Zok Objavljeno September 27, 2018 Opozori Objavljeno September 27, 2018 4 minutes ago, Borutt said: Smo že pred časom tukaj pametovali, kakšne kazni naj bi bile primerne. Takrat me je peklo, bolelo, sklelelo, jezilo, mucilo, dusilo... ...sedaj me ne vec. Kar naj bo tako. Pa naj bo za telefoniranje med voznjo se malo drazje. C eagle 1
franc Objavljeno September 28, 2018 Opozori Objavljeno September 28, 2018 pred 10 urami, Borutt pravi: Glede kaznovanja je pa tako, da brezdeljni fikusi samo gledajo, kako bi koga na cesti zaj..., ker je nekoga opozoril ali pa spustil. Glavno in edino pomembno je kaznovanje za vsako malenkost. In tega ne bodo ti fikusi nikoli priznali. Lahko pa meni verjamete, da je tako. Super. In potem se še mejo spusti na 0,0... lp
Borutt Objavljeno September 28, 2018 Opozori Objavljeno September 28, 2018 pred 16 minutami, franc pravi: Super. In potem se še mejo spusti na 0,0... lp 0,00 bo sedaj?
IZTOK Objavljeno September 28, 2018 Opozori Objavljeno September 28, 2018 pred 11 urami, Zok pravi: Leta 2014 sem pihnil, zadevo tudi vec kot posteno (glede na visino kazni ze dobesedno neposteno) placal, in od takrat sem abstinent. Ne zato, ker se ne bi znal brzdati, ampak zato, ker so kazni naravnost svinjske - za tistih nekaj piv cez cel dan ko sem garal kot zvina na gradbiscu, pomagal svaku da si je cimprej postavil bajto, sem na poti domov naletel se na smrkce, in ker sem bil toliko uvideven da nisem sel prehitet enega sanjaca, sta me dohitela in ustavila. Placal polovicko - 600 eur deljeno dva, kolikor pik sem dobil, ne vem - takrat sem jih imel 0, sedaj jih imam spet 0, slo je pa za rang kazni od 0,24 do 0,38 promila (ja, ze to stane za eno minimalno placo). Ko sem ju vprasal zakaj sta ravno mene ustavila, sta rekla da sem za kroziscem peljal po sredini ceste - jasno, ko pa je bilo vse fraj, desna stran ceste pa je v sirini vec kot enega metra tako razjebana, da moram vsako leto dat kako felgo povarit. Jutri spet peljem eno, med vikendom sem vsekal v luknjo med asfaltom in bankino - med lomljenjem felge torej niti z asfalta nisem zapeljal. Ce potegnem crto, sta me policaja ustavila preprosto zato, ker sem pazil na svoj avto. V glavnem - 4 leta abstinence kasneje - v petek sem dobil hcerko, in sem si privoscil kozarec sampanjca. Bemti 120 kil imam, pa sem bil cel v rozicah. Ce bi sel v takem stanju na moped, bi bil vprasljivo varen. Pa ne pretiravam. Po eni pivi bi se verjetno ulegel. Tudi jaz zelo redko uzivam alkohol. Na moped se nikoli nisem sedel po pitju alkohola, v avtu pa se nikoli napihal cez dovoljeno mejo. Ko gremo na kaksno praznivanje in vem, da bom srknil malo vec raje najamem taxi. Ni samo kazen, pomislit je potrebno tudi na to, da lahko v trenutku unicis zivljenje drugim in sebi. Lani so mi dali pihat, pricakovano na Martinovanje. Popil sem 1/4 l refoska v 2 urah. Pihnil 0.0. Ce ves kje je meja ni bojazni. Zato trdim, da je 0.0 neumnost. Nekdo bo pihnil ze po bonbonieri, drug pa po pol litra ne bo cez 0.0. Nevaren pa ni nobeden od taksnih voznikov. To so preprosto nezivljenski predlogi. Dajmo potem se 100 na AC in 30 v naseljih, pa 70 izven. Ker hitrost je st. 1 za smrtne nesrece po statistiki ali ne? bosa, igc1, DAMI34 in 2 others 5
franc Objavljeno September 28, 2018 Opozori Objavljeno September 28, 2018 pred 40 minutami, Borutt pravi: 0,00 bo sedaj? Super, pa boste lahko "zajebavali" vsakega, ki bo dal kis na solato. lp DAMI34, Zok, bosa in 1 other 1 3
Zivnorc Objavljeno September 28, 2018 Opozori Objavljeno September 28, 2018 pred 7 minutami, franc pravi: Super, pa boste lahko "zajebavali" vsakega, ki bo dal kis na solato. lp ...uporabljaj jabolčni kis.... ne vinski... Včeraj se je peljala pred menoj po Dolenjki ena bjonda v belem Audiju. Počasna kolona... vendar tekoča. ...ajdi...ene dvakrat, trikrat, smo se ustavili.... ....in ona ves čas piše SMS na mobitelu. Telefon je imela v desni roki.... stalno je gledala desno dol ...in vsake 3 sekunde za desetinko, dve ošvrknila s pogledom predse. Sem poskusil še sam enako gledati desno dol...in ošvrkniti pogled predse..... ...pa sem videl samo frame-by frame film.... ne moreš določiti, ali avto pred tabo stoji...ali se pelje. ... škoda, da se nismo ustavili za dlje časa, da bi lahko izstopil iz avta (ja, vem, da se to ne sme) in bi ji predlagal avto z aktivnim tempomatom ali kako se že reče, ko ti avto sam drži varnostno razdaljo, da bi lahko nemoteno pisarila SMSje. .... tudi hčera mi je rekla, da ko se vozi z busom v šolo, iz avtobusa vidi, da ogrooomno folka piše SMS ali surfa po netu med vožnjo. Quest, igc1, Joker in 4 others 4 3
jskrablin Objavljeno September 28, 2018 Opozori Objavljeno September 28, 2018 pred 12 urami, Zok pravi: V glavnem - 4 leta abstinence kasneje - v petek sem dobil hcerko, in sem si privoscil kozarec sampanjca. Bemti 120 kil imam, pa sem bil cel v rozicah. Ce bi sel v takem stanju na moped, bi bil vprasljivo varen. Pa ne pretiravam. Čestitke za tamalo! To bo še veselja... pa pizdenja tud In ja, ko abstiniraš je tako. Hitro zleze v glavo. Ona zgodba prej pa hja. Ni bolj nevarnega, kot počasi skoz cel dan dolivat pivo na pivo na pivo. Sploh veš ne, da nisi pri sebi. To se pokaže šele, ko zapoje frulica. Al pa ko zajebeš situacijo, ki bi jo sicer uspel rešit/je ne bi povzročil. Frulica je še vedno cenejša opcija izmed teh dveh. Zivnorc in Zok 2
franc Objavljeno September 28, 2018 Opozori Objavljeno September 28, 2018 pred 9 minutami, Zivnorc pravi: ...uporabljaj jabolčni kis.... ne vinski... Včeraj se je peljala pred menoj po Dolenjki ena bjonda v belem Audiju. Počasna kolona... vendar tekoča. ...ajdi...ene dvakrat, trikrat, smo se ustavili.... ....in ona ves čas piše SMS na mobitelu. Telefon je imela v desni roki.... stalno je gledala desno dol ...in vsake 3 sekunde za desetinko, dve ošvrknila s pogledom predse. Sem poskusil še sam enako gledati desno dol...in ošvrkniti pogled predse..... ...pa sem videl samo frame-by frame film.... ne moreš določiti, ali avto pred tabo stoji...ali se pelje. ... škoda, da se nismo ustavili za dlje časa, da bi lahko izstopil iz avta (ja, vem, da se to ne sme) in bi ji predlagal avto z aktivnim tempomatom ali kako se že reče, ko ti avto sam drži varnostno razdaljo, da bi lahko nemoteno pisarila SMSje. .... tudi hčera mi je rekla, da ko se vozi z busom v šolo, iz avtobusa vidi, da ogrooomno folka piše SMS ali surfa po netu med vožnjo. Očitno ne veš kako se dela kis (nepomembno) . Ena taka "frajla" je meni pila kri (pa sem bil na kolesu v coni 30) , ker se je vsakih par metrov ustavila in potem spet speljala, da je lahko "brskala" po telefonu. lp Zivnorc 1
Zivnorc Objavljeno September 28, 2018 Opozori Objavljeno September 28, 2018 pred 23 minutami, franc pravi: Očitno ne veš kako se dela kis (nepomembno) . Ena taka "frajla" je meni pila kri (pa sem bil na kolesu v coni 30) , ker se je vsakih par metrov ustavila in potem spet speljala, da je lahko "brskala" po telefonu. lp ... to je bilo za foro.... kis... solata ... bi napihal... vinski kis- vino (alkohol).... jabolčni kis... brez alkohola..... štekaš?.. franc 1
Zivnorc Objavljeno September 28, 2018 Opozori Objavljeno September 28, 2018 @Zok ... čestitke za hčero!!!! ... pa kr hitr še eno naredit... da se pol same med sabo kregajo ...vključno s tastaro, ko bosta tamali v puberteti......... ne da tebi najeda.. ... sam pr mir jih moraš pustit... ker pol vse tri vate skočijo.. ...., C eagle, Kor13 in 2 others 2 3
IZTOK Objavljeno September 28, 2018 Opozori Objavljeno September 28, 2018 pred 38 minutami, Zivnorc pravi: ...uporabljaj jabolčni kis.... ne vinski... Včeraj se je peljala pred menoj po Dolenjki ena bjonda v belem Audiju. Počasna kolona... vendar tekoča. ...ajdi...ene dvakrat, trikrat, smo se ustavili.... ....in ona ves čas piše SMS na mobitelu. Telefon je imela v desni roki.... stalno je gledala desno dol ...in vsake 3 sekunde za desetinko, dve ošvrknila s pogledom predse. Sem poskusil še sam enako gledati desno dol...in ošvrkniti pogled predse..... ...pa sem videl samo frame-by frame film.... ne moreš določiti, ali avto pred tabo stoji...ali se pelje. ... škoda, da se nismo ustavili za dlje časa, da bi lahko izstopil iz avta (ja, vem, da se to ne sme) in bi ji predlagal avto z aktivnim tempomatom ali kako se že reče, ko ti avto sam drži varnostno razdaljo, da bi lahko nemoteno pisarila SMSje. .... tudi hčera mi je rekla, da ko se vozi z busom v šolo, iz avtobusa vidi, da ogrooomno folka piše SMS ali surfa po netu med vožnjo. Mene je v ponedeljek ena taksna frajla razpizdila v nulo. Dve smrklji v velikem enoprostorcu. Kot prvo je vozila po cesti za traktorje, torej prepoved za osebna vozila. Cesta je vzporedna z vpadnico v MB, 5 m poleg te tece. Jaz sem bil na kolesu in sem jo dohitel, vozila je 15 kmh. Vidim da tipka. Levo je bilo 2 m placa pa jo prehitim z sprintom, ona pa naenkrat potegne levo. Malo je manjkalo in bi bil v grabnu. Potem je ostala ca 50 m za menoj, tik pred odcepom desno pa me prehiti in mi presece pot. Spet skoraj v grabnu, tokrat desnem. Potem po 3 m za odcepom ustavu, itak ima rdeco. Pa se smesno jima je bilo, sta se hihitali. Ko mi je zakuhalo in sem ji z dlanjo tresnil po strehi ni vec bilo hihitanja ampoak samo velike prestrasene oci. Pa ni bila blond ... Zivnorc in .... 1 1
DAMI34 Objavljeno September 28, 2018 Opozori Objavljeno September 28, 2018 pred 13 urami, Zok pravi: Leta 2014 sem pihnil, zadevo tudi vec kot posteno (glede na visino kazni ze dobesedno neposteno) placal, in od takrat sem abstinent. Ne zato, ker se ne bi znal brzdati, ampak zato, ker so kazni naravnost svinjske - za tistih nekaj piv cez cel dan ko sem garal kot zvina na gradbiscu, pomagal svaku da si je cimprej postavil bajto, sem na poti domov naletel se na smrkce, in ker sem bil toliko uvideven da nisem sel prehitet enega sanjaca, sta me dohitela in ustavila. Placal polovicko - 600 eur deljeno dva, kolikor pik sem dobil, ne vem - takrat sem jih imel 0, sedaj jih imam spet 0, slo je pa za rang kazni od 0,24 do 0,38 promila (ja, ze to stane za eno minimalno placo). Ko sem ju vprasal zakaj sta ravno mene ustavila, sta rekla da sem za kroziscem peljal po sredini ceste - jasno, ko pa je bilo vse fraj, desna stran ceste pa je v sirini vec kot enega metra tako razjebana, da moram vsako leto dat kako felgo povarit. Jutri spet peljem eno, med vikendom sem vsekal v luknjo med asfaltom in bankino - med lomljenjem felge torej niti z asfalta nisem zapeljal. Ce potegnem crto, sta me policaja ustavila preprosto zato, ker sem pazil na svoj avto. V glavnem - 4 leta abstinence kasneje - v petek sem dobil hcerko, in sem si privoscil kozarec sampanjca. Bemti 120 kil imam, pa sem bil cel v rozicah. Ce bi sel v takem stanju na moped, bi bil vprasljivo varen. Pa ne pretiravam. Po eni pivi bi se verjetno ulegel. dokler ti 0,00 pokaže lahko piješ kolikor hočeš Vsak ve pri sebi, Kmet je že od ene kokakole pa kave ves naspidiran. ps. pred leti sem spil 2 pivi in čez kaki 2 uri pihal in je bilo 0,00. Prokleti kurci brezalkoholno so mi prodali. pa čestitam za hčero Zok, Zivnorc, IZTOK in 1 other 4
DAMI34 Objavljeno September 28, 2018 Opozori Objavljeno September 28, 2018 pred eno uro, Zivnorc pravi: ...uporabljaj jabolčni kis.... ne vinski... Včeraj se je peljala pred menoj po Dolenjki ena bjonda v belem Audiju. Počasna kolona... vendar tekoča. ...ajdi...ene dvakrat, trikrat, smo se ustavili.... ....in ona ves čas piše SMS na mobitelu. Telefon je imela v desni roki.... stalno je gledala desno dol ...in vsake 3 sekunde za desetinko, dve ošvrknila s pogledom predse. Sem poskusil še sam enako gledati desno dol...in ošvrkniti pogled predse..... ...pa sem videl samo frame-by frame film.... ne moreš določiti, ali avto pred tabo stoji...ali se pelje. ... škoda, da se nismo ustavili za dlje časa, da bi lahko izstopil iz avta (ja, vem, da se to ne sme) in bi ji predlagal avto z aktivnim tempomatom ali kako se že reče, ko ti avto sam drži varnostno razdaljo, da bi lahko nemoteno pisarila SMSje. .... tudi hčera mi je rekla, da ko se vozi z busom v šolo, iz avtobusa vidi, da ogrooomno folka piše SMS ali surfa po netu med vožnjo. jaz opazim tak od oka skoraj 20% voznikov, ki jih prehitim na AC da telefonirajo. Sem pa videl tudi bejbo k me je 3x prehitela, ko je končala pisat SMS, da je potegnila še tablico in si nekaj zabeležila v koledar. Zivnorc in maus 1 1
Kaldu Objavljeno September 28, 2018 Opozori Objavljeno September 28, 2018 Najhuje pa je, da danes ima vsak nov avto in kombiji že prostoročno telefoniranje. Pa vidiš voznike in voznice v avtih 30k€+ kako držijo telefon v roki in veselo debatirajo. IZTOK, Zivnorc, skalar36 in 3 others 1 5
Borutt Objavljeno September 28, 2018 Opozori Objavljeno September 28, 2018 pred 4 urami, franc pravi: Super, pa boste lahko "zajebavali" vsakega, ki bo dal kis na solato. lp Če nisi ugotovil, sem tebe vprašal, če bo sedaj 0,00.
sesir Objavljeno September 28, 2018 Opozori Objavljeno September 28, 2018 pred 5 urami, franc pravi: Super, pa boste lahko "zajebavali" vsakega, ki bo dal kis na solato. lp Daj ne hecaj...dolence ze zdaj jebe ko 0.24 a v zraku 0.5 Quest 1
Kremenčkovi Objavljeno September 28, 2018 Opozori Objavljeno September 28, 2018 0,00 takoj uzakonit za vse razen za štajerce in dolenjce, ker mi smo trezni nerodni. Čist kontra folk. Jaz, ker sem resn idiot, vsak dan telefoniram med vožnjo, ne pišem pa sms... skoncentriran na promet z tel ali brez. Če je tel tak problematičen je treba iz avtov zmetat vse displeje itd. Ko izbiram radijsko postajo, brskam po 1000 funkcijah sem bolj nevaren, ker je pogled usmerjen v ekran, če se menim po tel pa zijam na cesto. Pa burke uzakonit, ker bjonda z minico je za 100 mobitelov, z tel ne zijam nazaj. Kor13 in dr.looney 2
Popularna objava Nearrain Objavljeno September 28, 2018 Popularna objava Opozori Objavljeno September 28, 2018 NI problem fizicna omejenost glede telefoniranja. Problem je mentalna odsotnost, zamotenost zaradi pogovora, ne glede na rocno ali prostorocno telefoniranje. Pisanje sporocil in branje, listanje po socialnih omrezjih je pa sploh poglavje zase. Verjamem, da se marsikdo pocuti z lahkoto multiopravilen in misli, da njegova voznja med uporabo mobilnika ni nic slabsa. Zal temu ni tako. Sploh profi vozniki so nagnjeni k "avtomatiziranosti", "voznji na pamet", kar avtomaticno vodi tudi k bistveno zmanjsanemu fokusu, usredotocenosti na samo voznjo. Zadeve glede telefonije in njenega vpliva na voznjo so stestirane in znanstveno dokazane, da so zelo motece in ne vem zakaj se sploh caka s prepovedjo vsakrsne oblike uporabe mobilnih telefonov med voznjo. Tudi ne vem zakaj se povzrociteljem, oz, udelezencem ne pobere telefonov in se jih preveri, ce so bili uporabljani med dogodkom. To se da dandanes z lahkoto preverit in mislim, da bi bila statistika vzrokov za povzrocitev prometnih nesrec zelo, zelo drugacna. IMHO TakeALookAround, solorider, thumper in 10 others 6 7
Kremenčkovi Objavljeno September 28, 2018 Opozori Objavljeno September 28, 2018 pred 26 minutami, Nearrain pravi: NI problem fizicna omejenost glede telefoniranja. Problem je mentalna odsotnost, zamotenost zaradi pogovora, ne glede na rocno ali prostorocno telefoniranje. Pisanje sporocil in branje, listanje po socialnih omrezjih je pa sploh poglavje zase. Verjamem, da se marsikdo pocuti z lahkoto multiopravilen in misli, da njegova voznja med uporabo mobilnika ni nic slabsa. Zal temu ni tako. Sploh profi vozniki so nagnjeni k "avtomatiziranosti", "voznji na pamet", kar avtomaticno vodi tudi k bistveno zmanjsanemu fokusu, usredotocenosti na samo voznjo. Zadeve glede telefonije in njenega vpliva na voznjo so stestirane in znanstveno dokazane, da so zelo motece in ne vem zakaj se sploh caka s prepovedjo vsakrsne oblike uporabe mobilnih telefonov med voznjo. Tudi ne vem zakaj se povzrociteljem, oz, udelezencem ne pobere telefonov in se jih preveri, ce so bili uporabljani med dogodkom. To se da dandanes z lahkoto preverit in mislim, da bi bila statistika vzrokov za povzrocitev prometnih nesrec zelo, zelo drugacna. IMHO A hočeš rečt da moram tud sovoznike vn vržt ? dr.looney 1
dr.looney Objavljeno September 28, 2018 Opozori Objavljeno September 28, 2018 pred 36 minutami, isarajli1 pravi: A hočeš rečt da moram tud sovoznike vn vržt ? Aha..... moski niste sposobni multitaskinga....
pik1 Objavljeno September 28, 2018 Opozori Objavljeno September 28, 2018 (popravljeno) pred eno uro, Nearrain pravi: . ..... Tudi ne vem zakaj se povzrociteljem, oz, udelezencem ne pobere telefonov in se jih preveri, ce so bili uporabljani med dogodkom. To se da dandanes z lahkoto preverit in mislim, da bi bila statistika vzrokov za povzrocitev prometnih nesrec zelo, zelo drugacna. ".Tudi ne vem zakaj se povzrociteljem, oz, udelezencem ne pobere telefonov in se jih preveri, ce so bili uporabljani med dogodkom. To se da dandanes z lahkoto preverit in mislim, da bi bila statistika vzrokov za povzrocitev prometnih nesrec zelo, zelo drugacna." ... sej se to preverja .... ... tudi ... ne vem če vedno ampak se ... ... sicer bo pa Borut o tem tud kej vedel ... Popravljeno September 28, 2018. Popravil pik1
Nearrain Objavljeno September 28, 2018 Opozori Objavljeno September 28, 2018 (popravljeno) 5 minutes ago, pik1 said: ".Tudi ne vem zakaj se povzrociteljem, oz, udelezencem ne pobere telefonov in se jih preveri, ce so bili uporabljani med dogodkom. To se da dandanes z lahkoto preverit in mislim, da bi bila statistika vzrokov za povzrocitev prometnih nesrec zelo, zelo drugacna." ... sej se to preverja .... ... tudi ... ne vem če vedno ampak se ... ... sicer bo pa Borut o tem tud kej vedel ... MOja boljsa polovica je imela letos nesreco na obvoznici...verizno...nihce ni preverjal nic, ceprav je vprasala organe, ce bodo preverili se to ni zgodilo. 14 minutes ago, dr.looney said: Aha..... moski niste sposobni multitaskinga.... Multitasking je dokazano nagnjen k polovicarstvu. Popravljeno September 28, 2018. Popravil Nearrain
Kremenčkovi Objavljeno September 28, 2018 Opozori Objavljeno September 28, 2018 pred 39 minutami, dr.looney pravi: Aha..... moski niste sposobni multitaskinga.... Aha, to da z eno plešem, drugo gledam, na tretjo pa mislim ?! sesir, Kor13, Joker in 4 others 7
dr.looney Objavljeno September 28, 2018 Opozori Objavljeno September 28, 2018 pred 7 minutami, isarajli1 pravi: Aha, to da z eno plešem, drugo gledam, na tretjo pa mislim ?! Aha..... in na konc ostaneš na suhem..... Zivnorc, Joker, igc1 in 2 others 2 2 1
pik1 Objavljeno September 28, 2018 Opozori Objavljeno September 28, 2018 pred 35 minutami, dr.looney pravi: Aha..... in na konc ostaneš na suhem..... . ... a tko ??? dr.looney 1
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se