dr.looney Objavljeno Marec 10, 2017 Opozori Objavljeno Marec 10, 2017 pred 3 minutami, Xebec pravi: Tam je drugačen odnos, ker se šibkejši zavedajo svoje ranljivosti, ne pa pri nas. Pešci in kolesarji serjejo po cesti lih kakor jim paše. Kolesarska steza, a asi se furajo po cesti, ker jebi ga sm ta glavn frajer na vas k mam specialko za par jurjev, pa beer bauh do štange. Pešci hodijo po cesti, a na drugi strani pločnik sam jebi ga tist je tm za brezveze. Motoriste si pa namensko ven spustu? GoBobi, Zok in Bmflar 3
jskrablin Objavljeno Marec 10, 2017 Opozori Objavljeno Marec 10, 2017 To kar je @The Lakl objavil je šolski primer odvzema prednosti. Dejstva kot jih vidim iz posnetka: Voznik mopeda je speljal pravilno ob zeleni luči V tem trenutku je bilo križišče prazno - ni se "zaganjal" v polno križišče. Po komentarjih sem mislil, da je silil v polno križišče pa pol jamral o izsiljevanju prednosti. Nah, čisto po avtošolsko je tole spelal. Priključek z desne je za semaforiziranim križiščem. Torej bi moral on voznik avta še toliko bolj pazit, ker mu lahko iz semaforiziranega križišča kadarkoli vleti kdorkoli. Voznik avta je verjetno na hitro pogledal v levo ogledalo, ni pa obrnil glave. Če bi jo, bi videl motorista že na daleč. Komplet zajeb voznika avta je tole. S tem da me niti ne moti če se nekdo takole malo bolj na tesno vključi. Dokler to naredi z odločnim pospeševanjem do omejitve. Malo popustiš gas in je dovolj prostora za vse. Takole na slepo silit naprej in cincat... pa ni ok. Tu je edina napaka motorista v tem, da se je preveč zanašala na onega/ono za volanom. Bo vedal bolje za drugič. BIF, izibajker, KARMEN1 in 4 others 7
Xebec Objavljeno Marec 10, 2017 Opozori Objavljeno Marec 10, 2017 (popravljeno) pred 16 minutami, dr.looney pravi: Motoriste si pa namensko ven spustu? Pa, sem še bolj na začetku svoje moto kariere tako da itak vozim po "jajcih". Ampak razni dirkalni vložki itak sodijo na pisto ne pa na cesto. Če je lep odsek ceste mi ni tak problem, če se nekdo pelje tistih 20,30 nad omejitvijo. Ampak razno navijanje po naseljih in mestih je pa totalni bullshit. Sam jebi ga, tam so "žoke" tam se je treba "iznapokazat". Tudi razna zborovanja na znanih mestih in gonjenje po enih in istih ovinkih je meni tak dolgčas, da sem rajši doma. Ampak vsakemu kar mu paše. Sam se rajši peljem 250-300 km na drug konc SLO na kofe pa burek, eni si pač merijo e-pene na znanih mestih. edit: črkovanje Popravljeno Marec 10, 2017. Popravil Xebec Fazer03, dr.looney in Bmflar 3
IZTOK Objavljeno Marec 10, 2017 Opozori Objavljeno Marec 10, 2017 pred 18 minutami, Xebec pravi: Tam je drugačen odnos, ker se šibkejši zavedajo svoje ranljivosti, ne pa pri nas. Pešci in kolesarji serjejo po cesti lih kakor jim paše. Kolesarska steza, a asi se furajo po cesti, ker jebi ga sm ta glavn frajer na vas k mam specialko za par jurjev, pa beer bauh do štange. Pešci hodijo po cesti, a na drugi strani pločnik sam jebi ga tist je tm za brezveze. Pozabil pa si navesti, da pri njih avtomobilist vedno ustavi pred prehodom za pesce, brez da ta stopi na cestisce, pa da kolesarske steze dejansko obstajajo, pa da se vecina njih motoristu malo umakne desno, da bo lazje prehitel, pa da se pri razvrscanju po sistemu skarij ne vozijo do same fizicne zapore v smislu, bom profitiral za par tovornjakov... Pri nas vlada na cestah se vedno primitivizem, zato pa kljub astronomskim kaznim vsa ta morija na cestah. In to velja za vse kategorije udelezencev, tudi motoristi nismo izjema. Ampak poanta je, da ce je kolesar bedak in se vozi po cestiscu kljub kolesarski stezi ne rabim biti jaz se vecji in ga ogrozati ker pac imam okoli sebe tono in pol plocevine. BIF, Kaldu, franc in 4 others 7
Xebec Objavljeno Marec 10, 2017 Opozori Objavljeno Marec 10, 2017 pred 1 minuto, IZTOK pravi: Pozabil pa si navesti, da pri njih avtomobilist vedno ustavi pred prehodom za pesce, brez da ta stopi na cestisce, pa da kolesarske steze dejansko obstajajo, pa da se vecina njih motoristu malo umakne desno, da bo lazje prehitel, pa da se pri razvrscanju po sistemu skarij ne vozijo do same fizicne zapore v smislu, bom profitiral za par tovornjakov... Pri nas vlada na cestah se vedno primitivizem, zato pa kljub astronomskim kaznim vsa ta morija na cestah. In to velja za vse kategorije udelezencev, tudi motoristi nismo izjema. Ampak poanta je, da ce je kolesar bedak in se vozi po cestiscu kljub kolesarski stezi ne rabim biti jaz se vecji in ga ogrozati ker pac imam okoli sebe tono in pol plocevine. V SLO je dosti kolesarskih poti/stez in manj prometnih cest, kjer se da s kolesom prav fino peljat. V okolici Šk. Loke je polno kolesarskih poti, kolesarske steze so skozi celo središče mesta, okoliške ceste so od odprtja obvoznice praktično prazne. A oni asi grejo na kolo ob 4 popoldne na cesto Kranj-Šk. Loka, ker se je prav fino vozit med 5000 avtomobili. Pred prehodom ne ustavi vsak, to je res, ampak opažam da je zadnja leta boljše. Razno umikanje: opazno v državah kjer je "lane spliting" dovoljen. Lani bil v Londonu, priznam da si 3% tega kar so počeli domačini nisem upal s kolesom. Sistem zadrge: to je pravilno, da se izkoristi vsa razpoložljiva površina. Problem so v veliki meri frajerji na pasu ki se ne zapira, ker ne spuščajo da bi se pred njih vključil 1 iz drugega pasa. Potem jih pa 1 spusti 20 in se začne basat 5km nazaj. Poanta je, da če je kolesar bedak in mu ni mar ne zase ne za druge, dela prekrške vse povprek in kaže fakiče ko mu folk trobi in kaže na kolesarsko stezo, sori ampak za take mi pa res ni žal ko se jim kaj zgodi. Pa daleč od tega da bi jaz koga ogrožal, pač mu potrobim in grem mimo ko se da in si mislim svoje. Se pa strinjam, pri nas je problem celotna cestna kultura. Vsak hoče bit povsod prvi in tišči tudi tam kjer ne gre. In zato mi gredo bedaki na K, ne ker ogrožajo sebe, ampak ker ogrožajo druge. Sam zase vem da vozim kar dosti po pameti in ne tvegam veliko in zato tudi nimam veliko slabih izkušenj na cesti. Tisti ki se največ pritožujejo nad vozniško kulturo in jih imajo so ponavadi sami del problema, ker če se serčata 2 pametna je možnost da bo počilo tam okoli 0,01%, če se srečata pameten in bedak ~10%, ker pametni bo popustil ker ve da s kretenom ne bo veliko opravil, ko se pa 2 kretena srečata pa rajši bejž preč ker je verjetnost da bo tekla kri 95%+. dr.looney 1
BIF Objavljeno Marec 10, 2017 Opozori Objavljeno Marec 10, 2017 Iz tega izhaja, da bom jaz vedno popustil, ker ne vem kdo je na drugi strani...pameten ali idiot. Ampak to je ravno narobe pri nas....da pravila veljajo glede na kilograme pločevine, ki te obdaja. Prometna pravila so prav zato uvedena, da situacij ne prilagajamo temu kdo ima sol v glavi in kdo ne...se pa strinjam, da je način preživetja pri nas žal v veliki meri podrejen lastni pameti. In, ko te nekdo pokota po cesti, bo pač plačal kazen oz. druge sankcije ( z dobrim odvetnikom še to ne-primer Maček)...ti pa si tisti, ki bo klomoteril od urgence do Soče.... vuk76 in dr.looney 2
motolover Objavljeno Marec 10, 2017 Opozori Objavljeno Marec 10, 2017 Ko smo spet pri kolesarjih. Če kolesar pelje hitreje od 25km/h ne sme voziti po kolesarski stezi, ampak po cesti. Vsak malo treniran kolesar brez problema drži povprečno hitrost 35km/h pet ur skupaj.
jskrablin Objavljeno Marec 10, 2017 Opozori Objavljeno Marec 10, 2017 Kolesarji so ena taka smešna kategorija. Vsega skup par kil kolesarja in bicikla, pa se spuščajo v neke 'bitke' s piksnami na kolesih. Ja bravo ane. Na avtu se ne bo poznala niti praska, ti pa boš polomljen. Kreten. Onih brez luči ponoči pa itak nima smisla omenjat. Si prav želijo umret al nekaj. pred 4 minutami, motolover pravi: Vsak malo treniran kolesar brez problema drži povprečno hitrost 35km/h pet ur skupaj. Vidim veliko takih natreniranih tod naokoli. Serijsko vozijo skoz rdečo na semaforjih pa verjetno lih zato, da se jim peturno povprečje hitrosti ne zjebe al kako? dr.looney, GoBobi, Joker in 1 other 4
Xebec Objavljeno Marec 10, 2017 Opozori Objavljeno Marec 10, 2017 pred 3 minutami, BIF pravi: Iz tega izhaja, da bom jaz vedno popustil, ker ne vem kdo je na drugi strani...pameten ali idiot. Ampak to je ravno narobe pri nas....da pravila veljajo glede na kilograme pločevine, ki te obdaja. Prometna pravila so prav zato uvedena, da situacij ne prilagajamo temu kdo ima sol v glavi in kdo ne...se pa strinjam, da je način preživetja pri nas žal v veliki meri podrejen lastni pameti. In, ko te nekdo pokota po cesti, bo pač plačal kazen oz. druge sankcije ( z dobrim odvetnikom še to ne-primer Maček)...ti pa si tisti, ki bo klomoteril od urgence do Soče.... 1. Po cesti kjer je omejitev 90, se pelješ 130-140. Iz stranske se vključi avto/motor/traktor/bilokaj. Poči. Kdo je idiot? On ker te je bumbar izsilil? Ti ker si divjak in si peljal preko omejitve? Oba? 2. Po cesti kjer je omejitev 90, se pelješ 90-100. Iz stranske se vključi avto/motor/traktor/bilokaj. Ker si pripeljal po omejitvi (si pameten) lahko ustaviš, obvoziš. On je še zmeraj bumbar, ti si še zmeraj živ. Da, še zmeraj se lahko zgodi, da te pri 90 nekdo izsili in nisi ti nič kriv. In da, lahko se zgodi da boš pri 140 obvozil/ustavil, ampak verjetnosti so drastično nižje. V obeh teh 2 primerih. franc 1
motolover Objavljeno Marec 10, 2017 Opozori Objavljeno Marec 10, 2017 10 minutes ago, jskrablin said: Kolesarji so ena taka smešna kategorija. Vsega skup par kil kolesarja in bicikla, pa se spuščajo v neke 'bitke' s piksnami na kolesih. Ja bravo ane. Na avtu se ne bo poznala niti praska, ti pa boš polomljen. Kreten. Onih brez luči ponoči pa itak nima smisla omenjat. Si prav želijo umret al nekaj. Vidim veliko takih natreniranih tod naokoli. Serijsko vozijo skoz rdečo na semaforjih pa verjetno lih zato, da se jim peturno povprečje hitrosti ne zjebe al kako? O kakšnih bitkah ti to? Zakon je tak, da ne smeš voziti po kolesarski stezi s hitrostjo večjo od 25km/h. O vožnji skozi rdeče in podobno: Ti vedno voziš po pravilih s svojimi vozili? Kaj bi rekli zagovorniki prepovedi vožnje v naravi? Vsak si zakone jemlje, kot njemu najbolj odgovarja, za vse so krivi oni drugi, ki se jih ne držijo, tam kjer nam ne paše. dr.looney in franc 2
BIF Objavljeno Marec 10, 2017 Opozori Objavljeno Marec 10, 2017 pred 16 minutami, Xebec pravi: 1. Po cesti kjer je omejitev 90, se pelješ 130-140. Iz stranske se vključi avto/motor/traktor/bilokaj. Poči. Kdo je idiot? On ker te je bumbar izsilil? Ti ker si divjak in si peljal preko omejitve? Oba? 2. Po cesti kjer je omejitev 90, se pelješ 90-100. Iz stranske se vključi avto/motor/traktor/bilokaj. Ker si pripeljal po omejitvi (si pameten) lahko ustaviš, obvoziš. On je še zmeraj bumbar, ti si še zmeraj živ. Da, še zmeraj se lahko zgodi, da te pri 90 nekdo izsili in nisi ti nič kriv. In da, lahko se zgodi da boš pri 140 obvozil/ustavil, ampak verjetnosti so drastično nižje. V obeh teh 2 primerih. Vse razumem in se strinjam. Pač gledam iz lastnih izkušenj. Peljal sem skozi naselje Brunšvik...cca. 20m. za menoj osebni avtomobil. Peljem 50km po števcu (torej v resnici manj). Sredi Brunšvika odcep za Starošince iz katerga pripelje traktorist z večjo zadnjo kolo kot sem jaz z motorjem vred. Gleda čez veliko stekleno kabino avtomobilista (ne mene). Avtomobilist , ki vozi za menoj zavije proti Staršam..še 20m je do odcepa Starošinci. Ko traktorist vidi, da je avto zavil, zapelje direktno pred mene. Na srečo sem zelooo previden voznik in le zato ostanem na cesti cel. Traktorist se mi pred menoj le zasmeji in mrtvo hladno prevozi moj pas in zapelje mimo mene. To je to o čemer govorim...kot motorist NE obstajaš, ker vedo, da si ranljiv. SF in KARMEN1 2
luxsa Objavljeno Marec 10, 2017 Opozori Objavljeno Marec 10, 2017 19 minutes ago, KARMEN1 said: Lahko spremeniš nivo komuniciranja? Komot,samo eni ne zastopjo drugac,ocitno. KARMEN1 1
Xebec Objavljeno Marec 10, 2017 Opozori Objavljeno Marec 10, 2017 pred 8 minutami, motolover pravi: O kakšnih bitkah ti to? Zakon je tak, da ne smeš voziti po kolesarski stezi s hitrostjo večjo od 25km/h. O vožnji skozi rdeče in podobno: Ti vedno voziš po pravilih s svojimi vozili? Kaj bi rekli zagovorniki prepovedi vožnje v naravi? Vsak si zakone jemlje, kot njemu najbolj odgovarja, za vse so krivi oni drugi, ki se jih ne držijo, tam kjer nam ne paše. Ma daj nehaj. Vozijo 20cm za kamijonom v zaveterju, ko da so faking Šumaher. Kamijonar spoloh ne ve da je kdo tam in ko končajo pod 40 tonami itak niso oni krivi. Vozijo 2 vzporedno in prav fino klepetata, za njima pa 3km kolone. Vozijo po sredi ceste ker pri robu so pa 3 kamenčki in bi jih preveč rukalo. Če so pri robu kar naenkrat zapeljejo na sredo pasu da sa umaknejo 1 faking listu ki je tam pri robniku, brez da kam pogledajo. So kot vprežni konji. Kar je 2m pred mano, ostalo je prdec v vetru. GoBobi 1
Fazer03 Objavljeno Marec 10, 2017 Opozori Objavljeno Marec 10, 2017 pred 3 urami, IZTOK pravi: Pojdi enkrat v Avstrijo ali Nemcijo, cisto drugacen odnos do motoristov, pescev in kolesarjev vlada tam. To pa kar drži; meni/nama je še največja muka vožnja do zahodne ali severne meje; da ne bo narobe razumljeno: tudi tam ni vse tipi-top, je pa na splošno vse nekako bolj urejeno, umirjeno, dosti boljši odnos do motoristov v prometu ... SF 1
Popularna objava J.a.m.e.s Objavljeno Marec 10, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno Marec 10, 2017 Nočem nekaj pametovati, ker kot pravijo nesreča nikoli ne počiva. Vseeno bom podal svoje mnenje. Ko sem si končno uresničil dolgoletno željo po motorju, sem si sam pri sebi rekel, pamet na mesto. Kljub temu, da čutim do motorja neko vznemirjanje, istočasno občutim tudi spoštovanje in neko zdravo mero strahu. Se mi zdi, da če se bom preveč sprostil, se ne bo dobro končalo. Že kot voznik v avtomobilu poskušam čimveč stvari v naprej predvideti, enako počnem na motorju. Ko se peljem po prednostni cesti, kljub temu, da se zavedam da imam jaz prednost, z očmi nenehno iščem morebitne avtomobile, ki bi se s stranske ceste priključili na glavno. Tudi do hitrosti imam spoštovanje. Najlažje bi bilo tišati plin do konca, vendar ob kritičnih situacijah vemo kaj bi se zgodilo. Motorja si nisem kupil, da bi z njim polnil svoj ego. Če bi se hotel zdivjati, bi šel s kolegi na poligon. Vedno, ko se usedem na motor imam v mislih, da me doma čaka družina. Najraje se vozim sam, ali pa z nekom, ki ima podobno mišljenje kot jaz. Če je vmes kakšen divjak, me ne moti naj gre naprej, pridem za njim ko pridem. S tem se ne obremenjujem in tudi ne dovolim, da bi nekdo drug vplival na mojo vožnjo. Dosti nesreč pride ravno zaradi tega, ker se preganjajo po cestah. lp flight69, izibajker, franc in 14 others 17
Xebec Objavljeno Marec 10, 2017 Opozori Objavljeno Marec 10, 2017 Točno to. Voziš po pameti, minimiraš tveganje kar se da, in ostaneš cel. Pa daleč od tega da se z takim razmišljanjem ne da uživat ali pa ob priliki malo bolj ambiciozno peljat Bumbar bo pa tišal do konca, preko vseh in vsega samo da gre in ko mu nasproti pride enak, čez 1 mesec ko se zbudita v bolnici (če se) takoj vsak razlaga, da on pa nič kriv, on je profi in je vsega kriv tisti kreten ki mu je nasproti pripeljal. luxsa, dr.looney in J.a.m.e.s 3
motolover Objavljeno Marec 10, 2017 Opozori Objavljeno Marec 10, 2017 27 minutes ago, Xebec said: Ma daj nehaj. Vozijo 20cm za kamijonom v zaveterju, ko da so faking Šumaher. Kamijonar spoloh ne ve da je kdo tam in ko končajo pod 40 tonami itak niso oni krivi. Vozijo 2 vzporedno in prav fino klepetata, za njima pa 3km kolone. Vozijo po sredi ceste ker pri robu so pa 3 kamenčki in bi jih preveč rukalo. Če so pri robu kar naenkrat zapeljejo na sredo pasu da sa umaknejo 1 faking listu ki je tam pri robniku, brez da kam pogledajo. So kot vprežni konji. Kar je 2m pred mano, ostalo je prdec v vetru. Tak dela neumnosti tudi na motorju ali v avtu. Ne predalčkajmo preveč! dr.looney, Zok in luxsa 3
DAMI34 Objavljeno Marec 10, 2017 Opozori Objavljeno Marec 10, 2017 pred 9 urami, dr.looney pravi: A tako misljenje predstavlja tezave? Aja "nemam prava na glasanje",ker sedim samo na zadnjem zicu. Nimaš, dokler se govori o izsiljevanju, ali slučajno zagovarjaš način vključevanja s stranske ceste brez gledanja, brez razmišljanja? Pa nu važno kdo je na prednostni, motor, kolesar ali kamion.
dr.looney Objavljeno Marec 10, 2017 Opozori Objavljeno Marec 10, 2017 pred 2 minutami, DAMI34 pravi: Nimaš, dokler se govori o izsiljevanju, ali slučajno zagovarjaš način vključevanja s stranske ceste brez gledanja, brez razmišljanja? Pa nu važno kdo je na prednostni, motor, kolesar ali kamion. Ne zagovarjam. Nikoli nisem. A nekateri vidijo samo sebe, sebe in se enkrat sebe. Tem je namenjeno moje pisanje. Če ne razumes oziroma ne zelis razumeti ti ne morem pomagati.
DAMI34 Objavljeno Marec 10, 2017 Opozori Objavljeno Marec 10, 2017 Js tut ne tebi, če vse ki se pritozujejo nad izsiljevanjem označiš za jokice
dr.looney Objavljeno Marec 10, 2017 Opozori Objavljeno Marec 10, 2017 pred 1 minuto, DAMI34 pravi: Js tut ne tebi, če vse ki se pritozujejo nad izsiljevanjem označiš za jokice Kaj naj zdej, ti kupim roze? Postavim spomenik.....
Borutt Objavljeno Marec 10, 2017 Opozori Objavljeno Marec 10, 2017 pred 7 urami, motolover pravi: O kakšnih bitkah ti to? Zakon je tak, da ne smeš voziti po kolesarski stezi s hitrostjo večjo od 25km/h. O vožnji skozi rdeče in podobno: Ti vedno voziš po pravilih s svojimi vozili? Kaj bi rekli zagovorniki prepovedi vožnje v naravi? Vsak si zakone jemlje, kot njemu najbolj odgovarja, za vse so krivi oni drugi, ki se jih ne držijo, tam kjer nam ne paše. Ko že omenjaš zakon, ga daj v celoti oziroma pravilno. (1) Vozniki koles morajo voziti po kolesarskem pasu, kolesarski stezi ali kolesarski poti. Kjer teh prometnih površin ni oziroma niso prevozne, smejo voziti ob desnem robu smernega vozišča v smeri vožnje. jskrablin 1
Borutt Objavljeno Marec 10, 2017 Opozori Objavljeno Marec 10, 2017 Mogoče boste ugotovili, da upoštevanje predpisov ni nekaj sramotnega. Pa ne velja to samo za drkače, ampak za vse kategorije udeležencev. ALEŠ M, Fazer03, GoBobi in 1 other 4
MARE 65 Objavljeno Marec 10, 2017 Opozori Objavljeno Marec 10, 2017 pred 10 urami, jskrablin pravi: To kar je @The Lakl objavil je šolski primer odvzema prednosti. Dejstva kot jih vidim iz posnetka: Voznik mopeda je speljal pravilno ob zeleni luči V tem trenutku je bilo križišče prazno - ni se "zaganjal" v polno križišče. Po komentarjih sem mislil, da je silil v polno križišče pa pol jamral o izsiljevanju prednosti. Nah, čisto po avtošolsko je tole spelal. Priključek z desne je za semaforiziranim križiščem. Torej bi moral on voznik avta še toliko bolj pazit, ker mu lahko iz semaforiziranega križišča kadarkoli vleti kdorkoli. Voznik avta je verjetno na hitro pogledal v levo ogledalo, ni pa obrnil glave. Če bi jo, bi videl motorista že na daleč. Komplet zajeb voznika avta je tole. S tem da me niti ne moti če se nekdo takole malo bolj na tesno vključi. Dokler to naredi z odločnim pospeševanjem do omejitve. Malo popustiš gas in je dovolj prostora za vse. Takole na slepo silit naprej in cincat... pa ni ok. Tu je edina napaka motorista v tem, da se je preveč zanašala na onega/ono za volanom. Bo vedal bolje za drugič. Evo to je edina prava razlaga, čisto kulturno bi se izšlo, če bi motorist malo odvzel gas, avto pa glede na to, da se je vklopil malo na silo, dodal gas, samo je verjetno imel glih pomemben pogovor po telefonu (pobrat vsem telefone v avtu, vključno z mano pa bo takoj 30% nesreč manj, so bolj nevarni kot hitrost). Quest, ALEŠ M in jskrablin 3
MARE 65 Objavljeno Marec 10, 2017 Opozori Objavljeno Marec 10, 2017 pred eno uro, Borutt pravi: Ko že omenjaš zakon, ga daj v celoti oziroma pravilno. (1) Vozniki koles morajo voziti po kolesarskem pasu, kolesarski stezi ali kolesarski poti. Kjer teh prometnih površin ni oziroma niso prevozne, smejo voziti ob desnem robu smernega vozišča v smeri vožnje. Ja pa pozabil si citirat, da pa so vozniki motornih vozil dolžni dati žmigovec ko obvozijo kolesarja...ampak to pa je že "prenaporno"
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se