boych Objavljeno Januar 30, 2019 Opozori Objavljeno Januar 30, 2019 pred 18 urami, zenith pravi: Zdravo. Ima ze kdo izkusnjo z uvozom honde dominator in homologacije te? Kako se je izslo z emisijsko ustreznostjo? Moja izkusnja je da niso nasli podatka tako da je osnova za obracun dmv 30% od cene motorja. Z Vse imaš lepo opisano TULE ... o EURO normah pa ... citiram iz dokumenta v linku ... Prav tako se za določitev stopnje dodatno upoštevajo še EURO standardi stopnje izpusta, in sicer se za stopnjo izpusta, nižjo od EURO 2, stopnja davka poveča za deset odstotnih točk, za stopnjo izpusta EURO 2 pa se stopnja davka poveča za pet odstotnih točk. Za motorna vozila iz te točke z dvotaktnim motorjem se stopnja davka poveča za tri odstotne točke. DAMI34 1
CINDAPP Objavljeno Marec 5, 2019 Opozori Objavljeno Marec 5, 2019 ker nisem našel, me zanima ali ima kdo izkušnjo z uvozom motorja iz Švice lpa
Roger G. Jagger Objavljeno Marec 5, 2019 Opozori Objavljeno Marec 5, 2019 Just now, CINDAPP said: ker nisem našel, me zanima ali ima kdo izkušnjo z uvozom motorja iz Švice lpa Lahko jaz danes vprasam (grem ravno na homologacijo) in javim. Ne vem, ce imajo kaksen sporazum podpisan....Svica ni del EU. Kaj pa je za en primerek (EURO?).... lp
CINDAPP Objavljeno Marec 5, 2019 Opozori Objavljeno Marec 5, 2019 Ja ,prosim gre za Harliya (euro-ne vem)
Roger G. Jagger Objavljeno Marec 5, 2019 Opozori Objavljeno Marec 5, 2019 3 minutes ago, CINDAPP said: Ja ,prosim gre za Harliya (euro-ne vem) Harliy...a je to od Shenzhua (model?)! Oni delajo vecinoma samo elektricne skutercke....! Model motorja in letnik? lp sesir in Zok 2
Darko3g Objavljeno Marec 5, 2019 Opozori Objavljeno Marec 5, 2019 pred 3 urami, CINDAPP pravi: Ja ,prosim gre za Harliya (euro-ne vem) Pred leti so pisali, da imajo Harliji, ki so delani za ameriško tržišče (določene številke šasije), težave pri homologaciji v Sloveniji. Malo poišči in se pozanimaj, da ne boš ostal brez. CINDAPP 1
Roger G. Jagger Objavljeno Marec 5, 2019 Opozori Objavljeno Marec 5, 2019 Odg. zaposlenega na tehnicnih za homologacije....citiram:” jst tega neb uvazu..”! Na vpr. zakaj?....”jst nebi iz Svice uvazu”! To je to..... lp smasher, Zok, thumper in 1 other 2 2
CINDAPP Objavljeno Marec 5, 2019 Opozori Objavljeno Marec 5, 2019 @Roger G. Jagger pa vse eno,sem dobil podatek Harley-Davidson FLSTF l.1999 (Fat Boy)
klarinetolog Objavljeno Marec 15, 2019 Opozori Objavljeno Marec 15, 2019 Kako je pa z Avstrijo, kakšen je postopek in kakšni so stroški? Motor je letnik 2012. Hvala
Zok Objavljeno Marec 17, 2019 Opozori Objavljeno Marec 17, 2019 (popravljeno) On 3/5/2019 at 2:51 PM, Roger G. Jagger said: Odg. zaposlenega na tehnicnih za homologacije....citiram:” jst tega neb uvazu..”! Na vpr. zakaj?....”jst nebi iz Svice uvazu”! To je to..... lp Moj zdivjanec je bil leta 2007 uvozen iz Svice. Kolikor vem, ni razlik med svicarskim trgom in trgom EU - vsaj Falco ima popolnoma enak izpuh, EPROM (Euro normo), luci itd. Pozanimaj se le kako je s carino. Popravljeno Marec 17, 2019. Popravil Zok CINDAPP 1
.... Objavljeno Marec 23, 2019 Opozori Objavljeno Marec 23, 2019 Obstaja v Italiji kaj podobnega kot je pri nas za vpogled koliko lastnikov je imelo vozilo?
sesir Objavljeno Marec 23, 2019 Opozori Objavljeno Marec 23, 2019 pred 4 urami, Arzen pravi: Obstaja v Italiji kaj podobnega kot je pri nas za vpogled koliko lastnikov je imelo vozilo? Pri njih enostavneje...so vsi lastniki na prometnem vpisani
Kikelj Objavljeno Oktober 5, 2019 Opozori Objavljeno Oktober 5, 2019 Zivjo kupujem motor ki je ze v sloveniji a ima avstrijske papirje nevem tocno kaj use ima in me zanima kaksne papirje potrebuje da je vreden nakupa ter homoligacije in registracije
markII Objavljeno Oktober 6, 2019 Opozori Objavljeno Oktober 6, 2019 Za homologacijo in registracijo rabiš račun ali pogodbo, prometno dovoljenje in dokument o homologaciji (coc), vozilo mora biti odjavljeno. S temi papirji greš na firmo, ki je registrirana za homologacije, tam ti spišejo prijavo in to odneseš na FURS z vsemi originali, čakaš cca en mesec za obračun DMv-ja in potem dobiš nalog za plačilo tega. S potrdilom in motorjem nazaj na TP, če je vse v redu, ti izdajo tablice in to je to . DAMI34, Kikelj in MiNa 3
Kosho Objavljeno December 11, 2019 Opozori Objavljeno December 11, 2019 Pozdravljeni, zanima me, če kdo ve za kakšnega "dealerja" rabljenih italijanskih motorjev čez mejo. Da ni predaleč, veneto regija, trst, trbiž, udine, ... in da bi se splačalo iti pogledat ... Motohit vem, da hodi kupovat v milano ali rim do velikih pooblaščenih servisov oz. zastopnikov za znamke in naloži po 80 motorjev ... Sam ne bi šel tako daleč, ker ekonomske računice ni za nakup 1 motorja...
LunaticFringe Objavljeno December 11, 2019 Opozori Objavljeno December 11, 2019 pred 4 urami, Kosho pravi: Pozdravljeni, zanima me, če kdo ve za kakšnega "dealerja" rabljenih italijanskih motorjev čez mejo. Da ni predaleč, veneto regija, trst, trbiž, udine, ... in da bi se splačalo iti pogledat ... Motohit vem, da hodi kupovat v milano ali rim do velikih pooblaščenih servisov oz. zastopnikov za znamke in naloži po 80 motorjev ... Sam ne bi šel tako daleč, ker ekonomske računice ni za nakup 1 motorja... Moto fortuna, N. Gorica, na netu najdeš kontakt od Daliborja. On nabavlja v okolici, ki si jo navedel. Usluga te bo stala par stotakov.
DMV 3 mesece čakam Objavljeno Januar 20, 2020 Opozori Objavljeno Januar 20, 2020 Pozdravljeni, kot fizična oseba (ne kot prodajalec) sem si kupil avto v Nemčiji in pripelajl v Slovenijo z začasnimi tablicami. Potem sem vse te dokumente oddal kot je treba na FURSu. FURS je ugotovil, da davčna številka tega prodajlca ni veljavna in so mi prekinili postopek odmere DMVja in so poslali mednarodno poizvedbo z namenom, da preverjio tega prodajlca. Če hočem registrirati avto, moram plačati celotni DDV(+ DMV), pravi FURS ali pa počakam dokler se mednarodna poizvedba ne konča. To je bilo Oktobra, zdaj smo konec Januarja (3 mesece že čakam na odmero DMV). Med tem časom sem najel davčnega svetovalca, ki vodi moj postopek (pritožbe, urgencije) in pravi, da to kaj so se oni odločili, nima smisla. Rabljen avto z več kot 6000km in več kot 6 mesecov star, se DDV ne plača, ampak samo DMV. Prosim za vašo pomoč in nasvet, če je kdo imel podobne težave... Hvala in lep pozdrav!
franc Objavljeno Januar 21, 2020 Opozori Objavljeno Januar 21, 2020 Zamenjaj svetovalca. Tebi manjka dokazilo, da je bil DDV sploh plačan oz. je prodajalec lahko "izvozil" avto in uveljavil povračilo (ali pa obstaja še kakšna "nova fora" ) . lp
DMV 3 mesece čakam Objavljeno Januar 21, 2020 Opozori Objavljeno Januar 21, 2020 Se opravičujem nisem v celoiti opisal zadevo. DDV ni razviden iz računa ker pri tem prodajalcu sem dobil računa kjer piše, da ta car dealer ni davčni zavezanec in ne more davka pokazat v računu (baje plača samo davek na dobiček mi je rekel po telefonu in tega nemore navesti v računu). Piše pa tole v tem računu "Nach 25a UStG (Differenzbesteuerung Sonderregelung) kann keine Umsatzsteuer ausgewiesen werden" . Davčna števlika, ki je na računu je samo "Ust. Id Nr: xxxxxxx", in se ne začne z "DE xxxxx" (kot si FURS želi). Prodajalec pa pravi da je Ust. Id Nr. edina davčna številka, ki jo ima.
smasher Objavljeno Januar 21, 2020 Opozori Objavljeno Januar 21, 2020 Torej, moreš dopovedat davčni da je kot da bi kupil avto od fizične osebe in je prodajalec podobno kot pri nas, tako da jim napiši da je tisti nemški stavek enako kot v Slo. zakonodaji "DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost" Torej prodajalec ni zavezanec za DDV, ker je njegova davčna številka podana brez DE, torej ni dobil povračila DDV. Uspešno.
DMV 3 mesece čakam Objavljeno Januar 21, 2020 Opozori Objavljeno Januar 21, 2020 (popravljeno) Točno to jim je napišal ta moj davčni svetovalec in so rekli, da se lahko pritožujem in oni menijo, da moram varščine plačat (DDV v celoti). Če se iskaže da je ta prodajalec v redu, celotni znesek dobim nazaj. Vse povsod kje sem pa bral, piše da se zavarovanje DDVja plača samo če si firma, ne pa fizična oseba. FURS parvi v vsakem primeru bi morel imeti veljavno davčno številko, tudi če ni on davčni zavezanec. Očitno se nočejo več ukvarjat z mano in so me dejansko "odje****"... Popravljeno Januar 21, 2020. Popravil DMV 3 mesece čakam
franc Objavljeno Januar 21, 2020 Opozori Objavljeno Januar 21, 2020 Če so poslali poizvedbo, potem se "ukvarjajo" s teboj. Samo že naši niso ravno hitri, prioriteta takih stvari, pri tujih organih pa tudi ni ravno med nujnimi, če pa bodo dobili "negativen odgovor" , pa veliko sreče... lp
maus Objavljeno Januar 21, 2020 Opozori Objavljeno Januar 21, 2020 Zanima me, kako lahko fizična oseba izda račun Če jaz prodajam motor, obstaja samo overjena kupoprodajna pogodba .. a je v Nemčiji drugače ? franc 1
Kugelschreiber Objavljeno Januar 21, 2020 Opozori Objavljeno Januar 21, 2020 2 hours ago, maus said: Zanima me, kako lahko fizična oseba izda račun Če jaz prodajam motor, obstaja samo overjena kupoprodajna pogodba .. a je v Nemčiji drugače ? Ne sme ga. In v tem primeru ga tud ni. Dec je avto kupil v prodajalni. In racun je Izdala je pravna oseba, ki pa ni vpisana v evropski razvid sistema za DDV. Ze kako leto se trudim razvozlat podobno zagonetko v obratni smeri, pa na FURS-u ne dobim nobenga konkretnega odgovora, niti kompetentnega sogovornika. Izstopil bi iz ddv sistema, rad bi pa še naprej nabavljal v EU. Vendar me dobvitelji ne bi videli v sistemu, in se stvari komplicirajo.
maus Objavljeno Januar 21, 2020 Opozori Objavljeno Januar 21, 2020 Pravkar, Kugelschreiber pravi: Ne sme ga. In v tem primeru ga tud ni. Dec je avto kupil v prodajalni. In racun je Izdala je pravna oseba, ki pa ni vpisana v evropski razvid sistema za DDV. jaz, ker sem mal tumpast, sem razumel, da je kupil od fizične osebe , ker je vse skupaj malo konfuzno napisano Kugelschreiber 1
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se