thumper Objavljeno November 5, 2016 Deli Objavljeno November 5, 2016 pred 3 urami, DAMI34 pravi: itak, saj je Organ rajš bi videl "Orhan" kot organ... pred 37 minutami, DinDiin pravi: Nisi dost falil Thumper, jaz sem dobil nasvet, naj raje pes okol hodim. ja lej.. eni psi se pa z mopedi okol vozjo .. ne more bit za vse enako .. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
.... Objavljeno November 5, 2016 Deli Objavljeno November 5, 2016 pred 4 urami, Borutt pravi: Seveda si ti opravil že veliko ogledov krajev prometnih nesreč in to pišeš iz lastnih izkušenj. Pri bratu je moral zdravnik policaja nagnati ven iz ambulante, ker je drezal vanj med samim pregledom. Noro. Ne rabiš vseh branit, ker sam veš, da imate par cvetk v policiji. Me pa nekaj zanima, če mi lahko odgovoriš. A policaji preverjajo tudi kamere križišč in delovanje semaforjev ali je dovolj izjava udeležencev, seveda neposredno po nesreči, ko ne ve niti tega kdo in kje je? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Borutt Objavljeno November 5, 2016 Deli Objavljeno November 5, 2016 pred 46 minutami, Arzen pravi: Pri bratu je moral zdravnik policaja nagnati ven iz ambulante, ker je drezal vanj med samim pregledom. Noro. Ne rabiš vseh branit, ker sam veš, da imate par cvetk v policiji. Me pa nekaj zanima, če mi lahko odgovoriš. A policaji preverjajo tudi kamere križišč in delovanje semaforjev ali je dovolj izjava udeležencev, seveda neposredno po nesreči, ko ne ve niti tega kdo in kje je? Tisti moj odgovor je bil zaradi posploševanja. Jaz sem v tej službi in vem, kako potekajo določene zadeve. To, kar si pa ti napisal, pa ni posploševanje, ampak lastna oziroma bratova izkušnja. In nikogar ne branim, temveč samo razlagam postopke in zakonodajo. Sploh pa je tvoj zapis o parih cvetkah blago rečena resnica. Preveč cvetk je. Na samem kraju prometne nesreče je potrebno zbrati čimveč dokazov, kar so tudi posnetki kamer. Velikokrat se ne da ugotoviti krivdo in so takšni posnetki v veliko pomoč. Seveda je potrebno pridobiti tudi izjave udeležencev in nato preverjati njihovo verodostojnost z dokazi zbranimi na samem kraju. Ker, kot veš, udeleženci v prometu niso vedno iskreni in ne povedo vsega po resnici, ampak se tudi debelo zlažejo. In potem v primeru, ko ni nobenega dokaza o mestu trčenja, kar bi dokazovalo krivdo enega od udeležencev, nič kriv udeleženec ostane z dolgim nosom, saj sta njuni izjavi nasprotujoči. V tem primeru ne moremo upoštevati izjavo enega in prezreti izjavo drugega. Torej ni kazni in ni krivca za nastanek prometne nesreče, saj je tako najbolj pošteno do obeh udeležencev. Kdo bo rekel, da bi obema napisal kazen. Jaz pa pravim, da v tem primeru lahko nekoga oškoduješ, ker morebiti ni bil kriv za nastanek prometne nesreče. Zato je boljše nikogar kaznovati in to tudi obrazložiti na ustreznem izdelku. Jure, thumper, GoBobi in 5 others 8 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
smasher Objavljeno November 5, 2016 Deli Objavljeno November 5, 2016 5 hours ago, Borutt said: Seveda si ti opravil že veliko ogledov krajev prometnih nesreč in to pišeš iz lastnih izkušenj. Ne nisem, in kot napisano nisem rekel da je to ustaljena praksa, policisti so si ogledali le parkirano vozilo (in to ne na kraju nesreče). Šlo je le za poškodbo prsta nič strašnega, verjamem da če bi bilo kaj resnega bi si ogledali kraj nesreče, ampak potem tudi kazni nebi bilo potrebno napisati. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Borutt Objavljeno November 5, 2016 Deli Objavljeno November 5, 2016 pred 3 urami, smasher pravi: Ne nisem, in kot napisano nisem rekel da je to ustaljena praksa, policisti so si ogledali le parkirano vozilo (in to ne na kraju nesreče). Šlo je le za poškodbo prsta nič strašnega, verjamem da če bi bilo kaj resnega bi si ogledali kraj nesreče, ampak potem tudi kazni nebi bilo potrebno napisati. Poškodba prsta je prometna nesreča II. kategorije, kar pomeni prometna nesreča s telesnimi poškodbami. To je že resna zadeva. Ko se obravnava prometno nesrečo, se vedno opravi ogled kraja prometne nesreče. Bmflar in Andrejcer 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
smasher Objavljeno November 6, 2016 Deli Objavljeno November 6, 2016 E vidiš, če bi človek vedel bi potem mogoče lahko spodbijal kazen. (ps: no še ena stvar da se taka poškodba šteje za resno je pomoje samo birokracija in kompliciranje, sem že letel z biciklom po havbi avta, nazjal voznika sva se zmenla za novo prednjo feltno bicikla in nadaljevala vsak svojo pot. Kot pravim vedno, v prometu so ljudje in se zgodijo napake, če je malomarnost in izsiljevanje so kazni primerne, vsako tolko se zgodi nesreča ki se ji lahko reče "jebiga" in po mojem mnenju kazni niso vedno potrebne.) LP C eagle in GoBobi 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jskrablin Objavljeno November 6, 2016 Deli Objavljeno November 6, 2016 (popravljeno) pred 14 minutami, smasher pravi: E vidiš, če bi človek vedel bi potem mogoče lahko spodbijal kazen. (ps: no še ena stvar da se taka poškodba šteje za resno je pomoje samo birokracija in kompliciranje, sem že letel z biciklom po havbi avta, nazjal voznika sva se zmenla za novo prednjo feltno bicikla in nadaljevala vsak svojo pot. Kot pravim vedno, v prometu so ljudje in se zgodijo napake, če je malomarnost in izsiljevanje so kazni primerne, vsako tolko se zgodi nesreča ki se ji lahko reče "jebiga" in po mojem mnenju kazni niso vedno potrebne.) LP Bom namesto Borutt-a nalimal. Vir je Zakon o pravilih cestnega prometa (ZPrCP) Plus potrebno je vedeti, da zdravnik mora po uradni dolžnosti obvestiti Policijo v kolikor neko išče pomoč zaradi prometne nesreče. V tem primeru seveda pridejo v ambulanto pobrati podatke (izjave, poškodbe, ipd). Poznam proceduro še iz časov, ko sem kot mulo cepnil z avtomatikom in se konkretno potolkel. Pa ko pri zavarovalnici uveljavljaš škodni zahtevek zaradi poškodbe prsta v prometni nesreči, brez vsaj uradnega zaznamka s strani Policije ne boš veliko opravil. Lahko seveda rečeš, da si si prst zjebal z nerodno rabo kladiva... sam to te pol postavi v vlogo akterja v zavarovalniški goljufiji. Kar pa je kaznivo dejanje. Aja, pa spomnil sem se še ene potencialne komplikacije. Vržeš enega na havbo (pa recimo, da nisi kriv), se "zmenita po domače", pol pa se ti čez par ur pojavi na pragu Policija s popolnoma drugačno zgodbo, ki iz tebe dela 100% krivca za prometno nesrečo. Si je poštenjak premislil in šal na Policijo, ker je dobro zavarovan. Kaj narediš? Popravljeno November 6, 2016. Popravil jskrablin Bmflar, GoBobi in DAMI34 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Borutt Objavljeno November 6, 2016 Deli Objavljeno November 6, 2016 pred 2 urami, smasher pravi: E vidiš, če bi človek vedel bi potem mogoče lahko spodbijal kazen. (ps: no še ena stvar da se taka poškodba šteje za resno je pomoje samo birokracija in kompliciranje, sem že letel z biciklom po havbi avta, nazjal voznika sva se zmenla za novo prednjo feltno bicikla in nadaljevala vsak svojo pot. Kot pravim vedno, v prometu so ljudje in se zgodijo napake, če je malomarnost in izsiljevanje so kazni primerne, vsako tolko se zgodi nesreča ki se ji lahko reče "jebiga" in po mojem mnenju kazni niso vedno potrebne.) LP V primeru, da nočeš kazni, ne kliči policijo oziroma pri zdravniku ne povej, kje si se poškodoval. Enostavno. GoBobi, DAMI34 in Bmflar 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
thumper Objavljeno November 6, 2016 Deli Objavljeno November 6, 2016 pred 14 urami, Arzen pravi: Pri bratu je moral zdravnik policaja nagnati ven iz ambulante, ker je drezal vanj med samim pregledom. Noro. Ne rabiš vseh branit, ker sam veš, da imate par cvetk v policiji. Me pa nekaj zanima, če mi lahko odgovoriš. A policaji preverjajo tudi kamere križišč in delovanje semaforjev ali je dovolj izjava udeležencev, seveda neposredno po nesreči, ko ne ve niti tega kdo in kje je? dvomim..ponavadi to delajo /naredijo policisti.. pred 2 urami, jskrablin pravi: Bom namesto Borutt-a nalimal. Vir je Zakon o pravilih cestnega prometa (ZPrCP) Aja, pa spomnil sem se še ene potencialne komplikacije. Vržeš enega na havbo (pa recimo, da nisi kriv), se "zmenita po domače", pol pa se ti čez par ur pojavi na pragu Policija s popolnoma drugačno zgodbo, ki iz tebe dela 100% krivca za prometno nesrečo. Si je poštenjak premislil in šal na Policijo, ker je dobro zavarovan. Kaj narediš? za vsak slučaj izpolnita evropsko poročilo -le to ob dodatnih zapletih zaščiti oba - recimo nekdo tretji pokliče policijo , ker se mu zdi tako prav .. GoBobi in jskrablin 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
solorider Objavljeno November 6, 2016 Deli Objavljeno November 6, 2016 pred 33 minutami, Borutt pravi: V primeru, da nočeš kazni, ne kliči policijo oziroma pri zdravniku ne povej, kje si se poškodoval. Enostavno. In če en tretji pokliče? Zakaj policaji ne zakasirajo njemu in ne meni. Tisti, ko pokliče mora dati svoje podatke. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
thumper Objavljeno November 6, 2016 Deli Objavljeno November 6, 2016 pred 2 minutami, solorider pravi: In če en tretji pokliče? Zakaj policaji ne zakasirajo njemu in ne meni. Tisti, ko pokliče mora dati svoje podatke. ne če kliče anonimno na 090 cifro .. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Borutt Objavljeno November 6, 2016 Deli Objavljeno November 6, 2016 pred 4 minutami, solorider pravi: In če en tretji pokliče? Zakaj policaji ne zakasirajo njemu in ne meni. Tisti, ko pokliče mora dati svoje podatke. (2) Policist mora priti na kraj prometne nesreče I. kategorije in ugotoviti dejstva ter zbrati dokaze, potrebne za odločitev o prekršku, če ga o njej obvesti udeleženec prometne nesreče v roku 24 ur od nastanka prometne nesreče. (3) Ne glede na določbo prejšnjega odstavka, mora policist priti na kraj prometne nesreče I. kategorije, če ga o prometni nesreči obvesti oseba, ki ni udeleženec prometne nesreče, in ugotoviti, ali voznik in vozilo izpolnjujeta pogoje za udeležbo v cestnem prometu po tem zakonu, zakonu, ki ureja voznike in zakonu, ki ureja motorna vozila. Če pri tem ugotovi kršitve v zvezi z izpolnjevanjem pogojev za udeležbo v cestnem prometu, opravi postopek iz drugega odstavka tega člena. C eagle in GoBobi 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
solorider Objavljeno November 6, 2016 Deli Objavljeno November 6, 2016 pred 3 minutami, thumper pravi: ne če kliče anonimno na 090 cifro .. ko jih jebe, ko jih rabiš ne pridejo in rečejo zmenite se sami, ko jih ne rabiš pridejo in zakasirajo... ftp in SF 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
smasher Objavljeno November 6, 2016 Deli Objavljeno November 6, 2016 to za nesrečno 1 kategorije me je pa presenetilo da tako piše, ker mene so učili, v kolikor je le manjša materjalna škoda se lahko izpolni evropsko poročilo in je šel oškodovanec s odrezkom tvoje police na zavarovalnico zahtevati denar. (sicer so se tudi police že spremenile ni več tistih listkov za trgat spodaj že nekaj let). Sedaj to le Borutt ve, ali so nas strašili ali ne, v kolikor zaradi manjše nesreče (materialna škoda vendar avto še vedno vozen), ne spokaš iz vozišča ampak oviraš promet in po nepotrebnem pokličeš policijo te lahko kaznujejo za.. se ne spomnem točno kaj.. (je že dobro desetletje mimo) o tem pa niso nič govorili kasneje ko sem delal A kategorijo. No Ta teden sem se vračal glih s kombijem iz maribora in nekje malo pred celjem sta se dva ruknila na prehitevalnem pasu, škode izredno malo, obe vozili komot vozni. Oba sta ustavila na prehitevalnem pasu in se sprehala okoli avta. Malo da nisem enega pobral s kombijem. Takim bi pa dal kazen za butasto obnašanje in ogrožanje sebe in ostalih. Andrejcer in GoBobi 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Borutt Objavljeno November 6, 2016 Deli Objavljeno November 6, 2016 pred 3 urami, smasher pravi: to za nesrečno 1 kategorije me je pa presenetilo da tako piše, ker mene so učili, v kolikor je le manjša materjalna škoda se lahko izpolni evropsko poročilo in je šel oškodovanec s odrezkom tvoje police na zavarovalnico zahtevati denar. (sicer so se tudi police že spremenile ni več tistih listkov za trgat spodaj že nekaj let). Sedaj to le Borutt ve, ali so nas strašili ali ne, v kolikor zaradi manjše nesreče (materialna škoda vendar avto še vedno vozen), ne spokaš iz vozišča ampak oviraš promet in po nepotrebnem pokličeš policijo te lahko kaznujejo za.. se ne spomnem točno kaj.. (je že dobro desetletje mimo) o tem pa niso nič govorili kasneje ko sem delal A kategorijo. No Ta teden sem se vračal glih s kombijem iz maribora in nekje malo pred celjem sta se dva ruknila na prehitevalnem pasu, škode izredno malo, obe vozili komot vozni. Oba sta ustavila na prehitevalnem pasu in se sprehala okoli avta. Malo da nisem enega pobral s kombijem. Takim bi pa dal kazen za butasto obnašanje in ogrožanje sebe in ostalih. V primeru prometne nesreče I. kategorije še vedno velja, da se udeleženca dogovorita o krivdi in napišete evropsko poročilo. GoBobi 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno November 6, 2016 Deli Objavljeno November 6, 2016 (popravljeno) V primeru, da pa hočem, da idiota izuči, kličem policijo, pa naj mu še kazen napišejo. Prevečkrat se je zgodilo, da so si premislili o krivdi, pa čeprav smo vse napisali in narisali na evropsko poročilo. Imel sem celo primer, ko mi je gospa priletela v pravilno parkiran avto, nakar smo vse izpolnili, pa zavorovalnica ni hotela izplačati škode, ker se faking gospe ni dalo priti podpisat zapisnika na zavarovalnico. Popravljeno November 6, 2016. Popravil DAMI34 Bmflar in GoBobi 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Bmflar Objavljeno November 6, 2016 Deli Objavljeno November 6, 2016 pred 7 minutami, DAMI34 pravi: ker se faking gospe ni dalo priti podpisat zapisnika na zavarovalnico. Imel isti primer, gospod in oh Lions in ne vem kaj še, dejansko pa prava pederčina GoBobi 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Borutt Objavljeno November 6, 2016 Deli Objavljeno November 6, 2016 pred 2 minutami, DAMI34 pravi: V primeru, da pa hočem, da idiota izuči, kličem policijo, pa naj mu še kazen napišejo. Prevečkrat se je zgodilo, da so si premislili o krivdi, pa čeprav smo vse napisali in narisali na evropsko poročilo. Imel sem celo primer, ko mi je gospa priletela v pravilno parkiran avto, nakar smo vse izpolnili, pa zavorovalnica ni hotela izplačati škode, ker se faking gospe ni dalo priti podpisat zapisnika na zavarovalnico. Da ne bo kdo ugotovil, da si ti kriv. Jaz sem imel primer, ko zavarovalnica ni hotela plačati mehaniku opravljeno delo, ker se sklenitelj zavarovalne police ni odzival na njihove dopise. Sem poklical zavarovalnico in vprašal, kako so sklenili zavarovalno polico in dobili denar, če pa možakarja ne morejo dobiti, da jim podpiše en kos papirja. Nato sem vprašal, če nimajo nobenega zavarovalniškega agenta na tistem koncu. Verjetno se je nekdo našel, ker je bila zadeva takoj urejena. smasher in GoBobi 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Cartman Objavljeno November 7, 2016 Deli Objavljeno November 7, 2016 11 hours ago, DAMI34 said: V primeru, da pa hočem, da idiota izuči, kličem policijo, pa naj mu še kazen napišejo. Prevečkrat se je zgodilo, da so si premislili o krivdi, pa čeprav smo vse napisali in narisali na evropsko poročilo. Imel sem celo primer, ko mi je gospa priletela v pravilno parkiran avto, nakar smo vse izpolnili, pa zavorovalnica ni hotela izplačati škode, ker se faking gospe ni dalo priti podpisat zapisnika na zavarovalnico. No, jez sm pa enkat podpisal use, bil na zavarovalnici in verbalno potrdil dogodke, umes na novo registriral z odbitim bonusom, ko me klicejo naj pridem podpisat zapisnik, in jih suvereno posljem u kurac. de sej sem to ze dvakat naredu, in da so mi odbili bonus. pa me cez kak mesec poklice oskodovanec, de kaj se kurac grem, de njemu niso se izplacali. sranje. poklicem se enkat in jih se enkat poslem u 3pm, dobesedno, in de ce ne bo zapisnika se danes pr meni nej nit nikoli ne hodjo nazaj. Jez res nism vedu, de morem 3x priznat in podpisavat en in isti papir de sm kriv. Jez sm jih posilal u kurac, oni nategovali cloveka in kriv jest? res mi je blo nerodno. SF, skalar36, thumper in 3 others 6 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
thumper Objavljeno November 7, 2016 Deli Objavljeno November 7, 2016 (popravljeno) pred 24 minutami, Cartman pravi: No, jez sm pa enkat podpisal use, bil na zavarovalnici in verbalno potrdil dogodke, umes na novo registriral z odbitim bonusom, ko me klicejo naj pridem podpisat zapisnik, in jih suvereno posljem u kurac. de sej sem to ze dvakat naredu, in da so mi odbili bonus. pa me cez kak mesec poklice oskodovanec, de kaj se kurac grem, de njemu niso se izplacali. sranje. poklicem se enkat in jih se enkat poslem u 3pm, dobesedno, in de ce ne bo zapisnika se danes pr meni nej nit nikoli ne hodjo nazaj. Jez res nism vedu, de morem 3x priznat in podpisavat en in isti papir de sm kriv. Jez sm jih posilal u kurac, oni nategovali cloveka in kriv jest? res mi je blo nerodno. če bi jim poslal zahtevek za vračilo "preplačanega" odbitega bonusa bi imel tip "včeraj" denar.. Popravljeno November 7, 2016. Popravil thumper Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Fazer03 Objavljeno November 7, 2016 Deli Objavljeno November 7, 2016 Ob 6. 11. 2016 at 10:48, solorider pravi: ko jih jebe, ko jih rabiš ne pridejo in rečejo zmenite se sami, ko jih ne rabiš pridejo in zakasirajo... Oh no, tako hudo pa spet ni .... GoBobi 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
thumper Objavljeno November 7, 2016 Deli Objavljeno November 7, 2016 pred 5 urami, Fazer03 pravi: Oh no, tako hudo pa spet ni .... pri naših domžalskih res ne ..ker jih ni nikjer , če pa slučajno so pa delajo neumnosti po cestah.. Fazer03 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
.... Objavljeno November 8, 2016 Deli Objavljeno November 8, 2016 Pri meni bilo kontra. Enmu sem se v rit zaletu, a ravno toliko da se videla praska (škoda bila ocenjena na 200€). Smo se zmenil, da podpišemo poročilo in ko bo škoda ocenjena, se bomo slišal in magari plačam. Gospod dejal, da ne bo popravljal zadeve in dejansko nisem mogel dobiti bonusa nazaj, dokler ni preteklo 2 leti al je bilo celo 3, ne spomnim se več točno, a potem sem dobil bonus nazaj, gospod pa ni želel iti podpisat na zavarovalnico, da ne bo koristil moje police. V glavnem, beda. Žalostno, da sem moral čakati, da zadeva zastara, čudno pa mi je, da ni ne koristil ali pa vzel moj denar. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Fazer03 Objavljeno November 10, 2016 Deli Objavljeno November 10, 2016 http://novice.najdi.si/predogled/novica/a098b2bac47a6e6c3f9ae0fabc2d4fa5/Primorske-si/Kronika/Smrt-dvakrat-kosila-zaradi-hitrosti "V dveh letošnjih najhujših motorističnih nesrečah v Istri je smrt kosila zaradi hitrosti motoristov. Ker sta motorista drvela prehitro, ju voznika, ki sta jima presekala pot, nista mogla opaziti. To je glavna ugotovitev sodnega izvedenca, ki je analiziral nesreči konec maja v Bertokih in konec avgusta pri Dekanih. Motorist v Bertokih naj bi vozil s hitrostjo najmanj 140 kilometrov na uro, motorist v Dekanih pa najmanj 150 kilometrov na uro. Umrla sta oba motorista in sopotnica v drugi nesreči. " Enkrat - še ne toliko nazaj - so nas udeležence v prometu umirjali z raznimi slogani - nekaj bo že na tem, da je hitro prehitro .... igc1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
TakeALookAround Objavljeno November 10, 2016 Deli Objavljeno November 10, 2016 Ok, 2 extrema....nesrec pa koliko? Dejmo zdej kazni za hitrost spet dvignt, pa radarje povsod. Kmet2 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se