Skoči na vsebino

Cestno črno sivo nabijanje in moraliziranje

Priporočene objave

Objavljeno
pred 1 uro, Tex pravi:

borut, glede na to, da si se zapičil predvsem v datum, a to pomeni, da bi na podlagi youtube posnetkov ti lahko kaj ukrepal, če bi bil posnetek star recimo 1 dan? Na podlagi posnetka, razvidnih tablic in videnega prekrška?

Marsikaj se da. Ampak o ukrepu odloča nekdo drugi in ne jaz. 

Objavljeno
14 minutes ago, Borutt said:

Marsikaj se da. Ampak o ukrepu odloča nekdo drugi in ne jaz. 

pa se prakticira ali ne?

Objavljeno
pred 1 minuto, Tex pravi:

pa se prakticira ali ne?

v primeru pretepačev na FB se, kaka bo pa obsodba...hm

Objavljeno
pred eno uro, Kmet2 pravi:

On zna šleperja tam odpeljat brez sekanja ovinkov ................težek nakladač! Namreč tudi sam sem vozil špedicijo in na tem odseku nimaš oz. ne moreš s šleperjem odpeljat po svojem pasu , moraš pa to imeti v glavi in peljati čim bolj previdno .....

Vprašanje Boruttu ..............v dotičnem primeru , ko tovorno vozilo nima drugih možnosti , kot odpeljati v serpentini po nasproti vozečem pasu in pred njim je serpentina nepregledna  , pa pride v tem trenutku nasproti vozeč voznik,motorist, kolesar in se pripeti nesreča . A je voznik tovornega vozila avtomatsko kriv , čeprav nima druge možnosti  oz. ne more speljat ovinka (serpentine ) po svojem pasu ?

Hvala za odgovor .

Res sem vozil šleper in res sem vozil po svoji strani. Ker je to edino pravilno in, ker je to izziv. Za nesposobne ali pa za neprilagojene so pa vsi ovinki ravni. Čeprav je res, da so nekatere ceste in posledično tudi ovinki preozki. Tam je pa potrebna veliko večja previdnost. 

V tem primeru, katerega si omenil, ni nujno, da je voznik kamiona avtomatsko kriv, pa čeprav s svojim vozilom posega v prostor nekoga drugega. Kajti, vsaka situacija je primer zase in ni enaka situaciji pred tem. Zato je potreben ogled kraja prometne nesreče, da se ugotovijo vsa dejstva in okoliščine. Lahko se zgodi, da voznik kamiona sili z glavo skozi zid in povzroči prometno nesrečo, čeprav so se nasproti vozeči umaknili in ustavili ali pa se voznik kamiona ustavi, pa nasproti vozeči preceni svoje zmožnosti ali gabarite svojega vozila, zaradi česar pride do oplaženja ali pa čelnega trčenja, ker se ni pravočasno ustavil. Ti primeri so zelo različni, kar pomeni tudi, da so povzročitelji lahko eni in drugi, torej kamionist ali pa motorist. Zato je v nepreglednih ovinkih potrebna veliko večja previdnost, saj nikoli ne veš, kaj te čaka za ovinkom. 

Spodaj je še nekaj o srečanju, čeprav bi v primeru prometne nesreče prišel v poštev še kakšen drugi člen. 

(1) Pri srečanju mora voznik zagotoviti na svoji levi strani zadostno bočno razdaljo med svojim vozilom in udeležencem cestnega prometa, s katerim se srečuje, če je treba, pa se tudi umakniti na desno stran vozišča, zmanjšati hitrost ali ustaviti.

(3) Na ozki cesti, zoženem delu ceste ali cesti z velikim vzdolžnim nagibom (npr: gorske ceste), kjer je srečanje oteženo, mora ustaviti vozilo in po potrebi zapeljati vzvratno ter omogočiti varno srečanje voznik, ki to lažje stori.

(4) Na cesti z velikim vzdolžnim nagibom ustavi praviloma tisti, ki vozi navzdol, razen kadar je tistemu, ki vozi navkreber, zaradi prometnih okoliščin to lažje storiti.

(5) Kadar mora na cesti iz prejšnjega odstavka pri srečanju eno od vozil zapeljati vzvratno, mora to storiti voznik vozila, ki se srečuje:

1.     z vozilom, ki vleče priklopno vozilo;

2.     z avtobusom.

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 1 uro, Kmet2 pravi:

Bi , pa nima jajc .........

Res ? Se izpostavljam, ker nimam jajc ? In, ker nimam jajc, sem ti že nekajkrat prihranil evre ali pa točke, da o čem drugem niti ne pišem ? 

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 1 minuto, Borutt pravi:

Res ? Se izpostavljam, ker nimam jajc ? In, ker nimam jajc, sem ti že nekajkrat prihranil evre ali pa točke, da o čem drugem niti ne pišem ? 

korupcija :P

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 35 minutami, Tex pravi:

pa se prakticira ali ne?

Prakticira se v primeru prijave. In potem stečejo določeni postopki. Pri tem zelo pomaga video posnetek. 

Zadnjič smo dobili neko prijavo v nam neznanem jeziku (od naših bratov) in sliko nekega vozila na sredini avtoceste. Ker se iz te slike ne da nič ugotoviti oziroma ne more potrditi zgodbo iz prijave, gre zadeva v Grizlija. Šlo naj bi za neko tesno prehitevanje. 

Zato sem pa že tolikokrat napisal, da se iz slike ne vidi, če se vozilo premika. Pa ne sedaj pisati neumnosti o sliki iz radarja. In, ker se iz slike ne vidi neko dogajanje, se to dogajanje ne more potrditi. Nekdo je napisal, da je bil nekdo parkiran na prehodu za pešce. Iz slike se vidi vozilo, katero je na prehodu za pešce, vendar je lahko parkirano ali pa se vključuje v promet, saj je oseba za volanom. Dvom pa ni nikoli dober. 

• Všeč mi je 3
Objavljeno
40 minutes ago, Borutt said:

Prakticira se v primeru prijave. In potem stečejo določeni postopki. Pri tem zelo pomaga video posnetek. 

thnx .. to me je zanimalo, iz prve roke .. ali je potrebna prijava koga ali pa tudi sami iščete/preganjate (čeprav mi je jasno, da je linija med tema dvema zadevama zelo tanka :) ) in če se iz takega posnetka potem sploh da kaj dosečti ..

ps.: pa ne mislit, da te po defaultu vsi provociramo/izzivamo/podjebavamo .. :OK:

Objavljeno
pred 7 minutami, Tex pravi:

thnx .. to me je zanimalo, iz prve roke .. ali je potrebna prijava koga ali pa tudi sami iščete/preganjate (čeprav mi je jasno, da je linija med tema dvema zadevama zelo tanka :) ) in če se iz takega posnetka potem sploh da kaj dosečti ..

ps.: pa ne mislit, da te po defaultu vsi provociramo/izzivamo/podjebavamo .. :OK:

Ne mislim, ampak vem :jezik:

Objavljeno
pred 11 minutami, Borutt pravi:

Ne mislim, ampak vem :jezik:

mal te mormo, drgač ti je dolgčas :D

Objavljeno
pred 7 minutami, DAMI34 pravi:

mal te mormo, drgač ti je dolgčas :D

Že drgnem loparček :P.

Objavljeno
pred 20 minutami, Borutt pravi:

Že drgnem loparček :P.

sej si ga zgubil, sem vidu zadnjič :P

Objavljeno (popravljeno)
pred 1 uro, Borutt pravi:

Nimaš jajc ,da bi pisal o čem drugem .......

P.S. pa hvala za prejšnji odgovor  , si se pa na debelo zlagal , če si vozil šleperja in nisi nikoli sekal oz. prešel z pnevmatikami na drug pas ....debelaaa laž , edino če si vozil samo po AC  in lepih magistralkah ......

Popravljeno . Popravil Kmet2
Objavljeno
pred eno uro, Kmet2 pravi:

Nimaš jajc ,da bi pisal o čem drugem .......

P.S. pa hvala za prejšnji odgovor  , si se pa na debelo zlagal , če si vozil šleperja in nisi nikoli sekal oz. prešel z pnevmatikami na drug pas ....debelaaa laž , edino če si vozil samo po AC  in lepih magistralkah ......

O čem drugem? 

Spet si prebral samo tisto, kar tebi paše. 

Objavljeno
pred 1 minuto, Borutt pravi:

O čem drugem? 

Spet si prebral samo tisto, kar tebi paše. 

Učim se od tebe.

Objavljeno
pred 31 minutami, Kmet2 pravi:

Učim se od tebe.

Lepo. Zdaj si na pravi poti. 

Objavljeno
pred eno uro, Borutt pravi:

Lepo. Zdaj si na pravi poti. 

dej nehi s takimi, pa valda se naum s samimi penzoinisti vozu :ras:

Objavljeno (popravljeno)
pred 5 minutami, DAMI34 pravi:

dej nehi s takimi, pa valda se naum s samimi penzoinisti vozu :ras:

Pol si defaltu zajebu,da nisi kupo skuterja 50 namesto lakserce...

Popravljeno . Popravil sesir
Objavljeno
pred 2 minutami, sesir pravi:

Pol si defaltu zajebu,da nisi kupo skuterja 50 namesto lakserce...

očitno bom moral tudi jaz trajekt, sam kaj ko so mi pretežki, sicer pa pol spet ne bom mogel Kmeta lovit, je že bolje tako :P

• Všeč mi je 2
Objavljeno

sem pa ob 16 uri slišal kako je vodja organov govoril po RADIO1, da bodo mel akcijo, ampak ne samo na motoristi, tudi nad tistimi, ki:

izsiljujejo (motoriste)

ne gledajo v vzvratna ogledala

ne dajo smernikov...itd

pohvalno.

Sam ne vem, a to bodo civilni opazovalci? :P

Objavljeno
pred 58 minutami, Borutt pravi:

Moped show si poslušal :lol1::jezik:

jp, izjavo pa je dal eden tvojih šefow :cool:

Objavljeno
pred 4 minutami, DAMI34 pravi:

jp, izjavo pa je dal eden tvojih šefow :cool:

Ti si mu pa verjel :lol1::jezik:.

Objavljeno

Ta je najboljsa ja, akcija motorist. Pol bo  glavna tocka prva pomoc, pa  homologacije. Brezveze.

Objavljeno
pred 5 minutami, Borutt pravi:

Ti si mu pa verjel :lol1::jezik:.

seveda 100%, jz vam vse verjamem :ras:

ps. med nama, to je bil samo govor za javnost, ker je bilo spet nekaj nesreč z iziljevanjem, potem pa fino sovpada akcija :D, saj veš kak je Tuš akcija, penzionisti v pondelk 10% popusta. Isto motoristi 50% popusta :P

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!