Skoči na vsebino

Kačje Ride III

Sanda7
DAMI34
Sporočilo dodal DAMI34,

434317645_949518787065289_692310826191015310_n.jpg.4e226cf151009432ada896e367a67ce7.jpg

Priporočene objave

kaj je, ti niso vsega povedal? maš problem? ne morš spat? sanval mogoče?

pa ne noooooo, nis na tekočem, ne morem verjet :O

hahaha

mamiiiiii lej k mi nagaja :(

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

no če te že tok zanima, ja sm, zanč na Hrvaškem, polcaj mi ga je vzel za 5 minut.... pa vrnu

a še kej mogoče?

ne, zgublam pa izitov ne, ga ponavad spravm nekam, ker je zoprn da ga morš dat na nov delat, pa preklicat...kdo se bo pa jebu s tem

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Huh, zdej pa že mene zanima odgovor na Kmetovo vprašanje :P

Na jutubi je dober komad od metalice....whiski in d jar,...mogoč ti bo pomagal pri iskanju odgovora. Popravljeno . Popravil DAMI34
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Dons je bil pa še en radar ... nekje   :stupid:  :fyou:

Ne za verjamt - meru je sam tiste k prehit vozjo  :fight2:   

:naughty:

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ne kapiraš,nč hudga pričakovano! Ja ne maram policajev in radarjev so pa izjeme,policaji ne radarji :P

Še enkrat!

Spotikaš se v vsakega ,da so pravila in da se jih je treba držat...itd... na kratko in to nima veze s policaji in radarji! 

Sama si izgubila že vozniški,jaz ga še nisem,sam tok o pameti in ostalih motoričnih sposobnostih!

In nisi odgovorila na vprašanje,čeprav si sama vprašala če ma kdo še kakšno vprašanje!

In ja opletaš sam vklop še modri zob da boš mela povezavo jezik-možgani!

No ti ki se držiš vedno vsega in si sploh in oh a si izgubila še kdaj izpit  poleg prehitre vožnje ???

Ride bodo mogle še mal počakat,vsaj do jutri :P

Stari ne se pustiti. Je pa res da je razlika če zgubiš izpit, al pa ti ga za kako leto vzamejo....

Čin čin :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Se mi je zdelo da ne boš odgovorila pa tok pametna in moralna :glare:nč grem spat baje pametnejši odneha.........odnehu sm :grim

Jutri bo počk in fočk pa sigurno ga bom žgal čez planino ene 60kmh :kva1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

NEHITE SE KREGAT, RAJ POVEJTE ČE MATE KAKEGA STAREJŠEGA KANDIDATA KI "BOL MALO WOZI" DA PREVZAME MOJIH 9 TOČK

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz se ne kregam povem dejstva in argumente ,nekateri pa mlatijo meglo :grim

sayo pojdi k eni na šnelkurz baje obvlada do popolnosti cestnoprometne predpise :kva1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Thx za odgovor, reku je da sem vozu 74, da si lahko pogledam izpis, in da je jezen, ker me ni mogu prej fliknt, ker je zihr šlo oholalala....

Izpisa nism pogledu, ker vem da je šlo oholalala in sem mu verjel na besedo. Sploh pa se mi ni zdelo tok hitro. Še polcaj je pogledu v knjigico kok je kazen. V bistvu je bilo to davnega 05.12. 2009

Zdaj pa ponovno vprašanje: ti me ustaviš, praviš, da sem vozu 74 in mi pokažeš laser s hitrostjo 74. Kaj zdaj to pomeni, da zahtevam da mi odšteješ 5km/h ali ne?

Če se je izpisalo 74 km/h na radarju, potem so te s temi 500 € in 5 KT nategnili. Verjetno je pasalo, ker si plačal. 

Varnostna razlika je do hitrosti 100 km/h 5 km/h, kar pomeni tvoja oziroma izmerjena hitrost 74 km/h minus 5 km/h, kar znese 69 km/h in sicer "samo" 19 km/h prekoračitve in "samo" 250 € in 3 KT. Ta varnostna razlika je napisana v pravilniku in pomeni odštevanje od izmerjene hitrosti. Ni nobene potrebe po zahtevanju odštevanja, ampak za vsak primer preveri ali je "račun" pravilen. 

Vedno poglejte na laserski merilnik, kjer morata biti izpisani tako hitrost v km/h kot tudi razdalja v m. Morata biti obe vrednosti, ker drugače lahko nekdo samo nastavi limit (hitrost, od katere bo radar zapiskal in zabeležil meritev v notranji pomnilnik) in vam to pokaže. Seveda vas ni izmeril, ampak samo na suho nategnil. Ta varianta menda prinaša kar nekaj "dodatka" k plači pri naših južnih bratih. 

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Torej čeprav razumem:

voziš po pravilih, ker nočeš plačati kazni, ne pa zato ker se z njimi strinjaš?

Swašta....

in tu mamo problem, ko bi na mestih, kjer je potrebno namestili pravilno omejitev, to je 70km/h, bi kar naenkrat veliko manj kasirali :P

Se ne strinjam vedno z njimi, jih pa spoštujem in upoštevam.

No tisti, ki imate vedno težave...če bi bila 70km/h omejitev bi morala biti pa potem vsaj 90km/h, nekaterim pač nikoli ni dovolj...

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če si prebereš zakon, boš hitro ugotovil, da je za prekoračitev do 20 km/h predpisana globa 250 € in 3 KT, za več kot 20 km/h do 30 km/h pa 500 € in 5 KT. Ker je bila izmerjena hitrost tvojega vozila 74 km/h, to znese prekoračitev do 20 km/h, ker je potrebno upoštevati varnostno razliko 5 km/ do izmerjenih 100 km/h. V tvojem primeru je tako; 74-5=69 km/h, torej 19 km/h prekoračitve. Tako je bilo in tako je. Razen, če si ti drugače prikazal prekoračitev in si vozil 79 km/h, kar je na koncu res 74 km/h z upoštevanjem varnostne razlike. Torej moraš povedati, kakšna hitrost je bila izpisana na radarju. V primeru izpisane hitrosti 74 km/h so te nategnili kot elastiko, v primeru izpisane hitrosti 79 km/h pa si plačal, kar si naročil. 

Da boste še ostali vedeli; na izmerjeno hitrost je potrebno odšteti varnostno razliko. V primeru meritve z laserjem ali kakšnim drugim stacionarnim radarjem je potrebno od izpisane hitrosti na radarju odšteti 5 km/h do izmerjene hitrosti 100 km/h, od 101 km/h do 200 km/h je potrebno odšteti 7 km/h, nad to številko pa 9 km/h. Samo pri Providi se odšteje hitrost v odstotkih in je različno glede na razdaljo meritve. 

Sem že slišal "štorije", ko je "inkasant" trdil, da je v laserju že upoštevana varnostna razlika. To ne drži in je vedno potrebno odšteti ustrezno varnostno razliko od izpisane hitrosti na radarju.  

Bom sam sebe popravil, ker mi nekaj ni dalo miru. Sem bil prepozen, da bi popravil svoj zapis, zato bom tukaj napisal, da je varnostna razlika nad 200 km/h 11 km/h.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Napisano je zelo enostavno:

49. člen

(dovoljene hitrosti za vozila policije in vozila Slovenske obveščevalno varnostne agencije pri opravljanju posebnih nalog)

Omejitve hitrosti določene s prometnimi pravili ter omejitve hitrosti, izražene s postavljenimi prometnimi znaki, ne veljajo za vozila:

1. policije, opremljena s posebnimi napravami za ugotavljanje hitrosti, kadar policisti z njimi nadzirajo hitrost vozil v cestnem prometu,

...

Vozniki teh vozil morajo voziti na tak način in s takšno hitrostjo, da ves čas obvladujejo vozilo in da ne ogrožajo drugih udeležencev cestnega prometa ali njihovega premoženja.

In potem te v "turistični" vožnji zjebe en BMW kovčkar :BUA:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Se ne strinjam vedno z njimi, jih pa spoštujem in upoštevam.

No tisti, ki imate vedno težave...če bi bila 70km/h omejitev bi morala biti pa potem vsaj 90km/h, nekaterim pač nikoli ni dovolj...

ne bo držalo, se boš morala še marsikaj naučiti. Veš cesta ima svoj ritem in med dvemi znaki z omejitvijo 50 te na ravnem lepo samo pelje do 70. Vmes ni niti hiš niti križišč. Bom dal primer: v Avstriji neprimerno manj napak delam, kar se tiče hitrosti. To oa ne ker bi se bal, le tabke so lepše, primernejše postavljene.simpl ko pasulj. Pa zneski so tut bolj umirjeni, kot pa pri nas
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

NEHITE SE KREGAT, RAJ POVEJTE ČE MATE KAKEGA STAREJŠEGA KANDIDATA KI "BOL MALO WOZI" DA PREVZAME MOJIH 9 TOČK

ej, k so lih predlagal, se bova zmenla pa eno debato s kako kremšnito nardila :OK:

p.s. ti častiš, jaz jo pojem :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kaj pa zbijanje točk? varna vožnja...

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hola,

zdi se mi da nekateri malo mešate pojme "varnost na cesti", "logičnost kazni" (oz zakonodaje) "prometni policisti" (v smislu skrbi za varnost oz urejanje prometa) itd... v naši Kuri ti pojmi - razen izjemoma - nimajo prav nobene povezave (niti enakega pomena kot drugje v svetu) saj je veliko, če ne večina omejitev in posledično radarjev postavljena tako, da je čim lažje pobrat kazen, da katastrofalnega stanja cest sploh ne omenjam... ampak vse to mora bit tako, je čist logična posledica tega da imamo neznansko drago državo, in če tega nočemo/ne znamo/se nam ne da spremenit, je pač tako...

zato nehite jamrat o krivicah, iskat logiko, s prstom kazat kako imajo to urejeno urejene države (kot nasprotje banana republik) in svetovat kaj bi morali naredit da bi bilo bolje: verjemite, naši vrli politiki to dobro vedo!! vaši predlogi, bazirani na (sto)tisočih prevoženih kmjčkov, bi nedvomno izboljšali varnost na cesti, ne bi pa polnili državne blagajne, zato... bv, škoda energije, besed, tipkanja, forget it!! ;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

prou, bomo pa tiho!!! :P

p.s. če drgač ne pomaga, ma jokanje in stokanje psihološki vpliv. Ljudje so malce bolj umirjeni, ne počnejo več neumnosti na cesti itd....ampak bom tiho. PSSSSSSSSSSSSt :D 

Sam men je dooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooogčassssssssssssssssssssssssssssssssssssssss

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Evo slike, da ne bo še kakšen od vas naletu

attachicon.gif.jpg

o sranje, torej so sam okol obrnil radar in slikal v nasprotno smer... upam da me niso še 10.5 slikal... bom danes vidu ko pridem domov če bo kaj v nabiralniku .....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sam men je dooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooogčassssssssssssssssssssssssssssssssssssssss

Ja pol se pa parkat čez ride pel :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja pol se pa parkat čez ride pel :P

sj se bom popoudan, pa stopie bom delu :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

o sranje, torej so sam okol obrnil radar in slikal v nasprotno smer... upam da me niso še 10.5 slikal... bom danes vidu ko pridem domov če bo kaj v nabiralniku .....

Bil 11.5.14 na tečaju varne vožnje v Postojni.

So bli redarji tud tam s svojo črno "kišto" za inkasantstvo.

Zadeva sploh ni tako majhna tako, da se bi jo moral za cesto tud kr opazit.

Sam senzorski del, ki mora gledat na cesto, je na trinožnem stativu je širine ca 45cm in ca 13cm visok.

Nanj je postavljen mali črni neopazni fotoaparat.

Stativ je bil višine slab meter izvedba na tečaju.

Se nism spomnu slikat  :wallbash: .

Je pa zadeva stala poleg novega Koleos-a  oranžno/oker barve.

Tud meni je muka 50kmh od Velbov do prvega levega (baje je kapelca zraven) odsek brez ene hiše!

Pa srečno mimo.

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Bil 11.5.14 na tečaju varne vožnje v Postojni.

So bli redarji tud tam s svojo črno "kišto" za inkasantstvo.

Zadeva sploh ni tako majhna tako, da se bi jo moral za cesto tud kr opazit.

Sam senzorski del, ki mora gledat na cesto, je na trinožnem stativu je širine ca 45cm in ca 13cm visok.

Nanj je postavljen mali črni neopazni fotoaparat.

Stativ je bil višine slab meter izvedba na tečaju.

Se nism spomnu slikat  :wallbash: .

Je pa zadeva stala poleg novega Koleos-a  oranžno/oker barve.

Tud meni je muka 50kmh od Velbov do prvega levega (baje je kapelca zraven) odsek brez ene hiše!

Pa srečno mimo.

Verjamem da zadeva ni tko majhna, ampak tam na tistem odseku ki je bil postavljen ga je težko opazit ker je mal betonske ograje, in ko se že pelješ mimo te pa slika v hrbet... sj ni kej pač sem kriv in treba bo 50 čez planino tko kot do sedaj :) 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Bo treba tablco spredaj premontirat :ninja:

sj se bom popoudan, pa stopie bom delu :P

Sam da ti nav stopu v ovinku in boš walkav pol :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!