Skoči na vsebino

Cestno črno sivo nabijanje in moraliziranje

Priporočene objave

Objavljeno
pred 1 minuto, Borutt pravi:

Ja. Stvarnik. 

Stvarnik bi reku...Dragi moj Borut...ne pozabi,da si trener varne vožnje...

Objavljeno (popravljeno)
pred 6 urami, maus pravi:

:eek:

po moji nestrokovni oceni je padel prej in je motor drsel proti rešilcu

mislim da je to to.

in se nekaj 150km motor 190kg se zavedate kolika je sila ki bi žvajznila v kombi bočno ali bi šel skozi ali bi zvrnil kombi pa tudi če ima 3 tone.

ne vem nekje sem prebral ali slišal od naših strokovnjakov v odaji glede psov ,ki niso zavezani ob trku 50km/h je sila psa ki poleti in je težek 30kg nekje 2t zdaj pa si misli.

Popravljeno . Popravil exclan
Objavljeno
pred 6 urami, sesir pravi:

Tudi po moji saj mislim,da vsak nagonsko podre motor pred naletom...seveda,če ni prehiter...

Sesir misli da se tukaj zelo motis nagonsko samo hočeš zavit stran od avta ampak ker si fiksiraš na stvar, ki jo hočeš obvozit če nimaš kaj dosti iskušenj pokneš direk tam kje gledaš pa še tisti ki so z nabiti z kmji lahko isto naredijo da bi pa podrl motor nagonsko je malomorgen ga poležeš ko kot mudonja pritisneš na zadnjo žlajfo kar je sigurno naredil.

Objavljeno

Nihče, razen expertov na mopedu, ne podirajo mopeda. To Šešir napiše, da lepše zgleda. Poknejo po zavori, pa moped leže, al pa ga skipa naprej. Samo veliko lepše se sliši, sem ga podrl. Moj qurac podrl, točno vem kako se dela v takih momentih, kljub ABSu, zavore nisem nabil do kraja, ker sem predvsem lovil najnižji del avta in iskal izhod,/obvoz  ter preračunaval, šele na koncu sem se odločil poleteti preko. Vse v tisti stotinki sekunde. In takrat mora biti motor vsaj kolikor toliko vozen da lahko manevriraš.

• Všeč mi je 3
Objavljeno

A še zdaj niste prišli do zaljučka,da je v naši preljubi Sloveniji motorist VEDNO kriv.Zmeraj je obravnavan drugače kot pa ostali udeleženci v prometu,pa bilo kakšno je imel hitrost ob trku. Odgovor pa zmeraj isti,ni prilagodil hitrost, razmeram na cesti. SIMPL KO PASULJ.

Objavljeno

Smo smo Marcel še brado smo dobili ob tolikšni količini ponavljajočih besed.

Objavljeno
1 minute ago, exclan said:

Smo smo Marcel še brado smo dobili ob tolikšni količini ponavljajočih besed.

Pejt se obrit,da te nav nagnala.:P

Objavljeno
pred 15 minutami, Marcel-F pravi:

A še zdaj niste prišli do zaljučka,da je v naši preljubi Sloveniji motorist VEDNO kriv.Zmeraj je obravnavan drugače kot pa ostali udeleženci v prometu,pa bilo kakšno je imel hitrost ob trku. Odgovor pa zmeraj isti,ni prilagodil hitrost, razmeram na cesti. SIMPL KO PASULJ.

gledam malo širše ... tudi kot voznik avtomobila ... in mi je lahko kar nekaj motoristov zahvalnih, da jih nisem na haubo dal ... in ne bi bil jaz kriv ... moramo si malo čistega vina naliti (z mano vred), da obstajajo tudi "drugačni motoristi" ..

pa da smo si na jasnem... na motorju nisem prau velik angelćek ;)

Objavljeno (popravljeno)

pizba ej, ne morem reč drugega kako so eni pametni, 

motorist je vozil 150+, pri zaviranju sta padla, drseli so do kombija, v kombi so (vsi trije z motorjem) treščili z recimo 50 kmh, kar domnevam da je krepko preveč kar zdrži telo, ki trešči v togo mirujočo oviro (stranski premik zanemarimo)

Tudi jaz sem na avtocesti v ovink na most po mokrem, omejitev je 80 (še sedaj se sprašujem zakaj) pripeljal s 160 kmh, ko mi je odneslo zadnji konec (zaradi podora na vstopu na most), 

in najprej sem drsel bočno, hitrost je padala, potem sem treščil prvič v zid (precej blago, bolj oplazil) in hitrost je dodatno padala, nakar sem treščil čelno v zid in me je zarotiralo, in še tretjič preden se je ustavilo.

Peljal sem 160 (po števcu), nisem se pa direkt čelno zabil pod pravim kotom v betonsko ograjo  s to hitrostjo, če bi se verjetno tudi od betona nebi veliko ostalo (mal v hecu, beton bi ostal).

In fužinski motorist je peljal 150+, in priletel bočno v kombi (kar je enako mirujoči oviri), in tudi 50 kmh je za tak primer hudo krepko preveč da bi telo (organi) vzdržali.

upam da je sedaj Sesirju in ostalim jasno zakaj deli motorja niso leteli do Jurmana.

p.s. če nekaj pelje 10 m/s potem s tega nečesa nekaj drugega ne more odletet z 11 ali več m/s, ko se to nekaj v trenutku ustavi, ne gre po zakonih fizike... (razen če seveda nečesa ne iztreliš, npr če iztreliš v vzratno z 10 m/s bo ta iztrelek v zraku obstal na mestu in padel dol)

Popravljeno . Popravil twom
Objavljeno

Nespodbitno je dejstvo, da sta življenje izgubila dva mlada človeka. Žal! Res pa po neumnosti, ki se ne sme tolerirati. Morebitno postavljanje pred drugimi, nabijanje svojega prepotentnega ega, nadutost, nespoštovanje osnovnih prometnih predpisov in kot dodatek raketa, ki je v rokah nepremišljenega voznika smrtonosno orožje, privede do znanih posledic. Žal nekaterim tukaj še vedno ne potegne! :slap:Tega bi se že v goli osnovi morali zavedati vsi, predem sedemo na motor. 

Verjamite mi, da ne želim tukaj moralizirati in dajati nauke. Tudi sam rad prevečkrat ožemam in si dajem duška. Priznam, morda prevečkrat. :whistle: Ampak nikoli v naselju ali tam kjer je več kot očitno, da bi lahko s prehitro vožnjo ogrožal druge. Pa še takrat večkrat pride do jebe, ki jo z nekaj sreče in znanja odnesem brez vsakih posledic.

Vem pa zagotovo eno; Vesolje je neskončno, še bolj pa človeška neumnost!  

Objavljeno (popravljeno)
pred 53 minutami, exclan pravi:

Sesir misli da se tukaj zelo motis nagonsko samo hočeš zavit stran od avta ampak ker si fiksiraš na stvar, ki jo hočeš obvozit če nimaš kaj dosti iskušenj pokneš direk tam kje gledaš pa še tisti ki so z nabiti z kmji lahko isto naredijo da bi pa podrl motor nagonsko je malomorgen ga poležeš ko kot mudonja pritisneš na zadnjo žlajfo kar je sigurno naredil.

Očitno poznam po vaše same premium dirkače....tudi v varni vožnji učijo zavit stran v zelo nujnih situacijah pa bremza na pune in odrin mopija....

Popravljeno . Popravil sesir
Objavljeno
13 minutes ago, maus said:

gledam malo širše ... tudi kot voznik avtomobila ... in mi je lahko kar nekaj motoristov zahvalnih, da jih nisem na haubo dal ... in ne bi bil jaz kriv ... moramo si malo čistega vina naliti (z mano vred), da obstajajo tudi "drugačni motoristi" ..

pa da smo si na jasnem... na motorju nisem prau velik angelćek ;)

Vem,vem hvala enako.Nisem mislu čist dobesedno,problem je ,ker se vse meče v isti koš.

Objavljeno (popravljeno)
pred eno uro, twom pravi:

pizba ej, ne morem reč drugega kako so eni pametni, 

motorist je vozil 150+, pri zaviranju sta padla, drseli so do kombija, v kombi so (vsi trije z motorjem) treščili z recimo 50 kmh, kar domnevam da je krepko preveč kar zdrži telo, ki trešči v togo mirujočo oviro (stranski premik zanemarimo)

Tudi jaz sem na avtocesti v ovink na most po mokrem, omejitev je 80 (še sedaj se sprašujem zakaj) pripeljal s 160 kmh, ko mi je odneslo zadnji konec (zaradi podora na vstopu na most), 

in najprej sem drsel bočno, hitrost je padala, potem sem treščil prvič v zid (precej blago, bolj oplazil) in hitrost je dodatno padala, nakar sem treščil čelno v zid in me je zarotiralo, in še tretjič preden se je ustavilo.

Peljal sem 160 (po števcu), nisem se pa direkt čelno zabil pod pravim kotom v betonsko ograjo  s to hitrostjo, če bi se verjetno tudi od betona nebi veliko ostalo (mal v hecu, beton bi ostal).

In fužinski motorist je peljal 150+, in priletel bočno v kombi (kar je enako mirujoči oviri), in tudi 50 kmh je za tak primer hudo krepko preveč da bi telo (organi) vzdržali.

upam da je sedaj Sesirju in ostalim jasno zakaj deli motorja niso leteli do Jurmana.

p.s. če nekaj pelje 10 m/s potem s tega nečesa nekaj drugega ne more odletet z 11 ali več m/s, ko se to nekaj v trenutku ustavi, ne gre po zakonih fizike... (razen če seveda nečesa ne iztreliš, npr če iztreliš v vzratno z 10 m/s bo ta iztrelek v zraku obstal na mestu in padel dol)

ej to je nam jasno ampak debata je sla z poti ker je bilo rečeno z strani tv in novinarjem da je priletel z 150km/h v rešilca 

drugo pa je padel nekje 200m prej kar dvomin in je drsel do rešilca in ga zadel motor in oba na motorju hm nisem prepričan da je to to.

pred eno uro, sesir pravi:

Očitno poznam po vaše same premium dirkače....tudi v varni vožnji učijo zavit stran v zelo nujnih situacijah pa bremza na pune in odrin mopija....

ne nisem to rekel ampak dvomim, da je bi ta" premium" voznik.

Dejstvo je da smo si različni v dojemanju in sposobnostmi vožnje z motorjem (ker je govora o tem) vsi tukaj nikoli ne bomo imeli istega mišljenja tako, da je brez veze o tem pisat naslednjih 5 strani dejstvo je, da sta dva mladca izgubila življenje ,dve družine v kurcu in tretji in četrti pa do konca svojega življenja psihična invalida pa se mi tukaj prepirali daj sel 150 ,100 ali 10km/h in če je sodnik pravilno odločil ali izvedenec prav izračunal.

Jaz sem o tem zaključil edino obljubljeno sliko pripopam in to je to.

lp

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 2 urami, Marcel-F pravi:

Jaz vsaj vem o čem pišem, ker jih gledam, popisujem, fotografiram in rišem. Zato me res zanima, kako si ti prišel do podatka, da je motorist vedno kriv. 

Objavljeno
pred 2 urami, sesir pravi:

Tista šola je japonska šola za kamikaze. 

Objavljeno
2 minutes ago, Borutt said:

Jaz vsaj vem o čem pišem, ker jih gledam, popisujem, fotografiram in rišem. Zato me res zanima, kako si ti prišel do podatka, da je motorist vedno kriv. 

Sem se popravil v postu (odgovor mausu),preberi še enkrat.

Objavljeno
pred 1 uro, exclan pravi:

Dejstvo je da smo si različni v dojemanju in sposobnostmi vožnje z motorjem (ker je govora o tem) vsi tukaj nikoli ne bomo imeli istega mišljenja tako, da je brez veze o tem pisat naslednjih 5 strani dejstvo je, da sta dva mladca izgubila življenje ,dve družine v kurcu in tretji in četrti pa do konca svojega življenja psihična invalida pa se mi tukaj prepirali daj sel 150 ,100 ali 10km/h in če je sodnik pravilno odločil ali izvedenec prav izračunal.

to je bistvo vsega

vse ostalo je samo poduk za vse, da vsaj v naselju potrebna pamet v desno zapestje (velja tudi zame)

:huh:

• Všeč mi je 2
Objavljeno (popravljeno)

Se obljubljene slike.

Opis - voynja na ravnem cca 1-2km vidnega polja pred kriziscem viden avto ki caka da zavije levo cca 200 do 300m pred kriziscem voznja motorja cca med 50 do 60 ker celotno dolzino priblizevanja je vozilo stalo lahko reces videl me je ok naprej z malenkost zmanjsano.

V momentu ko  je motor bil zraven avta mozakar zapelje naprej ......................

Udolbino katero vidite na avtu je naredil fant na motorju in motor skupaj in to na sigurno najtršem delu avta ,fant je imel samo na srečo zlomnjeno roko pristal pa je ce pogledate kje je v belem zdravnik na desni strani pri znaku.

1.jpg

DSC00124.JPG

Objavljeno
pred 5 minutami, exclan pravi:

Se obljubljene slike.

Opis - voynja na ravnem cca 1-2km vidnega polja pred kriziscem viden avto ki caka da zavije levo cca 200 do 300m pred kriziscem voznja motorja cca med 50 do 60 ker celotno dolzino priblizevanja je vozilo stalo lahko reces videl me je ok naprej z malenkost zmanjsano.

V momentu ko  je motor bil zraven avta mozakar zapelje naprej ......................

1.jpg

DSC00124.JPG

To se ziher motiš...stric tank vozu ti pa 299 glede na razbitine napram uni cbr

Objavljeno

Ja 299 pa dobro priporočilo unemu tam zgoraj da frdirba samo roko.(seveda ce verjames)

Objavljeno
pred 10 minutami, exclan pravi:

Ja 299 pa dobro priporočilo unemu tam ko nabija,da ta v rešilca pripelju z 150...

Taku bo bolj prav

Objavljeno
pred 4 urami, Marcel-F pravi:

Sem se popravil v postu (odgovor mausu),preberi še enkrat.

Pravilno si ugotovil. Kajti, tisti odstotek ali dva sta potem vsi. 

Objavljeno (popravljeno)

Vsi pametjakoviči

...

Državni organ trdi,da moramo imeti pse v avtu privezane ali v kletki saj bi 20kg pes imel v času nezgode pri 90 kmh več kot eno tono in pol...se pravi okoli 80 krat več...se pravi po vaše oz s strani organa so ugotovili poškodbe na rešilcu,ki jih je naredilo 300kg(motor,voznil,sopotnik) krat 80 kratno povečanje..ccc 24 ton?...

Vsi moramo priznati,da je to smešno!Pa to govorimo,da se zaletu pri 90 kmh in ne o debilnem sanjanju,da vozu 150 knh

http://www.rtvslo.si/slovenija/spuscen-pes-v-avtomobilu-je-smrtno-nevaren/444949

Po mojem mnenju se ta izvedenec,ki izračunal 150kmh dela norca iz stroke...

pred 10 minutami, sesir pravi:

Mislim,da je narobe izračunano...dajmo rečt,da je fant bil malo cirkusanta,pičkico zadaj in hotu malo pokazat in dat malo gasa v prvi,da mopi malo poskoči...kar naenkrat objekt pred njim on pune po bremzi in pade v objekt...vsi nam poznani izračuni kako bi bilo,če bi peljal 90kmh nam kažejo še hujše poškodbe...kako je potem nekdo izračunal 150kmh???

Popravljeno . Popravil sesir
  • Hvala 2
Objavljeno (popravljeno)

Še enkrat..., eno je hitrost s katero pelješ ko te nekaj preseneti (npr 150), drugo je hitrost s katero priletiš v oviro (po bremzanju, drsenju, npr 50 kmh).

Tretje je ali ti poletiš čez oviro (ki ima zmečkljive cone kar sprednji del avta je), ali se v trenutku ustaviš v mirujoč objekt (prag kombija, ki je nosilni del vozila).

In domnevam da je 50 kmh v zid (kar je reševalno vozilo v dotičnem primeru predstavjalo) veliko več kot telo prenese.

Ne mešat hipne ustavitve ob oviri s poletom čez oviro, kjer se še mal kotališ in drsaš.

Sicer sta bila pa tudi na tem forumu objavljena dva primera s slikami, kjer so v obeh primerih priletela dva projektila, brez bremzanja, enkrat v kombi nekje pri Litiji, enkrat v vozilo ene ženske (v tem primeru motorista z dirkaško licenco). In glede na to da so bile ocenjene hitrosti 200+ so poškodbe videti kot da jih je naredil otroški tricikel.

Dinamika nesreče je lahko zelo različna, in poškodbe, takšne in drugačne, tudi.

Popravljeno . Popravil twom

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!