Skoči na vsebino

Cestno črno sivo nabijanje in moraliziranje

Vanga

Priporočene objave

motor pa niti ne tako uničen...

228-MOTOR-BMW.jpg.e21f0d31402044305d46bee31ead03ab.jpg

Na Bistriškem se je včeraj popoldne zgodila še ena tragična motoristična nesreča. Motorist iz Ljubljane je med Dolenjami in Zemonsko Vago padel in se tako hudo poškodoval, da mu niti hitra pomoč zdravnika in reševalcev, ki so bili v bližini, ko se je zgodila nesreča, ni pomagala.

• Žalosten 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

starost 57

Citiraj

Na slovenskih cestah je v letošnjem letu umrlo kar 19 voznikov motornih koles, v enakem obdobju lani pa 16. Med letos umrlimi motoristi jih je kar 13 samih povzročilo nesrečo, umrla sta tudi dva sopotnika.  Kar pa še posebej bode v oči, je starost motoristov, saj je kar 11 izmed umrlih starejših od 50 let, še trije pa so bili starejši od 40 let. Od teh 14 jih je deset samih povzročilo nesrečo, je ugotovila policija. 

Več na: http://www.zurnal24.si/avto/za-izpit-za-motor-bo-potrebnega-vec-znanja-295247 - www.zurnal24.si

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 9 minutami, Snecer pravi:

Na Bistriškem se je včeraj popoldne zgodila še ena tragična motoristična nesreča. Motorist iz Ljubljane je med Dolenjami in Zemonsko Vago padel in se tako hudo poškodoval, da mu niti hitra pomoč zdravnika in reševalcev, ki so bili v bližini, ko se je zgodila nesreča, ni pomagala.

En kamen je na tisti brezini. Mislim, da edini. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 34 minutami, Borutt pravi:

En kamen je na tisti brezini. Mislim, da edini. 

.

...  faaaaaaaak ... tudi to sem "moral" skoraj celotni "film" videt v živo :cry: :cry: :cry:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 52 minutami, Snecer pravi:

odvisno kam priletiš, če samo drsiš po asfaltu so velike možnosti preživetja, če pa priletiš v znak, klopco, drevo ali karkoli trdega....no ja pa vemo kaj sledi.

Z ozirom, da sem že priletel, pa tudi imel nekaj izletov v maline, je potrebno ali pa predlagam (ko vidiš da bo 100% sranje) tako kot pri vožnji skozi ovinek, iskanje proste poti in pogled, kam bom letel. Seveda je veliko lažje napisat kot udejanit.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 11 urami, Zivnorc pravi:

...k so imeli skor cel vikend napisano, da je zaprta cesta..... vi pa vsi tam dol...

Kaj pa če niso šli s trajektom, kot včeraj policaji v Barceloni?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 9 urami, Snecer pravi:

Železje prenese precej več kot človeško telo. Da se resno poškoduješ ali ubiješ pa ni treba lih veliko.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Prometna nesreca, motorista iz kraja Slov. Bistrica. Morda ve kdo kaj vec? Motor yamaha fz1s rdeca. Po videnem avtomobilist izsilil prednost :( upam da je vse ok...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 47 minutami, shark90 pravi:

Prometna nesreca, motorista iz kraja Slov. Bistrica. Morda ve kdo kaj vec? Motor yamaha fz1s rdeca. Po videnem avtomobilist izsilil prednost :( upam da je vse ok...

na FB strani Motoristi je fotka helikopterja

tam je omenjeno med drugim tudi to, da je za vikend nek Slovenec končal svojo pot pri Karlobagu

skratka, smrt je očitno nenormalno kosila v teh dnevih

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz sem tudi "slišal" da sta 2 na jadranski magistrali preminila upam , da so samo čenče.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 36 minutami, thumper pravi:

ti si s hladilnikov prešaltal na feltne.. torej gre proti asfaltu..še kakšna prazna guma bo pol se bo pa nehalo..

Eh prazna guma je bila na prejsni furi spet jebena jadranka fasal na ovinku pri relativno visoki hitrosti zebelj od 6cm ki je izpraznil gumo v trenutku imel sem 3 crtice vzporedno in eno horizontalno ampak rogove nisem spusti ter bika na koncu umiril.Mislim da mi jadranka hoce povedat da se je losam to je drugo opozorilo.

Popravljeno . Popravil exclan
  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 13 urami, RunningMasta pravi:

Ob 19.00 srečno prispem v naše "selo", kjer si privoščim hitro pivce in nato prijetno utrujen domov:yawn:.

Šele sedaj vidim da si s Polanskega konca, če S. še spada tja.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 11 urami, RobiRoberto pravi:

Ali moj kolesarski števec napačno beleži prevožene kilometre?

Robi najprej bi ti zaupal, da Puštalski predor ni za kolesarje, četudi pridejo z Idrijskega konca, pa tega še ne vedo.

Kar se pa tiče števca vzemi meter, zmeri obseg, si zapiši izmerjeno in potem poglej v števec pod nastavitvami, koliko imaš tam vnešen obseg (mislim da je enota milimeter). Lahko tudi to naredi razliko?! Ker imaš 26 col in ozko gumo, obseg znaša nekaj milimetrov čez 2000. Žena ima števec od iste firme kot ti, sam imam Sigmo, imava enake feltne in enake gume in je tudi razdalja po 50 km poti praktično enaka. Sicer pa je lahko napaka tudi v Googlu, Bog ve katere podatke jemljejo. Pri motorju 5 km več ali manj ni pomembno, pri kolesu se pa pozna. Kako kaj noge po zadnjem podvigu (včeraj)? 

Sem preveril tvojo objavo še enkrat, razlika med števcem in Googlom je 9 km, predor pa doda mogoče 2 - 3 km. Torej preveri obseg gume in nastavitev števca, drugače pa bo kriv stric G.

Popravljeno . Popravil amateur
Dodal
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred eno uro, exclan pravi:

Mislim da mi jadranka hoce povedat da se je losam to je drugo opozorilo.

Ko se peljem po avtocesti, sploh če je to ponoči, se prav slabo počutim na pasu za kamione. Že kar nekaj let nazaj, ko so po autostradi še noreli, sem se zaradi družine v avtu na poti iz Benetk postavil na desni pas, bila je že tema, gosta kolona, 90 km na uro, ko je naenkrat počilo, streslo avto, potem se je pa vse umirilo, avto je šel naprej, v gatah pa tri črtice. Povozil sem očitno gumo, ki jo je kamionu razgnalo. Kaj bi bilo, če bi bil na motorju? Raje ne pomislim! Prav zato nerad vozim za nekom, če ne vidim naprej. Šraufi od vozil, kamni so pa povsod, srečo je pa tudi potrebno imeti pa držati bika za oba roga kot si zapisal in ne samo za enega.

Jadranka je prav lepa, mogoče si že pokuril svojo mero smole!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 8 urami, amateur pravi:

Šele sedaj vidim da si s Polanskega konca, če S. še spada tja.

Še smo "polanci" ja, je pa meja s severno primorsko ca. 2 km stran.

Opažam da ste tudi vi nekje iz "naših" koncev?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 13 urami, exclan pravi:

Jaz sem tudi "slišal" da sta 2 na jadranski magistrali preminila upam , da so samo čenče.

en žal mrtev Slovenec izsiljen, Slovak tudi izsiljen a je preživel, oćitno ne izsiljujejo samo mene.

http://www.senjskabura.hr/?ispis=detalji&novost=17628&kat=74

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če sem prav razumel je Italijan zavil, ko ga je motorist prehiteval. Prehitevanje tam, kjer je možnost zaviti ven ali, da kdo zavije na glavno cesto je no-no. Prej ali slej zmanjka sreče.

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 11 minutami, motolover pravi:

Če sem prav razumel je Italijan zavil, ko ga je motorist prehiteval. Prehitevanje tam, kjer je možnost zaviti ven ali, da kdo zavije na glavno cesto je no-no. Prej ali slej zmanjka sreče.

no-no.... ti pri vsaki makedamski stezi gledaš, da ne prehitevaš?

makadamskog puta na državnu cestu a  u njega je udario 64-godišnji Slovak. U prometnoj nesreći teško je..........

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 2 urami, RunningMasta pravi:

Opažam da ste tudi vi nekje iz "naših" koncev?

Mama iz Laniš, rojen čez hrib, živim malce dolvodno.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz sem sicer totalen amater, pa se zato vozim praktično tako kot z avtom. Sem pa se peljal v soboto od Kanala proti Novi Gorici in je mimo padel mlajši par na GSu - avto po avto, pred ovinki, čez polno... in to tako suvereno, da sem se jaz vprašal - al je z mano kaj narobe in naj se raje držim štirih koles, al pa eni resnično izzivajo... Pa saj ni šlo nikjer na knap, ampak vseeno - ne moreš pričakovat, da boš imel vedno zegn...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

če levo desno ni izvozov/cest, in avti niso tako skupaj, da bi lahko avto skočil prehitevat, se mi zdi cepanje enega po enega dokaj varno? 

zaplete se, ko ne vidiš, oziroma ne veš, kam bi avto pred tabo lahko zavil, in to stori brez žmigavcev pogleda v ogledala ipd...pol je jeba. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!