Skoči na vsebino

Cestno črno sivo nabijanje in moraliziranje

Vanga

Priporočene objave

no sedaj, pa še prilimaj člen, kjer zakon govori, da je na AC na voznem pasu prepovedano vsakršno ustavljanje, vzrvatna vožnja, obračanje, vožnja v nasprotni smer...da ne bom jaz iskal...

A dejansko ne razumeš, da se avto lahko pokvari in ni druge kot, da se ustavi? Če ni odstavnega pasu, zapeljati na prehitevalni pas ali na najpočasnejši vozni pas?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mah, se ne splača.

Dejstvo je, da romun ni mel tam kaj za stat, razen če mu je avto škripnu. V tem primeru tam nima kam, ker ni odstavnega pasu. Al bi ga moral porint čez ograjo v travo?

Dejstvo je tud, da bi voznik kamiona zadevo z lahkoto prepreču, če bi gledal na cesto in imel za razmere in svoje trenutno vozniško stanje pravilno varnostno razdaljo. Predvidevam da ni razmišljal "o, lejga avto tle k nima kaj iskat, nč, ga bom kar nabil". Al je gledal bogvekaj ali je imel varnostno razdaljo prekratko da bi lahko reagiral. 

Peace m8

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

A dejansko ne razumeš, da se avto lahko pokvari in ni druge kot, da se ustavi? Če ni odstavnega pasu, zapeljati na prehitevalni pas ali na najpočasnejši vozni pas?

Marskej razumem, težko pa razumem, da se kr 2 avta hkrati pokvarita. A si tok blond al kaj? Vsaj tisti, ki pomaga drugemu se lahko zapelje na travo. Glej, prevečkrat sem že reševal, pa tudi obstal v podobnih situacijah in prvo pravilo je, da zavaruješ sebe in druge, če avto crkne se takoj ne ustavi in gladko lahko zapelješ 2m desno v travo ,ali vsaj do ograje. Nadalje, takoj začneš opozarjat ostale udeležence v prometu:

Vklopiš vse 4 smernike, mahaš, postaviš trikotnik...itd itd

lahko pa ko cepec sediš v avtu in kličeš vlečno službo in čakaš kdaj te bodo zgazili. Dejstvo je da so na AC ljudje veliko bolj brezskrbni in nepazlivi, zato pa velikokrat priletijo ali kamionu v rit (ker je počasen) ali se zamislijo, pa malce opraskajo ograjo....itd itd...in da bo do nesreče slej ko prej prišlo, če bo kdo obstal na voznem pasu. To so DEJSTVA in tu nimaš kaj, razen takoj reagirat, da preprečiš nesrečo.

Mah, se ne splača.

Dejstvo je, da romun ni mel tam kaj za stat, razen če mu je avto škripnu. V tem primeru tam nima kam, ker ni odstavnega pasu. Al bi ga moral porint čez ograjo v travo?

Dejstvo je tud, da bi voznik kamiona zadevo z lahkoto prepreču, če bi gledal na cesto in imel za razmere in svoje trenutno vozniško stanje pravilno varnostno razdaljo. Predvidevam da ni razmišljal "o, lejga avto tle k nima kaj iskat, nč, ga bom kar nabil". Al je gledal bogvekaj ali je imel varnostno razdaljo prekratko da bi lahko reagiral. 

Peace m8

nobene ograje ni na dotičnem mestu. Gladko lahko zapelješ na travo.

v-hudi-nesreci-4-mrtvi-poziv-ocividcem-0

Popravljeno . Popravil DAMI34
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

no sedaj, pa še prilimaj člen, kjer zakon govori, da je na AC na voznem pasu prepovedano vsakršno ustavljanje, vzrvatna vožnja, obračanje, vožnja v nasprotni smer...da ne bom jaz iskal...

........vse to je prepovedano, pa se vseeno dogaja. Vožnjo je potrebno prilagajati razmeram na cesti pa pika. Imam občutek, da nekateri razmišljate v smeri: " Na avtocesti je omejitev 130, dejmo gas pa kar bo pa bo. Se bodo že umaknili. " Zaradi gneče pa promet ne poteka hitreje od recimo 100 km/h. Malo več strpnosti in previdnosti ( predvidevanje ) pa bo bolje. Je pa res, da so ( smo ) mogoče eni bolj, drugi manj leseni kar se tiče refleksov in odzivnega časa. Jeb ga mati narava nas je take naredila. Pa lep in varen dan še naprej :D  :yea1:

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pa dobr človek kaj je s tabo narobe,pa vrjetno jih ni zanalašč ubiu ,nesreče se dogajajo pa če si še tako vesten in svetnik,ko se okoliščine poklopijo se zgodi ,kriv pa mora seveda odgovornost prevzet !!

Z mano je očitno narobe to, da si ne želim, da bi se te stvari ponavljale. Še 1x si to preberi: http://www.motosvet.com/tabla/topic/27607-cestno-črno-sivo-nabijanje/?p=2187185

Kaj je pa s teboj narobe?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

........vse to je prepovedano, pa se vseeno dogaja. Vožnjo je potrebno prilagajati razmeram na cesti pa pika. Imam občutek, da nekateri razmišljate v smeri: " Na avtocesti je omejitev 130, dejmo gas pa kar bo pa bo. Se bodo že umaknili. " Zaradi gneče pa promet ne poteka hitreje od recimo 100 km/h. Malo več strpnosti in previdnosti ( predvidevanje ) pa bo bolje. Je pa res, da so ( smo ) mogoče eni bolj, drugi manj leseni kar se tiče refleksov in odzivnega časa. Jeb ga mati narava nas je take naredila. Pa lep in varen dan še naprej :D  :yea1:

Saj ravno o tem govorim, 130 je dovoljeno in pri tej hitrosti in malce večji gneči, ko ti nekdo zapira pogled, ko šaltaš radio, ko si vrtaš po nosi, se hitro lahko zgodi nalet, če nekdo stoji na cesti. Zato poudarjam, da je obstati na avtocesti veliko bolj nevarno, kot obstati na normalni cesti.

Jbga, pričakuj nepričakovano pravijo...žal pa pravila in CPP v vsej svoji teoriji, ne morejo zaobjeti "nepričakovanega" in tu pride do izraza zdrava kmečka pamet, ki ti v taki situaciji (kvar avtomobila) govori, da čimprej spizdiš s ceste.

In še 1x namen mojga posta ni moralizirati, kdo je kriv, ampak kako to preprečiti in tisti ki modrujejo o varnostni razdalji, ne vidijo dalje od svojega nosu. In če že analiziramo dotično nesrečo, jo je vedno potrebno začeti analizirati na začetku. Od vzroka, le ta pa je nelogično in vsem pravilom navkjub ustavljena dva avtomobila na voznem pasu. Tu se je vse začelo, in še vedno trdim, če jih ne bi kamion zadel, jih bi pa nekdo drug, ki bi bil malce manj pozoren na dogajanje, ali pa mu bi kamion zastiral pogled.

Iz prakse:

Nasprotivozeči po AC iz Vrhnike, je uspel priti do loma, šele nato je priletel v žensko, ki je prehitevala kamion. A bi morala pričakovati nepričakovano?

Vsi ostali, ki smo se mu uspeli izognit smo imeli zgolj in le srečo. (in črtico na gatah)

Popravljeno . Popravil DAMI34
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Dami te podpiram... 

Prvo pravilo na ac... ko se ustaviš, greš iz vozila, potniki takoj na varno, postaviš trikotnik  in iz varnega mesta pokličeš pomoč.... 

Drugo, tega se niti naši policisti ne držijo... lep primer ko jih je lani romunski šofer v podobni situaciji pihnil iz ceste v grmovje :( ... šolani ljudje glede varnosti na cesti (vsaj morali bi bit, in naredijo usodno napako)...

Tretjo kar sem pa na štajerskem opazil..... Policisti se v vozilih za radar nastavljajo na odstavne pase in slikajo kdor je prehiter.... ti pa imajo "jajca".....

Kaj je bilo v tem primeru z šoferjem... ve samo on sam.. dejstvo pa je da jih 70% vozi na magnet... (utrujenost itd).... Pritiski na njih so enostavno preveliki, trg je prevelik in mislim da se v avtoprevozništvu dirka na vse ali nič....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Z mano je očitno narobe to, da si ne želim, da bi se te stvari ponavljale. Še 1x si to preberi: http://www.motosvet.com/tabla/topic/27607-cestno-črno-sivo-nabijanje/?p=2187185

Kaj je pa s teboj narobe?

Bolje da ti naštejem kaj je prav,ker če bova začela kaj je narobe bo predolgo trajal  :grim

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Dami te podpiram... 

Prvo pravilo na ac... ko se ustaviš, greš iz vozila, potniki takoj na varno, postaviš trikotnik  in iz varnega mesta pokličeš pomoč.... 

Drugo, tega se niti naši policisti ne držijo... lep primer ko jih je lani romunski šofer v podobni situaciji pihnil iz ceste v grmovje :( ... šolani ljudje glede varnosti na cesti (vsaj morali bi bit, in naredijo usodno napako)...

Tretjo kar sem pa na štajerskem opazil..... Policisti se v vozilih za radar nastavljajo na odstavne pase in slikajo kdor je prehiter.... ti pa imajo "jajca".....

Kaj je bilo v tem primeru z šoferjem... ve samo on sam.. dejstvo pa je da jih 70% vozi na magnet... (utrujenost itd).... Pritiski na njih so enostavno preveliki, trg je prevelik in mislim da se v avtoprevozništvu dirka na vse ali nič....

no to slednje o magnetih ravno ni tako kot si povedal ,se dela seveda toda veliko manj kot se je. Kazni za fizično in pravno osebo so prevelike ,v tujini Nemčija ti pa znajo tudi tovornjak zaplent če je bilo kaj narobe  in sumljivo z tahografom !

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Marskej razumem, težko pa razumem, da se kr 2 avta hkrati pokvarita. A si tok blond al kaj? Vsaj tisti, ki pomaga drugemu se lahko zapelje na travo. Glej, prevečkrat sem že reševal, pa tudi obstal v podobnih situacijah in prvo pravilo je, da zavaruješ sebe in druge, če avto crkne se takoj ne ustavi in gladko lahko zapelješ 2m desno v travo ,ali vsaj do ograje. Nadalje, takoj začneš opozarjat ostale udeležence v prometu:

Vklopiš vse 4 smernike, mahaš, postaviš trikotnik...itd itd

lahko pa ko cepec sediš v avtu in kličeš vlečno službo in čakaš kdaj te bodo zgazili. Dejstvo je da so na AC ljudje veliko bolj brezskrbni in nepazlivi, zato pa velikokrat priletijo ali kamionu v rit (ker je počasen) ali se zamislijo, pa malce opraskajo ograjo....itd itd...in da bo do nesreče slej ko prej prišlo, če bo kdo obstal na voznem pasu. To so DEJSTVA in tu nimaš kaj, razen takoj reagirat, da preprečiš nesrečo.

nobene ograje ni na dotičnem mestu. Gladko lahko zapelješ na travo.

v-hudi-nesreci-4-mrtvi-poziv-ocividcem-0

Alpa si ti blond, če še nisi razumel, da sta avta že prej počila en v drugega, ker se je prvi ustavil.

Popravljeno . Popravil nxyz
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Alpa si ti blond, če še nisi razumel, da sta avta že prej počila en v drugega, ker se je prvi ustavil.

ja koka, in pol so sedeli v avtu in čakali...in čakali....

sploh pa, mal se zapelji po naših AC in poglej kaj počnejo, Romuni, pa Itaijani....kamionarji so na koncu še najbolj nenevarni. Al si ti ena tistih , ki piči 80km/h po prehitevalnem pasu, misleč, saj vozim po pravilih?

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ne vem kako si ugotovila da je dami blond če je čelav :D  tko ku vsa njegova klapa kmet, pik,... in usi so brez občutka za orientacijo možno da je pa res kej na tem :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ne vem kako si ugotovila da je dami blond če je čelav :D  tko ku vsa njegova klapa kmet, pik,... in usi so brez občutka za orientacijo možno da je pa res kej na tem :D

sej vem da se hecaš in provociraš  :OK: kar je prav saj smo v temi nabijanja in najbolj nabijajo šmrkovci mal čez 20 let taka kot sta vidva z nxyz ,toliko kot sta vidva stara mava midva z damijem delovne dobe in prav toliko in še več izkušenj v prometu in zdej se naj jaz s šmrkovci preganjam ,ti šraufej tiste italijanske plužne naprej nxyz pa naj si kupi barbiko ...... :D

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zdravo klapa,

malo me je zanimalo, kaj menite o teh groznih dogodkih vi, ki ste že dali skozi svoje večje ali manjše porcije sranja.

Opažam zaskrbljujoče veliko subjektivnih mnenj in razen izjem zelo malo empatije do enega od preživelih žrtev nesreče (tudi za voznika tovornega vozila se je življenje spremenilo za vedno).

Trenutno se ga išče zaradi razjasnitev okoliščin nesreče in pika. Domnevajmo vsaj še nekaj dni, da je (bolj ali manj) nedolžen, drugim tako in tako na žalost ne moremo več pomagati z ničemer.

Nihče od nas tu ni direktno vpleten v preiskavo nesreče in nima vpogleda v dejansko stanje. Ker malo bolj od blizu poznam preiskave takšnih in drugačnih nesreč mi je čisto jasno, da bodo v nekem doglednem stanju preiskovalci prišli do ugotovitve, kaj se je res zgodilo. Z sodelovanjem pobeglega voznika ali brez. In šele potem bi bilo to debato pametno nadaljevati.

Do takrat pa dejansko poteka debata v smislu naslova teme (zdaj pa se malo negiram, mar ne :grim ).

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

edin jaz mam bujno pričesko... vsi oatali čelavi :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

edin jaz mam bujno pričesko... vsi oatali čelavi :P

ja valda .. prau plapolajo ti :lol1:

:krneki:

• Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

fouš ste mi :jezik:

razlika med mano pa njimi je ta, da oni so čelavi, jaz pa se brijem :lol1:

• Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zdravo klapa,

malo me je zanimalo, kaj menite o teh groznih dogodkih vi, ki ste že dali skozi svoje večje ali manjše porcije sranja.

Opažam zaskrbljujoče veliko subjektivnih mnenj in razen izjem zelo malo empatije do enega od preživelih žrtev nesreče (tudi za voznika tovornega vozila se je življenje spremenilo za vedno).

Trenutno se ga išče zaradi razjasnitev okoliščin nesreče in pika. Domnevajmo vsaj še nekaj dni, da je (bolj ali manj) nedolžen, drugim tako in tako na žalost ne moremo več pomagati z ničemer.

Nihče od nas tu ni direktno vpleten v preiskavo nesreče in nima vpogleda v dejansko stanje. Ker malo bolj od blizu poznam preiskave takšnih in drugačnih nesreč mi je čisto jasno, da bodo v nekem doglednem stanju preiskovalci prišli do ugotovitve, kaj se je res zgodilo. Z sodelovanjem pobeglega voznika ali brez. In šele potem bi bilo to debato pametno nadaljevati.

Do takrat pa dejansko poteka debata v smislu naslova teme (zdaj pa se malo negiram, mar ne :grim ).

Moje mnenje je, da ima lahko vsak svojo razlago, ampak v takih primerih naj jo ima v glavi zase in naj noben ne dela nekih zaključkov na pamet, saj so stvari zelo občutljive. Kdor je dosti na cesti (s tem mislim na prevoženih 50kkm na leto ali več), ve, kako hitro in kako iznenada se lahko naredi sranje. Kako malo je treba, da poči. Kolikokrat je manjkalo za mišji ku***, da ni počilo, ker je nekdo za trenutek ali obrnil pozornost nekam drugam, ali delal nekaj drugega, ali zaspal z odprtimi očmi, ali se preseraval z enim nepozornim prehitevanjem, nepremišljenim pospeševanjem ali zaviranjem... Koliko dejavnikov je, ko si na cesti. Koliko stvari moraš biti potoren. Jaz zase lahko rečem, da sem v redu voznik, imam za sabo prevoženih preko pol miljona km, vendar nisem bil še nikoli udeležen v nesreči. K moji sreči!! Vem pa, da vsakič ko sedem za volan, sem kurč*** blizu temu, da se raztreščim. Lahko po svoji ali tuji krivdi.

Par postov nazaj je lepo napisano: "ko spelješ na cesto, si z eno nogo v grobu, z drugo pa v zaporu!"

No, to je moje mnenje.

• Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kaj pa bi moral sedaj, smilit se mi? Kaj pa če bi bila v avtomobilu razmesarjena tvoja družina, na to si pomislil?

Tvoja razlaga dogodka je precej za lase privlečena. Tudi če bi bilo tako (pogled bi mu lahko zakrival le drug tovornjak ali avtobus, od vse ostalih je višji) je bila njegova vožnja nevarna (premajhna varnostna razdalja). Posledice pa so vidne.

No, očitno niti ni tako za lase privlečena, kot ti misliš.

http://www.primorske.si/Novice/Kronika/Jih-ni-videl-zaradi-tovornjakov-

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zato je pa neumn,da po tvjih reklamirajo,da hitrost ubija. Vse drugo je vecje sranje,da folk ni pri stvari,da razmislja o vsem drugem,sam o voznji ne...trcka po telefonih,drka kurac...kva js vem kaj. Nezbranost....ne pa hitrost!

• Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zato je pa neumn,da po tvjih reklamirajo,da hitrost ubija. Vse drugo je vecje sranje,da folk ni pri stvari,da razmislja o vsem drugem,sam o voznji ne...trcka po telefonih,drka kurac...kva js vem kaj. Nezbranost....ne pa hitrost!

V bistvu hitrost rešuje. Če bi lohk kamion letu 140 kmh bi jih prehitu že med vožnjo,tako jih je pa srečal na voznem pasu....aha to bo to,nov slogan....hitrost rešuje,dejte gas...:-D
  • Všeč mi je 1
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!