MARE 65 Objavljeno September 28, 2018 Opozori Objavljeno September 28, 2018 pred 11 urami, Zivnorc pravi: ...uporabljaj jabolčni kis.... ne vinski... Včeraj se je peljala pred menoj po Dolenjki ena bjonda v belem Audiju. Počasna kolona... vendar tekoča. ...ajdi...ene dvakrat, trikrat, smo se ustavili.... ....in ona ves čas piše SMS na mobitelu. Telefon je imela v desni roki.... stalno je gledala desno dol ...in vsake 3 sekunde za desetinko, dve ošvrknila s pogledom predse. Sem poskusil še sam enako gledati desno dol...in ošvrkniti pogled predse..... ...pa sem videl samo frame-by frame film.... ne moreš določiti, ali avto pred tabo stoji...ali se pelje. ... škoda, da se nismo ustavili za dlje časa, da bi lahko izstopil iz avta (ja, vem, da se to ne sme) in bi ji predlagal avto z aktivnim tempomatom ali kako se že reče, ko ti avto sam drži varnostno razdaljo, da bi lahko nemoteno pisarila SMSje. .... tudi hčera mi je rekla, da ko se vozi z busom v šolo, iz avtobusa vidi, da ogrooomno folka piše SMS ali surfa po netu med vožnjo. To jaz že vseskozi trdim, da je to v današnjih časih največji problem, ne pa hitrost, ki jo stalno nabijajo kot glavni razlog nesreč. Ne vem kdaj se bodo policaji aktivno začeli ukvarjati s tem problemom in ne samo s skakanjem z radarji iza grmovja...pa še žmigavce bi lahko dodali zraven... Zivnorc, Nearrain in TakeALookAround 1 2
Spelca123 Objavljeno September 29, 2018 Opozori Objavljeno September 29, 2018 No, jaz nisem telefonirala, tudi preverili so. Kazen, ker po njihovo vseeno sem, mi je pa ostala. Razalaga: telefon sem med voznjo uporabljala in imela roke nad volanom. Seveda ga nisem uporabljala (v avtu s prostrocnim telefoniranjem bi bilo malo hecno). Pritozila sem se in brez vsakih njihovih dokazov, izgubila navkljub izpisu klicev... Na kavi z odvetnikom mi je med klepetom rekel, “ti si kot vzrok navajala, da nisi? Bumbar! Morala bi napisati, da tel. sploh nimas” (narocnik je podjetje). Tako da, ce lazes, ti bo prej uspelo sesir, Scarabeo 500, Kremenčkovi in 1 other 1 1 2
.... Objavljeno September 29, 2018 Opozori Objavljeno September 29, 2018 pred eno uro, Spelca123 pravi: No, jaz nisem telefonirala, tudi preverili so. Kazen, ker po njihovo vseeno sem, mi je pa ostala. Razalaga: telefon sem med voznjo uporabljala in imela roke nad volanom. Seveda ga nisem uporabljala (v avtu s prostrocnim telefoniranjem bi bilo malo hecno). Pritozila sem se in brez vsakih njihovih dokazov, izgubila navkljub izpisu klicev... Na kavi z odvetnikom mi je med klepetom rekel, “ti si kot vzrok navajala, da nisi? Bumbar! Morala bi napisati, da tel. sploh nimas” (narocnik je podjetje). Tako da, ce lazes, ti bo prej uspelo Saj to je tisto, 1. tvoja beseda ne velja nič, če si iskren, 2. na žalost moraš res lagat, da prideš skoz, čeprav si nedolžen. p.s.: in kaj če bi policaj naredil pregled in bi našel telefon, če bi trdila, kakor je povedal odvetnik?
IZTOK Objavljeno September 30, 2018 Opozori Objavljeno September 30, 2018 Ob 28. 9. 2018 ob 17:25, Nearrain pravi: NI problem fizicna omejenost glede telefoniranja. Problem je mentalna odsotnost, zamotenost zaradi pogovora, ne glede na rocno ali prostorocno telefoniranje. Pisanje sporocil in branje, listanje po socialnih omrezjih je pa sploh poglavje zase. Verjamem, da se marsikdo pocuti z lahkoto multiopravilen in misli, da njegova voznja med uporabo mobilnika ni nic slabsa. Zal temu ni tako. Sploh profi vozniki so nagnjeni k "avtomatiziranosti", "voznji na pamet", kar avtomaticno vodi tudi k bistveno zmanjsanemu fokusu, usredotocenosti na samo voznjo. Zadeve glede telefonije in njenega vpliva na voznjo so stestirane in znanstveno dokazane, da so zelo motece in ne vem zakaj se sploh caka s prepovedjo vsakrsne oblike uporabe mobilnih telefonov med voznjo. Tudi ne vem zakaj se povzrociteljem, oz, udelezencem ne pobere telefonov in se jih preveri, ce so bili uporabljani med dogodkom. To se da dandanes z lahkoto preverit in mislim, da bi bila statistika vzrokov za povzrocitev prometnih nesrec zelo, zelo drugacna. IMHO Ce prepoves tudi prostorocno telefonijo moras tudi vsakrsno pogovarjanje z vozniki, ker sicer nimas moznosti dokaza za prekrsek. Bo rekel, sem se pogovarjal s sovoznikom. Razen tega je lahko pogovor s sopotniki enako motec kot po telefonu. DAMI34 1
thumper Objavljeno September 30, 2018 Opozori Objavljeno September 30, 2018 pred 23 urami, Arzen pravi: p.s.: in kaj če bi policaj naredil pregled in bi našel telefon, če bi trdila, kakor je povedal odvetnik? - za pregled notranjosti avtomobila mora imeti nalog , če mu ne dovoliš.tudi če najde telefon ti ne more rečt , da si lagal , ko si rekel da nimaš svojega telefona.. itak pa ji je odvetnik povedal,kaj naj bi napisala v pritožbi (treba podrobno prebrat na kaj odgovarjaš) . Ob 29. 9. 2018 ob 7:31, Spelca123 pravi: Pritozila sem se in brez vsakih njihovih dokazov, izgubila navkljub izpisu klicev... Na kavi z odvetnikom mi je med klepetom rekel, “ti si kot vzrok navajala, da nisi? Bumbar! Morala bi napisati, da tel. sploh nimas” (narocnik je podjetje). policist napiše ti pa izodbijaš s pritožbo... kasno je potem delati pregled vozila..
Kmet2 Objavljeno September 30, 2018 Opozori Objavljeno September 30, 2018 pred 15 minutami, thumper pravi: - za pregled notranjosti avtomobila mora imeti nalog , če mu ne dovoliš.tudi če najde telefon ti ne more rečt , da si lagal , ko si rekel da nimaš svojega telefona.. itak pa ji je odvetnik povedal,kaj naj bi napisala v pritožbi (treba podrobno prebrat na kaj odgovarjaš) . policist napiše ti pa izodbijaš s pritožbo... kasno je potem delati pregled vozila.. Nobenega naloga ne rabi. Samo sum mora obstajat, pokliče kriminaliste in ti obrnejo avto, vsaj tak so nam šmrkavcem delali
thumper Objavljeno September 30, 2018 Opozori Objavljeno September 30, 2018 ker niste imeli odvetnikov...
Borutt Objavljeno September 30, 2018 Opozori Objavljeno September 30, 2018 pred eno uro, Kmet2 pravi: Nobenega naloga ne rabi. Samo sum mora obstajat, pokliče kriminaliste in ti obrnejo avto, vsaj tak so nam šmrkavcem delali Pregled je ena stvar, preiskava pa čisto druga. Zok, Kmet2 in ukica 2 1
Popularna objava Kmet2 Objavljeno September 30, 2018 Popularna objava Opozori Objavljeno September 30, 2018 Vse dokaze imam.... Quest, Zok, pik1 in 10 others 10 2 1
Zok Objavljeno September 30, 2018 Opozori Objavljeno September 30, 2018 Vidim, da trpite ko kristusi Kmet2, skalar36, .... in 5 others 8
Popularna objava Marcel-F Objavljeno September 30, 2018 Popularna objava Opozori Objavljeno September 30, 2018 31 minutes ago, Kmet2 said: Vse dokaze imam.... A mate vsi istega frizerja? skalar36, Kor13, Kmet2 in 8 others 11
sesir Objavljeno September 30, 2018 Opozori Objavljeno September 30, 2018 pred 2 urami, Kmet2 pravi: Nobenega naloga ne rabi. Samo sum mora obstajat, pokliče kriminaliste in ti obrnejo avto, vsaj tak so nam šmrkavcem delali Nam tudi...enkrat pa frend ni hotel odpreti prtljaznika...sami si ga niso odprli,pac pa so jih pospremili z avtom na postajo in tam pocakali na nalog...in ko so odprli in videli not dva stara blatnika...haha...baje smehi da te ubije...frend se norca delal,ker je ze itak zamujal pol so ga se pa ustavili in trajalo....pol je pac imel cas... Kmet2 1
Scarabeo 500 Objavljeno September 30, 2018 Opozori Objavljeno September 30, 2018 pred 1 uro, Kmet2 pravi: Vse dokaze imam.... Vidim, da ste kot slovenska vlada. TakeALookAround, Mavti, DAMI34 in 1 other 4
Mavti Objavljeno September 30, 2018 Opozori Objavljeno September 30, 2018 pred 2 minutami, Scarabeo 500 pravi: Vidim, da ste kot slovenska vlada. Tale je pa za v globoke misli sesir in Grut 1 1
C eagle Objavljeno September 30, 2018 Opozori Objavljeno September 30, 2018 2 hours ago, Kmet2 said: Vse dokaze imam.... Trio čelos raste... Zdaj je že kvartet... Grut, Kmet2 in DAMI34 1 2
TakeALookAround Objavljeno September 30, 2018 Opozori Objavljeno September 30, 2018 A ste se zmenil vse, al bo se za brat?
DAMI34 Objavljeno September 30, 2018 Opozori Objavljeno September 30, 2018 pred 7 urami, Marcel-F pravi: A mate vsi istega frizerja? Ne, jaz si pustim tisti las da je skuštran, pik in kmet mata pa raje na prečko. V glavnem včeraj smo bili varni, še en dan zdržimo pa bomo spet varni pred 14 minutami, DinDiin pravi: A ste se zmenil vse, al bo se za brat? Zase se brigi, določili smo smernice, tule bodo pa potekala usklajevanja Edino tole smo pa ugotovili, če nekaj dobrega pojemo smo vsaj do oštarije prišli varno. maus 1
maus Objavljeno September 30, 2018 Opozori Objavljeno September 30, 2018 pred 8 urami, Kmet2 pravi: Vse dokaze imam.... tole srečat ... grozna groza .. dr.looney, pik1 in DAMI34 2 1
Snečer Objavljeno September 30, 2018 Opozori Objavljeno September 30, 2018 pred 3 minutami, maus pravi: tole srečat ... grozna groza .. vse pojejo, popijejo, polomijo, na koncu pa še kazen dobiš DAMI34, Mavti, maus in 2 others 4 1
maus Objavljeno September 30, 2018 Opozori Objavljeno September 30, 2018 Pravkar, Snecer pravi: vse pojejo, popijejo, polomijo, na koncu pa še kazen dobiš govoriš, k da bi jih poznau pik1, bikez, DAMI34 in 2 others 4 1
Popularna objava Zivnorc Objavljeno September 30, 2018 Popularna objava Opozori Objavljeno September 30, 2018 (popravljeno) ... danes okoli poldne sem naredil dobro delo. Verjetno sem prihranil kako življenje na cesti, ko sem na trzinski obvoznici (hitra cesta - štiripasovnica) preprečil ženski nadaljevanje vožnje, ki je z bencinske črpalke zavila v napačno smer. K sreči je to storila kakih 200m pred mano in je bila še v fazi speljevanja- pospeševanja, da ni bilo kake kritične situacije (med nama). Imam posnetek iz kamere v avtu, pa ne vem, če se lahko to gor objavi, da me kdo ne toži. To se mi je zgodilo že drugič, da sem zaustavil vozilo, ki je vozilo v napačno smer. ...prvič se mi je to zgodilo na vrhu višnjegorskega klanca na AC, ko je na SOS pasu nemec obrnil pred mano in šel v nasprotno smer... ... zapeljal sem predenj... mu blendal in mahal....in ko se obadva odmakneva s prehitevalnega pasu.... nekdo pokne mimo mene (naju) vsaj 150 km/h.... ....no.....pol so me pa popoldne policaji na Ridah ustavli.... .... z motorjem... ...ampak sta bila zelo prijazna policaja.. končalo se je s ... srečno-srečno.... Popravljeno September 30, 2018. Popravil Zivnorc MARE 65, IZTOK, Ella in 18 others 14 6 1
Tex Objavljeno September 30, 2018 Opozori Objavljeno September 30, 2018 9 hours ago, Kmet2 said: Vse dokaze imam.... hjebenti je mogla debata bit .. al ste pa samo v tišini sedeli? DAMI34, maus, pik1 in 1 other 4
pik1 Objavljeno September 30, 2018 Opozori Objavljeno September 30, 2018 pred 18 minutami, Tex pravi: hjebenti je mogla debata bit .. al ste pa samo v tišini sedeli? . ... tišina je bla ... ... tišina koja ubija ... maus, Quest, Tex in 2 others 5
izibajker Objavljeno Oktober 1, 2018 Opozori Objavljeno Oktober 1, 2018 pred 21 urami, C eagle pravi: Trio čelos raste... Zdaj je že kvartet... Je to kvartet Sveti Balinčki, bolj poznan kot San Balinos. DAMI34, Zivnorc, dr.looney in 2 others 5
Primosio Objavljeno Oktober 1, 2018 Opozori Objavljeno Oktober 1, 2018 Ob 27. 9. 2018 ob 6:25, Borutt pravi: Odvisno od rezultata. Torej meritve? Z indikatorjem? Ob 27. 9. 2018 ob 9:58, Nearrain pravi: Ni problem v policiji, problem je v zakonodaji. No ja, določen delež je tudi v slabi organizaciji... Nearrain 1
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se