Snečer Objavljeno Marec 17, 2014 Opozori Objavljeno Marec 17, 2014 Ja, to so zaželjeni manevri na motosvetu
Popularna objava Borutt Objavljeno Marec 17, 2014 Popularna objava Opozori Objavljeno Marec 17, 2014 Bolj kot poznavanje predpisov, je zaželena zdrava kmečka pamet (ZKP). To je bolj v stilu zbirokratizirane podalpske banana republike, kjer so pamet nagnali in zaposlili robote. Za primerjavo lahko dam nekoga, ki ravna po ZKP in v primeru nepravilnega prehitevanja (je pač takšna tema sedaj) z zaviranjem in umikanjem v desno rešuje celotno situacijo, sebe in ostale ter nekoga, ki se strogo drži črke zakona in v takem primeru nespremenjeno vozi dalje, ker se pač drži predpisov in v tistem trenutku, po njegovem, ne počne ničesar nezakonitega. Torej, poznavanje vsaj osnov zakonodaje v sodelovanju z ZKP na dolgi rok obrodi sadove. Nekoga zanima obnašanje med prehitevanjem, kjer je on sam prehitevani. Predvsem se je izpostavil in napisal, da je začetnik in kot tak še ne preveč izkušen. Na temu forumu je to verjetno redkost, kjer opažam same dirkaške legende in ostale "stare mačke" ter nesmrtne mladeniče. Kaj nekomu z malo izkušnjami napisati, da se bo znal obnašati ? Naj pazi na vse mogoče "projektile" za hrbtom ? Naj občasno pogleda še v nebo ? Naj vozi po bankini in maha z rokami in nogami ? Pa, "ljudi božji", on je začetnik. On ima sam s sabo veliko dela. Sedaj pa naj še na vse prepotentne in "naspidirane" lokalne in medobčinske drk... pazi. Resnično ne vem, če še ni vsem jasno, da je prehitevanje en zelo resen manever, katerega se ne sme jemati z lahkoto in z njim početi kot svinja z mehom. Tukaj mislim predvsem na nekatere omejene osebke, kateri še niso ugotovili, da se prehiteva, kadar je nasprotno smerno vozišče prosto (pustimo lahe na njihovih cestah pri miru) ter, da se prehiteva na zadostni bočni razdalji. Ta bočna razdalja pa ni čim manjša razdalja, zaradi česar se voznika skoraj dotakneta. Pri teh prehitevanjih me ne motijo toliko polna črta in ostale omejitve, če je cesta pregledna, kot občutek ogrožanja. In prehitevanje na zelo majhni bočni razdalji je ogrožanje. Vsako smerno vozišče je širine 3,50 m, nekdo se pa odloči kazanja svoje "pameti" in svojega obvladovanja motorja na takšen način. Tam je Grobnik, pa pokaži svoje pirhe. Vsak manever na cesti mora biti premišljen in pravilno izveden. Pravzaprav bi se morali na cesti vsi obnašati tako, kot sami želimo od drugih, da se obnašajo. V primeru nekoga, ki je počasnejši in ga dohiti drugo vozilo. S tem počasnejši ni mišljena vožnja pod omejitvijo, ampak vožnja v okviru omejitve ali pa še nekoliko več. Ker vedno se najde nekdo, ki je hitrejši, pametnejši, lepši, z bolj zlizanimi gumami, z večjimi jajci, ... Po ZKP bi hitrejši "preučil" situacijo in na prvem primernem mestu varno prehitel počasnejšega. Eno je ZKP, drugo je pa "pamet" v desnem zapestju. Potem pa prihaja do vožnje na premajhni varnostni razdalji, živčnosti, ker ne more takoj mimo tistega "polža" s hitrostjo v okviru omejitve, prehitevanja na silo in večkrat v škarje ter celo v nepregledne ovinke, na premajhni bočni razdalji, ... Včeraj je bila nedelja in včeraj sem vsake toliko doživel kakšno takšno prehitevanje. Pa saj morje ne bo ušlo, tudi sladoled bo počakal. Kaj naj naredi počasnejši, ko ga dohiti hitrejši ? Naj se umakne ? Zakaj pa ? Je hitrejši bolj pomemben ? Hitrejši naj uporabi ZKP in naj nikogar ne ogroža. Enostavno in najmanj boleče. Komur pa take zadeve povzročajo boleč ego, naj se pa na školjki pozdravi. Sem pa včeraj, med "poziranjem" na Črnem kalu nad kamnolomom, videl eno tako "zanimivo" situacijo. Pa jih ni "kuhal" motorist, ampak avtomobilist. Motorist, z nekimi ušesi na čeladi in preizkušnjo, je z nekoliko večjo hitrostjo vozil po desnem pasu navzgor v desni ovinek, kjer je razgledna ploščad, navzdol pa je v levem ovinku po nasprotnem smernem vozišču prehiteval avtomobilist. Sedaj pa se malo zamislite, da se navzgor "preganjata" dva ali več ljubiteljev nedeljskih dirk po obeh pasih. Če ne drugega, bi bil priča klanju. Zato še vedno velja, da Zdrava Kmečka Pamet in poznavanje predpisov rešujeta glavo. Ker na cesti moraš pričakovati nepričakovano. maus, TakeALookAround, DAMI34 in 15 others 18
Popularna objava maus Objavljeno Marec 17, 2014 Popularna objava Opozori Objavljeno Marec 17, 2014 a mu nism js dobr napisu .... zakaj me kregaš Gasperr, DAMI34, krucymucy in 7 others 10
Borutt Objavljeno Marec 17, 2014 Opozori Objavljeno Marec 17, 2014 a mu nism js dobr napisu .... zakaj me kregaš Si se mi prav zasmilil . maus, SLVR, thumper in 4 others 7
jany Objavljeno Marec 17, 2014 Opozori Objavljeno Marec 17, 2014 Hvala vsem za razlago, sej večina jih je ta teden šlo lepo mimo, zaenkrat ni zmanjkalo prostora na desni strani, ene 2 sta pa kar priletela vendar ni bilo težav, upamo da tako ostane thumper in maus 2
Dr_Jakob Objavljeno Marec 17, 2014 Opozori Objavljeno Marec 17, 2014 Hvala vsem za razlago, sej večina jih je ta teden šlo lepo mimo, zaenkrat ni zmanjkalo prostora na desni strani, ene 2 sta pa kar priletela vendar ni bilo težav, upamo da tako ostane Pa še eno skrajno pomembno ti bom pihnil na dušo: Če te nekdo prehiti, ga ne probavaj ujet. Že ima razlog, da te je prehitel. Večinoma se vozi hitreje od tebe. krucymucy, GoBobi, TakeALookAround in 1 other 4
jany Objavljeno Marec 17, 2014 Opozori Objavljeno Marec 17, 2014 Pa še eno skrajno pomembno ti bom pihnil na dušo: Če te nekdo prehiti, ga ne probavaj ujet. Že ima razlog, da te je prehitel. Večinoma se vozi hitreje od tebe. Sem že ko sem vprašal napisal da nimam namena se dokazovat da sem lahko hitrejši da me nekdo nemore ujet oziroma da bi ga lovil, večina vozim svoj tempo dovolj varen in ne tako počasen da oviram vse voznike. Motor sem kupil ker mi je všeč vožnja z motorjem ne pa dokazovanje pred drugimi, za to bi kupil cestaka za na progo. :grim bobiboss, TakeALookAround, trebor in 4 others 7
domina Objavljeno Marec 17, 2014 Opozori Objavljeno Marec 17, 2014 (popravljeno) Hej fantje! glede na to, da vam debata tko dobro gre... je stvar taka... ena zelo luštna novinarka išče motorista, ki bi dal danes kratko izjavico za v prispevek o začetku motoristične sezone. za nagrado se bo lahko na poročilah gledal :naughty: da večne slave, paparacov in trum oboževalk sploh ne omenjam Popravljeno Marec 17, 2014. Popravil domina DAMI34 1
Snečer Objavljeno Marec 17, 2014 Opozori Objavljeno Marec 17, 2014 Pri prvi gostilni ga boš spet prehitel. trebor 1
Borutt Objavljeno Marec 17, 2014 Opozori Objavljeno Marec 17, 2014 Hej fantje! glede na to, da vam debata tko dobro gre... je stvar taka... ena zelo luštna novinarka išče motorista, ki bi dal danes kratko izjavico za v prispevek o začetku motoristične sezone. za nagrado se bo lahko na poročilah gledal :naughty: da večne slave, paparacov in trum oboževalk sploh ne omenjam Še dva tedna sta do 1. aprila . DAMI34 1
DAMI34 Objavljeno Marec 17, 2014 Opozori Objavljeno Marec 17, 2014 Hej fantje! glede na to, da vam debata tko dobro gre... je stvar taka... ena zelo luštna novinarka išče motorista, ki bi dal danes kratko izjavico za v prispevek o začetku motoristične sezone. za nagrado se bo lahko na poročilah gledal :naughty: da večne slave, paparacov in trum oboževalk sploh ne omenjam jst bi ji dal, sam kaj ko sm že sred sezone. thumper, Dr_Jakob in TakeALookAround 3
Snečer Objavljeno Marec 17, 2014 Opozori Objavljeno Marec 17, 2014 Hej fantje! glede na to, da vam debata tko dobro gre... je stvar taka... ena zelo luštna novinarka išče motorista, ki bi dal danes kratko izjavico za v prispevek o začetku motoristične sezone. za nagrado se bo lahko na poročilah gledal :naughty: da večne slave, paparacov in trum oboževalk sploh ne omenjam Lahko sliko prej vidimo, ker okusi so lahko zelo različni DAMI34 1
domina Objavljeno Marec 17, 2014 Opozori Objavljeno Marec 17, 2014 hehe, vsi glasni... ko je pa treba kaj povedat, pa rep med noge. :evilgrin: jany, BelaStrela in krucymucy 3
DAMI34 Objavljeno Marec 17, 2014 Opozori Objavljeno Marec 17, 2014 http://www.liveleak.com/view?i=2a2_1394833981 120% vseh možnih napak, pa 200% sreče Neponovljivo
DAMI34 Objavljeno Marec 17, 2014 Opozori Objavljeno Marec 17, 2014 (popravljeno) hehe, vsi glasni... ko je pa treba kaj povedat, pa rep med noge. :evilgrin: ni res, ti ji kar reci naj me pokliče Popravljeno Marec 17, 2014. Popravil DAMI34
ciciban Objavljeno Marec 17, 2014 Opozori Objavljeno Marec 17, 2014 Hej fantje! glede na to, da vam debata tko dobro gre... je stvar taka... ena zelo luštna novinarka išče motorista, ki bi dal danes kratko izjavico za v prispevek o začetku motoristične sezone. za nagrado se bo lahko na poročilah gledal :naughty: da večne slave, paparacov in trum oboževalk sploh ne omenjam Moji možgančki so zaradi kupa nepotrebnih informacij tole nekak takole razumel. Ja ja, naj kar pride... sem danes sam doma. bikez, motofrik in krucymucy 3
domina Objavljeno Marec 17, 2014 Opozori Objavljeno Marec 17, 2014 jao, jao maus, thumper in ciciban 3
maus Objavljeno Marec 17, 2014 Opozori Objavljeno Marec 17, 2014 Js pa vem, da hoče preko Domine do mene pridet .... ne gre kr tko domina 1
krucymucy Objavljeno Marec 17, 2014 Opozori Objavljeno Marec 17, 2014 Ce bos dal izjavo, glej da bos na plocniku stal. cikadina in DAMI34 2
thumper Objavljeno Marec 17, 2014 Opozori Objavljeno Marec 17, 2014 Hej fantje! glede na to, da vam debata tko dobro gre... je stvar taka... ena zelo luštna novinarka išče motorista, ki bi dal danes kratko izjavico za v prispevek o začetku motoristične sezone. za nagrado se bo lahko na poročilah gledal :naughty: da večne slave, paparacov in trum oboževalk sploh ne omenjam eh klinc..nč zame ... ne morm začet če nisem nehal... prekratka izjava ...
Kmet2 Objavljeno Marec 17, 2014 Opozori Objavljeno Marec 17, 2014 Jaz ji dam lohk izjavo sam kako se motoristična sezona konča thumper, nejcgs, DAMI34 in 4 others 7
BREITNER Objavljeno Marec 17, 2014 Opozori Objavljeno Marec 17, 2014 Jaz ji dam lohk izjavo sam kako se motoristična sezona konča Glede na to, da sem nekje zasledil, da si že aktiven, pomeni, da je koleno OK? Torej ni tako strašno se vse skupaj končalo, kot je najprej kazalo.
motozajebant Objavljeno Marec 17, 2014 Opozori Objavljeno Marec 17, 2014 Glede na to, da sem nekje zasledil, da si že aktiven, pomeni, da je koleno OK? Torej ni tako strašno se vse skupaj končalo, kot je najprej kazalo. je je aktiven.... ... še najbolj pa na traumatološki.... DAMI34, trebor, Kmet2 in 1 other 4
DAMI34 Objavljeno Marec 17, 2014 Opozori Objavljeno Marec 17, 2014 Glede na to, da sem nekje zasledil, da si že aktiven, pomeni, da je koleno OK? Torej ni tako strašno se vse skupaj končalo, kot je najprej kazalo. žena je aktivna, on je še vedno zgolj pasiven Kmet2 1
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se