Skoči na vsebino

Novi zakon o omejevanju alkohola

Black Knight

Priporočene objave

Definitivno pa za OMEJITEV 0.00.

Mislim, ne štekam. Vsak petek/soboto se peljem domov, pa me nihče ne ustavi. Včasih se spomnem, ko je bil še ta star zakon, smo ga vedno pili, se domov vozili, a vedno smo čakali z izvidnico kdaj bodo policaji šli spat.

Pihalo se je skoraj vsak vikend, zdaj pa nič več kontrole??? Sem bil zadnjič na enem žuru in je polovica šlo po koncu domov s svojimi avti, čeprav je bila možnost za prespati!??!?! Svašta.

Če bi me takšen povozil bi ga, če bi seveda jaz ostal živ, iztožil do amena, pa naj stane kolikor hoče.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

>Naj se raje vprasajo ZAKAJ ljudje pijejo alkohol/uzivajo droge/... ?

Z restrikcijo ne bodo nic dosegli. V teh par sto letih so ze marsikaj prepovedali, ampak ni nic pomagalo. :]

A zakaj? Ti jaz povem! Ker so ljudje ene paranoične ovce!!! Matr vola, vedno bolj verjamem v to kar sem rekel!!

Vsak običajen človeček, h kateremu prideš na obisk, ti rine štamperle v roko. Ko in če ga zavrneš, te pa prav čukasto gleda in običajno postaneš zanj nekam drugačen in kot tak sumljiv. Začnejo študirat, kaj pa je z njim, kaj pa hoče, nekam je čudn itd, itd.........

.

.

.

Eto zato slovenčki, vedno hlapčki pijejo!! Poskušaj me prepričati, da temu ni tako!

Ma z drogo je pa isti šmoren, le da so krogi uživalcev malo drugačni.

LP HHV :evil:

horjo lepo povedano ampak ne vidim kako bi novi zakon to spremenil? treba je spremenit navade ljudi in druzbe in to ne bo tak zakon NIKOLI dosegel. ravno nasprotno - ker bos skoraj kriminalec (in bogatas zaradi navitih cen) ce bos hotel v gostilni mirno pivo spit bo se toliko vecja "prijateljska" gesta ce ti bojo na obisku ponudili alkohol, ki bo drag in prepovedan - torej se bolj zanimiv. da o efektu na mladino sploh ne govorimo.

ma saj sem ze rekel, poglej odnos do alkohola pri francozih in skandinavcih pa povej kaj je boljse. RESTRIKCIJA JE SAMO SRANJE, OVCE PA BOMO KO BOMO DRZAVI DOPUSCALI, DA NAS KOT MALE OTROKE BRANI PREV VSEMI MOZNIMI SKODLJIVIMI RAZVADAMI (tudi motorji so nevarni in nepotrebni, a ne?) :roll:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

>Naj se raje vprasajo ZAKAJ ljudje pijejo alkohol/uzivajo droge/... ?

Z restrikcijo ne bodo nic dosegli. V teh par sto letih so ze marsikaj prepovedali, ampak ni nic pomagalo. :]

A zakaj? Ti jaz povem! Ker so ljudje ene paranoične ovce!!! Matr vola, vedno bolj verjamem v to kar sem rekel!!

Vsak običajen človeček, h kateremu prideš na obisk, ti rine štamperle v roko. Ko in če ga zavrneš, te pa prav čukasto gleda in običajno postaneš zanj nekam drugačen in kot tak sumljiv. Začnejo študirat, kaj pa je z njim, kaj pa hoče, nekam je čudn itd, itd.........

.

.

.

Eto zato slovenčki, vedno hlapčki pijejo!! Poskušaj me prepričati, da temu ni tako!

Ma z drogo je pa isti šmoren, le da so krogi uživalcev malo drugačni.

LP HHV :evil:

horjo lepo povedano ampak ne vidim kako bi novi zakon to spremenil? treba je spremenit navade ljudi in druzbe in to ne bo tak zakon NIKOLI dosegel. ravno nasprotno - ker bos skoraj kriminalec (in bogatas zaradi navitih cen) ce bos hotel v gostilni mirno pivo spit bo se toliko vecja "prijateljska" gesta ce ti bojo na obisku ponudili alkohol, ki bo drag in prepovedan - torej se bolj zanimiv. da o efektu na mladino sploh ne govorimo.

ma saj sem ze rekel, poglej odnos do alkohola pri francozih in skandinavcih pa povej kaj je boljse. RESTRIKCIJA JE SAMO SRANJE, OVCE PA BOMO KO BOMO DRZAVI DOPUSCALI, DA NAS KOT MALE OTROKE BRANI PREV VSEMI MOZNIMI SKODLJIVIMI RAZVADAMI (tudi motorji so nevarni in nepotrebni, a ne?) :roll:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Smo se pa eni razpisali o temi!

Moje skromno mnenje po imenih se samo eni in isti uglašate.

Jaz pa priznam, da ga kar nekaj srknem- recimo da vsaj enkrat na 14 dni kar zajetno, je pa res da vmes ne pijem alko, ali veliko ali nič!

Takrat ko pa pijem pa poskrbim, da ne vozim nobenih vozil, je pa res da ko sem bil malo mlajši sem glih tko sedel za volan vinjen! Dokler ne probaš kako je vozit pijan ne veš.

Kar se tiče zakona je čisto klatenje človekovih pravic (halooo sej je alko z nami cela tisočletja, vsakič ko pojete himno se spomnite nanga, najboljše športne klube alko firme podpirajo(za katire tako navijate), vi ga pa misliti ukiniti v 1 letu). Kajti to z zakonom se bo začelo dogajati da bo še več ljudi začelo bogatiti na račun navadnih ljudi. Pa ne mi z policija bo uredila ker vsi vemo keri jim stolček gor držijo. Pa še uporaba drog po verjetno porastla! (jupi le tako naprej naredite še zakon o prepovedi uporabe prepovedanih drog)Ali pa jim cajt določte kdaj lahko dilerji prodajajo in kdaj ne! In na to ni odgovor sej je alko isti! se spomnite pesmice z travo je začel,nato hašiš je prižgal, se z opijem zadel in na koncu beli kokain zaužil ki odnesel na drugo stran je njegov spomin!

Tko da tisti ki bo hotel priti do alkota bo definitivno prišel! Samo da je folk zdej pil pivo in razne šibkejše pijače, zdaj pa bo seveda razne šnopse in podobne zvarke z dodatkom sladkorja in sadja- vse kar se bo dalo na kmetijah in podobnih dilerjih dobiti.

Se pa strinjam da škodi in da povzroči veliko hudega v družbi(če lahko tako rečem).

Sam ta zakon definitivno ne bo rešil veliko, celo na kožo je pisan privatnim zabavam in lokalom, ki so odprti celo noč!

zdej mate pa čast da me spluvate!!!!!

Aja tut cigareti so droga! Še kle naredite kaj, ne pa da po lokalih kjer so prostori za nekadilce, ležilo talarji za kavne šalčke kjer se lahko kadi!

Sem pa načeloma, da so zakoni zato da se kršijo! (Noben nima pravice da mi soli pamet kako naj živim, kaj naj delam in kako se naj obnašam (če ne ogrožam ostalih seveda). Če je to demokracija jo en prov k... gleda)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

horjo lepo povedano ampak ne vidim kako bi novi zakon to spremenil? treba je spremenit navade ljudi in druzbe in to ne bo tak zakon NIKOLI dosegel.

Država je vedno imela monopol nad alkoholom, tobakom in bencinom. Šmorn, pa kaj morem. :evil: Prav se mi pa zdi, da denar od pijače in tobaka gre v zdravstvo, kot bi bilo prav, da gre denar od bencina na ceste.

Narod pa bo prišel k pameti takrat, ko se bo zavedal, da bo za neumnost, ki jo naredi pod vplivom pijače ali droge, odgovarjal tako zelo, da se ne bo več pobral. To je pa res področje drugega zakona.

Prejšnji vikend, npr. je meni zelo znan pijanček, zidar v penziji, stalni pribitek in napihnjenec, z mercedezom zrinil s ceste motorista in odpeljal naprej domov. So ga takoj dobili, motorist pa ima zlomljeno roko. Kaj ti misliš, da bom takega zdaj z lepo besedo prevzgajal?? Sem se že sam nekajkrat po cesti umikal pred tem pijancem in garantiram ti, da naslednjič spustim vse svoje hudiče iz ketne in izklopim vso kontrolo in ga bom temeljito prevzgojil, pa naj bo zakon tak ali drugačen. Pa me pri tem čisto nič ne briga, če pije zato, ker se je dojenček v zibelki prestrašil, ker je mami pisker iz rok padel.

Howg! :evil:

Pervy, mej se! :wink: :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

boboxsi - brat po dusi :wink:

horjo - da skrajsam, se strinjam da je treba prevzgojit ljudi in kaznovat razna sranja pod alkotom, ampak ta zakon bo najbolj bolel ravno nas, ki radi kdaj kaj spijemo in gremo potem spat (npr. srecanje) in ne tistih ki tako ali tako vedno delajo sranje.

JAZ SEM EXTREMNO PROTI TEMU ZAKONU ne pa proti temu da se poraba alkohola v druzbi in problemi zaradi alkohola ignorirajo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No Pervy, sej pol se pa zastopva. Bova še kdaj kekšnga skup spila, pa bo. :wink:  :lol:

ja ja enih par, saj "eden ni nobeden". :lol: :wink:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sicer bolj svetovno nazorsko gledano in filozofsko mislim, da ne bi smeli omejevati prodaje alkohola, marihuane in heroina. Naravna selekcija - tisti ki se hocejo drogirat lahko to pocnejo brez tezav in se nimajo casa razmnozevat. Po nekaj generacijah nimamo vec problema z narkomanijo (kamor vkljucujem tudi alkoholizem), ker so sibki primerki odmrli.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če bi prepovedali alkohol bi bilo podobno kot je bilo v ameriki(khm..sm že malo pozabil v katerih letih..takrat ko je bila mafija na višku v glavnem). Kriminal se je na ta način zelo razpasel..kriminal prodaje prepovedanih alkoholnih pijač. Tak način bi sicer deloval pod pogojem, da bi država zelo poustrila represivne ukrepe, vendar pa bi bilo to v "demokratični" državi težko izvedljivo. Mislim da je edini način ki bi lahko pripeljal k zmanjšanju uživanja teh snovi pač ozaveščenost.

Sam osebno redkokdaj spijem alkohol. Pač ne čutim potrebe. Ampak to je stvar posameznika. Ni pa mi jasno kako to, da se veliko ljudi hvali s tem kuliko spijejo. In kako se nalivajo, pa potem kozlajo in nevemkaj. In potem komu rečem, da je pijanec pa ponori od jeze. Mislim halo! To je približno tako kot če bi šel na avtocesto, se usral sredi prehitevalnega pasu in se hvalil kakšen frajer sem. Ali še huje...se hvalil kako sem dober človek, češ da skrbim za delo komunalnih delavcev(da imajo službo)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 1 mesec pozneje...

Kdor se ga bo hotu nabit :drinking: se ga bo tako ali tako pa če naredijo ne vem kakšen zakon !!! Vsak naj zase poskrbi---sam ne na cesto :!: :lol:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tp je pa res. Zdej, če so že tko nardil bo tko ostal. Razen če bojo več keša dobil z prodajo arkohola... :x

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Droge so tudi prepovedane, pa se vseeno zadevajo. Tako, da tale zakon :? ... bojo morali še kaj drugega naredit prej.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

danes je petek - dan za metek. NAJ ME KDO OMEJI ČE ME LAHKO!!!!!!! :twisted:

oj pivo laško,

ljubim tvojo flaško,

ljubim tvoj zaboj,

najlepši sem s teboj.

pa kaj če spet

moram na sekret,

pa kaj če zjutraj glava boli,

glavno da z mano si danes ti!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kaj pa vem. Pijem sicer skoraj nič, ampak zakon pa mi je vseeno malo bedast. Če nekdo misli pit, bo to počel še naprej. Vedno se najde kakšen način. Da bi pa s tem omejili pitje alkohola? Ne vem. Vsakdo bi pač moral to razčistiti pri sebi (piti ali ne piti in seveda, v kolikšni količini).

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

naj vsak pije kaj,koliko,kjer in kdaj hoce.zavedati se mora vnaprej posledic,katere v "okajenem" (da ne recem mrtvo-zadetem) _lahko_ stanju naredi.saj problem ni v nasekancih kot takih,ampak v sranju,katerega naredijo.

........in v dolgoletni terapiji,zdravljenju,operacijah itd.,katerih stroske nosi konec koncev druzba. :roll:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

V službi imam sodelavca ki vsakič pri malici spije dcl vinčka največ dva. Imam pa tudi enega ki je ponavadi trezen ampak ob kakšnih priložnosti se ga pa nalije do onemoglosti. Kaj menite:

Kdo je po vašem mnenju alkoholik in zakaj?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Nobeden od teh dveh ni alkoholik, če pijeta le toliko/takrat, kot si napisal. Prvi ga popije "za zdravje" - deci vinčka je menda pri kosilu bolj koristen kot škodljiv, drugi pa - ali je vesele sorte, pa veselje pretirano povezuje z nalivanjem, ali pa je žalosten - zagrenjen in se ga "ob priložnostih" zato nalije.

Sicer pa se zaradi novega zakona sploh ne vznemirjam. Število pirčkov (vedno Črni baron), ki jih popijem na leto, bi lahko preštel na prste rok, najbrž bi bila že ena roka dovolj. Drugega alkohola ne pijem - no ja, ob kakem družinskem rojstnem dnevu se zna najti kak požirek vinčka - toliko, da nazdravimo. Pri vožnji avtomobila in motorja se vedno strogo držim 0,0. Občutki, ko si "nažgan", mi pa sploh niso všeč, še posebej ne počutje naslednji dan, zato nad nalivanjem samega sebe sploh nisem navdušen. Če se nalivajo drugi, me pa nič ne moti, pri čemer 100% podpiram Pepetovo mnenje.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

včeraj sem uničil normalno petkovo dozo alkota, noben me ni poskušal omejit! še smo svobodna država. :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pomoje bi tebe omejila samo prazna denarnica!! :P

(sej te ne poznam, ampak mal heca mora bit ne?? upamdanisihud)

ja denarnici se pa pozna, nisem hud, to je kruta realnost, da v enem večeru težko z manj kot 5. jurji skoz prideš. :evil:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!