Skoči na vsebino

Cestno črno sivo nabijanje in moraliziranje

Vanga

Priporočene objave

pred 28 minutami, DAMI34 pravi:

Veselo soljenje pameti ostalim, upam, da me res ignoriraš, kot si zapisal :D

Na žalost te ne morem dati na automagično listo blokiranih. Se bom pa potrudil da ti (po tem odgovoru) ne repliciram več.

pred 30 minutami, Scarabeo 500 pravi:

Točno to sem naredil, kar si navedel (počakal na relativno varno priliko), zato sem za njima vozil kakšnih 10 km in lahko navedem kot primer. A si lahko predstavljaš 100-tega v koloni do Splita z avtom. 

Zaradi enega počasneta se je moralo recimo 200 avtomobilistov izpostavljati relativno veliki nevarnosti.

In kaj če bi bila spredaj prometna nesreča? Požar pa zaradi tega preusmeritev na kako mini lokalno cesto? Kaj bi pa takrat? Zadeva je simpl. Sam enim ne gre v glavo.

Edino na kar lahko v prometu neposredno vplivaš, je lastno vedenje. Posredno lahko z lastnim vedenjem vplivaš tudi na vedenje drugih. Lahko npr z noro vožnjo, zaganjanjem v rit onemu spredaj, trobljenjem, blendanjem in podobnimi izkazi agresije delaš ostale udeležence v prometu agresivne in živčne. Lahko pa z bolj umirjeno vožnjo, pravočasnim nakazovanjem na težave spredaj (vsi štirje žmigavci ko se naprimer oni pred tabo hitro upočasnijo), ipd... pomagaš da promet poteka bolj tekoče.

Btw, s 'kariero' cestnega motorista sem zaključil tako zaradi carjev, ki jim je vse jasno in jim pripada vsak meter asfalta kot tudi zaradi ljudi, ki v prometu nimajo kaj iskati - fotri s klobukom, 80 let stara soseda, mularija in malo manj mularija s fiksacijo na telefone... Če se skotam po kamenju v Verdu v tri krasne... je jasno kdo je zajebal. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

1 hour ago, DAMI34 said:

se pravi, po tvojem pisanju so vedno in povsod krivi samo "neprilagojeni motoristi. "

Rešitev je enostavna, neprilagojene motoriste spravit s cest (raj kakega več kot kakega manj) in v prometu bo vse tipi top :D

Tako bo bolje...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

32 minutes ago, Scarabeo 500 said:

Točno to sem naredil, kar si navedel (počakal na relativno varno priliko), zato sem za njima vozil kakšnih 10 km in lahko navedem kot primer. A si lahko predstavljaš 100-tega v koloni do Splita z avtom. 

Zaradi enega počasneta se je moralo recimo 200 avtomobilistov izpostavljati relativno veliki nevarnosti.

Od teh 100, se jih bo 20% ustavlo za scat... 200-ti voznik bo pa že pol ure v Splitu...preden bo prišel na vrsto za prehitevat :lol1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred eno uro, DAMI34 pravi:

oprosti, ampak ne pišem o sebi kot udeležencu (sem preveč na cesti v službene namene) ampak kot o gledalcu in situaciji, katera je še kako realna.

Verižna prehitevanja kolesarja so in bodo. In nihče ne govori o tem da se komu kam mudi, pisal sem o nespametnem manevru, me zanima kako bi se recimo ti počutil, če ti jaz pred nosom na mrtvo zavrl. Gre se za samo neumen manever, in če zanemarim, da je ogrozila 2 za sabovozeča, je ogrozila tudi kolesarja, kar je pa zelo nevarno.

In poanta mojega pisanja je, da določena dejanja (vprašljiva, nelogična, nerazumljiva) privedejo, do lahko še bolj neumnih dejanj.

Eno od teh je tudi umikanje počasnih vozil, ki se velikokrat ne umaknejo. In pri nas se vse preveč opozarja samo na neke hitrosti in objestneže, ki gredo 200km po AC (karikiram) absolutno pa premalo o pametni, pravilni, vljudni vožnji. Nasilje na cesti počne tudi tisti, ki s traktorjem 30km/h vozi seno, se ne umakne in mu leti blato spod gume (tudi karikiram)

Ampak  nesposobnez ma  lahko izpit pa drek  mesa po  cesti,   k on  ni prehitr,  pa   ni   nevarn.  :slap:

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 10 minutami, Snecer pravi:

to maš za krofe kakšne nastavke?

o si se zbudil....... ne, to mam za take odganjat kot si ti...... :jezik:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 45 minutami, solorider pravi:

To bi te pri šparhetu držalo!

Vem, da bi bilo še veliko policijskega dela, kot cel dan držati pištolo v roki....

Ta je tudi pošteno napisal!

Jaz nimam najmanjšega pojma, kaj ti počneš in vem, da tudi ti nimaš najmanjšega pojma, kaj jaz počnem. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

2 hours ago, DAMI34 said:

Brides samo ko se začne nesmiselno blebetanje in preveč osebno obračunavanje, valda ti je že potegnilo al ne? Sicer pa saj veš kam se moraš obrniti pa vložiti zahtevek za varstvo nabijanja na forumu? :P

:hmm:

Lahko takoj zacnes svoje objave prebirat.

90% svojih objav lahko takoj pobrises, ce se bos se pri sebi drzal svojih nacel.

Glede na kolicino klobasanja imas dela do poletja 2018.

:smoke:

• Hvala 1
  • Haha 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred eno uro, Borutt pravi:

Jaz tistim ovirajočim škatlam oziroma njihovim voznikom pišem kazni. 

Pravilno.

Kako pa ugotoviš, da ovirajo promet, če je cesta vijugasta in vidiš za njim samo pet vozil, ostala pa niso vidna? Se nato pelješ za kolono jo prehitevaš in ga ustaviš?

Sprašujem, ker ponavadi se skrivate.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 9 minutami, Scarabeo 500 pravi:

Pravilno.

Kako pa ugotoviš, da ovirajo promet, če je cesta vijugasta in vidiš za njim samo pet vozil, ostala pa niso vidna? Se nato pelješ za kolono jo prehitevaš in ga ustaviš?

Saj vse veš. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

11 minutes ago, Scarabeo 500 said:

Pravilno.

Zakon o pravilih cestnega prometa (ZPrCP-UPB2)

52. člen
(prepoved prehitevanja)

(uradno prečiščeno besedilo)

(1) Voznik ne sme prehitevati ali začeti prehitevati drugega vozila:

1. če je voznik, ki vozi za njim, že začel prehitevati ali dal predpisan znak, da bo začel prehitevati;

2. če je voznik, ki vozi pred njim, že dal znak, da bo prehitel vozilo pred seboj ali zavil v levo, ali se je razvrstil za zavijanje v levo, razen kadar ga prehiteva v skladu z drugim odstavkom 50. člena tega zakona ;

3. pod vrhom klanca, pred ovinkom ali v ovinku, kjer ni zadostne vidne razdalje, razen na smernem vozišču z najmanj dvema prometnima pasovoma;

4. v predoru, razen če sta smerni vozišči speljani vsako skozi svojo predorsko cev;

5. po odstavnem pasu;

6. če se po prehitevanju ne bi mogel varno vključiti na smerno vozišče oziroma na prometni pas, po katerem je vozil pred prehitevanjem;

7. če smerno vozišče za vožnjo vozil v nasprotni smeri ni prosto v dolžini, ki je potrebna za prehitevanje;¸

8. ki zmanjšuje hitrost ali ustavlja pred prehodom za pešce, na katerem ali ob katerem so pešci;

9. ob zmanjšani vidljivosti, razen na smernem vozišču z najmanj dvema prometnima pasovoma;

10. vozila ali kolone vozil, ki vozi z zmanjšano hitrostjo zaradi gostote prometa ali drugih razmer v prometu;

11. ko se približuje mestu, kjer se izvaja delo na cesti, na katerega je opozorjen s predpisano prometno signalizacijo;

12. na križišču, razen vozilo, ki zavija levo v skladu s 50. členom tega zakona , vozilo, ki vozi po prednostni cesti in vozilo, ki pri zeleni luči vozi preko križišča, na katerem je promet urejen s svetlobnimi prometnimi znaki;

13. na prehodu ceste čez železniško progo.

(2) V primerih iz 12. in 13. točke prejšnjega odstavka je dovoljeno prehiteti enosledno vozilo.

(3) Z globo 120 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z določbami 1., 2., 10., 11., 12. ali 13. točke prvega odstavka tega člena .

(4) Z globo 250 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z določbami 5., 6. ali 9. točke prvega odstavka tega člena . Vozniku motornega vozila se izreče tudi 3 kazenske točke.

(5) Z globo 700 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z določbami 3., 4., 7. ali 8. točke prvega odstavka tega člena . Vozniku motornega vozila se izreče tudi 9 kazenskih točk.

BTW: Kot kolona se smatra 3 ali vec vozil

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred eno uro, jskrablin pravi:

In kaj če bi bila spredaj prometna nesreča? Požar pa zaradi tega preusmeritev na kako mini lokalno cesto? Kaj bi pa takrat? Zadeva je simpl. Sam enim ne gre v glavo.

Edino na kar lahko v prometu neposredno vplivaš, je lastno vedenje. Posredno lahko z lastnim vedenjem vplivaš tudi na vedenje drugih. Lahko npr z noro vožnjo, zaganjanjem v rit onemu spredaj, trobljenjem, blendanjem in podobnimi izkazi agresije delaš ostale udeležence v prometu agresivne in živčne. Lahko pa z bolj umirjeno vožnjo, pravočasnim nakazovanjem na težave spredaj (vsi štirje žmigavci ko se naprimer oni pred tabo hitro upočasnijo), ipd... pomagaš da promet poteka bolj tekoče.

S tvojim spodnjim zapisom o vedenju se popolnoma strinjam.

Jaz sem govoril o cesti, kjer z lahkoto pelješ po omejitvi 90 kmh. Popolnoma normalno mi je, da se večina drži omejitev, kakršne koli so že. In popolnoma normalno je, če se nekaj zgodi, nastane kolona in povsem razumljivo, da kamper ali tovornjak po klancu ne more peljati hitro in da v tem primeru ne morejo nič narediti in jih večina voznikov razume, čeprav pa ni fajn, se voziti na Stelvio za kamperjem.

• Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 40 minutami, Borutt pravi:

Jaz nimam najmanjšega pojma, kaj ti počneš in vem, da tudi ti nimaš najmanjšega pojma, kaj jaz počnem. 

Res je, berem pa tvoje zapiske in vidim kako negativno pišeš o motoristih in jih sploh ne poznaš...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 7 minutami, Nearrain pravi:

Zakon o pravilih cestnega prometa (ZPrCP-UPB2)

52. člen
(prepoved prehitevanja)

(uradno prečiščeno besedilo)

(1) Voznik ne sme prehitevati ali začeti prehitevati drugega vozila:

1. če je voznik, ki vozi za njim, že začel prehitevati ali dal predpisan znak, da bo začel prehitevati;

2. če je voznik, ki vozi pred njim, že dal znak, da bo prehitel vozilo pred seboj ali zavil v levo, ali se je razvrstil za zavijanje v levo, razen kadar ga prehiteva v skladu z drugim odstavkom 50. člena tega zakona ;

3. pod vrhom klanca, pred ovinkom ali v ovinku, kjer ni zadostne vidne razdalje, razen na smernem vozišču z najmanj dvema prometnima pasovoma;

4. v predoru, razen če sta smerni vozišči speljani vsako skozi svojo predorsko cev;

5. po odstavnem pasu;

6. če se po prehitevanju ne bi mogel varno vključiti na smerno vozišče oziroma na prometni pas, po katerem je vozil pred prehitevanjem;

7. če smerno vozišče za vožnjo vozil v nasprotni smeri ni prosto v dolžini, ki je potrebna za prehitevanje;¸

8. ki zmanjšuje hitrost ali ustavlja pred prehodom za pešce, na katerem ali ob katerem so pešci;

9. ob zmanjšani vidljivosti, razen na smernem vozišču z najmanj dvema prometnima pasovoma;

10. vozila ali kolone vozil, ki vozi z zmanjšano hitrostjo zaradi gostote prometa ali drugih razmer v prometu;

11. ko se približuje mestu, kjer se izvaja delo na cesti, na katerega je opozorjen s predpisano prometno signalizacijo;

12. na križišču, razen vozilo, ki zavija levo v skladu s 50. členom tega zakona , vozilo, ki vozi po prednostni cesti in vozilo, ki pri zeleni luči vozi preko križišča, na katerem je promet urejen s svetlobnimi prometnimi znaki;

13. na prehodu ceste čez železniško progo.

(2) V primerih iz 12. in 13. točke prejšnjega odstavka je dovoljeno prehiteti enosledno vozilo.

(3) Z globo 120 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z določbami 1., 2., 10., 11., 12. ali 13. točke prvega odstavka tega člena .

(4) Z globo 250 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z določbami 5., 6. ali 9. točke prvega odstavka tega člena . Vozniku motornega vozila se izreče tudi 3 kazenske točke.

(5) Z globo 700 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z določbami 3., 4., 7. ali 8. točke prvega odstavka tega člena . Vozniku motornega vozila se izreče tudi 9 kazenskih točk.

BTW: Kot kolona se smatra 3 ali vec vozil

Torej ko se za tabo nabere več kot 3 vozila - je možnost štrafa. 

Saj večina pozna predpise, samo se jih malo kdo drži (v mislih imam varnostno razdaljo) Kako naj po predpisih prehitim kolono o kateri sem govoril pri Plitvicah, kjer praviloma niti en voznik imel ni imel ustrezne varnostne razdalje? Po predpisih ne morem prehitevati - torej naj vozim za njim dokler se ne umakne s cestišča? Tega tudi ti verjetno ne bi naredil, da bi čepel za njimi.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 11 minutami, solorider pravi:

Res je, berem pa tvoje zapiske in vidim kako negativno pišeš o motoristih in jih sploh ne poznaš...

Bravo za takšen umotvor. Ker jaz nekoga ne poznam, ne smem napisati, da je prehiteval v škarje, v nepregleden ovinek, ... Še enkrat bravo za tvoj umotvor. 

pred 5 minutami, Scarabeo 500 pravi:

Saj večina pozna predpise, samo se jih malo kdo drži (v mislih imam varnostno razdaljo) Kako naj po predpisih prehitim kolono o kateri sem govoril pri Plitvicah, kjer praviloma niti en voznik imel ni imel ustrezne varnostne razdalje? Po predpisih ne morem prehitevati - torej naj vozim za njim dokler se ne umakne s cestišča? Tega tudi ti verjetno ne bi naredil, da bi čepel za njimi.

Preskoči ga. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 1 minuto, Borutt pravi:

Bravo za takšen umotvor. Ker jaz nekoga ne poznam, ne smem napisati, da je prehiteval v škarje, v nepregleden ovinek, ... Še enkrat bravo za tvoj umotvor. 

200 strani nazaj prečitaj tvoje umotvore!

• Všeč mi je 1
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Čim manj komplicirat ter vožnjo prilagodit razmeram na cesti...

V Romuniji npr., je veliko štiripasovnic skozi naselja, kjer so tudi prehodi za pešce, kjer se vključujejo na cesto ter obračajo. Večinoma so v naseljih omejitve od 50 do 70 toda, ko voziš 100 vidiš, da te avtomobilisti prehitevajo po levi in desni. Kolega spredaj je vozil 120 pa sta ga hkrati pričela prehitevat avtomobila po levi in desni. Ko sem imel dovolj drenjanja med avtomobili sem navil do 200 po števcu, šele kasneje sem opazil, da je bil znak za konec naselja pozneje....ni važno, v celi Romuniji nikjer nobenega policaja. Pa kolona dolga več kot nekaj deset kilometrov, ki se premikaa po polžje. Če sem se ustavil med avtomobili so me imeli za neumnega in mi nakazovali naj grem naprej, potem se pač pelješ mimo vseh po sredini, skozi več naselji, morda uro ali dve voziš mimo kolone...:P

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 11 minutami, Borutt pravi:

Ne pametuj, ker ti škodi.  

nisem edini: 

a potem, samprašam, lahko še kdo v tej temi kaj napiše, preden ga označiš za:

umotvorista

nakladača

neprilagojenega

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 9 minutami, solorider pravi:

nisem edini: 

a potem, samprašam, lahko še kdo v tej temi kaj napiše, preden ga označiš za:

umotvorista

nakladača

neprilagojenega

Ne trudi se. Sprijazni se, da ti ne gre. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 1 uro, Nearrain pravi:

:hmm:

Lahko takoj zacnes svoje objave prebirat.

90% svojih objav lahko takoj pobrises, ce se bos se pri sebi drzal svojih nacel.

Glede na kolicino klobasanja imas dela do poletja 2018.

:smoke:

sori, vedno tvoje v kontekstu z mojimi največ je bilo tega zgolj za info :P in to povsod, ne samo v temah o nabijanju :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred eno uro, Scarabeo 500 pravi:

on (kateremu citiraš, ne bom povedal, da je to Nearrain) vozi samo po predpisih (svojih), isti on, ki citira zakon mi vedno pove da sem počasne (kar priznam, za njega sem), da me prehiti še v spanju, da vozi vsaj 2x bolje če ne trikrat, da ima 300% več znanja o motorizmu, Borutt mi pa pravi da sem divjak...zdej sem pa čisto zmeden. Al se gremo tu kake politične igrice? :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 47 minutami, vandrovec pravi:

Čim manj komplicirat ter vožnjo prilagodit razmeram na cesti...

V Romuniji npr., je veliko štiripasovnic skozi naselja, kjer so tudi prehodi za pešce, kjer se vključujejo na cesto ter obračajo. Večinoma so v naseljih omejitve od 50 do 70 toda, ko voziš 100 vidiš, da te avtomobilisti prehitevajo po levi in desni. Kolega spredaj je vozil 120 pa sta ga hkrati pričela prehitevat avtomobila po levi in desni. Ko sem imel dovolj drenjanja med avtomobili sem navil do 200 po števcu, šele kasneje sem opazil, da je bil znak za konec naselja pozneje....ni važno, v celi Romuniji nikjer nobenega policaja. Pa kolona dolga več kot nekaj deset kilometrov, ki se premikaa po polžje. Če sem se ustavil med avtomobili so me imeli za neumnega in mi nakazovali naj grem naprej, potem se pač pelješ mimo vseh po sredini, skozi več naselji, morda uro ali dve voziš mimo kolone...:P

Če veliko potuješ doživiš marsikaj in če hočeš preživeti moraš enostavno opazovati se prilagoditi, sicer si čmak :). Pa predpisi gor ali dol, gre za tvoje življenje.

Ne me narobe razumet...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!