Leteči Objavljeno November 22, 2012 Deli Objavljeno November 22, 2012 Saladin saj mi nikoli ni bilo problem se ukvarjat z vizami in podobnim sranjem, jebiga pač sem in tja se je treba zapeljat na Dunaj ali še kam dlje, se borit z birokrati na veleposlaništvu in še vedno se je našla pot. Tudi težave takšne in drugačne pač pridejo v kompletu in so popestritev dopusta, vendar do neke mere...... Ni se mi problem ukvarjat z Ruskimi in še kakšnimi drugimi policaji ki bi radi od naivnega turista iztržili kak dolar.....ravno nasprotno takšna srečanja so potem ko enkrat osvojiš sistem precej zabavna, nevarnost da ti bo mož postave pobral potni list in te strpal za rešetke je minimalna. Ni njegov namen, da se bo cel dan ukvarjal z pisanjem poročil zato ker je pohopsal enega potepuha, njegov cilj je mimo državne blagajne v žep spraviti kakšen bankovec. Tovrstni ''tolovajem'' dosedaj pri meni še ni uspelo kljub nešteto poskusom ti pa takšna seansa lahko vzame tudi uro ali dve dragocenega časa. Večja jeba je ker nas je večina omejena s časom in tistih 4 ali 5 tednov bi rad izkoristil kako drugače kot da se bom za vsakim ovinkom zajebaval s policaji, cariniki in podobnimi jebatorji. V Rusiji je bilo tega enostavno preveč, saj ljudje so super....prijazni, ustrežljivi dokler jim na ramena ne nabijejo zvezdic in jim na lubenice ne poveznejo čepic. Kot sem rekel.......ko bom enkrat imel neomejeno časa in mi bo vseeno ali domov pridem drug teden ali drug mesec se bom spet zapeljal v tiste konce in se zabaval tudi ob takšnih pripetljajih. basbas, MiNa, Bambi61 in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
nejcgs Objavljeno November 22, 2012 Deli Objavljeno November 22, 2012 ŠE moje izkušnje. ........pridem do zaključka da bom te konce obiskal šele ko bom v penziji in bom imel dovolj časa za boj z mlini na veter oziroma sovjetsko birokracijo. Ok zdaj pa smao še počakam da me skurca ena ali druga stran Fantje ne ga biksat....pejte raje na pir pa zakopljite bojno sekiro......zaradi Rusov se pa res ne splača preganjat. Ne bom te skurcal; bom samo povedal svojo izkusnjo; Bil sem 2x v tej dezeli - res so mal "cudaski" s svojimi predpisi ampak kaksnih tezav nisem imel. Tako da tisti, ki bi radi sli tja, kar pogumno in brez skrbi. :-)) Ko in ce bo volja se grem spet tja vozit. Sel bi do Baikala ;-) ... Ko jebe Ruse... Ne bi vedel....... Rusinje? To je pa druga zgodba ;-) pajkica, Whiskey in basbas 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava nejcgs Objavljeno Junij 30, 2014 Popularna objava Deli Objavljeno Junij 30, 2014 (popravljeno) Nekoč, slabo leto nazaj, sem se odpravil na pot za 14 dni in prišel domov čez 4 mesece. Pot me je vodila od doma mimo Istanbula do Tbilisija in nazaj mimo UKC-ja ter Soče do doma: Trasa poti: Cilj oz. plan poti je bil skok do Gruzije in hiter ogled te dežele. 1 dan: pot od doma do Istanbula 2 dan: pot od Istanbula do Samsuna Most v Istanbulu Pot do Samsuna 3 dan: pot od Samsuna mimo samostana Sumela do letoviškega mesta Batumi v Gruziji. Samosta Sumela Meja med Turčijo in Gruzijo (pogled iz Gruzije (kopalci so na Gruzijski strani) proti Turčiji): Zemljevid potepanja po Gruziji: 4 dan: vožnja po Gruziji. Od Batumija mimo mesta Gori in mesta Uplistsikhe do glavnega mesta Tbilisi. Ob poti veliko raznih zanimivih prodajaln: V mestu Gori so izpred mestne hiše umaknili Stalinov kip (MiNa ga je leta 2010 še videl http://s4.mojalbum.com/17376154_17790124_21372022/armenija2010/21372022.jpg ) Starodavno mesto Uplistsikhe vklesano v skalo – kamnito steno: Prihod v mesto Tbilisi: 5 dan: od Tbilisija do nacionalnega parka Kazbegi Pot do Kazbegija Gorska veriga Kavkaz (tukaj tudi mejni prehod gruzija-russija) 6 dan: od Tbilisija do vasice Shatili (vas/mesto iz 12 stoletja): Pot se je začela dobro: Vmes je bila parkrat skušnjava da bi obrnil nazaj… … no na koncu sem le dosegel vasico in si jo na hitro ogledal 7 dan: pohajkovanje po glavnem mestu Tbilisi in mestu Mtskheta Tbilisi - Stekleni most, v ozadju teater v izgradnji »Bilo kuda – boxer svuda« ;-) - Tbilisi Rabil skoraj cel dan da sem končno našel ulico, kjer imajo pošni urad, poštnih nabiralnikov pač ne poznajo - Tbilisi: Mtskheta: 8 dan: Tbilisi, mimo David Gareje do Vardzije Samosta David Gareji Vardzia – še eno mesto vklesano v skalo: 9 dan: iz Vardzie (Gruzija) v Turčijo pogledat goro Ararat Ararat (zasnežena gora višine cca 5.1km - v ozadju): 10 dan:Turčija – izpod gore Ararat proto Nemrut Dagiju Iz tega dne ni slik – razbil fotoaparat med vožnjo in izgubil kartico 11 dan: Nemrut dagi Gora/hrib visok cca 2.1km. Na vrhu naj bi bila kraljeva grobnica 12 dan: Cappadocia – mesto Göreme in Istanbul Zvečer prihod v mest Istanbul Še zemljevid potepanja (z glavnimi postanki): Nazaj grede sem se od Istanbula do doma po svetu potikal še cele 3 mesece in pol predno sem privandral do doma. Motor na potovanju obrnil prvih 100000km. Kjub temu da je boxer in da ima kardanski prenos moči na zadnje kolo, z motorjem ni bilo nobenih težav. Prav tako nobenih težav na mejnih prehodih ali s predstavniki oblasti. Ljudje prijazni. Promet v Turčiji ok, v Gruziji pa je bilo potrebno malce več previdnosti na cesti. Kakšne nevarne situacije ni bilo. Prevoženih je bilo cca 8000km. Veliko od tega v lepem vremenu seveda pa nekaj tudi v dežju. Motoristov (popotnikov) na cesti hudo malo. Srečal 8 poljakov (2 poljakinji na boxerju :-) ), 6 russov ter 1 nemca. Popravljeno Junij 30, 2014. Popravil nejcgs RobiRoberto, DXR16, skalaprava in 13 others 16 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Leteči Objavljeno Julij 1, 2014 Deli Objavljeno Julij 1, 2014 Si imel pa srečo z Sumelo.......mi smo bili tam letos na poti v Irak in je bila megla da nisi videl 5 metrov pred sabo.....pravijo da je to v tistih koncih nekaj običajnega...... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
pajkica Objavljeno Julij 1, 2014 Deli Objavljeno Julij 1, 2014 ja Nejc tis čist prepočasen, za tole spisat si rabu skor en let ...sicer pa kaj je to proti večnosti upanje je zakon nejcgs 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
BMWflar Objavljeno Julij 1, 2014 Deli Objavljeno Julij 1, 2014 (popravljeno) NejsGS! Kaj se ti je zgodilo, če ni skrivnost? Popravljeno Julij 1, 2014. Popravil kucin Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
vrho1679 Objavljeno Julij 2, 2014 Deli Objavljeno Julij 2, 2014 Nekoč, slabo leto nazaj, sem se odpravil na pot za 14 dni in prišel domov čez 4 mesece. Pot me je vodila od doma mimo Istanbula do Tbilisija in nazaj mimo UKC-ja ter Soče do doma: Trasa poti: MAP-D-2013a.jpg ... Similar shit here. Mogoče bi se celo v Gruziji srečala, če naju nebi že v Bulgariji sestrelili (sva nameravala obkrožiti Črno morje). Mi je tolk žou, de nama ni ratal, ker že danes je pot, ki sva jo imela začrtano, neizvedljiva. Lep pozdrav! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se