DAMI34 Objavljeno April 20, 2017 Opozori Objavljeno April 20, 2017 Pravkar, NumLock pravi: Na križišču se malo vležeš, dokler čakaš na zeleno .... skozi naselja si hitrejši, kot ponavadi. Tudi domov prideš hitreje, seveda če imaš srečo. ta je pa že zdrel za stožce polagat NumLock 1
NumLock Objavljeno April 20, 2017 Opozori Objavljeno April 20, 2017 Pravkar, DAMI34 pravi: ta je pa že zdrel za stožce polagat Edino, kar mu manjka je pidžama. To pa zato, da bi bolje ležal v ovinkih. Quest in sesir 2
VS800 Objavljeno April 20, 2017 Opozori Objavljeno April 20, 2017 pred 10 minutami, NumLock pravi: Na križišču se malo vležeš, dokler čakaš na zeleno .... skozi naselja si hitrejši, kot ponavadi. Tudi domov prideš hitreje, seveda če imaš srečo. Ja moped je pelu žegnat.....kaj?
Borutt Objavljeno April 20, 2017 Opozori Objavljeno April 20, 2017 pred eno uro, NumLock pravi: Nisem si mislil, da ti bom moral iskat primerjavo. Zadevo sem navedel kot primer. No, če se pa spustim v tvoj odgovor, pa bi rekel sledeče: DA, alkohol ni prepovedan, DA pa je prepovedan v kombinaciji z uporabo motornih vozil. In ciljna skupina na tem srečanju, pa so bili ravno uporabniki le teh. Hvala fanta! Alkohol je v kombinaciji z uporabo vozil prepovedan nad določeno količino. Pri zakonsko določeni količini 0,00 bi vsakdo točno vedel, koliko alkohola lahko spije. C eagle 1
sesir Objavljeno April 20, 2017 Opozori Objavljeno April 20, 2017 (popravljeno) pred 6 minutami, Borutt pravi: Alkohol je v kombinaciji z uporabo vozil prepovedan nad določeno količino. Pri zakonsko določeni količini 0,00 bi vsakdo točno vedel, koliko alkohola lahko spije. Lahko obranaš kamor hočeš! Meni še vseeno ne bo normalno te kvazi eno dnevna žegnanja...v resnici pa le zaslužek! Po mojem mnenju bi te pijanice morale biti vsaj dvodnevne,če ne vikend... Popravljeno April 20, 2017. Popravil sesir
Frenk 67 Objavljeno April 20, 2017 Opozori Objavljeno April 20, 2017 pred 4 minutami, Borutt pravi: Alkohol je v kombinaciji z uporabo vozil prepovedan nad določeno količino. Pri zakonsko določeni količini 0,00 bi vsakdo točno vedel, koliko alkohola lahko spije. to ni res, saj človek v določenem času alcohol predela. Prideš na shod, spiješ 2 pive, čez dve ure greš domov z 0,0. Nekdo drug bo pa pri isti količini čez dve uri napihal 0,26. GoBobi in sesir 2
Borutt Objavljeno April 20, 2017 Opozori Objavljeno April 20, 2017 Ob Tue Apr 18 2017 ob 22:26, thumper pravi: v našem koncu in bližnji okolici so predvidoma zasedli vsa standardna inkasantska mesta .. ni pa predvidena nobena kontrola na lokacijah , kjer je omejitev 30 in je zraven vrtec ali šola .. a seveda - ker ljudje z vezami vozij osvoje otroke v vrtec in šolo kjer so omejitve 30 - s 50+ .. Pa nam pokaži te točke z omejitvijo 30 km/h, kjer je poleg šola ali vrtec, da bomo skupaj pljuvali. GoBobi 1
Borutt Objavljeno April 20, 2017 Opozori Objavljeno April 20, 2017 pred 4 minutami, Frenk 67 pravi: to ni res, saj človek v določenem času alcohol predela. Prideš na shod, spiješ 2 pive, čez dve ure greš domov z 0,0. Nekdo drug bo pa pri isti količini čez dve uri napihal 0,26. 0,24 je čisto navadna potuha pijancem in gre na roko dobičkom povezanih s proizvodnjo in prodajo alkohola. 0,10 promila alkohola se razgradi v eni uri. Kako pa naj nekdo ve, koliko ima v krvi ? Razumeš, kaj želim povedati s tistim 0,00 ? sesir, C eagle in lucif3rka 3
Frenk 67 Objavljeno April 20, 2017 Opozori Objavljeno April 20, 2017 (popravljeno) pred 3 minutami, Borutt pravi: 0,24 je čisto navadna potuha pijancem in gre na roko dobičkom povezanih s proizvodnjo in prodajo alkohola. 0,10 promila alkohola se razgradi v eni uri. Kako pa naj nekdo ve, koliko ima v krvi ? Razumeš, kaj želim povedati s tistim 0,00 ? Ni samo proizvodnja in prodaja alkohola, to ima zelo negativen vpliv na turizem. Hrvati so si hitro premislili, ko so uvedli 0,0 Popravljeno April 20, 2017. Popravil Frenk 67 GoBobi 1
Borutt Objavljeno April 20, 2017 Opozori Objavljeno April 20, 2017 pred 5 minutami, Frenk 67 pravi: Ni samo proizvodnja in prodaja alkohola, to ima zelo negativen vpliv na turizem. Hrvati so si hitro premislili, ko so uvedli 0,0 Vse za varnost, kajne. Zato vedno rečem, da je vsak sam odgovoren za prometno varnost in prometno kulturo. GoBobi, Frenk 67 in C eagle 3
VrUUUUUmmmm Objavljeno April 20, 2017 Opozori Objavljeno April 20, 2017 11 minutes ago, Borutt said: 0,24 je čisto navadna potuha pijancem in gre na roko dobičkom povezanih s proizvodnjo in prodajo alkohola. 0,10 promila alkohola se razgradi v eni uri. Kako pa naj nekdo ve, koliko ima v krvi ? Razumeš, kaj želim povedati s tistim 0,00 ? A ti res enačiš 0,25 z 1,25? Tisti ki spije eno pivo je zate pijanec? Vsak z več kot tremi možganskimi celicami si zna izračunati, koliko je popil in kdaj, koliko tehta pa ve vsaj približno, koliko ima alkohola v krvi pa tudi, kako se počuti. Če gre za decimalko čez mejo, je.bi ga, tako je. Kot pri omejitvah hitrosti. Greš za enega čez pa si pečen. Upam da je vsaj tam omejitev na nulo nesmiselna.
GoBobi Objavljeno April 20, 2017 Opozori Objavljeno April 20, 2017 pred 3 urami, NumLock pravi: pred 18 urami, GoBobi pravi: @NumLock, a policija naj kar prepove točenje na eni veselici, ki jo organizira nekdo drug? Samo zato, ker se tebi zdi neprimerno, da zdrav človek spije eno pivo in se potem vsede na motor? A je problem ta velik pir, al ta mau. Kaj pa jaz, ki sem zelo gost, a lahko spijem vsaj italijančka. Kaj pa peš obiskovalec? Kaj pa un, ki pride mopede pogledat z avtom, pa bi spil enega? Ne gre to tako, ker je to svobodna država, v kateri naj bi vsak bil odgovoren in, če vprašaš tlele voznike motorjev, še posebej pa prave motoriste , ti bodo v 90+% rekli, da se brigaj zase in da se za to že niso boril leta 91. Jaz vem, da je to nemogoče, ampak pravim, da se mi zdi neumno, da na takšni prireditvi se pač toči alkohol, glede na to, da nam na vsakem koraku "tulijo" v glavo o varnosti, ne pitju alkota med vožnjo, posledice alkoholiziranih voznikov (primeri Maček ... itd. Razumem, da so med njimi motoristi, ki ima mejo, pa obiskovalci .... itd. Ampak to je isto, kot da bi naredili druženje ozdravljenih narkomanov, na sredini pa bi jim postavili stojnico z heroinom po akcijski ceni. Zaradi mene se lahko posamezniki nalijejo do konca in gredo na motor, avto, tovornjak ... itd, ampak naj mene in vnuke ne ogrožajo. Simpl! Sem bil že žrtev alkoholiziranega voznika. Sej drgač sva midva na "isti strani" @NumLock, da ne bo pomote. Alkota sploh ne maram (okusa skoraj vseh alkoholnih pijač). No, razen ene dvakrat, trikrat na let, ko ga spijem toliko, da sem lih še do mere dobrega okusa (takrat se pač potrudim, kot bi se morala tudi vsaka fajn punca, pa pač požrem ). Tisto o pristojnostih policije pa je, kot sem napisal... pred 18 urami, GoBobi pravi: ...Ajd! P.S.: tamle zgoraj je bilo malo heca, malo je pa zares. Vsak od nas riše želje po pooblastilih policije malo po svoje. Jaz imam rad red v prometu, ampak ne čisto tako, kot je napisan v zakonu. Ene kazni bi ful znižal, ene pa so prenizke. A te členi v zakonu (večja globa/manjša globa) so drugačni pri meni, kot pri tebi, drugačni pri Mausu, drugačni pri Damiju, verjamem, da bi tudi Borutt predrugačil vsaj zneske v večih členih, če že ne bi popravil četrtino obstoječih prometnih predpisov. Ker vrag se vedno skriva v detajlih . Ajd! (še druh bort ) Ajd! NumLock 1
Borutt Objavljeno April 20, 2017 Opozori Objavljeno April 20, 2017 pred 6 minutami, VrUUUUUmmmm pravi: A ti res enačiš 0,25 z 1,25? Tisti ki spije eno pivo je zate pijanec? Vsak z več kot tremi možganskimi celicami si zna izračunati, koliko je popil in kdaj, koliko tehta pa ve vsaj približno, koliko ima alkohola v krvi pa tudi, kako se počuti. Če gre za decimalko čez mejo, je.bi ga, tako je. Kot pri omejitvah hitrosti. Greš za enega čez pa si pečen. Upam da je vsaj tam omejitev na nulo nesmiselna. Ne vem, kje si našel, da enačim neke vrednosti. Nihče ne zna in ne zmore izračunati količino alkohola v organizmu na podlagi tistih tvojih podatkov. Kajti, približna vrednost je vedno zelo približna vrednost. Alkohol ne sodi v promet. In, kdor ne zmore biti v prometu brez alkohola, je ... (vnesi po želji). builder, sesir, GoBobi in 1 other 4
pik1 Objavljeno April 20, 2017 Opozori Objavljeno April 20, 2017 pred 4 urami, maus pravi: zreli se reće . ... reče se lahko tud ... "da je šel že v cvet" GoBobi, VS800, DAMI34 in 3 others 6
VS800 Objavljeno April 20, 2017 Opozori Objavljeno April 20, 2017 pred 16 minutami, pik1 pravi: . ... reče se lahko tud ... "da je šel že v cvet" Kor13 1
Zok Objavljeno April 20, 2017 Opozori Objavljeno April 20, 2017 24 minutes ago, VrUUUUUmmmm said: Vsak z več kot tremi možganskimi celicami si zna izračunati, koliko je popil in kdaj, koliko tehta pa ve vsaj približno, koliko ima alkohola v krvi pa tudi, kako se počuti. Če gre za decimalko čez mejo, je.bi ga, tako je. Kot pri omejitvah hitrosti. Greš za enega čez pa si pečen. Upam da je vsaj tam omejitev na nulo nesmiselna. Mojih 110 kil krat 70% = 77 kil vode Trije piri so 3x0,5 kg = 1,5 kg, torej alkohola 4,8% * 1,5 kg = 0,072 kg koncentracija alkota v krvi je torej max 0,072/77 = 0,000935 = 0,935 promile. V izdihanem zraku torej 0,935 * (0,24/0,5) = 0,449 Pizda sm pjan. In tako pjan bom uporabil tiste tri mozganske celice, in sredi najvecje feste/zegna/you-name-it naredil ta kratek izracun. Tudi na kolesarskih stezah imamoomejitev hitrosti 25 km/h, ne obstaja pa atestiran stevec za merjenje/prikazovanje hitrosti kolesa - razen tisti radarski, kategera drzi v rokah naduti redar ali pa policaj z blesavo komando nadrejenega. Gonca 1
pik1 Objavljeno April 20, 2017 Opozori Objavljeno April 20, 2017 (popravljeno) pred 15 minutami, VS800 pravi: . ... se mi zdi da bolj podoben temule ... pred 1 minuto, pik1 pravi: . ... se mi zdi da bolj podoben temule ... ... z ovenelimi koreninami ... Popravljeno April 20, 2017. Popravil pik1 maus, DAMI34 in VS800 3
jskrablin Objavljeno April 20, 2017 Opozori Objavljeno April 20, 2017 pred 4 urami, NumLock pravi: Jaz vem, da je to nemogoče, ampak pravim, da se mi zdi neumno, da na takšni prireditvi se pač toči alkohol, glede na to, da nam na vsakem koraku "tulijo" v glavo o varnosti, ne pitju alkota med vožnjo, posledice alkoholiziranih voznikov (primeri Maček ... itd. Razumem, da so med njimi motoristi, ki ima mejo, pa obiskovalci .... itd. Ampak to je isto, kot da bi naredili druženje ozdravljenih narkomanov, na sredini pa bi jim postavili stojnico z heroinom po akcijski ceni. To je vedno ena taka, filozofska debata. Alko... ni samo slab. Je pa kr toksičen. Super naravno razkužilo. Sam glede na to, kako škodo lahko povzroči organizmu/okolici neposredno ali posredno je kr hecno da ni prepovedan. Obstaja ena taka v stilu če bi alkohol odkrili danes, bi ga takoj prepovedali. Zakaj recimo na flašah ni slik alkoholno prepariranih jeter? Pretepenih družinskih članov? V brutalnih prometnih nesrečah (ki so jih povzročili pijani vozniki) ubitih/pohabljenih ljudi? Stvar je simpl. Alkoholiziranje je družbeno sprejemljiv način zadevanja. Še ne tako dolog nazaj je bil vožnja pod vplivom alkohola gentlemanski prekršek. Pa trošarine. Jebi ga, tud Država more od nečesa živet. Po drugi strani pa eno pivo po odpeljani cross country dirki iz mene ne naredi vožnje nesposobnega idiota, ki živčno gleda naokoli, koga bo na gobec. Precej pa pomaga pri sproščanju mišic, ki so pravkar oddelale eno uro terenske vožnje na (osebni) maksimum. Nadomesti tudi nekaj skurjenih kalorij in vitaminov/mineralov. Seveda pa je treba ostati pri enem. Drugače grejo učinki v minus. In pol smo spet pri tistem - vsak se more znati kontrolirat. Če se ne znaš zadržat in se ga ob prisotnosti alkota moraš naliti, pa imaš kr hud problem. In takih s kr hudim problemom je pri nas precej. Pa alko kot družbeno sprejemljiva droga je pri nas kr malo preveč sprejemljiv. Se pa tudi to po malem spreminja - v moji družbi dvomim da kdorkoli misli, da je pod gasom sprejemljivo vozit. Ne tako dolgo nazaj je bilo to precej drugače. skalar36, DAMI34, C eagle in 3 others 6
maus Objavljeno April 20, 2017 Opozori Objavljeno April 20, 2017 pred 10 minutami, Zok pravi: Mojih 110 kil krat 70% = 77 kil vode Trije piri so 3x0,5 kg = 1,5 kg, torej alkohola 4,8% * 1,5 kg = 0,072 kg koncentracija alkota v krvi je torej max 0,072/77 = 0,000935 = 0,935 promile. V izdihanem zraku torej 0,935 * (0,24/0,5) = 0,449 še za mojih 57 kil zraćuni .. plis kok lahko spijem do zakonskih promilou pred 2 minutami, pik1 pravi: . ... se mi zdi da bolj podoben temule ... no ja .. mi vsaj regratove lućke nisi pripeu brendi je pa mrtu ... a to hočte od mene dr.looney, VS800, pik1 in 1 other 4
Xebec Objavljeno April 20, 2017 Opozori Objavljeno April 20, 2017 pred 3 minutami, maus pravi: še za mojih 57 kil zraćuni .. plis kok lahko spijem do zakonskih promilou To sam povohaš kar je u zraku pa si čez.. GoBobi, dr.looney, builder in 3 others 6
Zok Objavljeno April 20, 2017 Opozori Objavljeno April 20, 2017 13 minutes ago, maus said: še za mojih 57 kil zraćuni .. plis kok lahko spijem do zakonskih promilou Eno kavo si sam placas, pa oblezis... maus, dr.looney, GoBobi in 3 others 6
sesir Objavljeno April 20, 2017 Opozori Objavljeno April 20, 2017 pred 26 minutami, maus pravi: še za mojih 57 kil zraćuni .. plis kok lahko spijem do zakonskih promilou Tebi abstinentu je to še posebej pomembno... maus in DAMI34 2
Zok Objavljeno April 20, 2017 Opozori Objavljeno April 20, 2017 2 minutes ago, sesir said: Tebi abstinentu je to še posebej pomembno... ...a pol je tud Mis crna ovca? DAMI34 in maus 2
sesir Objavljeno April 20, 2017 Opozori Objavljeno April 20, 2017 (popravljeno) pred 1 minuto, Zok pravi: ...a pol je tud Mis crna ovca? Eh...pač taki se poznamo in kafetkamo... Popravljeno April 20, 2017. Popravil sesir maus 1
Zok Objavljeno April 20, 2017 Opozori Objavljeno April 20, 2017 Mene pa nocete poznat pa z menoj kafetkat? Pa sem ze studiral, ce bi Mausu dal za kofe... dr.looney, maus in GoBobi 3
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se