matekov Objavljeno Julij 18, 2008 Avtor Deli Objavljeno Julij 18, 2008 koliko rubljev predlagas, naj imam s seboj? A so ATM masine v vecjih krajih (20.000 ljudi) - ob bankah, se da placevat bencin na crpalkah z viso? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Bojanv Objavljeno Julij 18, 2008 Deli Objavljeno Julij 18, 2008 koliko rubljev predlagas, naj imam s seboj?A so ATM masine v vecjih krajih (20.000 ljudi) - ob bankah, se da placevat bencin na crpalkah z viso? Koliko s seboj? Predlagam da kakih 500 EUR v rubljih. Glede ATM mislim da da sedaj že lahko dviguješ v večjih mestih, da bi v vsaki vasi (to so naselja z 20000 preb.) ne bi bil prepričan. Hm, na tretje vprašanje pa ti ne znam odgovorit. Problem ni v tem, da ne bi bilo možno tankat oz da ne bi imeli kartic. Ne znajo jih uporabljat. Njihov sistem na pumpi je takle. Pripelješ se na pumpo, greš h kasi, poveš koliko litrov boš tankal ali za koliko denarja in plačaš. Oni ti sprostijo plačane litre in ti jih natankaš. To je to. Sedaj pa ti je jasno, da pri takem sistemu težko plačaš s kartico, posebej če rečeš za poln tank. Ravno tako imajo probleme z avtorizacijami kartic, pa tudi znanje uporabe avtomatov za plačevanje ima ogromne luknje. Nekajkrat sem ostal brez bencina, čeprav so imeli na vratih znakec plačilnih kartic. Še v Ukrajini so lani začeli uvajat kartice za plačevanje na pumpah, pa sem tudi letos še ostal brez bencina zaradi neznanja prodajalcev. Rusija pač. Je pa res, da napredujejo z bliskovito brzino in da je ta info lahko zastarela, čeprav je stara pol leta. lp bv Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
matekov Objavljeno Julij 18, 2008 Avtor Deli Objavljeno Julij 18, 2008 Hvala za info. 500 eur gotovine se mi zdi nekam veliko, a to predlagas zaradi tega, ker je znotraj rusije slabsi odkup evra? No imel bom seboj gotovine za prvih nekaj dni + mejni stroski, potem pa bom iskal kak ATM. Še to mi povej, koliko stane ta začasna registracija vozila? lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Bojanv Objavljeno Julij 18, 2008 Deli Objavljeno Julij 18, 2008 Hvala za info.500 eur gotovine se mi zdi nekam veliko, a to predlagas zaradi tega, ker je znotraj rusije slabsi odkup evra? No imel bom seboj gotovine za prvih nekaj dni + mejni stroski, potem pa bom iskal kak ATM. Še to mi povej, koliko stane ta začasna registracija vozila? lp No, koliko stane registracija, se ne spominjam. Višji je strošek zavarovanja. Zato sem ti tudipredlagal 500 EUR. Za prve dni in za registracijo. Te ne bo tiščalo že prvi dan na ATM. Drugače pa, tvoja izbira. BOš vzel pač malo manj :rolleyes: lp bv Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Calmo Objavljeno Julij 19, 2008 Deli Objavljeno Julij 19, 2008 koliko rubljev predlagas, naj imam s seboj?A so ATM masine v vecjih krajih (20.000 ljudi) - ob bankah, se da placevat bencin na crpalkah z viso? Kar se Romunije, Moldavije in Ukrajine (okolica Odese) tiče - zvečine dvig gotovine na bankomatu in plačilo goriva s plačilno kartico ni problem. V Moldaviji na bencinski nisem mogel plačati s kartico, ker je bila nedelja?!. naslednji dan ni bilo problema. Ne zanšaj se pa samo na eno plačilno kartico. Nujno imeti dve ali tri! Izkušnje izpred nekaj dni. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MiNa Objavljeno Junij 18, 2010 Deli Objavljeno Junij 18, 2010 Lep pozdrav iz Gruzije. Nahajamo se v mestu Mtskheta nekaj kilometrov od Tbilisija. Se nekaj stvari je v planu. Ko bo mozno se se kaj javim. Za pokusino dve slike. lp, Mirko znj 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MiNa Objavljeno Junij 18, 2010 Deli Objavljeno Junij 18, 2010 1. slika. Tukaj je bil vcasih most 120km v emo smer nato pa obrni. Nekaj km prej so nas opozorili pa smo se sli prepricat. 2. slika jezero sredi ceste na poti proti podzemnemu mestu Vardza basbas, zika in znj 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Leteči Objavljeno Junij 18, 2010 Deli Objavljeno Junij 18, 2010 Super, čakamo poročilo ko boš nazaj Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MiNa Objavljeno Junij 20, 2010 Deli Objavljeno Junij 20, 2010 Hello, ker je moznost par slikic od vceraj. Pot v Kazbegi zadnje mesto v Gruziji na meji z Rusijo. GSPR600, zika in znj 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Leteči Objavljeno Junij 20, 2010 Deli Objavljeno Junij 20, 2010 Čaki samo nekaj....a je to ta odprava ki je imela težave s karneti v Iranu? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
raza Objavljeno Junij 20, 2010 Deli Objavljeno Junij 20, 2010 Čaki samo nekaj....a je to ta odprava ki je imela težave s karneti v Iranu? Mislim da ne. Odprava z težavami v Iranu se iz Gruzije vrača preko dežele Drakule. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MiNa Objavljeno Junij 21, 2010 Deli Objavljeno Junij 21, 2010 raza prav imas zaenkrat nobenih tezav :trance_27_notworthy:. Danes je padlo pa tole Schatili. Vas na koncu sveta. Pot do nje ponekot kot voznja po strugi potoka. Po dolinah se vedno prekopani plazovi slika 18. V 100 km Srecali vsega skupaj 10-15 avtomobilov. Od tega 5 novih Nisanov z razvajenimi turisti, ostalo pa ruska zapuscina in par buldozerjev, da te izkoplejo. slika 20 vas Schatili slika 18 Ruska tehnika ki ne zataji. slika 16 prelaz na visini po GPS 2686mnm basbas 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
avtomoto Objavljeno Junij 24, 2010 Deli Objavljeno Junij 24, 2010 Se moje cestitke fantje. Sicer se mi zdi, da vas od nekod ze poznam. Se bom ze spomnil, ce ne prej po kaksnem popitem pivu. :beer1: lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MiNa Objavljeno Julij 2, 2010 Deli Objavljeno Julij 2, 2010 Evo mi smo nazaj! "Mica" je naračunala 8815km Benko pa 9150km razlika. Sicer si pa s tem ne bom razbijal glave. Važno je, da je bilo nepozabno. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MiNa Objavljeno Julij 3, 2010 Deli Objavljeno Julij 3, 2010 Evo ene slikce za pokušino. Pred manastirjem Khor Virap v ozadju pa Ararat. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bmwslo Objavljeno Julij 3, 2010 Deli Objavljeno Julij 3, 2010 Kaj naj rečem. Norci totalni. Vsaka vam čast fantje. Večina nas še sanjati ne upa o takih podvigih Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MiNa Objavljeno Julij 3, 2010 Deli Objavljeno Julij 3, 2010 (popravljeno) Kaj naj rečem. Norci totalni. Vsaka vam čast fantje. Večina nas še sanjati ne upa o takih podvigih Sem tudi jaz mislil, da je to podvig pa sedaj vidim, da je bila le malo daljša fura. Iskanje prenočišča vsak vecer postane rutina, ljudje povsod prijazni tako, da ni problema. Res pa je, da planiranje vnaprej tukaj odpade. Mogoče le okvirno vse ostalo pa kot imam napisano okoli načrtov spodaj. Popravljeno Julij 3, 2010. Popravil MiNa Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MiNa Objavljeno Julij 3, 2010 Deli Objavljeno Julij 3, 2010 Na primer, ko te zjutraj zbudi gradbena mehanizacija na ulici pa tole.... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MiNa Objavljeno Julij 15, 2010 Deli Objavljeno Julij 15, 2010 Končno spravil svojo lenobo za računalnik in objavil dva albuma slik. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
avtomoto Objavljeno Julij 16, 2010 Deli Objavljeno Julij 16, 2010 :notworthy: Jaz bi tudi . . . Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
alkatraz Objavljeno Julij 16, 2010 Deli Objavljeno Julij 16, 2010 :notworthy: Jaz bi tudi . . . ne brez mene... solorider 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MiNa Objavljeno Julij 16, 2010 Deli Objavljeno Julij 16, 2010 Takole je zgledala pa pot nazaj domov. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
BIF Objavljeno November 12, 2012 Deli Objavljeno November 12, 2012 Končno spravil svojo lenobo za računalnik in objavil dva albuma slik. by MiNa Najprej lep pozdrav na forumu! Sicer nisem lastnik enoslednega vozila...vozim 4kolesnik Can-Am 650XT in upam, da me zaradi tega ne boste odstranili iz foruma. Planiram v prihodnjosti podobno ruto kot jo prebiram v tej temi in če mi lahko pomagate....nekako ne morem do zgoraj omenjenega albuma slik...je morda odstranjen ali premaknjen. V kolikor je možno bi lepo prosil za povezavo do omenjenega albuma! Hvala! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MiNa Objavljeno November 12, 2012 Deli Objavljeno November 12, 2012 Evo 1.del in 2.del drugače pa pod mojim "avatarjem" klikneš na povezavo "moj album". Nekaj malega pa imaš opisano tudi na moji strani. lp, Mirč Keiko 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
BIF Objavljeno November 12, 2012 Deli Objavljeno November 12, 2012 Najlepša HVALA! Za zdaj še "otipavam" zadevo! Upam, da se lahko obrnem na vas v kolikor bi potreboval kakšno informacijo! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se