Skoči na vsebino

prvi avto...

igralec

Priporočene objave

Sicer še nimam izpita, a za prvi avto imam ogledana dva kandidata in sicer Renault 5 GT Turbo in Fiat Uno Turbo :D Pozna kdo koga s katerim od teh dveh avtomobilov?

hehe, zdej bo kdo rekel, če ne mislim dočakat leta 2003 :lol:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hmmm... Ne vem, koliko let imas, ampak sklepam, da prav dosti ne... Torej: mislis docakati novo leto 2003?! :wink: :D

Ne bi mogoce za prvi avto vzel kaj bolj umirjenega?! No ja, dokler bos vozil z glavo namesto z jajci, bo vse v redu... :wink:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

GT turbo 5-ko ti toplo odsvetujem. Jst sem jo hotel tud kupt pa so me vsi prepričevali, da ne ker baje ni ene, ki ne bi bla razbita. Pa vprašanje v kakšnem stanju je turbina. Za fiata ne vem kaj in kako sam obedva avta sta letači trugi na 4-ih kolesih. No sam ti pa želim velik sreče pr nakupu.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tako je oba avta sta res leteci trugi. Tako lahka in toliko konjicev. Osebno ti ne bi nobenega priporocal. Tud ce bos 500 000 SIT vanj vlozil.

Vsaj osebno, se ne bi nikoli pocutil varno v takem avtu. Itak pa da bi ga pohodil. K bi si rekel, sej je zato narejen. Samo starost naredi avtu svoje.

Drugac sem pa vozil enega GOLFA 2 GTI (136KM). Pa lohka recem, da je to neprimerno boljse.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Poznam enega, ki je mel Renault 5 Turbo, pa je imel avto več na popravilu kot na cesti.

Avto dobro gre,samo ko gre. Tako da ti ga ne bi priporočal, edino če si kak avtomehanik, ali pa maš očeta avtomehanika. Pa še ni glih preveč stabilen na cesti.

Za Uno-ja pa nevem,kako je samo predvidevam da je isto sr....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

sej Punto GT Turbo tudi ni slab :) sam za to bodo potrebni prispevki družine al pa prodaja motorja :?

ko se bom enkrat pelu s petko, me bo mogoče minilo :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Uno in 5 GT sta prave masine na cesti ki pa NE odpuscata napak! Ce hoces ta dva avta voziti moras imeti v sebi zilico za obcutek in izkusnje!!! Imam 2 frenda ki sta imela Unota in 5-ko GT! Ampak oba obvadata stvar, ti avti v bistvu zaradi teze plujejo po cesti in vec drsijo kot gredo naravnost! Sej ne narobe razumet, za dirkat sta avta odlicna, s tem da ne smes pomislit kaj bi bilo ce gres ven iz ceste! Taksni avto so 90% ze vsi bili sesuti zato pri 12 let starem (najnovejsa 5 GT) ne mores pricakovati ne vem kaj in ce nisi mehanik sam mislim da skoraj nima veze kupovati tak avto! Tudi mene seveda mikata ta dva, ampak za DOBRO ohranjen tak avto bos dal 500k + okoli 300k za popravila na zacetku, isto je naredu moj frend ki je mislu kot ti zdej ma pa neregistriranga ker nima za tehnicni :? :?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ne kupuj tega jajca lepo te prosim :shock: Nimaš nobene varnosti, nobene opreme, dosti pije, star je po vsej verjetnosti, mašina je tud uničena, gre še lih tolko da boš prišo do doma pa prvega servisa...če hitrost vse to odtehta? Jaz mislim da ne, ti pa naredi kak hočeš.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hm... a ne bi dal raje malo več, pa bi si kupil avto ki je za tako hitrost tudi sposoben (podvozje, zavore, celotna konstrukcija)?

Lahko kupiš precej staro Opel Calibro (150 ali turbo skoraj 200 konjev). Mi smo jo imeli - pelje se odlično, do 240km/h ni panike, zavore so zelo v redu in avto je pač sam po sebi narejen nekoliko bolj športno (zračni upor 0'27). Ne pa štirioglata petka ki se ti bo zavalila na prvem ovinku...

To je zgolj moje mnenje.

Aja, da ne boš mislil da je zato ker ni navita mašina (a la 5ka ali Punto) kaj slabša. Ravno tako je kruto močna - nismo mogli it smučat, ker nas je vrtelo na sneženi cesti. Ne gume, ampak cel avto je zavrtelo okoli osi.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

jest ti pa svetujem da si za prvi avto kupiš en umirjen avto v čist normalni izvedbi. kajti glede na tvojo starost in da boš izpit šele opravil, si moraš izkušnje pridobit. zato ne prehitevat dogodkov, da ne bo tvoje ime kdaj v črni kroniki(bog ne daj)..... :wink:

to je samo moje osebno mnenje. na cestah je že tako ali tako preveč kamikaz in ne rabimo še enega.... :wink:

dr.looney :twisted:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Calibra pa je že druga pesem. Letnik 91 dobiš za približno tak denar, seveda brez usnja. 2.0 mašina, 116KM (približno, nisem sigurn), lega zelo solidna, kak pa je s takimi starimi zgonjenimi mašinami pa tak sam dobro veš...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ajajajajajaj ... kupi avto primeren tvojim avtomobilističnim izkušnjam ... :!:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ne, ne ti kr kup neki nabrušenga, toda probi kej novejšga kupt, pros tvoje t stare naj mal prispevajo. jst sm tut prc dubu avto res, da ni ma velik kojnov(golf2 1.3) ampak je pa nabrušen in že ipčem dnar za kej močnejšga. Sam morš vedet kdaj na bremzo prtisent bod pameten ne pretiravat. Morš vedet tut, da pri starejšem avtu so stroški večji(večja poraba, večja možnost kvarjenja, če je starejši od 12 let še tehn. na 6 mescov). Drugač od unih tvojih bi se pa odločil al za hondo al pa za calibro, al pa tko k ti je en že priporoču golfa2 gti

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

mam eno fiksno idejo, da more met avto turbino al pa vsaj dobro zgledat :D Če pa oboje, pa toliko bolje :lol:

bomo videli, kako bo s financami...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

calibre so pa baje najbolj zgonjeni avtomobili... turboti pa sploh.

kaj je pa narobe s puntom letnik 1994?

A unoti pa 5GT turbo pa niso zgonjeni.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

mam eno fiksno idejo, da more met avto turbino al pa vsaj dobro zgledat :D Če pa oboje, pa toliko bolje :lol:

bomo videli, kako bo s financami...

Malo si poglej po internetu kakšne imajo izkušnje lastniki z avtomobili tega ranga in če te ne mine ob cenah popravil potem kar veselo iskat najprimernejšega.

Od mašin, ki so v Calibri je priporočljiva 2.0 ( 115KM), te so še vsaj malo vzdržljive, mala poraba ( cca 9 ) ampak ne ravno hitre ( bolj počasne ) ampak zgleda vsaj v redu kar za R5 in Uno niti v sanjah ne more kdo reči.

Mogoče kakšen 200 SX Turbo ( 1.8 170KM ), Ford Probe 2.5 V6, ...

Jih je cel kup, če ima > 130 kW potem je registracija draga drugače ni panike.

LP,

klemen

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!