je pa obljubil, da bo komentar podal tekom dneva.

Spodaj objavljano izjavo za javnost nogometnega kluba NK Tišina v zvezi s srečanjem trinajstega kroga 1.MNZ Murska Sobota med NK Tišina in NK Roma:

ZADEVA: Dogodki na tekmi 13. kroga 1. MNZ Murska Sobota med NK Tišina in NK Roma

"V nedeljo 10.4.2011 je bila na Tišini odigrana tekma 13. kroga 1. MNZ Murska Sobota med NK Tišina in NK Roma.

Že sami dogodki pred tekmo so nakazovali, da bo tekma ostra in na robu incidenta. To je s svojo prisotnostjo kar dve uri in pol pred tekmo nakazoval tudi delegat srečanja, g. Žibrik Štefan, ki je ob 14. uri prišel na igrišče ves paničen in 'posrani'.

Ko so igralci prihajali na igrišče, je bilo že jasno, da ne bo vse v športnem duhu, saj so gostujoči gledalci in igralci začeli groziti domačim igralcem z grobo igro. Med pozdravljanjem igralcev, je igralec NK Roma, Milan Grebenar, v mednožje boksnil igralca NK Tišina, Boruta Smeja.

Tekma je ves prvi polčas potekala z grobimi napadi ciganskih igralcev na tišinske. Če bi zdaj vsak prekršek opisovali, bi trajalo predolgo. Večino prekrškov so sodniki spregledali, saj so bili 'posrani' in niso upali soditi proti ciganom. V 19. minuti je bil storjen prekršek nad Bokan Tadejem. Ko je ležal na tleh, je pristopil k njemu Grebenar Milan in ga brcnil v glavo. V tistem trenutku je pritekel zraven igralec NK Tišina Grah Dejan, da bi zaščitil svojega soigralca. Grahu je stopil na pot igralec NK Roma in mu prisolil klofuto. Grah je padel po tleh in se zaradi lastne varnosti hitro pobral ter stopil par korakov nazaj. Zraven je pritekel Pestner Leandro in Graha boksnil v obraz. V tem trenutku so bili vsi trije sodniki tri metre od dogajanja. Takrat je tudi en igralec NK Roma odrinil glavnega sodnika, tako da ga je prijel za glavo. Ne bo nas čudilo, če bodo sodniki vse to zanikali. Vsi smo pričakovali, da se bo tekma prekinila, a je iz vsega tega sledil le rumeni karton za Pestner Leandra zaradi ugovarjanja. Nekaj minut pred koncem prvega polčasa je spet prišlo do grobega prekrška. Igralec NK Roma, Glažar Branko je igralca NK Tišina v prodoru, Grah Dejana, udaril v predel obraza. Glavni sodnik, Kučan Bojan, je Glažarju pokazal rdeč karton in mu utemeljil, da je udarjanje s komolcem v predel obraza kazen za rdeč karton. Nato je na prigovarjanje in grožnje nekaj igralcev NK Roma ter na posredovanje stranskega sodnika, Gabor Jožeta, ki je bil od dogodka oddaljen 50 metrov, svojo odločitev spremenil in mu pokazal rumen karton. Stranski sodnik, g. Gabor je spremembo predlagal vpričo vseh igralcev z besedami: 'Ne daj mu rdečega kartona, ker bo sranje'. Grah Dejan je zaradi posledic prekrška krvavel v ustih, a mu je Gabor rekel, da ima to že od prejšnjih prekrškov. Glavni sodnik je po tem odpiskal konec prvega polčasa.

Med polčasom je na igrišče pritekel tudi g. Hahn Zlatko, ki je suspendiran od vseh funkcij v nogometu, in grozil sodnikom.

V drugem polčasu so se začeli nemiri na tribunah. Prišlo je do medsebojnega obračunavanja med gledalci obeh ekip. Nekateri gostujoči igralci so celo metali kamne v mlade punce, ki so pomagale na tekmi in jim grozili, da jim požgejo hišo. Po nekaj minutah so domači redarji situacijo umirili. Tekma se v tem času ni prekinila, saj se igralci na srečo niso ozirali na dogajanje izven igrišča. Se je pa ob to dogajanje spotaknil delegat srečanja, g. Žibrik Štefan, ki je tekmo prekinil in rekel, naj se nadaljuje, ko se bo situacija izven igrišča pomirila. Vse lepo in prav, ampak takrat je bil na tribunah že mir. Prekinitev je trajala kakšnih pet minut.

V 65. minuti je prišlo do zadetka NK Roma. V trenutku podaje je bil v offsidu igralec NK Roma, Bogičevič Zvonko. Proti golu so tekli še štirje gostujoči igralci, ki niso bili v prepovedanem položaju. Takoj, ko smo videli, h komu gre žoga, smo bili na nogah, saj je igralec bil očitno v prepovedanem položaju. Toda prvi pomočnik sodnika, g. Kranjc Tomaž, ni dvignil zastavice. V tem trenutku, ob tej krivici, ki se je zgodila domačim igralcem, so le-ti začeli premišljevati, da odidejo z igrišča. Tekma je bila za vsaj deset minut prekinjena, saj so se domači igralci odločali, če bodo nadaljevali ali ne. Na koncu so se, žal napačno, odločili za nadaljevanje. Takrat je glavni sodnik odstranil s klopi predstavnika NK Tišina.

Glavni sodnik je konec srečanja odpiskal ob 18.13 h. Kar nikakor ne gre s tem, da je bila tekma vsaj petnajst minut prekinjena, kje so še pa štiri menjave in vsaj sedem posredovanj zdravniških služb.

Ko je delegat prišel v delegatski prostor, je rekel, da zanj ta tekma ni bila regularna. Po tekmi so sodniki prijavili dva igralca NK Tišina (Smej Borut, Bokan Tadej). Za omenjena igralca so se odločili, ko so po tekmi v prostoru, kjer se piše zapisnik, pregledali domače izkaznice. Igralca nista naredila ničesar, za kar bi bila opravičeno kaznovana. Se pa opravičujeta, za karkoli se že morata.

Po tekmi so vsi domači igralci, vodstvo in gledalci izražali svoje nezadovoljstvo s sojenjem in potekom tekme. Vendar niso niti približno uporabili besed in groženj, ki so jim jih izrekli igralci Rome. Očitno se za pošiljanje v ženske spolne organe in še kakšne sočne besede ne dobi kazni. Sodniki nikakor niso dorasli sojenju na takšni tekmi, kar dokazuje tudi nabiranje solz prvega pomočnika med tekmo in jokanje po tekmi pred domačimi igralci.

Če ste opazili, o nogometu nismo pisali, saj ta tekma ni imela veze z nogometom, saj je igra trajala le okrog 25 minut. Vse ostalo so bile kletvice, grožnje, žaljenje, grobi prekrški, udarci brez žoge.

To pismo ni napad na cigane ali kakšna politična zadeva. Je pa dejstvo, da na tekmah, kjer igrajo cigani, prihaja do takšnih incidentov. Posledice tega, kar se je zgodilo, so lahko še hujše, saj se zna zgoditi, da bodo klubi odklanjali tekme s ciganskimi ekipami. Od mnogih klubov smo že dobili glas, da ne bodo igrali tekem proti njim. Nasprotniki ciganskih ekip si ne morejo privoščiti nepotrebnih poškodb, saj jim delodajalci ne bi tolerirali neprihoda v službe, ker za razliko od ciganov, oni nimajo velikih socialnih podpor.

V upanju na boljše in pravične čase v nogometu Vas 'športno' pozdravljamo!

UPRAVNI ODBOR NK TIŠINA in IGRALCI NK TIŠINA"

Popravljeno . Popravil JustinBieber
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 1 leto pozneje...

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!