motofrik Objavljeno Oktober 20, 2008 Opozori Objavljeno Oktober 20, 2008 Naj mi nekdo pojasni ali se motim. Na tastarih tablicam delanih po naročilu je bilo max število črk, številk - 4? Čudi me namreč, da sem zasledil tablico s 5 črkami. Tudi za avto tablice naj bi bilo max 5 črk, pa sem videl Twingota LJ*UBEZEN... Je že od nekdaj bilo, da zakoni in pravila ne veljajo za vse enako. Sem pa na enem skuterju videl tablico po moji oceni 15x18. Torej po višini manj, kot po višini. So spet nove, ali pa za kakšno novo kategorijo...?
GorazdH Objavljeno Oktober 20, 2008 Opozori Objavljeno Oktober 20, 2008 grd je tanov polentar :closedeyes: zej mam tako lep grbek gor :whistle:
MARJA Objavljeno Oktober 20, 2008 Opozori Objavljeno Oktober 20, 2008 Tudi za avto tablice naj bi bilo max 5 črk, pa sem videl Twingota LJ*UBEZEN... Je že od nekdaj bilo, da zakoni in pravila ne veljajo za vse enako.Sem pa na enem skuterju videl tablico po moji oceni 15x18. Torej po višini manj, kot po višini. So spet nove, ali pa za kakšno novo kategorijo...? Mislim da je velikosti 10x15 in zamenjujejo rumene tablice za mopede do 50 ccm.
motofrik Objavljeno Oktober 20, 2008 Opozori Objavljeno Oktober 20, 2008 A, to bo verjetno. So pa res lepe, mislim mere. Če bi bile teh mer tudi za motorje, bi bilo pa skoraj preveč lepo...
eXTReme13 Objavljeno Oktober 20, 2008 Opozori Objavljeno Oktober 20, 2008 Guma je 180 in zarad široke tablce zgleda zgleda kot da bi bla 130 :headbang: Na xjr tut brez tablce zgleda kot 130 :)
suzuki Objavljeno Oktober 20, 2008 Opozori Objavljeno Oktober 20, 2008 po dolgem času je spet aktualna ta tema sem že mislil, da je kakšna organizacija ali klub lzačel zbirati podpise za uvedbo prejšnjih dimenzij. :alien1: Hola mojster, ja, to bi bilo res fajn - ampak ne na stare dimnenzije, ker so edine poštene mototablice (že od nekdaj) francoske :worship: za tiste ki jih ne poznate pa še slikca kako to zgleda SharpNinja 1
Jure Objavljeno Oktober 20, 2008 Opozori Objavljeno Oktober 20, 2008 Tudi Američani imajo v večini nekaj podobnega :D Drugače pa bi tudi jaz bil več kot zadovoljen, če bi imeli takšne dimenzije, kot so po novem za mopede. Res lepo zgledajo in še vedno so dovolj razločne, da se da vse razbrat iz njih, nič bistveno manj, kot iz teh jumbo plakatov :D
moto rider Objavljeno Oktober 21, 2008 Opozori Objavljeno Oktober 21, 2008 Guma je 180 in zarad široke tablce zgleda zgleda kot da bi bla 130 :headbang: Saj ni tako velika. Meni je kar všeč. Hrvaške in švabske so pa prav odurne.!
stuhec Objavljeno Oktober 22, 2008 Opozori Objavljeno Oktober 22, 2008 Tudi Američani imajo v večini nekaj podobnega :D Drugače pa bi tudi jaz bil več kot zadovoljen, če bi imeli takšne dimenzije, kot so po novem za mopede. Res lepo zgledajo in še vedno so dovolj razločne, da se da vse razbrat iz njih, nič bistveno manj, kot iz teh jumbo plakatov :D dol vzemi ta plakat
ImenitnaPriložnost Objavljeno Oktober 22, 2008 Opozori Objavljeno Oktober 22, 2008 Tudi za avto tablice naj bi bilo max 5 črk, pa sem videl Twingota LJ*UBEZEN... Je že od nekdaj bilo, da zakoni in pravila ne veljajo za vse enako. U, shit, a mamo že zaroto? Mormo že jokcat?
ImenitnaPriložnost Objavljeno Oktober 22, 2008 Opozori Objavljeno Oktober 22, 2008 Tudi Američani imajo v večini nekaj podobnega :D Drugače pa bi tudi jaz bil več kot zadovoljen, če bi imeli takšne dimenzije, kot so po novem za mopede. Res lepo zgledajo in še vedno so dovolj razločne, da se da vse razbrat iz njih, nič bistveno manj, kot iz teh jumbo plakatov :D Pri hitrostih, ki jih dosegajo mopedi ... ... ..... weeeeeeeeeeoooooooooooooooooooommmmmmmmmmmmmmmmmmmmm ........................... ne pa tudi pri 200 km/h ;)
motofrik Objavljeno Oktober 23, 2008 Opozori Objavljeno Oktober 23, 2008 U, shit, a mamo že zaroto? Mormo že jokcat? ''Na jok'' mi je šlo, ko sem hotel naročiti svojo tablico s petimi črkami, od katerih bi ena bila ''i'', pa je teta na UE rekla, da ne gre. Zdaj se mi pa jebe za vse tablice. Če jim je smrdel moj denar, kaj se bi sekiral. Sem si pa dal pri enem privatniku izdelati malo (plastično) tablico, ki jo imam na kufru. Cena? Švoh runda pira.
stuhec Objavljeno Oktober 28, 2008 Opozori Objavljeno Oktober 28, 2008 ''Na jok'' mi je šlo, ko sem hotel naročiti svojo tablico s petimi črkami, od katerih bi ena bila ''i'', pa je teta na UE rekla, da ne gre. Zdaj se mi pa jebe za vse tablice. Če jim je smrdel moj denar, kaj se bi sekiral. Sem si pa dal pri enem privatniku izdelati malo (plastično) tablico, ki jo imam na kufru. Cena? Švoh runda pira. jaz bi rad videl to tablico
Bmflar Objavljeno Oktober 28, 2008 Opozori Objavljeno Oktober 28, 2008 Tudi za avto tablice naj bi bilo max 5 črk, pa sem videl Twingota LJ*UBEZEN... Je že od nekdaj bilo, da zakoni in pravila ne veljajo za vse enako.Sem pa na enem skuterju videl tablico po moji oceni 15x18. Torej po višini manj, kot po višini. So spet nove, ali pa za kakšno novo kategorijo...? Za avtomobilske tablice po naročilu je dovoljeno 6 črk. Imamo tudi KR*ANJSKA, PO*STOJNA, LJ*UBIMTE, LJ*IIIIII, LJ*XXXXXX in še nekaj s 6 črkami, tako da ni to izjema.
Jure Objavljeno Oktober 29, 2008 Opozori Objavljeno Oktober 29, 2008 Pri hitrostih, ki jih dosegajo mopedi ... ... ..... weeeeeeeeeeoooooooooooooooooooommmmmmmmmmmmmmmmmmmmm ........................... ne pa tudi pri 200 km/h ;) Pri 200km/h tudi iz nemške ne boš nič razbral :) Bistvenih razlik v vidljivosti v glavnem ni med novimi pa starimi, radar pa itak razbere tudi najmanjšo, tako da ne bi bilo čisto nič narobe, če bi pustili tako kot je bilo..
EAST Objavljeno December 21, 2008 Opozori Objavljeno December 21, 2008 A zdaj moraš, ko podalšaš registracijo tudi novo tablico kupit????
Guest Brumer Objavljeno December 21, 2008 Opozori Objavljeno December 21, 2008 A zdaj moraš, ko podalšaš registracijo tudi novo tablico kupit???? Ne novo tablico moraš kupit samo pri nakupu novega motorja,ker moraš tvoj motor prodati s tablico in jo dobi nov lastnik seveda,če jo želi,sicer lahko on vzame novo,tvoja stara pa gre na vničenje.Samo v primeru,da imaš svojo lastno(narejeno po naročilu)ne gre na vničenje in jo lahko preneseš na drug kupljen star ali nov motor in jo lahko zadržiš.Nemoreš si dat več narediti male,lahko daš delat po naročilu samo veliko (18X18).Za izdelavo tablic-malih po naročilu je bil rok,če se nemotim 01.03.2008,kdor je zamudil je pač zamudil,jaz imam hvala bogu na obeh motorjih tamale. :whistle:
EAST Objavljeno December 21, 2008 Opozori Objavljeno December 21, 2008 Ne novo tablico moraš kupit samo pri nakupu novega motorja,ker moraš tvoj motor prodati s tablico in jo dobi nov lastnik seveda,če jo želi,sicer lahko on vzame novo,tvoja stara pa gre na vničenje.Samo v primeru,da imaš svojo lastno(narejeno po naročilu)ne gre na vničenje in jo lahko preneseš na drug kupljen star ali nov motor in jo lahko zadržiš.Nemoreš si dat več narediti male,lahko daš delat po naročilu samo veliko (18X18).Za izdelavo tablic-malih po naročilu je bil rok,če se nemotim 01.03.2008,kdor je zamudil je pač zamudil,jaz imam hvala bogu na obeh motorjih tamale. :whistle: Hvala ti, si me pomiril; sem že premišljeval, kako jo bom rezal ali pa, da je sploh nebi mel gor.
franc Objavljeno December 22, 2008 Opozori Objavljeno December 22, 2008 Nekaj sto starih tablic (150x150) je šlo v uničenje, ker jih nihče ni več hotel (glede na pisanje tukaj, mi to ni čisto jasno). lp Franc
motofrik Objavljeno December 22, 2008 Opozori Objavljeno December 22, 2008 Nekaj sto starih tablic (150x150) je šlo v uničenje, ker jih nihče ni več hotel (glede na pisanje tukaj, mi to ni čisto jasno).lp Franc Če si iz MB, ne bi hotel na tablici imeti npr. KR, skratka drugega registerskega območja. Jaz imam na srečo 15x15 cm, svojo oznako. Me pa zanima, kako dolgo bodo ''držale'' te tablice. Se bo spet kakšen ''moder mož'' spomnil zamenjave. Povprečno na 6 let so zamenjave. Bodo držale do 2014...?
TIMZL Objavljeno Marec 16, 2009 Opozori Objavljeno Marec 16, 2009 do kdaj pa bojo veljale tamale tablice, a je že dorečen kšn datum ko bo prepovedano imet tastaro tablco
Hytech Objavljeno Marec 16, 2009 Opozori Objavljeno Marec 16, 2009 (popravljeno) Proti koncu lanske sezone sem odjavil motor, in dal deponirat registrske tablice "ta male" na LPP-LJ. Je kdo naredil enako, in registriral letos motor, in dobil tablice deponirane nazaj na LPP?? Ko sem šel po preizkušnjo v petek,mi je model na okenčku rekel,da bom moral novo tablico-"veliko" kupit, pa me zanima če je to res? :wacko: Popravljeno Marec 16, 2009. Popravil Hytech
MARJA Objavljeno Marec 16, 2009 Opozori Objavljeno Marec 16, 2009 Proti kojncu lanske sezone sem odjavil motor in dal deponirat registrske tablice "ta male" na LPP-LJ.Je kdo naredil enako, in registriral letos motor, in dobil tablice deponirane nazaj na LPP?? Ko sem šel po preizkušnjo v petek,mi je model na okenčku rekel,da bom moral novo tablico-"veliko" kupit, pa me zanima če je to res? :wacko: Tablic že nekaj časa ne deponirajo več.
Jure Objavljeno Marec 16, 2009 Opozori Objavljeno Marec 16, 2009 Naj jih ne bi, ampak so jih še na veliko mestih :) Vendar mislim, da se je sedaj zares končalo in bo pač potrebno kupit tavelike. Jaz se bom pač oklepal tamale dokler se bo le dalo, ker imam itak skozi registriran motor :)
Lencdo Objavljeno Marec 16, 2009 Opozori Objavljeno Marec 16, 2009 Naj jih ne bi, ampak so jih še na veliko mestih :) Vendar mislim, da se je sedaj zares končalo in bo pač potrebno kupit tavelike. Jaz se bom pač oklepal tamale dokler se bo le dalo, ker imam itak skozi registriran motor :) :OK: enako...a se da mogoče isto tablico prenest na drug motor???? se prav kupm drug motor in dam to tablico na novga???? k une ta velike jao jao
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se