xr800 Objavljeno Julij 2, 2008 Opozori Objavljeno Julij 2, 2008 Sem govoril z policajem in je rekel, da ga je parkiral, ko je šel na burek... :yea1: Nije burek nego je bureg (po Vale-coprnici)........ :naughty:
motoristek Objavljeno Julij 2, 2008 Opozori Objavljeno Julij 2, 2008 Nije burek nego je bureg (po Vale-coprnici)........ :naughty: Zadnjič v Celju je ena baba skoraj zbila letečega :headbang: ji je samo zažugal in odpeljal naprej. :yea1: Vale Vale Vale... :naughty:
bikez Objavljeno Julij 2, 2008 Opozori Objavljeno Julij 2, 2008 Meja je postavljena! Le da ti po dobri stari Motoskretovski navadi trabunjaš u 3 krasne. Če ti družbeni konsenz zapisan v zakonu ne ustreza, moraš pač narediti nekaj, da se bo ta člen v zakonu spremenil. Kako se to naredi, je tudi jasno in zapisano. Pa ne v Mikijevem zabavniku. In tu imaš očitno problem. :evilgrin: Ej ti komedijant. Točno sem vedu, da se boš spotaknu ob zadevo, k si pameten kot radio zato sem vstavil besedo temeljit. Dej preber preden pišeš bedarije. TEMELJIT PREGLED, ne pa pregled na lepe oči. Pa ker si že pameten. Če referendum ne naredi nič in ga naši politiki preskočijo z levo roko potem pa naj jaz proti vetru ščijem. Malo morgen. Lahko pa ti. Se pa strinjava v nečem in sicer v besedi Motoskret, tle se pa vse neha. P.S. Pa ker se imaš za modrijana in ker si iz stare šole, kot si sam dejal ti predlagam, da pozabiš otroške bolezni kot so zamera, pa moj ati je močnejši od tvojga itd. Lahko bi že enkrat odrastel. Sicer pa upam, da si pospravil igrače in Mikijev zabavnik na dile. Baje se začnejo s starostjo vračati tudi otroška leta, od tu pa nisi daleč. Ajd drž se, pa brez zamere :winkiss: , ker te samo j.... v glavo, ker se daš provocirat.
andi1 Objavljeno Julij 2, 2008 Opozori Objavljeno Julij 2, 2008 Vedno moraš predvideti, da bodo storili nekaj neumnega - v tvojem primeru bi ti moralo biti popolnoma jasno, da bosta motorista tebe prehitela. Tokrat se z Dančijem popolnoma strinjam. Žal pa je jedro problema prav v njegovi trditvi! Ker PREVEČ motoristov dela neumnosti! Prehitevanje v nepreglednem ovinku in podobni manevri so nekaj samo po sebi razumljivega, kdor se drži predpisov, je osel! In 'starčki' - osli neumni - mislijo, da ljudje upoštevajo, kar so jih o pomenu znakov in črt na cestah učili v avtošolah. Res naivno.
NikolaTesla Objavljeno Julij 2, 2008 Opozori Objavljeno Julij 2, 2008 Prebral sem malo za nazaj, ker mi ni delal internet. 1. Ne se kregat, ker smo MI OGROŽENA vrsta v teh primerih !! 2. To, da so starejši vozniki slabši vozniki je dejstvo in jih ni potrebno prebeč zagovarjat. Po večini prevozijo premalo, da bi obdržali reflekse in se znali prilagoditi prometu, ki je iz leta v leto gostejši. Moj tast je bil celo življenej poklicni voznik. Vsak dan na cesti in gradbiščih po najmanj 10ur, danes pa pravi, da raje ne vozi, ker ni več tako dober kot je bil. Star je 69 let in po moje vozi še zelo dobro v primerjavi z drugimi. Nekaterim manjka samokritike. 3. Je pa res tudi to, da motoristi ne vozimo DOVOLJ varno, da bi sami preprečili vsaj take nesreče, ki se jih da predvideti. Kaj narediš TI, ko se na stranski cesti ustavlja traktorist, osebni avto, kamion, kolesar? Mirno naprej, po gasu pa dalje ali zmanjšaš hitrost, da se izogneš trčenju, če te bo slučajno izsilil?? PREMISLI ŠE ENKRAT, KAJ RES NAREDIŠ SAM ZA SVOJO VARNOST??? PREVEČ RAČUNAMO na to, da bodo drugi vozili po predvidevanjih in seveda predpisih. Kdor me pozna že ve o čem govorim. LP Nikola Tesla PS: Poskusite vsaj tisti, ki ste člani foruma in to berete vsaj en vikend voziti VARNO zase. Vesel bom če pride čas, ko nam ne bo treba brati žalostnih novic ali poslušati očitkov bližnjih vsakič, ko se kaj zgodi češ: "Prodaj motor a ne vidiš kako je nevarno".
bikez Objavljeno Julij 2, 2008 Opozori Objavljeno Julij 2, 2008 Prebral sem malo za nazaj, ker mi ni delal internet. 1. Ne se kregat, ker smo MI OGROŽENA vrsta v teh primerih !! 2. To, da so starejši vozniki slabši vozniki je dejstvo in jih ni potrebno prebeč zagovarjat. Po večini prevozijo premalo, da bi obdržali reflekse in se znali prilagoditi prometu, ki je iz leta v leto gostejši. Moj tast je bil celo življenej poklicni voznik. Vsak dan na cesti in gradbiščih po najmanj 10ur, danes pa pravi, da raje ne vozi, ker ni več tako dober kot je bil. Star je 69 let in po moje vozi še zelo dobro v primerjavi z drugimi. Nekaterim manjka samokritike. 3. Je pa res tudi to, da motoristi ne vozimo DOVOLJ varno, da bi sami preprečili vsaj take nesreče, ki se jih da predvideti. Kaj narediš TI, ko se na stranski cesti ustavlja traktorist, osebni avto, kamion, kolesar? Mirno naprej, po gasu pa dalje ali zmanjšaš hitrost, da se izogneš trčenju, če te bo slučajno izsilil?? PREMISLI ŠE ENKRAT, KAJ RES NAREDIŠ SAM ZA SVOJO VARNOST??? PREVEČ RAČUNAMO na to, da bodo drugi vozili po predvidevanjih in seveda predpisih. Kdor me pozna že ve o čem govorim. LP Nikola Tesla PS: Poskusite vsaj tisti, ki ste člani foruma in to berete vsaj en vikend voziti VARNO zase. Vesel bom če pride čas, ko nam ne bo treba brati žalostnih novic ali poslušati očitkov bližnjih vsakič, ko se kaj zgodi češ: "Prodaj motor a ne vidiš kako je nevarno". Podpis :worship:
HHV Objavljeno Julij 2, 2008 Opozori Objavljeno Julij 2, 2008 nimam nič proti pravim policajem ki vestno opravljajo svoje delo in so tudi ljudje in znajo bit malo razumevajoči...mam tudi sam prijatle policaje in so ful vredu ljudje, samo kaj ko je takih premalo, vse več je prašičev ki te opalijo za vsako brezvezno stvar samo da kasirajo...takih ne maram Daj goni se u qrac! Kaj se sedaj ven vlečeš slinko?! Če nekaj napišeš, za tem stoj, brezspolnik! Ne pa da se vlečeš nazaj, ko ti začno drugi gobec mašiti. A je konc šole in nimaš kaj početi? Če sovražiš policaje, jih sovraži, ne pa da v naslednnjem postu nakladaš kako imaš med njimi prijatelje in so eni fajn in podobna sranja. Pizda ste ena mularija fukneni in brezjajčni. Polna rit vsega in premalo dojenja v otroštvu, pa povsod iščete potrditev in se ven mečete, magari z gatami na glavi in svinčniki v nosu. Pa daj to vse skup v goflo, da boš vsaj tiho!
HHV Objavljeno Julij 2, 2008 Opozori Objavljeno Julij 2, 2008 Ej ti komedijant. Točno sem vedu, da se boš spotaknu ob zadevo, k si pameten kot radio zato sem vstavil besedo temeljit. Dej preber preden pišeš bedarije. TEMELJIT PREGLED, ne pa pregled na lepe oči. Pa ker si že pameten. Če referendum ne naredi nič in ga naši politiki preskočijo z levo roko potem pa naj jaz proti vetru ščijem. Malo morgen. Lahko pa ti. Se pa strinjava v nečem in sicer v besedi Motoskret, tle se pa vse neha. P.S. Pa ker se imaš za modrijana in ker si iz stare šole, kot si sam dejal ti predlagam, da pozabiš otroške bolezni kot so zamera, pa moj ati je močnejši od tvojga itd. Lahko bi že enkrat odrastel. Sicer pa upam, da si pospravil igrače in Mikijev zabavnik na dile. Baje se začnejo s starostjo vračati tudi otroška leta, od tu pa nisi daleč. Ajd drž se, pa brez zamere :winkiss: , ker te samo j.... v glavo, ker se daš provocirat. Ja in kaj si sedaj napisal? Da imaš še manj pojma kot je bilo videti. Koji qurac referendum? Kakšne veze ima to s postopki, ki jih omenjam? Očitno ti znanje o tej tematiki ne sega dlje od tistega kar vidiš v rumenem tisku. In kaj si poudaril s tvojo "temeljit pregled"? Nič! Pametuješ in diskriminiraš, to je edina rdeča nit tvojega klobasanja. In izgleda, da si ti tudi Mikija preskočil, bolje rečeno izpustil, ker za preskočiti je treba obvladati. Ko in če bodo na področju varnosti v prometu kakšni pozitivni premiki v prid motorizmu, bodo to, kot zadeve stojijo in se vidijo sedaj, posledica lobiranja parlamentarcev motoristov in njihovih prijateljev, mnogo manj raznih moto združenj in še najmanj ali celo v negativi zaradi brihtanj nedoletnih wanna be bikerjev na Motoskretu. In tu je srž, tisto, na kar je misliti, če želiš doseči spremembe. In obilo dela, stroškov in predvsem volje in sposobnosti. Se vidiš tu? Dvomim. Se vidim jaz? Ne, ker imamo moto združenja, ki se napihujejo, pa pričakujem, da kaj narede. Meni ni problem upoštevati CPP. Če pa že sfalim, pač plačam.
fastgirl Objavljeno Julij 2, 2008 Opozori Objavljeno Julij 2, 2008 Prebral sem malo za nazaj, ker mi ni delal internet. 1. Ne se kregat, ker smo MI OGROŽENA vrsta v teh primerih !! 2. To, da so starejši vozniki slabši vozniki je dejstvo in jih ni potrebno prebeč zagovarjat. Po večini prevozijo premalo, da bi obdržali reflekse in se znali prilagoditi prometu, ki je iz leta v leto gostejši. Moj tast je bil celo življenej poklicni voznik. Vsak dan na cesti in gradbiščih po najmanj 10ur, danes pa pravi, da raje ne vozi, ker ni več tako dober kot je bil. Star je 69 let in po moje vozi še zelo dobro v primerjavi z drugimi. Nekaterim manjka samokritike. 3. Je pa res tudi to, da motoristi ne vozimo DOVOLJ varno, da bi sami preprečili vsaj take nesreče, ki se jih da predvideti. Kaj narediš TI, ko se na stranski cesti ustavlja traktorist, osebni avto, kamion, kolesar? Mirno naprej, po gasu pa dalje ali zmanjšaš hitrost, da se izogneš trčenju, če te bo slučajno izsilil?? PREMISLI ŠE ENKRAT, KAJ RES NAREDIŠ SAM ZA SVOJO VARNOST??? PREVEČ RAČUNAMO na to, da bodo drugi vozili po predvidevanjih in seveda predpisih. Kdor me pozna že ve o čem govorim. LP Nikola Tesla PS: Poskusite vsaj tisti, ki ste člani foruma in to berete vsaj en vikend voziti VARNO zase. Vesel bom če pride čas, ko nam ne bo treba brati žalostnih novic ali poslušati očitkov bližnjih vsakič, ko se kaj zgodi češ: "Prodaj motor a ne vidiš kako je nevarno". ja in mladi vozniki so super vozniki, ker z hitrostjo ne ogrožajo nikogar a ne??? nihče ne zagovarja starejših voznikov, samo ravno tako imajo pravico biti na cesti, tako kot jaz, ti, vsak, ki ima izpit za avto, motor,... a tisti vikend motoristi, ki se vozijo soboto in nedeljo pa še to od gostilne do gostilne je pa super refleksno sposoben in res ima veliko kilometrov za seboj a ne??? svojega tasta pa raje vprašaja, če ni slučajno že naveličan se vozit, ker se je pač celo življenje samo vozil. pa nočem se kregat, samo ne vem od kje pravica tebi in še nekaterim drugim, da boste govorili in celo presojali, kdo je za na cesto in kdo ne.
danci1973 Objavljeno Julij 2, 2008 Opozori Objavljeno Julij 2, 2008 Tokrat se z Dančijem popolnoma strinjam. Žal pa je jedro problema prav v njegovi trditvi! Ker PREVEČ motoristov dela neumnosti! Prehitevanje v nepreglednem ovinku in podobni manevri so nekaj samo po sebi razumljivega, kdor se drži predpisov, je osel! In 'starčki' - osli neumni - mislijo, da ljudje upoštevajo, kar so jih o pomenu znakov in črt na cestah učili v avtošolah. Res naivno. PMSM sta za nesrečo (večinoma) potrebna dva, ki počneta neumnosti. In res je, preveč motoristov dela neumnosti, ker ne upošteva, da še bistveno več avtomobilistov tudi dela neumnosti - in ko se dva takšna srečata, je prometna nesreča skoraj neizogibna. Dokler vsaj eden vozi pametno (pazi, to ne pomeni nujno po predpisih), se bo nesreči dalo izogniti. Prehitevanje v nepreglednem ovinku je po mojih izkušnjah zelo redko in je zelo neumno. Prehitevanje pred 'nepreglednim' ovinkom je seveda druga zgodba - stvar je rahlo relativna, saj je prehitevanje z mopedom precej drugačno kot z avtomobilom (hitreje je mimo, potrebuje manj prostora, ... ). Tudi 'nepreglednost' ovinka je relativna, saj ima voznik mopeda lahko drugačno pozicijo kot voznik avtomobila in lahko zato vidi več. Tako je prehitevanje z mopedom tudi pred 'nepreglednim' ovinkom lahko popolnoma varno, čeprav se prehitenemu verjetno ne bo zdelo... 3. Je pa res tudi to, da motoristi ne vozimo DOVOLJ varno, da bi sami preprečili vsaj take nesreče, ki se jih da predvideti. Kaj narediš TI, ko se na stranski cesti ustavlja traktorist, osebni avto, kamion, kolesar? Mirno naprej, po gasu pa dalje ali zmanjšaš hitrost, da se izogneš trčenju, če te bo slučajno izsilil?? PREMISLI ŠE ENKRAT, KAJ RES NAREDIŠ SAM ZA SVOJO VARNOST??? Čisto odvisno od situacije - včasih zmanjšam hitrost, včasih pa jo povečam - da pridem mimo 'kritične' točke, preden potencialno 'nevarni' objekt (traktor, avto, kamion, kolesar) pride do tja... D.
bikez Objavljeno Julij 2, 2008 Opozori Objavljeno Julij 2, 2008 Ja in kaj si sedaj napisal? Da imaš še manj pojma kot je bilo videti. Koji qurac referendum? Kakšne veze ima to s postopki, ki jih omenjam? Očitno ti znanje o tej tematiki ne sega dlje od tistega kar vidiš v rumenem tisku. In kaj si poudaril s tvojo "temeljit pregled"? Nič! Pametuješ in diskriminiraš, to je edina rdeča nit tvojega klobasanja. In izgleda, da si ti tudi Mikija preskočil, bolje rečeno izpustil, ker za preskočiti je treba obvladati. Ko in če bodo na področju varnosti v prometu kakšni pozitivni premiki v prid motorizmu, bodo to, kot zadeve stojijo in se vidijo sedaj, posledica lobiranja parlamentarcev motoristov in njihovih prijateljev, mnogo manj raznih moto združenj in še najmanj ali celo v negativi zaradi brihtanj nedoletnih wanna be bikerjev na Motoskretu. In tu je srž, tisto, na kar je misliti, če želiš doseči spremembe. In obilo dela, stroškov in predvsem volje in sposobnosti. Se vidiš tu? Dvomim. Se vidim jaz? Ne, ker imamo moto združenja, ki se napihujejo, pa pričakujem, da kaj narede. Meni ni problem upoštevati CPP. Če pa že sfalim, pač plačam. Ajde, dejva nehat no. Če bi bral kot se spodobi in ne z plašnicami na očeh bi mogoče šlo, ampak ker si trmast kot bik te je treba mal cepit. Sem pa vesel, da si se začel malo bolj normalno pisati. Še mal pa bo :evilgrin: . Začuda se z nekaj stvarmi v tvojem zadnjem postu strinjam :whistle: (ne moreš verjet). Mogoče pa le nisi tak kekec.
greenninja Objavljeno Julij 2, 2008 Opozori Objavljeno Julij 2, 2008 (popravljeno) 1. Ne se kregat, ker smo MI OGROŽENA vrsta v teh primerih !! - Ne drži. V večini primerov se zavestno ogrožamo sami. Torej se razdelimo na butaste- tisti, ki tega ne kapirajo in malo manj tumaste- tisti, ki se tega zavedajo. ;) 2. To, da so starejši vozniki slabši vozniki je dejstvo in jih ni potrebno prebeč zagovarjat. Po večini prevozijo premalo, da bi obdržali reflekse in se znali prilagoditi prometu, ki je iz leta v leto gostejši. Moj tast je bil celo življenej poklicni voznik. Vsak dan na cesti in gradbiščih po najmanj 10ur, danes pa pravi, da raje ne vozi, ker ni več tako dober kot je bil. Star je 69 let in po moje vozi še zelo dobro v primerjavi z drugimi. Nekaterim manjka samokritike. - So nepozornejši. Glede samokritike pa- kaj bi se sami kritizirali, če jih zdravstvo in s tem država podpirata? :hmm: 3. Je pa res tudi to, da motoristi ne vozimo DOVOLJ varno, da bi sami preprečili vsaj take nesreče, ki se jih da predvideti. Kaj narediš TI, ko se na stranski cesti ustavlja traktorist, osebni avto, kamion, kolesar? Mirno naprej, po gasu pa dalje ali zmanjšaš hitrost, da se izogneš trčenju, če te bo slučajno izsilil?? PREMISLI ŠE ENKRAT, KAJ RES NAREDIŠ SAM ZA SVOJO VARNOST??? PREVEČ RAČUNAMO na to, da bodo drugi vozili po predvidevanjih in seveda predpisih. Kdor me pozna že ve o čem govorim. - brez pripomb, dopolnil- čeprav je vse to že x-krat napisano marsikje. :yes: PS: Poskusite vsaj tisti, ki ste člani foruma in to berete vsaj en vikend voziti VARNO zase. Vesel bom če pride čas, ko nam ne bo treba brati žalostnih novic ali poslušati očitkov bližnjih vsakič, ko se kaj zgodi češ: "Prodaj motor a ne vidiš kako je nevarno". - Menim, da vsak zase vedno vozi varno in, da ni med nami nikogar z izrecno potrebo po polomljenosti, razrezanosti, zmečkanosti... Vse je zgolj stvar presoje. :trance_33_sleep: Popravljeno Julij 2, 2008. Popravil greenninja
greenninja Objavljeno Julij 2, 2008 Opozori Objavljeno Julij 2, 2008 (popravljeno) Ajde, dejva nehat no. Če bi bral kot se spodobi in ne z plašnicami na očeh bi mogoče šlo, ampak ker si trmast kot bik te je treba mal cepit. Sem pa vesel, da si se začel malo bolj normalno pisati. Še mal pa bo :evilgrin: . Začuda se z nekaj stvarmi v tvojem zadnjem postu strinjam :whistle: (ne moreš verjet). Mogoče pa le nisi tak kekec. Ni trmast ampak se zaveda kar pove in četudi naleti na nestrinjanje, poda argumente za svoje mnenje. Včasih je za nekatere pač potrebna grobejša izbira besed pri predstavljanju določenih pogledov. Namenu pa je tako ali drugače na koncu zadoščeno. ;) Tudi tvoj: "dajva nehat" to potrjuje. Popravljeno Julij 2, 2008. Popravil greenninja
Jure Objavljeno Julij 2, 2008 Opozori Objavljeno Julij 2, 2008 @Greenninja 1. Ne se kregat, ker smo MI OGROŽENA vrsta v teh primerih !! - Ne drži. V večini primerov se zavestno ogrožamo sami. Torej se razdelimo na butaste- tisti, ki tega ne kapirajo in malo manj tumaste- tisti, ki se tega zavedajo Jaz pa se ne strinjam, motoristi smo ogrožeba vrsta, čeprav se pogosto res ogrožamo sami. Bolj ogrožena vrsta smo že zaradi tega, ker se lahko padec pri 50km/h pod ograjo konča tragično in pristane v črni kroniki, medtem ko se za take zdrse avtomobilov še ve ne, ker se končajo s podrsanim bokom in brez poškodb.. To je samo primer.. Avtomobilisti imajo okoli kletko, mi pa ne in poškodbe so pri "enakih" nesrečah pri motoristih veliko hujše. Poleg tega pa smo slabše vidni. Po naselju se tako z avtom kakor motorjem držim omejitev, gre v obeh primerih za enak način vožnje. Pa z avtom v 10k km letos še nisem bil izsiljen v nasellju, medtem ko z motorjem v 4500km kar 4x. 2x šlo res za las.. Torej kljub temu, da smo motoristi res velikokrat žrtve lastnega pretiravanja, smo kljub temu tudi OGROŽENA vrsta, ker nimamo kletke, ki bi naš ščitila in se nas zaradi majhnosti lažje spregleda kot avtomobil, tudi če se gre po predpisih.
greenninja Objavljeno Julij 2, 2008 Opozori Objavljeno Julij 2, 2008 @Greenninja Jaz pa se ne strinjam, motoristi smo ogrožeba vrsta, čeprav se pogosto res ogrožamo sami............ Nihče ni trdil, da nismo. Smo pa zavestno ogrožena vrsta. Brez pametovanja ali česarkoli- vozi se z avtom, če se čutiš preveč ogroženega (generalno povedano, ni obreg vate). Torej se spet vrnemo k tezi: naivni in tisti ki vejo da so ogroženi pa vztrajajo. :) Naravna selekcija močnejšega, rizična investicija,... Dejstva pa ostajajo. :closedeyes:
Jure Objavljeno Julij 2, 2008 Opozori Objavljeno Julij 2, 2008 (popravljeno) Ja uredu, s tega vidika lahko rešiš vsak problem, ne se vozit z motorjem, pa se ne boš ogrožal.. Saj ljudje vse stvari zavestno počnemo.. To je vse res in če tako gledaš, se res ogrožamo sami, saj nas noben ne sili na motor.. Ampak tako se da "rešit" in prenest odgovornost na posameznika na vsaki stvari.. Verjetno, če strmoglavi letalo, kjer so teroristi podstavili bombo ne boš rekla, da se je Janez itak sam ogrožal, ker je pač šel na letalo in že prej vedel, da se take stvari dogajajo. Ali pač? No kakorkoli že, jaz sem komentiral iz tega vidika, da pač enostavno upoštevamo, da se eni vozijo z avti, drugi pa z motorji. Ne zakaj kdo to počne, ampak če vzameš zgolj primerjavo nekoga ki pač je na motorju in se vozi po predpisih in nekoga v avtu, ki se ravno tako vozi po predpisih je prvi zaradi vozila kot takega bolj ogrožen.. To, da si pa sami to izberemo, je pa itak vsakomur jasno. Ampak fakt, da je motor bolj nevarno vozilo že po defaultu in voznik posledično zaradi tega ogrožen ostaja, ne glede na to, zakaj se sploh kdo vozi z motorjem. Popravljeno Julij 2, 2008. Popravil DeX
Nagaya Objavljeno Julij 2, 2008 Opozori Objavljeno Julij 2, 2008 dex hudo dvomim da je tvoja primerjava primerna, ker ne verjamem, da se ljudje na cesto podajajo z namenom, da bodo s svojim avtomobilom namenoma nekoga zličkali tokom dneva.
danci1973 Objavljeno Julij 2, 2008 Opozori Objavljeno Julij 2, 2008 (popravljeno) dex hudo dvomim da je tvoja primerjava primerna, ker ne verjamem, da se ljudje na cesto podajajo z namenom, da bodo s svojim avtomobilom namenoma nekoga zličkali tokom dneva. Morda ne z namenom in namenoma, se pa dogaja, a ne? Primerjava je dovolj primerna, saj ne gre za primerjavo 'avtomobilist = terorist', ampak za primerjavo 'motorist = nič hudega sluteči Janez'. Oba sta si v končni fazi 'sama kriva', saj jih nihče ni silil k vožnji z motorjem / letu z letalom. D. Popravljeno Julij 2, 2008. Popravil danci1973
Nagaya Objavljeno Julij 2, 2008 Opozori Objavljeno Julij 2, 2008 hočeš reči, da je enako če te na gobec s kladivom po nesreči, ker stojiš za menoj, ko zabijam žebelj v steno (ker sem pač štorasta)...ali če to naredim zanalaš?
Gost Objavljeno Julij 2, 2008 Opozori Objavljeno Julij 2, 2008 kaj tolko pametujete, idite raje na motor ko je tako lepo vreme...jaz že grem :OK:
Jure Objavljeno Julij 2, 2008 Opozori Objavljeno Julij 2, 2008 (popravljeno) dex hudo dvomim da je tvoja primerjava primerna, ker ne verjamem, da se ljudje na cesto podajajo z namenom, da bodo s svojim avtomobilom namenoma nekoga zličkali tokom dneva. Ja pa saj nisem nikjer napisal, da se ljudje s tem namenom podajajo na cesto? Ali sem? Jaz sem samo razložil zakaj je motor že po defaultu bolj nevaren, pa nima veze ali gre za lastno napako (zdsr v ograjo pri 50km/h pri avtu vs motor), ali pa za tujo napako, kjer je pač motor bolj izpostavljen ker je manjši in slabše viden. Nisem nikjer namogoval, da avtomobilist zanalašč izsili, daleč od tega, le nekdo, ki je npr. v prometu bolj površen ima več šans, da bo zagledal avto in dve luči kakor motor in lahko je bum nenamenoma. Ampak v končni fazi vse to še vedno privede do tega, da smo pri enaki vožnji in enakih napakah na motorju bolj ogroženi. In se mi zdi upravičeno opozarjat voznike, naj bodo namotoriste bolj pozorni, pa ne da bi opravičeval divjanje in zahteval od voznikov, da opazijo izstrelek, ki ga po naselju žge 2x hitreje, ampak zgolj da so v prometu skoncentrirani na vožnjo in si v križišču vzamejo 3 sekunde več.. Ker vsakomur je jasno, da je motor manj viden od avta in se ga lažje spregleda, poleg tega pa so posledice ob tem za motorista še hujše, ker ni kletke okoli njega.. Popravljeno Julij 2, 2008. Popravil DeX
Jure Objavljeno Julij 2, 2008 Opozori Objavljeno Julij 2, 2008 Morda ne z namenom in namenoma, se pa dogaja, a ne? Primerjava je dovolj primerna, saj ne gre za primerjavo 'avtomobilist = terorist', ampak za primerjavo 'motorist = nič hudega sluteči Janez'. Oba sta si v končni fazi 'sama kriva', saj jih nihče ni silil k vožnji z motorjem / letu z letalom. D. Točno tako :D
Nagaya Objavljeno Julij 2, 2008 Opozori Objavljeno Julij 2, 2008 (popravljeno) Točno tako :D neumnost. in za primerjavo si dal teroriste. in ali sta uboj in umor eno in isto? Popravljeno Julij 2, 2008. Popravil Nagaya
biker77 Objavljeno Julij 2, 2008 Opozori Objavljeno Julij 2, 2008 Ker vsakomur je jasno, da je motor manj viden od avta in se ga lažje spregleda, poleg tega pa so posledice ob tem za motorista še hujše, ker ni kletke okoli njega.. ne..niti slučajno ni vsem to jasno.. neumnost.in za primerjavo si dal teroriste. in ali sta uboj in umor eno in isto? ne izzivaj..šibej delat.. :whistle:
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se