Skoči na vsebino

Cestno črno sivo nabijanje in moraliziranje

Vanga

Priporočene objave

pred 6 minutami, Xebec pravi:

Vprašaš zakva bi obrnu sj nočem it u uno smer, iz tm sm lih kar pršu...:lol1:

sicer pa vzameš knjižco ven pa ga prosiš da ti pokaže kaj si zajebu? A ne voziš sabo zakonika pa ene par zadnjih uradnih listov za usak slučaj? :book:

53 člen 3 in 4 odstavek, vem na pamet :P

Sej sem se zapeljal do njega pa mu povedal, da nisem nobenega zakona kršil in da imam pravico. Njegov odgovor je bil: me ne briga.

Sem reku, prou, itak mi ni treba tule čez mejo :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 4 minutami, Borutt pravi:

(4) Če je v primeru iz prejšnjega odstavka na smernem vozišču dovolj prostora, lahko voznik enoslednega vozila s primerno hitrostjo in pazljivostjo vozi mimo ustavljenega vozila ali kolone vozil po desni strani, razen, kadar so se vozila v koloni ustavila pred križiščem.

To si zapomni Karmen!Zato sem te prej opozoril,da si obvozila....pač vožnja mimo!

Nikakor in nikoli ne smeš omenjati prehitevanja saj ga ni bilo!Obesijo se pa na vsak klinček...

Popravljeno . Popravil sesir
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 16 minutami, DAMI34 pravi:

jaz pa ne razumem tako, z znanjem pride odgovornost, z znanjem pride zavedanje. Telefoniraš v avtu? Verjetn ne, pišeš SMSje? tut ne...

Dovolj je en cepec na 100ljudi, pa je pizdarija tu.

kako lep zakon....v praksi pa....ah jebiga.

Znanje vožnje je zelo dobra zadeva v primeru pospravljenega podstrešja. V primeru, da je to podstrešje zjeb..., potem imamo to, kar že imamo na naših cestah in sicer prirejanje dirk ter ostale neumnosti. Je pa res, da je treba izpolnjevati svoje znanje. To je vedno dobrodošlo. 

V praksi pa ... No, pa razloži. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 8 minutami, DAMI34 pravi:

Sej sem se zapeljal do njega pa mu povedal, da nisem nobenega zakona kršil in da imam pravico. Njegov odgovor je bil: me ne briga.

zmagu si ga :lol1: 

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 21 minutami, maus pravi:

moraš sprejet dejstvo, da tut taki kretenasti uslužbenci obstajajo, ki mečejo slabo luć na vse organe :huh: 

takih imaš kar precej v vseh panogah gospodarstva in v vseh javnih in državnih službah :huh: 

jaz recimo nisem imel zadnjih nekaj let nobenih slabih izkušenj .. pač sreča :P

Si že našel milijonaste milijone ? :jezik:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pravkar, Borutt pravi:

Si že našel milijonaste milijone ? :jezik:

te sreće pa nimam :dry: 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 4 minutami, Borutt pravi:

Znanje vožnje je zelo dobra zadeva v primeru pospravljenega podstrešja. V primeru, da je to podstrešje zjeb..., potem imamo to, kar že imamo na naših cestah in sicer prirejanje dirk ter ostale neumnosti. Je pa res, da je treba izpolnjevati svoje znanje. To je vedno dobrodošlo. 

V praksi pa ... No, pa razloži. 

zmagu si, moram delat (no silijo me, pa nimam časa)

pred 1 minuto, maus pravi:

zmagu si ga :lol1: 

ja kj, čist okrogle oke je naredu :blush:, k nism hot pr njemu čez :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 10 minutami, Borutt pravi:

.

Jaz imam doma krokodila v banji. Štekaš ? 

Nisem hotel to reči,niti nisem pomislil,da se ni še več peljal...sposoben človek! Hotel sem povedati,da si pač ljudje ko se vsedejo na 1000 ccm motor dajo malo duška....pa ne in niso divjaki,pač na ravnini poizkusijo malo,glih kuk upajo...

Hotel sem bolj povedati,da motorji od 2004dalje,tisočke SS gredo po števcu zelo,zelo hitro 250

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 21 minutami, DAMI34 pravi:

:lol1:

pred 22 minutami, DAMI34 pravi:

Med kaj pa spada znanje? Človeški faktor valda, pa ni samo agresija tista, kajti s porastom prometa se mora tudi reakcijski čas in razumevanje ter prilagajanje izboljšati.

dejmo vzet samo dve zadevi (pa pustmo kazanje mišic, ker to bi jaz bolj okarakteriziral za slovensko foušijo)

-vožnjo skozi krožišča (vsaj 50% folka ne zna in ne razume kako poteka, bognedaj da so dvopasovna)

-škarjasto sestavljanje vozil iz dveh pasov v en pas (misija nemogoče, vrivanje 100m preden se pas konča, nenormalna zaviranja, neodstopanja prostora drugemu)

Eno stran naprej sem napisal nekaj o znanju vožnje. 

Popravljeno . Popravil Borutt
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Dami in ostali ki krožite po KP...

Imate pogosto tako zasedene zebre?

Borut a moreš obstat,ker predvidevaš,da bo prečkal cesto saj je že na zebrah?

18836672_1422965894430186_5458276207761398925_o.jpg

Popravljeno . Popravil sesir
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 2 minutami, sesir pravi:

Dami in ostali ko krožite po KP...

(1) Na prehodu za pešce, na katerem promet ni urejen s svetlobnimi prometnimi znaki ali ga ne ureja pooblaščena uradna oseba, morajo vozniki in drugi udeleženci cestnega prometa omogočiti pešcem varno prečkanje vozišča, ki so na prehodu ali stopajo nanj.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pravkar, Borutt pravi:

(1) Na prehodu za pešce, na katerem promet ni urejen s svetlobnimi prometnimi znaki ali ga ne ureja pooblaščena uradna oseba, morajo vozniki in drugi udeleženci cestnega prometa omogočiti pešcem varno prečkanje vozišča, ki so na prehodu ali stopajo nanj.

In v tem primeru jasne nesposobnosti in nepoznavanja pravil s strani osebe,ki naj bi izvajala te predpise to velja...mislim bevis pa buthead...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 16 minutami, Borutt pravi:

Kaj se režiš, kaj si pa ti rekel naj naredim? :P

pred 17 minutami, Borutt pravi:

Eno stran naprej sem napisal nekaj o znanju vožnje. 

eno stran nazaj, najbrž...

pred 4 minutami, sesir pravi:

No pa le nimajo vsi invalidi audi in bmw...

18765770_10155165166918280_1731796497261981391_n.jpg

kaj pa če ima znak invalid v avtu?

Bom povedal drugo skrajnos, moj šef ima v svoji fuking fiesti znak invalid.....a moram povedat, da je invalid mama? No, sej sem, dejstvo je da ta cepec vedno in po pravilu parkira na mesta za invalide.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 23 minutami, sesir pravi:

In v tem primeru jasne nesposobnosti in nepoznavanja pravil s strani osebe,ki naj bi izvajala te predpise to velja...mislim bevis pa buthead...

Lepo, da si kasneje svoj zapis dopolnil s sliko. 

pred 31 minutami, sesir pravi:

Dami in ostali ki krožite po KP...

18836672_1422965894430186_5458276207761398925_o.jpg

(2) Policisti smejo pri opravljanju nujnih nalog policije za nujno potreben čas parkirati vozilo tudi na mestih, kjer je to prepovedano s prometnim pravilom ali postavljeno prometno signalizacijo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 20 minutami, sesir pravi:

No pa le nimajo vsi invalidi audi in bmw...

18765770_10155165166918280_1731796497261981391_n.jpg

Si šel pogledati, če imajo mogoče parkirno karto za invalide ? Nisi, ker samo nabijaš. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 6 minutami, Borutt pravi:

Si šel pogledati, če imajo mogoče parkirno karto za invalide ? Nisi, ker samo nabijaš. 

Nisem bil jz fotograf...sam,ki imam znak pa ponavadi redko,zelo redko opazim na parkingu za invalide avto z znakom...da bi bili pa pa polji parkingi za avti pa nikoli!

pred 28 minutami, DAMI34 pravi:

kaj pa če ima znak invalid v avtu?

Bom povedal drugo skrajnos, moj šef ima v svoji fuking fiesti znak invalid.....a moram povedat, da je invalid mama? No, sej sem, dejstvo je da ta cepec vedno in po pravilu parkira na mesta za invalide.

Ni potrebno,da je oseba na katero izdana kartica poleg?Še slika je zdaj po " novem" na kartici

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 3 minutami, sesir pravi:

Ni potrebno,da je oseba na katero izdana kartica poleg?Še slika je zdaj po " novem" na kartici

To pa ne vem, vem pa da ni potrebno da parkira na invalidska mesta.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pravkar, DAMI34 pravi:

To pa ne vem, vem pa da ni potrebno da parkira na invalidska mesta.

Bo borut poveru...evo v praksi kako je s tem borut?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 11 minutami, sesir pravi:

Bo borut poveru...evo v praksi kako je s tem borut?

66. člen

(parkirna karta)

(1) Parkirno karto se lahko izda naslednjim upravičencem:

1.     osebam, ki imajo zaradi izgube, okvare ali paraliziranosti spodnjih ali zgornjih okončin ali medenice priznano najmanj 60% telesno okvaro;

2.     osebam z multiplo sklerozo;

3.     osebam z mišičnimi in živčno-mišičnimi obolenji z ocenjeno najmanj 30% telesno okvaro;

4.     težko duševno prizadetim osebam, ki jim je zaradi tega priznana invalidnost po predpisih o varstvu telesno in duševno prizadetih oseb;

5.     osebam, ki imajo najmanj 90% telesno okvaro zaradi izgube vida;

6.     mladoletnim osebam, ki so težko telesno ali duševno prizadete oziroma so zaradi izgube, okvare, paraliziranosti spodnjih okončin ali medenice ovirane pri gibanju ter

7.     zdravstvenim službam, socialnim službam in invalidskim organizacijam, katerih delavci obiskujejo oskrbovance na domu zaradi nujnih in neodložljivih storitev, potrebnih za njihovo zdravje in življenje.

(2) Parkirno karto izda na zahtevo upravičenca upravna enota, na območju katere ima upravičenec stalno ali začasno prebivališče oziroma sedež.

(3) Ministrstvo, pristojno za promet, vodi evidenco izdanih parkirnih kart, upravne enote pa vnašajo podatke v evidenco.

(4) Evidenca izdanih parkirnih kart vsebuje naslednje osebne in druge podatke, ki se vodijo zaradi njihovega pošiljanja organom in organizacijam, ki imajo v zvezi s svojimi nalogami, določenimi z zakonom, te podatke pravico obdelovati ter zaradi izvajanja tega zakona:

-       zaporedno številko vpisa,

-       osebno ime, EMŠO upravičenca oziroma naziv upravičenca,

-       stalno ali začasno prebivališče oziroma sedež upravičenca,

-       serijska številka parkirne karte,

-       datum izdaje,

-       številka odločbe oziroma številka potrdila izbranega osebnega zdravnika.

(5) Parkirna karta, izdana v eni od držav članic Evropske unije, velja tudi v Republiki Sloveniji.

67. člen

(parkiranje na parkirnem mestu označenem za invalide)

(1) Vozilo, parkirano na označenem parkirnem mestu za invalida, mora biti označeno z veljavno parkirno karto.

(2) Parkirno karto sme poleg upravičenca uporabljati spremljevalec, ki vozi in spremlja osebo, ki je imetnik parkirne karte in sama ne vozi motornega vozila.

(3) Upravičenci iz prvega odstavka 66. člena tega zakona lahko parkirajo tudi na parkirnem mestu, ki ni označeno za invalide. V kolikor parkirajo na takšnem mestu in želijo uveljavljati pravice, ki jim jih daje izdana parkirna karta, morajo vozilo obvezno označiti z veljavno parkirno karto.

(4) Z globo 40 eurov se kaznuje za prekršek imetnik parkirne karte, ali spremljevalec, ki vozi in spremlja imetnika parkirne karte, ki vozila, parkiranega na označenem parkirnem mestu za invalide, nima označenega z veljavno parkirno karto.

(5) Z globo 80 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki neupravičeno uporabi parkirno karto. Pooblaščena uradna oseba odvzame neupravičeno uporabljeno parkirno karto vozniku in jo pošlje upravni enoti, ki jo je izdala. O odvzemu pooblaščena uradna oseba izda potrdilo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred eno uro, DAMI34 pravi:

Med kaj pa spada znanje? Človeški faktor valda, pa ni samo agresija tista, kajti s porastom prometa se mora tudi reakcijski čas in razumevanje ter prilagajanje izboljšati.

Zgolj in samo upoštevanje in ustrezno prilagajanje varnostne razdalje, dosledna in pravilna uporaba žmigavcev, redno preverjanje špeglov in mrtvih kotov, nobenih sunkovitih premikov sem pa tja, mislit na razvrščanje eno križišče prej, ne prodajat zijal ob nesrečah in s tem ustvarjati pogojev za nalet, ipd. ti rešiijo večino najbolj banalnih, neumnih in nepotrebnih prometnih nesreč. Od tu naprej je samo še optimizacija.

Problem je, ker ljudje niti osnov ~ varne vožnje v prometu ne razumejo. Pustimo zdaj na miru poligone, tisto je že višja matematika. Osnove.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 1 uro, KARMEN1 pravi:

Od sedaj pa bom prehitevala samo še po desni :cool:

Dokler te ne bo kater odnesel ali pa ti njega!

• Haha 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 15 minutami, Borutt pravi:

66. člen

(parkirna karta)

.

To tak vem..o.....ampak v praksi če ima nekdo na parkingu za invalide avto kot je dal primer dami...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

4 hours ago, DAMI34 said:

ampak, a ti kaj pomaga potem ko se ob preb iranju nebuloz oglasiš? Se kaj bolje počutiš, si bolj umirjen, al te še vedno peče?

Pa še čist navadno vprašanje, katerega od odgovorov v anketi, bi pa ti izbral?

Ce te subtilna sugestija ne zadane ti nisem jaz kriv. Pritozi se roditeljem.

Jebala te anketa. Sem ze napisal kaj si mislim o anketah. 

Veselo drekanje in stokanje se naprej.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 2 minutami, Nearrain pravi:

Ce te subtilna sugestija ne zadane ti nisem jaz kriv. Pritozi se roditeljem.

Jebala te anketa. Sem ze napisal kaj si mislim o anketah. 

Veselo drekanje in stokanje se naprej.

js te mam tut rt, suptilno :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!