Skoči na vsebino

Cestno črno sivo nabijanje in moraliziranje

Priporočene objave

Objavljeno
1 hour ago, DAMI34 said:

mi2 sva tudi domov prišla. domov prideš (z omejitvami, preko omejitev ali pod njimi) vedno, dokler ne prideš in takrat omejitve igrajo bore malo vloge, razen če vsi igrajo popolnoma po pravilih in ne pride do nobene tehnične napake, ter višje sile.

Torej, ko so omejitve v sozvočju z višjo silo in prav z vsemi udeleženci v kozmosu in noben ne naredi nobene napake je 100% možnost da prideš domov. V nasprotnem rabiš pa tudi malce sreče :P

Bullshit

razen tisto o sreči, ta vedno in povsod prav pride

sicer je pa zelo konkretna razlika ali pelješ 5, kaj šele 30 kmh hitreje.

Če ne verjameš izmeri zavorno pot med 60 in 65, pa med 70 in 100 (pri slednjem je razlika kar 70 brez reakcijskega časa), ja, ampak sreča pa vedno prav pride, tako kot kakšen kmh ali dva manj.

Objavljeno
pred 4 urami, Kawalir pravi:

ne bi ga pa rad po krivem postaral, ampak 50-55 jih mora imeti ko bog. :)

Bog je starejši kot 55 let, jaz pa malo manj. Torej se da :lol1:.

Objavljeno
pred 19 minutami, twom pravi:

Bullshit

razen tisto o sreči, ta vedno in povsod prav pride

sicer je pa zelo konkretna razlika ali pelješ 5, kaj šele 30 kmh hitreje.

Če ne verjameš izmeri zavorno pot med 60 in 65, pa med 70 in 100 (pri slednjem je razlika kar 70 brez reakcijskega časa), ja, ampak sreča pa vedno prav pride, tako kot kakšen kmh ali dva manj.

najbolj varno je doma za tipkovnico, ti povem....edino moraš pazit, da ti slučajno kaka slika, ki si jo predhodno slabo pribil na zid ne pade na glavo :ras:

če bi prebral, kar sem citiral, bi vedel in razumel kaj sem napisal, predvsem opozorilo, kako nekateri mislijo, če vozijo 10km pod omejitvijo, da so 100% varni. A tega žal ni. Je pa dejstvo, da bolj počasi kot greš, manjša je lahko škoda. Teoretično je pa najbolje, če si čisto pri miru. In seveda obdan z 10m armiranega betona. Ampak sori, jaz sem motorist in se bom vozil, torej že s tem tvegam.

pa še en dokaz, citiram tebe:

"sicer je pa zelo konkretna razlika ali pelješ 5, kaj šele 30 kmh hitreje."

če ti nasprotivozeči pripelje v škarje ti tudi 5km/h manj od omejitve ne pomeni nič.

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 4 urami, Kawalir pravi:

Priznam, da sem bil v tem primeru (Samo) preveč enoumen oz. sem sklepal prehitro. Res pa je tudi, da je takšnih primerov, kot vem, bore malo, da ti na mopedu postane slabo in padeš dol ter se ubiješ. Morda tudi zato nisem niti pomislil, da bi bilo lahko v igri tudi kaj takšnega. Se pa to baje precej v večjem številu dogaja v avtomobilih, sploh pri starejših ljudeh. Na mopedu v osnovi ne pričakuješ nekoga starejšega, vsaj ne na Nidži. :cool: @maus je verjetno izjema, ne bi ga pa rad po krivem postaral, ampak 50-55 jih mora imeti ko bog. :)

Bore malo teh primerov je ker jih mediji ne napišejo ali pa ne dobijo info od policije ali se ne gleda podrobnosti v stilu " človek je itak mrtu napiši neprilagojen bomo vsaj imeli boljšo statistiko za represivne ukrepe on se pa ne bo pritožil"

pred 4 urami, maus pravi:

prznam 25 let :huh:

bog jih ma mau več kt js :huh:

slabost, kap ali kakšne druge zdravstvene težave se lahko pripetijo tudi mlajšim osebam od mene :ninja: 

Tako je maus 

Objavljeno
41 minutes ago, DAMI34 said:

A tega žal ni.

Na nek način imaš prav, ampak je razlika ali se ti voziš in moraš imeti smolo da se ti kaj zgodi, ali moraš imet srečo da se ti ni nič zgodilo.

Pač so naši možgani (reakcije) in telo (kaj prenese) narejeni za precej nizke hitrosti.

Objavljeno
pred 38 minutami, twom pravi:

Na nek način imaš prav, ampak je razlika ali se ti voziš in moraš imeti smolo da se ti kaj zgodi, ali moraš imet srečo da se ti ni nič zgodilo.

Pač so naši možgani (reakcije) in telo (kaj prenese) narejeni za precej nizke hitrosti.

to se pa strinjam.

Objavljeno
On 4/7/2018 at 4:48 PM, KARMEN1 said:

Jaz ne sekam nikoli, ker tudi če je cesta lepa prazna in fino vidim daleč naprej, mi lahko ob sekanju skoči na cesto žival, prileti žoga, mogoče kamen ali karkoli drugega, kar ni prevozno sredstvo. 

Poleg tega, če bi lahko vsi sekali, ne bi rabili risati črt.

Sekanje pač ni dovoljeno, kot še marskikaj drugega, naprimer prehitevanje policajev na polni črti. Tudi to se ne sme, če še ne veste :panic:

No, ce sekas ovinek se nagnes malo manj (ce ne divjas v smrt) tako da naceloma lazje obvijes zogo ali zival ki bi skocila na cesto ipd... Jaz ne sekam ovinkov zato ker se rad vozim skozi ovinke, ne vem zakaj bi si zmanjseval zavoje :)

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 2 urami, jvalant pravi:

No, ce sekas ovinek se nagnes malo manj (ce ne divjas v smrt) tako da naceloma lazje obvijes zogo ali zival ki bi skocila na cesto ipd... 

Enkrat v levem ovinku z kolenom rukno neko žival ko letela čez cesto..Sem mislil,da bi mi prišla pod zadnje kolo če ne bi bil tako nagnjen(znanec zapeljal na zajca,padel,ubil)

No ti ko si gibčen bi kr brcal med vožnjo?!Kot Rossi ko je zadel v milimetre bremzo od MM si,da nista v sorodu,hehe

Objavljeno
Ob 7. 4. 2018 ob 16:48, KARMEN1 pravi:

ob sekanju skoči na cesto žival :panic:

Meni je prišla nasproti srna vedno po svojem pasu :fredyjecar:

Objavljeno
49 minutes ago, sesir said:

Enkrat v levem ovinku z kolenom rukno neko žival ko letela čez cesto..Sem mislil,da bi mi prišla pod zadnje kolo če ne bi bil tako nagnjen(znanec zapeljal na zajca,padel,ubil)

No ti ko si gibčen bi kr brcal med vožnjo?!Kot Rossi ko je zadel v milimetre bremzo od MM si,da nista v sorodu,hehe

Kdo bi kaj brcal? Samo rekel sem, da ce sekas ovinek, da se lazje izognes, ker si manj nagnjen... malo za salo malo zares :) ne vem kje si pobral brcanje....

Objavljeno
pred 6 minutami, jvalant pravi:

Kdo bi kaj brcal? Samo rekel sem, da ce sekas ovinek, da se lazje izognes, ker si manj nagnjen... malo za salo malo zares :) ne vem kje si pobral brcanje....

malo za salo malo zares

Objavljeno (popravljeno)
pred 10 urami, MdAzz pravi:

Res je, da sem noob, zelenc, moker za ušesi, začetnik,... ampak mene zanima, a je res tko težko po omejitvah, ker midva sva se včeraj vozila po omejitvah in sva domov prišla, sicer z rahlo bolečo tazadnjo, spočita in sproščena... Pa sva ravno tako uživala skozi ovinke, in med njimi... 

Še najbolj pomembno je, da dobr opazuješ in predvidevaš. Upam, da se ti ne bo zgodilo isto kot meni, ko vidiš pacienta, ki se ustavi na stranski cesti in imaš tist filing, idiot bo šel ven ko bom pr njemu, in valda se to zgodi. Takrat te ne reši niti 20km pod omejitvijo. Le predvidevanje. Tudi kolegu se je to zgodilo a je prehiteval po desni, tudi po makadamu, ker ženska se je itak ustavila in zaprla cel pas. Ne vem kako, ampak take prav zavohaš. :twak:

Popravljeno . Popravil Arzen
Objavljeno
30 minutes ago, Arzen said:

Še najbolj pomembno je, da dobr opazuješ in predvidevaš. Upam, da se ti ne bo zgodilo isto kot meni, ko vidiš pacienta, ki se ustavi na stranski cesti in imaš tist filing, idiot bo šel ven ko bom pr njemu, in valda se to zgodi. Takrat te ne reši niti 20km pod omejitvijo. Le predvidevanje. Tudi kolegu se je to zgodilo a je prehiteval po desni, tudi po makadamu, ker ženska se je itak ustavila in zaprla cel pas. Ne vem kako, ampak take prav zavohaš. :twak:

Kaj pa si konkretno naredil v tem primeru? Predvideval si, da bo speljal, in res je to naredil. Torej predvideval si pravilno, ampak, kako si se ognil nesreči? Si zaviral skoraj so ustavljanja in ga spustil, da te je izsilil oz. mu celo z roko nakazal, naj kar spelje, ali kako? Ker predvidevanje je eno, reagiranje pa drugo. Hočem reči, da te samo predvidevanje brez reagiranja ne reši nesreče. Razen seveda, če ti je point to, da potem rečeš, evo, pa sem pravilno predvideval, ampak sem kljub temu polomljen. :)

Objavljeno (popravljeno)
pred 7 urami, Kawalir pravi:

Kaj pa si konkretno naredil v tem primeru? . :)

Takih zgodb se vsako leto kar nekaj nabere...z leti se spomniš le redkih...recimo obvoza po desni ob ograji dveh avtov,ki sta se zaletela v ovinku...mopi bil podrsan po desni strani,ker se je dotaknil ograje!Takih zgodb ima "vsak" motorist...Jz gledam,da ti pač ni bilo usojeno pasti....če bi v tem primeru pripeljal pod omejitvijo bi padel saj bi ziher bremzal....tako pa le vidu,da mogoče bo šlo po desni mimo...

Popravljeno . Popravil sesir
Objavljeno

Nič, posebnega..... Men se je že večkrat zgodil, da je model obračal s kamp prikolico čez dve polni črti, pri čemer je imel premajhen ainšlag in je za konkreten čas zasedu oba vozna pasova na dokaj hitri regionalni cesti. Sem se prpelu z ovinka na ravnino in nisem mogel verjet svojim očem. S prvim delom je popolnoma zapiral možnost rešitve ob zaščitni ograji, tako, da mi je preostala samo možnost po nasprotnem pasu ob levi zaščitni ograji, s tem, da sem upal, da ni tok vešč v obrčanju in popravljanju, da bo prestavil v vzvratno in me stisnil z zadnjim delom prikolice v zaščitno ograjo na nasprotnem pasu. Za njem k sreči ni bilo nikogar, ker se je na podlagi tega verjetno odločil, da bo obrnil s prikolico čez polne črte. Motoristi ga pa niso zanimal, ker je imel terenca. (pač en motorist več ali manj - ni panike).......... Pol kilometra naprej (z moje strani) je bilo konkretno parkirišče, kjer se da tudi obračat....

:mad:

Objavljeno (popravljeno)
1 hour ago, sesir said:

če bi v tem primeru pripeljal pod omejitvijo bi padel saj bi ziher bremzal....tako pa le vidu,da mogoče bo šlo po desni mimo...

Maš prav, vozi se kolikor lahko leti, dokler gre gre, pol te pa enkrat itak drugi pobirajo.

Ima vsak motorist take zgodbe? Jp, in še veliko več tistih kjer se s preveliko hitrostjo ni izšlo (samo v teh primerih so posledice hujše).

To je tko k tista, da če bi hitrej pelu, bi bil že zdavnaj mimo ovire, amoak začuda velja ista logika tudi če bi peljal počasneje, le da v tem primeru sploh še tam nebi bil.

Sicer bom pa od sedaj naprej tudi na prehod za pešče kar stopil, gledal ne bom več saj imam prednost...

Popravljeno . Popravil twom
Objavljeno
pred 21 urami, maus pravi:

prznam 25 let :huh:

bog jih ma mau več kt js :huh:

slabost, kap ali kakšne druge zdravstvene težave se lahko pripetijo tudi mlajšim osebam od mene :ninja: 

Sploh v nedeljo, ko me je fajn glava bolela! :hmm:

pred 18 urami, DAMI34 pravi:

@pik1mi vedno pove, da pozna tudi starejše kot je on...jaz tudi (ene par ) :P

Tako star, ko si ti jaz ne bom nikoli! :lol1:

• Haha 2
Objavljeno (popravljeno)
pred 25 minutami, twom pravi:

Maš prav, vozi se kolikor lahko leti, dokler gre gre, pol te pa enkrat itak drugi pobirajo.

...

Kake pa maš?

Pač ta primer mi ostal v spominu...in malo pomisli,da se realno sploh nisem ali mogoče malo nad 90 pelju...

Oster desni ovinek in na sredini,da zadnji moment vidiš stojita dva avta in folk okoli...sicer res gre videt na youtube kako pobrusijo po ograji pri velikih hitrostih...sam kuk jz vidu ni blo kje bankine...V mojem primeru je bil ali trk v rit avta ali po bankini z pobrusom po ogradi in hvala k se super izšlo...

Da se ti takšne in podobne pasti pripetijo si lahko z apn6 bez snažnog paljenja,hehe....recimo v rit se mi v centru mesta zaletela baba,po njeni izjavi,ker se ji je mudilo jz pa cijazu in afnal z atx...

Popravljeno . Popravil sesir
Objavljeno
Ob 4/5/2018 ob 20:43, Snecer pravi:

5ac66e1638327_Breznaslova.jpg.f628f0db04b05891a9800157f3b424be.jpg

prosim no, nehajte iz slik vleči teze,:

1. narazen sta 50m

2. en v upočasnevanjju, drugi pa pri pospeševanju

3. motorist bo pravkar spremenil linijo, tako da ne vidim čisto nobenega problema, četudi bi šel na drugi pas, da vzame lepši lok.

in še vprašanje:

ali si mene na jadranki videl, da sem oviral kak avto ali mu celo vozil v škarje? Pa je bila cela cesta moja :P

• Všeč mi je 3
Objavljeno
Ob 4/7/2018 ob 16:56, KARMEN1 pravi:

Jaz bi tebi vzela vsa pooblastila radirke, ker si moralno sporen :cool::jezik:

jebala te morala :P

te bom blukiru, če boš klevetala :P

• Haha 2
Objavljeno
pred 14 urami, Kawalir pravi:

Kaj pa si konkretno naredil v tem primeru? Predvideval si, da bo speljal, in res je to naredil. Torej predvideval si pravilno, ampak, kako si se ognil nesreči? Si zaviral skoraj so ustavljanja in ga spustil, da te je izsilil oz. mu celo z roko nakazal, naj kar spelje, ali kako? Ker predvidevanje je eno, reagiranje pa drugo. Hočem reči, da te samo predvidevanje brez reagiranja ne reši nesreče. Razen seveda, če ti je point to, da potem rečeš, evo, pa sem pravilno predvideval, ampak sem kljub temu polomljen. :)

pred pacienti in radarji vedno zaviraš na mrtvo, šele potem preveriš kaka je bila omejitev in ali je res speljal brez pogledati. Pa se ne šalim.

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 24 minutami, DAMI34 pravi:

prosim no, nehajte iz slik vleči teze,:

1. narazen sta 50m

2. en v upočasnevanjju, drugi pa pri pospeševanju

3. motorist bo pravkar spremenil linijo, tako da ne vidim čisto nobenega problema, četudi bi šel na drugi pas, da vzame lepši lok.

in še vprašanje:

ali si mene na jadranki videl, da sem oviral kak avto ali mu celo vozil v škarje? Pa je bila cela cesta moja :P

Visenje na kontra pas je ful pohvalno. Še posebej, ko prihaja avto nasproti. 

Takšen voznik naj uporablja avtocesto. Še posebej takšen, ki mora iti na drugo stran, da lepše vzame lok. Ker nima pojma in, ker je nevaren sebi in ostalim. 

Sedaj pa navali. 

Objavljeno
pred 6 minutami, Borutt pravi:

Visenje na kontra pas je ful pohvalno. Še posebej, ko prihaja avto nasproti. 

Takšen voznik naj uporablja avtocesto. Še posebej takšen, ki mora iti na drugo stran, da lepše vzame lok. Ker nima pojma in, ker je nevaren sebi in ostalim. 

Sedaj pa navali. 

a veš kok se sekiram, prav nič. Dokler nekoga ne oviraš-torej da ne rabi zavirati, nisi niti izsiljeval, nisi ogrožal. 

Vidim, da je pa veliko ljubosumnežev tule na MS, ki bi radi sebe povzdignili na način, da druge črnijo, bodisi z imeni visi kot opica, ali visi na drugi pas. 

Vsi ostali, ki jih to sekira se še vedno lahko vozijo kot račke v togi in skrčeni drži, po popolni aritmetični sredini voznega pasu, upoštevajoč vsako najmanjšo omejitev, znak, pihanje vetra in ptiča v preletu.

ps. vožnja v formaciji, ko sta dva ali več "pacientov" na motorju, tudi pomeni, da bo en bližje črti, drugi pa bankini

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!