Skoči na vsebino

Kačje Ride III

Sanda7
DAMI34
Sporočilo dodal DAMI34,

434317645_949518787065289_692310826191015310_n.jpg.4e226cf151009432ada896e367a67ce7.jpg

Priporočene objave

Skozi naselje OK,če te slikajo da si bil prehiter,ampak na odprti cesti je pa bolano,mene so najdl s provido in sicer od križišča za Rodik proti Kozini,obrazložitev omejitev 90kmh vi ste vozil 124kmh,pa je padla multa!  :ninja:

Koliko si zaslužil ? Vprašam, ker je pri sistemu Provida višina kazni odvisna od dolžine meritve (ne časa, ampak od dolžine v m). Torej, pri isti izmerjeni hitrosti je pri manjši razdalji meritve manjša kazen kot pri večji razdalji meritve zaradi varnostne razlike (toleranca), katera je v odstotkih. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Koliko si zaslužil ? Vprašam, ker je pri sistemu Provida višina kazni odvisna od dolžine meritve (ne časa, ampak od dolžine v m). Torej, pri isti izmerjeni hitrosti je pri manjši razdalji meritve manjša kazen kot pri večji razdalji meritve zaradi varnostne razlike (toleranca), katera je v odstotkih. 

160 na pol!

Me pa zanima,kako je v zakonu napisano glede hitrosti vožnje provide glede na to,da med "merjenjem" tudi oni vozijo prehitro in nimajo prižganih luči in sirene?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Izmerjena hitrost 73 km/h v naselju  "prinese" 250 € in 3 KT, šele pri 76 km/h zaslužiš 500 € in 5 KT. 

na omejitev 50 izmerjeno 74, plačano 500€ na pol in 5 točk. Sm jih že odslužil, je bilo pa to pred več kot 3 leti, mogoče je kaj drugače sedaj

Popravljeno . Popravil DAMI34
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Evo slike, da ne bo še kakšen od vas naletu

attachicon.gif.jpg

Pred mano sta bila pa dva bmfa en RT pa K za mano pa prjatu, tud on je dubu slikco pa unadva z bmfam tudi sigurno, to je biznis. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

na omejitev 50 izmerjeno 74, plačano 500€ na pol in 5 točk. Sm jih že odslužil, je bilo pa to pred več kot 3 leti, mogoče je kaj drugače sedaj

Če si prebereš zakon, boš hitro ugotovil, da je za prekoračitev do 20 km/h predpisana globa 250 € in 3 KT, za več kot 20 km/h do 30 km/h pa 500 € in 5 KT. Ker je bila izmerjena hitrost tvojega vozila 74 km/h, to znese prekoračitev do 20 km/h, ker je potrebno upoštevati varnostno razliko 5 km/ do izmerjenih 100 km/h. V tvojem primeru je tako; 74-5=69 km/h, torej 19 km/h prekoračitve. Tako je bilo in tako je. Razen, če si ti drugače prikazal prekoračitev in si vozil 79 km/h, kar je na koncu res 74 km/h z upoštevanjem varnostne razlike. Torej moraš povedati, kakšna hitrost je bila izpisana na radarju. V primeru izpisane hitrosti 74 km/h so te nategnili kot elastiko, v primeru izpisane hitrosti 79 km/h pa si plačal, kar si naročil. 

Da boste še ostali vedeli; na izmerjeno hitrost je potrebno odšteti varnostno razliko. V primeru meritve z laserjem ali kakšnim drugim stacionarnim radarjem je potrebno od izpisane hitrosti na radarju odšteti 5 km/h do izmerjene hitrosti 100 km/h, od 101 km/h do 200 km/h je potrebno odšteti 7 km/h, nad to številko pa 9 km/h. Samo pri Providi se odšteje hitrost v odstotkih in je različno glede na razdaljo meritve. 

Sem že slišal "štorije", ko je "inkasant" trdil, da je v laserju že upoštevana varnostna razlika. To ne drži in je vedno potrebno odšteti ustrezno varnostno razliko od izpisane hitrosti na radarju.  

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:alko: pol se pa taki oglašajo :evilgrin:.........

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

160 na pol!

Me pa zanima,kako je v zakonu napisano glede hitrosti vožnje provide glede na to,da med "merjenjem" tudi oni vozijo prehitro in nimajo prižganih luči in sirene?

Napisano je zelo enostavno:

49. člen

(dovoljene hitrosti za vozila policije in vozila Slovenske obveščevalno varnostne agencije pri opravljanju posebnih nalog)

Omejitve hitrosti določene s prometnimi pravili ter omejitve hitrosti, izražene s postavljenimi prometnimi znaki, ne veljajo za vozila:

1. policije, opremljena s posebnimi napravami za ugotavljanje hitrosti, kadar policisti z njimi nadzirajo hitrost vozil v cestnem prometu,

...

Vozniki teh vozil morajo voziti na tak način in s takšno hitrostjo, da ves čas obvladujejo vozilo in da ne ogrožajo drugih udeležencev cestnega prometa ali njihovega premoženja.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

jaz nisem pametna, tko piše u zakonu, pa inštruktor je tko me nauču, pa vsepovsod tko učijo... tko da jaz sem samo izvajalec  predpisov :) temu so namenjeni... da ni ravn kaosa.. že tko ga je preveč :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Se pravi spoštuješ pravila in nisi še nikoli izgubila vozniškega izpita. :hmm:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hola,

@nxyz: ne podcenjuj naroda - mene stalno prehitevajo po naseljih in se mi vedno bolj zdi, da je to za nekatere najbrž edina možnost prehitevanja... ;)

PS pa ene par fočkov prjavljam :)

Oja so me že prehiteli vsaj 100x v naselju in potem se še najde kdo, ki se hvali na internetu, da zdaj pa že oni koga prehitijo :D No tudi inštruktorico vožnje motorja poznam, ki je okarala motoristko, da motorja se ja skozi naselje ne vozi 50km/h, v smislu kaj imaš motor, če voziš počasi :O

sam eno vprašanje: a greš mim šole na planini 40km/h?

Tam je namreč 40 omejitev, potem pa je kar 2 km (v smeri proti Logatcu) naprej vse 50km/h, kar je malce butasto, glede na to, da je vas razbita na dva dela in bi lahko bilo vmes tudi 70. pa pustmo detajle, avtomatska merilna naprava piše položnice tudi za samo 5km/h več

Am grem ja, 50 od znaka za Planino, pri šoli 40... in ja, vmes na ravnini padajo mimo, dvomim, da motor švigne mimo s 70km/h :D Po vseh naseljih vozim kot je treba, ne samo na Planini, zakaj bi dajala denar za kazni, če ga lahko bolj koristno porabim. Zakaj bi šla še enkrat delati in plačevala izpit, če lahko čas in denar porabim za vožnjo. Res, da vozim komaj 8let ampak nimam še kazni.

Sicer pa nonstop jokcanja od radarja na Planini in še vedno je težava peljati po omejitvi tam, žal ampak mislim, da čisto opravičeno tam kasirajo, pravijo, da gre še osel samo enkrat na led...

Popravljeno . Popravil nxyz
  • Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

mwahahahaaaa  :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če si prebereš zakon, boš hitro ugotovil, da je za prekoračitev do 20 km/h predpisana globa 250 € in 3 KT, za več kot 20 km/h do 30 km/h pa 500 € in 5 KT. Ker je bila izmerjena hitrost tvojega vozila 74 km/h, to znese prekoračitev do 20 km/h, ker je potrebno upoštevati varnostno razliko 5 km/ do izmerjenih 100 km/h. V tvojem primeru je tako; 74-5=69 km/h, torej 19 km/h prekoračitve. Tako je bilo in tako je. Razen, če si ti drugače prikazal prekoračitev in si vozil 79 km/h, kar je na koncu res 74 km/h z upoštevanjem varnostne razlike. Torej moraš povedati, kakšna hitrost je bila izpisana na radarju. V primeru izpisane hitrosti 74 km/h so te nategnili kot elastiko, v primeru izpisane hitrosti 79 km/h pa si plačal, kar si naročil. 

Da boste še ostali vedeli; na izmerjeno hitrost je potrebno odšteti varnostno razliko. V primeru meritve z laserjem ali kakšnim drugim stacionarnim radarjem je potrebno od izpisane hitrosti na radarju odšteti 5 km/h do izmerjene hitrosti 100 km/h, od 101 km/h do 200 km/h je potrebno odšteti 7 km/h, nad to številko pa 9 km/h. Samo pri Providi se odšteje hitrost v odstotkih in je različno glede na razdaljo meritve. 

Sem že slišal "štorije", ko je "inkasant" trdil, da je v laserju že upoštevana varnostna razlika. To ne drži in je vedno potrebno odšteti ustrezno varnostno razliko od izpisane hitrosti na radarju.  

Thx za odgovor, reku je da sem vozu 74, da si lahko pogledam izpis, in da je jezen, ker me ni mogu prej fliknt, ker je zihr šlo oholalala....

Izpisa nism pogledu, ker vem da je šlo oholalala in sem mu verjel na besedo. Sploh pa se mi ni zdelo tok hitro. Še polcaj je pogledu v knjigico kok je kazen. V bistvu je bilo to davnega 05.12. 2009

Zdaj pa ponovno vprašanje: ti me ustaviš, praviš, da sem vozu 74 in mi pokažeš laser s hitrostjo 74. Kaj zdaj to pomeni, da zahtevam da mi odšteješ 5km/h ali ne?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Am grem ja, 50 od znaka za Planino, pri šoli 40... in ja, vmes na ravnini padajo mimo, dvomim, da motor švigne mimo s 70km/h :D Po vseh naseljih vozim kot je treba, ne samo na Planini, zakaj bi dajala denar za kazni, če ga lahko bolj koristno porabim. Zakaj bi šla še enkrat delati in plačevala izpit, če lahko čas in denar porabim za vožnjo. Res, da vozim komaj 8let ampak nimam še kazni.

Sicer pa nonstop jokcanja od radarja na Planini in še vedno je težava peljati po omejitvi tam, žal ampak mislim, da čisto opravičeno tam kasirajo, pravijo, da gre še osel samo enkrat na led...

Torej čeprav razumem:

voziš po pravilih, ker nočeš plačati kazni, ne pa zato ker se z njimi strinjaš?

Swašta....

in tu mamo problem, ko bi na mestih, kjer je potrebno namestili pravilno omejitev, to je 70km/h, bi kar naenkrat veliko manj kasirali :P

• Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sam take skrivalnice smo se mi šli ,ko smo bli stari 10 let.Te redarji se pa to grejo pri svojih 30+. Pismo,da se jim da tkole skrivat,sam čakam še da vidim tega partizana kako si koplje zaklonilnik v stoječem položaju,pa montira radar! POl mu dam pa takoj za gajbo pa čevape.

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Thx za odgovor, reku je da sem vozu 74, da si lahko pogledam izpis, in da je jezen, ker me ni mogu prej fliknt, ker je zihr šlo oholalala....

Izpisa nism pogledu, ker vem da je šlo oholalala in sem mu verjel na besedo. Sploh pa se mi ni zdelo tok hitro. Še polcaj je pogledu v knjigico kok je kazen. V bistvu je bilo to davnega 05.12. 2009

Zdaj pa ponovno vprašanje: ti me ustaviš, praviš, da sem vozu 74 in mi pokažeš laser s hitrostjo 74. Kaj zdaj to pomeni, da zahtevam da mi odšteješ 5km/h ali ne?

Hrvatje izven naselja odštejejo 10kmh od dejansko namerjenega.

• Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hrvatje izven naselja odštejejo 10kmh od dejansko namerjenega.

pridni :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

na idiotsko vprašanje idiotski odgovor: ja itak da sem ga  ker sem bla prehitra... ampak izgovorov pa nimam en miljon, tko k jih mate ostali

pravilno...moja kazen je plačana ..pošteno in zato ker nisem vozila po predpisih

a še kako vprašanje mogoče? za kmete lahk ponovim še parkrat, če ne štekajo

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

in za ostale pametnjakoviče ala :OK: .... držim pesti da boste meli srečo.... tako ali drugače

mene je izučil, druge pa še bo .... pa ne gre za denar, gre enostavno za spoštovanje pravil, ki so namenjena vsem, tud unim k jih zmer strici s klobuki scat pelejo

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pajki kaj se pa užigaš :slap:se pravi da je bilo moje vprašanje idiotsko,ker sem te vprašal če si kdaj že izgubila izpit. Vprašal sem ker vsem pametuješ kaj in kako,sama pa imaš veliiikoooo masla na glavi"čistunka" :angry: no povedala si da si bila prehitra in to lahko razumem kot kmet zelo dobro!!!

In ja jaz sem večkrat prehiter,včasih priznam da tudi v naselju,sam tam so odstopanja manjša če je 50 grem 60...zakaj......ker mi paše .

No mam pa še eno vprašanje! A si gdaj izgubila izpit tudi zaradi česa drugega ne samo zaradi prehitre vožnje :devil:

Pa lahko odgovoriš kakor želiš al za kmete al pa za posebneže,tebe itak ni težko razumet!Se bi pa bolje sama razumela če bi pred svojim pragom malo pometla.

In za razne podobne pajkice lahko še enkrat ponovim ali pa po kmečko napišem: jezik imaš večkrat hitrejši kot pamet!!!

Kec ti se pa zase brigej :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kec ti se pa zase brigej :P

Kot vidiš sem se čisto lepo pobrigal zase :P ... vi pa kar pogumno naprej v nove tipkarske zmage :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

hahahaha

smešen si.... jaz ne pametujem, in ne govorim čez radarje in policaje, dej preber kaj pišeš

mogoče bi šel pa ene 3x prebrat kako stran nazaj ? da ti pride... mislim vsaj probaš lohka mogoče pokapiraš

moj jezik je točno tolk dolg da lah opletam z njim, nimam pa problemov z opravljanjem, tko kot ti...pa niti me tvoj lajf ne zanima, tko k tebe moj kot vse kaže :)

lepo da veš tok o men, mogoče še clo več k jaz? :OK:

to mi deli....

aja če sem koga užalila, so tle moderatorji :) bojo že pobrisal a ne?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ne kapiraš,nč hudga pričakovano! Ja ne maram policajev in radarjev so pa izjeme,policaji ne radarji :P

Še enkrat!

Spotikaš se v vsakega ,da so pravila in da se jih je treba držat...itd... na kratko in to nima veze s policaji in radarji! 

Sama si izgubila že vozniški,jaz ga še nisem,sam tok o pameti in ostalih motoričnih sposobnostih!

In nisi odgovorila na vprašanje,čeprav si sama vprašala če ma kdo še kakšno vprašanje!

In ja opletaš sam vklop še modri zob da boš mela povezavo jezik-možgani!

No ti ki se držiš vedno vsega in si sploh in oh a si izgubila še kdaj izpit  poleg prehitre vožnje ???

Ride bodo mogle še mal počakat,vsaj do jutri :P

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!