Skoči na vsebino

Avto Aktiv izgubil znamko BMW?


Noise

Priporočene objave

aatrz.jpg
"Na BMW Slovenija pravijo, da Avto Aktiv nima več znamke BMW". Tako nekako se širijo informacije po naši ljubi deželici... Finance so zapisale nekako takole...

Nemški BMW je v četrtek pretrgal pogodbo z največjim slovenskim trgovcem Avto Aktivom, temu je uspelo doseči razveljavitev

Največji slovenski trgovec BMW Avto Aktiv je prejšnji četrtek čez noč ostal brez pogodbe z BMW v Münchnu. Direktorju Avto Aktiva Tomasu Wagnerju pa je v torek prek deželnega sodišča v Münchnu uspelo doseči podaljšanje pogodbe najpozneje do marca prihodnje leto.

Miha Ažman, direktor BMW Group Slovenija, je za Finance izjavil, da so odločitev o odpovedi sodelovanja z Avto Aktivom sklenili v BMW v Münchnu, ne v slovenski pisarni BMW Group Slovenija. Uprava BMW je po Ažmanovih besedah sprva še razmišljala o preklicu pogodbe z odpovednim rokom, nato pa se je odločila za odpoved s takojšnjim učinkom prenehanja. Avto Aktiv je tako po sogovornikovih besedah izgubil vse stike z BMW in s tem tudi pravico do naročanja novih vozil BMW in mini.


Na Motosvetu smo preverili če je res ali ni oz. ali se bo dalo BMW motocikle še vedno dobiti in servisirati pri Avto Aktivu. --> PREBERITE!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Samo brez panike.

Nekoč je bil TehnoUnion.

Pa je AvtoAktiv (in so kul).

Nekoč pa bo BMW Motorrad Slowenien.

In mati pobije mladiče.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ko je moj kolega hotel pri njih servisirati avto v garanciji, ki si ga je pripeljal iz Nemčije, mu ga niso hoteli popraviti na garancijo.

Potem ko se je pritožil v München, so ga lepo prosli, da ga čimprej pripelje k njim.

Če so kaj takega naredili še kdaj, ni čudno, da jih imajo Nemci dovolj......

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ko je moj kolega hotel pri njih servisirati avto v garanciji, ki si ga je pripeljal iz Nemčije, mu ga niso hoteli popraviti na garancijo.

Potem ko se je pritožil v München, so ga lepo prosli, da ga čimprej pripelje k njim.

Če so kaj takega naredili še kdaj, ni čudno, da jih imajo Nemci dovolj......

:worship: bravo mene tud niso je...... siba ma dva konca :whistle:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mimogrede- Bladzo, ti ko imaš tolk BMW-jev, zdaj je priložnost, da postaneš zastopnik! :lol: :lol1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

jest sem slišu za 2 varianti, ena je sumit motors, druga pa malgaj, sam namreč vozim bmw-ja, poznam nekaj ljudi ki tam delajo, pa so mo rekel, da bom kmalu lohka njihova stranka, to se govori že vsaj 1/2 leta

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Samo brez panike.

Nekoč je bil TehnoUnion.

Pa je AvtoAktiv (in so kul).

Nekoč pa bo BMW Motorrad Slowenien.

In mati pobije mladiče.

ja, je bil Tehnounion generalni zastopnik mnoga leta. Področni zastopniki Selmar Celje, Integra Maribor, Murska Sobota,... pa je prišel kapital (Avto Aktiv- čigav že???), kupil Tehnounion in začel postavljati pogoje za ostale (verjetno tudi želja po lastništvu ali solastništvu?!). Integra z, pred leti odprtim, najlepšim salonom in vrhunskimi mehaniki (so pobirali odlična mesta na tekmovanjih), so ostali brez dovoljenja za direktno prodajo in zastopstvo. V boju za obstanek so prodajali rabljena vozila, tudi servisiranje je funkcioniralo normalno, ker tega jim "niso mogli vzeti". Nekateri partnerji so odšli, nekateri smo ostali in bili dalje izredno zadovoljni z vso ekipo, ki je ostala tudi pod zelo težkimi pogoji. Se bo sedaj kaj spremenilo in bo pamet stopila pred ceneni egoizem, ki pa je dobro plačan??? Žal se vse lomi na hrbtu zaposlenih operativcev. Ko sem peljal na servis v mariborski Avto Aktiv letos vse tri motorje (videl sem, da so pri Integri prezaposleni s servisiranjem vozil, in da motorji niso več v prvem planu zaradi problemov dobave rezervnih delov - sklepam, sem bil prijetno presenečen. Prevzem, mehanik, kvaliteta opravljenih storitev, kontakti in obveščanje je bilo BP. No, sedaj pa je zgleda tako, da je BMW enako naredil z Avto Aktivom kot le ta pred leti z Integro. Čez noč - adijo. Sklepam, da ima pogodba o zastopanju odpovedni rok. V kolikor se ta ni upošteval pri odpovedi pomeni, da je nekdo tako kršil določila pogodbe, da je zrel za takojšnjo prekinitev. Sigurno je Avto Aktiv sprožil pri sodišču zahtevo za zamik odpovedi, ki pa ne pomeni, da bo po tem dalje isto. Po D dnevu več ne bo zastopnik, saj je sedaj v konfliktu z "mamo". Kaj se bo iz tega spletlo, ni dobro za nas lastnike vozil in motorjev. Ali je ta nadutost BMW zaradi malega slovenskega trga? Ali je kvaliteta Avto Aktiva tako padla, da so jih čez noč odstrelili? Integra je bila nekoč na tak način "odstreljena". Čez noč in je preživela. Se zgodovina ponavlja? ....in mati pobije mladiče :headbang: ...pa je dobra miselna pogruntacija. Jaz sem se malo razpisal, ker mi vsa ta leta tak odnos BMW ni "pasal". Vprašanje pa je, kaj bom nabavljal, ko bom obnavljal vozni park. Če bo napaka izpred let Integri popravljena morda še. Če so vodilni ugotovili, da je tak odnos škodoval predvsem kupcem, bomo videli.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 1 mesec pozneje...
BTW, a bo Bofex (Big Bang) tudi zastopnik za BMW motorje, al samo za avte?

kolikor vem spadajo motorji BMW, pod vozila BMW..........

BMW Group Slovenija in Bofex

Big Bang pooblaščeni trgovec in serviser za BMW in MINI

27.11.2007

BMW Group Slovenija in Bofex, d.o.o. sta sklenila dogovor, po katerem bo Big Bang prihodnje leto v BTC postavil največji prodajni center vozil BMW in MINI v Ljubljani. Vrednost Big Bangove investicije v nov prodajni salon znaša milijon evrov in še dva milijona evrov v poprodajne aktivnosti, ki vključujejo vzpostavitev servisa vozil BMW in MINI. Projekt pa prinaša tudi približno 30 novih delovnih mest.

Kot vse pogodbe s pooblaščenimi trgovci, bo tudi dogovor med BMW Group Slovenija in Big Bangom veljal pet let, z možnostjo podaljšanja sodelovanja. Z novim partnerjem v svoji mreži pooblaščenih trgovcev in serviserjev BMW Group Slovenija pomembno krepi pozicijo na slovenskem trgu prestižnih avtomobilskih znamk.

V prvem letu poslovanja pri Big Bangu načrtujejo, da bodo prodali približno 500 avtomobilov znamke BMW in MINI na leto. Kot glavni trgovec in serviser vozil BMW in MINI v Ljubljani pa načrtujejo, da se bo število prodanih vozil v prihodnjih letih še povečalo.

V BMW Group so zadovoljni z novim partnerjem v mreži pooblaščenih trgovcev in serviserje: »Naš novi partner je odličen lokalni trgovec, kar dokazuje tudi s svojimi prodajnimi rezultati. Za nas pa je pomembno tudi dejstvo, da so Big Bangovi kupci zelo zadovoljni z njihovimi storitvami. Tudi v Sloveniji si želimo še izboljšati nivo kakovosti BMW-jevih storitev,« kot je povedal predsednik BMW Group za srednjo in jugovzhodno Evropo Franz Jung.

Z dogovorom z BMW so zadovoljni tudi v Skupini Merkur, saj s tem sledijo strategiji rasti: »Sicer po vrednosti za Skupino Merkur ta posel morda ni med največjimi. Je pa pomemben zato, ker vstopamo v nov prodajni segment. Hkrati to sodelovanje štejemo tudi kot posebno priznanje za naše dosedanje dobro delo in poslovanje, saj nam je eden od najboljši svetovnih avtomobilskih proizvajalcev zaupal prodajo svoje prestižne znamke. In to na najpomembnejši lokaciji v Sloveniji, to je v Ljubljani,« je povedal predsednik uprave Skupine Merkur Bine Kordež.

Kot je povedal direktor BMW Group Slovenija Miha Ažman, si pri BMW-ju z novim partnerjem obetajo še hitrejšo rast na slovenskem trgu: »Po prihodu BMW Group Slovenija v začetku letošnjega leta smo že uspeli povečati prodajo za približno 30 odstotkov in se s tem po številu prodanih novih avtomobilov prebili na drugo mesto med prestižnimi avtomobilskimi znamkami. Z novim partnerjem v Ljubljani pa si obetamo, da bomo v prihodnjem srednjeročnem obdobju postali številka ena. Takšna je namreč naša pozicija med prestižnimi avtomobilskimi znamkami na večini evropskih trgov.«

Direktor družbe Bofex d.o.o. Bojan Knuplež izpostavlja sinergije, ki jih prinaša partnerstvo med BMW in Big Bangom: »Kot vodilni trgovec s tehničnim blagom v Sloveniji imamo lokalno znanje in izkušnje s prodajo prestižnih znamk. BMW pa ima odličen izdelek in izkušnje s prodajo na globalnem nivoju. To je odlična kombinacija. Prepričan sem, da bomo uspešno prenesli naše znanje in izkušnje pri zagotavljanju kakovostnih storitev Big Bangovim kupcem, tudi na naše kupce znamk BMW in MINI.«

Popravljeno . Popravil Zdrawc
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pol bi jaz lahko Zumota dobil 50% ceneje... :whistle:

najbrž, pa tudi rezervne dele za BMWja boš lahko zdaj v BigBangu nabavljal :lol: (najbrž)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

najbrž, pa tudi rezervne dele za BMWja boš lahko zdaj v BigBangu nabavljal :lol: (najbrž)

Enga laptopa za na tank... :lol1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

... in večji žrejo manjše. Verjetno Avto Aktiv ni opravičil "zaupanja" BMW in je prodal premalo protokolarnih vozil,.... potrebno je najti koga iz "višjih" krogov, ki to obvlada. Pomeni, da bo BIG BANG generalni zastopnik, vsi ostali pa bodo samo področni dilerji (Avto Aktiv, spet Integra?, Selmar,...)??? Ja, Slovenija je malo tržišče...in področni dilerji imajo premalo "vez" v "pravih" krogih, ki odločajo o nakupu "najugodnejših" vozil. So pač "navadni trgovci" za fizične osebe... Me zanima, kako bo to izpadlo. Vedno bolj pa se mi utrjuje prepričanje, da bom pri menjavi avtoparka šel na Toyote, pri motorjih pa KTM, Kawasaki ali Yamaha. BMW - jeve čudne intrige pa ne peljejo v preizkušene vode. Ali pa bo sedaj hotel BIG BANG postati večinski lastnik vseh področnih trgovcev, kakor je imel prej apetite Avto Aktiv??? Bomo videli ali se motim. LP

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Potem je zgodbe Avto Aktiva konec? Me pa prav zanima kako bodo vse skupaj organizirali pri Bofexu. Malce dvomim. Glede servisov in prodaje....

Mogoče pa se bo obrnilo na bolje..

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

... in večji žrejo manjše. Verjetno Avto Aktiv ni opravičil "zaupanja" BMW in je prodal premalo protokolarnih vozil,.... potrebno je najti koga iz "višjih" krogov, ki to obvlada. Pomeni, da bo BIG BANG generalni zastopnik, vsi ostali pa bodo samo področni dilerji (Avto Aktiv, spet Integra?, Selmar,.. .) ???

samo pooblaščeni prodajalec in serviser in nič drugega, če bo pa največji bomo pa videli, verjetno bo ker si je s tem tudi zagotovil pogodbo pri BMW Slovenija. Generalnih zastopnikov ni več.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

samo pooblaščeni prodajalec in serviser in nič drugega, če bo pa največji bomo pa videli, verjetno bo ker si je s tem tudi zagotovil pogodbo pri BMW Slovenija. Generalnih zastopnikov ni več.

V Mariboru ne bo pooblaščenega trgovca BMW z novim letom, če ne bo Integra ponovno podpisala pogodbe. Da jo je pred časom zgubila, je po moje bila kriva kuhinja med BMW direktorjem za "naše" področje in Avto Aktivom. Vem, da je Integra bila do prekinitve pogodbe z BMW (po zaslugi Avto Aktiva) odličen prodajalec z vrhunskimi mehaniki (pobirali nagrade na medržavnem nivoju). Vse je bil samo finančni špil.

Je pa organizacijsko potrebno urediti še nekaj - dobavo rezervnih delov. Nelogično je, da bo vsak trgovec sam naročal rezervne dele. Smotrno je, da se to počenja pri generalnem zastopniku, ki mora imeti temu tudi primerna skladišča repromateriala. Bom v kratkem zvedel. V kolikor se bodo odgovorni pri BMW posipali s pepelom in priznali neumnost, ki so jo naredili z Integro, bomo spet stari kupci zadovoljni. Drugače pa se zna zgodit, da bo BIG BANG gradil še en servis v Mariboru za BMW...... :headbang: . Še bo zanimivo. LP

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

na Obali imamo dva in oba v KP. Avto Aktiv in Avto Select. Slednji je šele letos odprl nov salon v sklopu Trgo ABC skupaj z Renaultom in Nissanom. Oba pa prodajata skoraj "nove" BMW iz zaloge, popolnoma novih ni pri nobenem edino po naročilu. Avto Aktiv nima servisa za drugega ne vem, imamo pa še tretjega trgovca, ki pa ne prodaja več že tri leta ima pa še vedno servis (Gruntar). Ena cela kolobocija, ki takšni znamki niti malo ni v ugled. Jaz osebno vozim BMWje na servis v Trst še iz časa YU. Vse napisano velja za avte, verjetno je z motorji še večji križ.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Potem je zgodbe Avto Aktiva konec? Me pa prav zanima kako bodo vse skupaj organizirali pri Bofexu. Malce dvomim. Glede servisov in prodaje....

Mogoče pa se bo obrnilo na bolje..

Ja kak - zaposleni iz Avto Aktiva se bodo prezaposlili v Bofex, pa bo, a ne. Že videno.

V tem primeru bo tudi odnos enak, kot je bil vedno doslej....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.



×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!