Skoči na vsebino

Cestno črno sivo nabijanje in moraliziranje

Priporočene objave

Objavljeno
20 minutes ago, DAMI34 said:

pa ti res misliš, da je folk problem, k noče državi dajat denarja? Pa sej niso nori, a bi ti dajal nekomu, ki popolnoma nič ne poskrbi zate, okolico in druge, ampak samo za svojo rit? Odstrelt vse hudiče.

Tut FURS ma normo.

Sicer smo pa z debato malo zašli.

Priznam, nism še u fazi, ko bom sposobn mobija v avtu dat na silent in fuknt u predal. Prepogosto se pogovarjam med vožnjo. Ampak se trudim. Kot sm se navadil dosledno upoštevat naselja, pa zvečer na drink hodit peš, se bom tud zdiscipliniral in vozil brez mobilca.

Drgač pa še zmer trdim, da je pr nas poprečje kulture in inteligence strašansko nizko, na vseh nivojih družbe. Če plonkam od  Hunterja S. Thompsona, najbol pokvarjeni so  bankirji, drugi najbol pokvarjeni so u parlamentu, pol je pa že moj sosed avtomehanik. Jp. se strinjam z njim.  

in folk u poprečju (pogosto upravičenmo) bixa čez državo, u isti sapi pa bi brez računa, pisal pritožbe za radarje, skrival tablice, vozil bose gume.....in se čudi, da Tovšakovo spustijo po par letih. 

5 minutes ago, Zok said:

Samo ce je iphone. Ostali ....

:eek: ne me jebat? obstajajo tud drugi telefoni?????????

Čeprav se mi zdi, da so mojmu sodu zbili dno. 1200€ za entry model, je tak overkill, da ga nočem in ne morm požrt.  

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 6 minutami, Kugelschreiber pravi:

Priznam, nism še u fazi, ko bom sposobn mobija v avtu dat na silent in fuknt u predal. Prepogosto se pogovarjam med vožnjo. Ampak se trudim. Kot sm se navadil dosledno upoštevat naselja, pa zvečer na drink hodit peš, se bom tud zdiscipliniral in vozil brez mobilca.

Drgač pa še zmer trdim, da je pr nas poprečje kulture in inteligence strašansko nizko, na vseh nivojih družbe. Če plonkam od  Hunterja S. Thompsona, najbol pokvarjeni so  bankirji, drugi najbol pokvarjeni so u parlamentu, pol je pa že moj sosed avtomehanik. Jp. se strinjam z njim.  

in folk u poprečju (pogosto upravičenmo) bixa čez državo, u isti sapi pa bi brez računa, pisal pritožbe za radarje, skrival tablice, vozil bose gume.....in se čudi, da Tovšakovo spustijo po par letih. 

Čeprav se mi zdi, da so mojmu sodu zbili dno. 1200€ za entry model, je tak overkill, da ga nočem in ne morm požrt.  

veš kje je razlika? Pa ne rabim globokih misli uporabiti, da za nekatere zakon velja, za druge pa ne...in enako je na cesti in povsod drugje.

Lepo si zapisal, nisi še dosegel, da founa ne dvigneš ,ampak se trudi zmanjšati...pohvalno in večina nas normalnih ljudi se trudi delati bolje, medtem ko se "posvečeni" trudi delati samo še bolj za lastno rit, krasti itd...iz naših žepov.

Objavljeno
20 minutes ago, DAMI34 said:

veš kje je razlika? Pa ne rabim globokih misli uporabiti, da za nekatere zakon velja, za druge pa ne...in enako je na cesti in povsod drugje.

Lepo si zapisal, nisi še dosegel, da founa ne dvigneš ,ampak se trudi zmanjšati...pohvalno in večina nas normalnih ljudi se trudi delati bolje, medtem ko se "posvečeni" trudi delati samo še bolj za lastno rit, krasti itd...iz naših žepov.

Tu se vidi manjko kulture. A ce sosed scije pred bajto, bom pa se jaz, in to bo uredu, ker je on itak prvi zacel?  Me ne briga za druge. Men se di narobe. Zarad mene lahk usi nabasani picite skoz naselje, in se vam nic ne zgodi, jaz pac ne bom. Tud zdej ko je spet stavka, ne bom vozu niti malo drugace kot obicajno. 

Objavljeno
pred 4 urami, Borutt pravi:

Indikator pokaže rezultat oziroma prisotnost alkohola. Še nisi videl? 

Ne, ker ne pijem ko vozim.

Objavljeno
pred eno uro, Kugelschreiber pravi:

Tu se vidi manjko kulture. A ce sosed scije pred bajto, bom pa se jaz, in to bo uredu, ker je on itak prvi zacel?  Me ne briga za druge. Men se di narobe. Zarad mene lahk usi nabasani picite skoz naselje, in se vam nic ne zgodi, jaz pac ne bom. Tud zdej ko je spet stavka, ne bom vozu niti malo drugace kot obicajno. 

nope, če sosed ščije ga bo počasi potrebno udariti po kurcu, ker čez par dni ti bo scal v obraz....vsaka podobnost z oblastjo je zgolj naklučje :P tu je bila poanta. In v tem, da se "normalen" človek trudi izboljšati.

Pa še nekaj sem že zapisal, tudi ko je stavka ne vozi folk nič drugače, le za minorne prekrške ne kasirajo. Stacionarci delajo, redarji delajo itd....zarad pasu pa ne bo prihodka. Pa tut mim policije nabasan ne boš kar šel stavka gor al dol.

Objavljeno
pred 51 minutami, Primosio pravi:

Saj malokdo to počne. 

pred 2 minutami, DAMI34 pravi:

nope, če sosed ščije ga bo počasi potrebno udariti po kurcu, ker čez par dni ti bo scal v obraz....vsaka podobnost z oblastjo je zgolj naklučje :P

Vsaka podobnost s prekrškarji je zgolj naključje :lol1::jezik:

• Haha 3
Objavljeno (popravljeno)
2 hours ago, Kugelschreiber said:

Jap. In to celo zelo dobro delujoci. :jezik:

Tvoj sod je precej dobro grajen. :D Meni je vse, kar je nad 400 eur, bolano. Povsem delujoci laptop dobis za 250 eur. Dodaj se SSD namesto HDD, pa kaksen GB rama vec, pa se vedno nisi na 400 eur, v rokah pa imas za 98% nalog povsem dovolj zmogljiv stroj, ki lahko se leta in leta opravlja svojo nalogo. Da bi pa za telefon deval vec kot to... ...imam na10x vec vrednem avtu na letni ravni primerljivo ali manjso izgubo vrednosti. Kljub temu, da mi ga cez dve leti ne bo potrebno tankati 2x dnevno, in da po posodobitvi ne bo peljal pocasneje. :fyou:

Se pa strinjam - telefoniranja med voznjo je BISTVENO prevec. Kazni so nesorazmerne tezi prekrska.

Popravljeno . Popravil Zok
  • Všeč mi je 2
Objavljeno

Ne vem če so kazni tiste, ki bi morale reševati problem. Dejstvo je, da folk ne kapira kako je to nevarno in tu bo morala tudi vzgoja nekaj narediti. (še raje pa kaka elektronika, ki bi avtomatsko zaznala in prekinila če ni povezan foun z avtom)

Je pa res da ni enako nevarno se samo oglasiti, kot pa pisati SMSje. Namreč neke opravilnosti pa moramo biti sposobni v avtomobilih, ki imajo en kup gumbov in jojstickov itd. Smatram, da uporaba prostoročnega načina , sploh če kdo pozna funkcijo "voice calling" prav nič bolj ne ogroža varnosti, kot pa klepet s sopotnikom.

Drugo, vseeno bi morali čimmanj zadevo uporabljati.

Tretjič, butasto se mi zdi ko vidim babo, ki je šla po šmrkavca v šolo, dobre 4km, naložila mulca, pa hajd v šoping, vmes pa cel čas bleja po telefonu, tako da ga z eno ramo drži, pa ne ve kako bi menjalnik prijela, kako volan obrnila. Pa kaj se ima tako pomembnega za pogovorit? Ma obsedeni smo s tem čvekanjem po founu. 

Objavljeno
18 minutes ago, DAMI34 said:

Ne vem če so kazni tiste, ki bi morale reševati problem. Dejstvo je, da folk ne kapira kako je to nevarno in tu bo morala tudi vzgoja nekaj narediti. (še raje pa kaka elektronika, ki bi avtomatsko zaznala in prekinila če ni povezan foun z avtom

Po moje pa ja, kazen. Tehnicno bi blo kar tezko narest zadevo 100% zaneslivo, da ne dela med voznjo. Ker samo sofer ne sme blejat, ostali lahko. 

Se pa ne morem strinjat z drakonsko  “mausovo lestvico”. Ker to je to, kar mamo zdej. En zajeb lahko cloveka zbankrotira. Kazn za telefon bi bla komot 50€. Ampak bi jo (recimo jaz) moral fasat 4xna teden. Drug tedn neb nit pomislu, de ga uzgem.  In cez pol leta bi meli mobije pospravlene vsi, od prvega do zadnjega. 

Objavljeno

Saj ni samo telefon nevaren. Med vožnjo pijemo (brezalkoholne pijače), jemo ali samo grickamo, segamo v vrečko s čipsi, keksi, oreščki, se obračamo nazaj k otroku, iščemo zemljevid ali naslov neke ulice, pobiramo plastenko, ki je padla s sosednjega sedeža, ližemo sladoled in še marsikaj (jaz sicer ne, drugi pa :) ). In vedno več bo pripomočkov, ki nas bodo odvračali od vožnje (bral sem, da vozniki kamionov na dolgih vožnjah gledajo filme in podobno).

Rešitev je edino v samovozečih vozilih ali vsaj v tako močnih asistenčnih sistemih, da nas opozorijo na vse nevarnosti (dosti tega je že na voljo: menjava pasu, zaznava pešcev, varnostna razdalja, mrtvi koti, ..)

Objavljeno
pred 10 urami, Primosio pravi:

Torej meritve? Z indikatorjem?

No ja, določen delež je tudi v slabi organizaciji...

ne muči se ..

pred 3 urami, Primosio pravi:

tisti , ki pije ko vozi - hja a je prepovedano?  še dva pira lahko spiješ v razmaku dveh ur pa si legalen..

pred 32 minutami, Kugelschreiber pravi:

Po moje pa ja, kazen. Tehnicno bi blo kar tezko narest zadevo 100% zaneslivo, da ne dela med voznjo. Ker samo sofer ne sme blejat, ostali lahko. 

Se pa ne morem strinjat z drakonsko  “mausovo lestvico”. Ker to je to, kar mamo zdej. En zajeb lahko cloveka zbankrotira. Kazn za telefon bi bla komot 50€. Ampak bi jo (recimo jaz) moral fasat 4xna teden. Drug tedn neb nit pomislu, de ga uzgem.  In cez pol leta bi meli mobije pospravlene vsi, od prvega do zadnjega. 

čist vseen bi bilo , če bi bila prva kazen 500e pa polovička...zbankrotiralo te nebi ..in isto drug teden nebi pomislil da bi ga vžgal..polcaji pa - itak jih je zmeraj manj čeprav njihovo število raste- bi imeli manj dela..

Objavljeno

Dokler vidim profesionalne voznike avtobusov, ki se pogovarjajo po telefonu, nimam upanja, da se bo kaj spremenilo.

Objavljeno
2 hours ago, DAMI34 said:

Ne vem če so kazni tiste, ki bi morale reševati problem. Dejstvo je, da folk ne kapira kako je to nevarno in tu bo morala tudi vzgoja nekaj narediti. (še raje pa kaka elektronika, ki bi avtomatsko zaznala in prekinila če ni povezan foun z avtom)

Je pa res da ni enako nevarno se samo oglasiti, kot pa pisati SMSje. Namreč neke opravilnosti pa moramo biti sposobni v avtomobilih, ki imajo en kup gumbov in jojstickov itd. Smatram, da uporaba prostoročnega načina , sploh če kdo pozna funkcijo "voice calling" prav nič bolj ne ogroža varnosti, kot pa klepet s sopotnikom.

Drugo, vseeno bi morali čimmanj zadevo uporabljati.

Tretjič, butasto se mi zdi ko vidim babo, ki je šla po šmrkavca v šolo, dobre 4km, naložila mulca, pa hajd v šoping, vmes pa cel čas bleja po telefonu, tako da ga z eno ramo drži, pa ne ve kako bi menjalnik prijela, kako volan obrnila. Pa kaj se ima tako pomembnega za pogovorit? Ma obsedeni smo s tem čvekanjem po founu. 

Ta se ni drzala dva hkrati.. :panic:

Objavljeno
pred 6 urami, DAMI34 pravi:

. Pa tut mim policije nabasan ne boš kar šel stavka gor al dol.

September ko je na cesti dalec najvec policistov 21smrnih zrtev na cest...bomo videli koliko jih bo v oktobru ko stavkajo...

Objavljeno
pred 4 urami, sesir pravi:

September ko je na cesti dalec najvec policistov 21smrnih zrtev na cest...bomo videli koliko jih bo v oktobru ko stavkajo...

dobro pogajalsko izhodišče .. za obe strani..

Objavljeno
pred 15 urami, Kugelschreiber pravi:

A avto pa imas iz casov  rock n rolla ali kaj? A bluetooth telefonije nimas v avtu? Cemu ti koristi i Phone, ce ne koristis razpolozlljive tehnologije?

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 8 urami, sesir pravi:

in kaj ima policija s tem? Nič. Ni Policija odgovorna za smrtne žrtve. Pri nas je več nadzora kot v Italiji recimo. Naučiti se moramo voziti, naučiti se moramo biti malo bolj zbrani ko sedimo za volanom. Časi ko so bile prazne ceste in si lahko nabasan v fičkotu prevozil 50km, brez da bi 10 avtomobilov srečal so mimo.

In prav tako ne vidim logike, da bi policija morala reševati problem telefonije. Folku mora priti v zavest da telefoniranje ni nujno potrebno med vožnjo. 

In da tudi jaz telefoniram med vožnjo (ko nadomeščam šoferja), ker je nujno, službeno. Za 25€ mam slušalko na ušesu in problem rešen. tistih par telefonov po nekaj sekund in konec. Ampak veliko raje po AC kot pa nekje po mestu, tam me telefon moti, še radio znižam ali dam na mute.

• Hvala 2
Objavljeno
1 hour ago, IZTOK said:

A avto pa imas iz casov  rock n rolla ali kaj? A bluetooth telefonije nimas v avtu? Cemu ti koristi i Phone, ce ne koristis razpolozlljive tehnologije?

Pa, ja. Avto je ultra osnovno prevozno sredstvo za jurja. Še kako leto, posodobitev ne bo možna. 

pa če sodim svet po sebi, ko mi na mobiju nekdo zastavi kako eksplicitno vprašanje....ni važno, a mam slušalke al blutut al telefon u roki, Meni je problem "brainfreeze". 

Objavljeno
pred eno uro, DAMI34 pravi:

in kaj ima policija s tem? Nič. Ni Policija odgovorna za smrtne žrtve. Pri nas je več nadzora kot v Italiji recimo. Naučiti se moramo voziti, naučiti se moramo biti malo bolj zbrani ko sedimo za volanom. Časi ko so bile prazne ceste in si lahko nabasan v fičkotu prevozil 50km, brez da bi 10 avtomobilov srečal so mimo.

In prav tako ne vidim logike, da bi policija morala reševati problem telefonije. Folku mora priti v zavest da telefoniranje ni nujno potrebno med vožnjo. 

In da tudi jaz telefoniram med vožnjo (ko nadomeščam šoferja), ker je nujno, službeno. Za 25€ mam slušalko na ušesu in problem rešen. 

Niste pravili malo nazaj,da so kazni nujne,da policija z meritvami skrbi za varnost na cesti?No bomo videl rezultat zalostnih koncev se v mesecu stavke....mislim,da je bilo skozi celo moje zivljenje do zdaj najvec policistov po cestah v septembru in to vsi vemo...

25eu...to si ti privatnik privoscis...jz imam pametno uro z aliexpress za 7eu in sluzi...

Objavljeno

Ugotavljam, da so se čelosi, po dveh dneh druženja, vrnili popolnoma preobraženi. Čist brez veze.

Zdaj mi je pa ostala večja količina kokic. Če kdo rabi, prodam po dampinški ceni....

Objavljeno
1 hour ago, sesir said:

Niste pravili malo nazaj,da so kazni nujne,da policija z meritvami skrbi za varnost na cesti?No bomo videl rezultat zalostnih koncev se v mesecu stavke....

Kljub stavki ni vse đabe. ;)

Sicer pa stavka ali ne - jaz vozim popolnoma nespremenjeno, pa mislim, da nas je vsaj 95% voznikov taksnih. Vedno me je bolj bolela razbita plocevina in obdobje z nevoznim avtom, kot pa tistih 500 eur ki sem jih placal za kazen. Ali pa tistih 1, 3, 5, 9 pik, katere sem potem s tecajem zmanjsal ali pa pocakal, da so se razveljavile.

Objavljeno
pred eno uro, Joker pravi:

Ugotavljam, da so se čelosi, po dveh dneh druženja, vrnili popolnoma preobraženi. Čist brez veze.

Zdaj mi je pa ostala večja količina kokic. Če kdo rabi, prodam po dampinški ceni....

nobene razlike ni, jaz si ne delam utvar da je policija kriva, če je preveč smrtnih žrtev, ampak prav tako ne, da bodo visoke kazni (predvsem za minorne prekrške) rešile problem.

Objavljeno
pred 1 uro, sesir pravi:

Niste pravili malo nazaj,da so kazni nujne,da policija z meritvami skrbi za varnost na cesti?No bomo videl rezultat zalostnih koncev se v mesecu stavke....mislim,da je bilo skozi celo moje zivljenje do zdaj najvec policistov po cestah v septembru in to vsi vemo...

Jaz nikoli nisem podpiral kazni. Sploh pa ne takih, kot jih imamo pri nas in ne načina dela kot je pri nas. Prisotnost policije na pravih mestih je pa vedno dobrodošla, če ne zarad drugega, da se butli zbrihtajo pa mal popazijo kako vozijo v okilici šol, vrtcev itd...pa občasno pihanje tudi ne škodi.

Vendar sem ti že napisal, ne znam povezati kako lahko prisotnost policije (četudi ni mala) zniža smrtne nesreče. 

Folk je kriv, ko brezglavo vozi, staranje ljudi, brezpametna početja, nezavedanje da si v prometu, ležernost, vedno večja gneča, vse to povzroča situacijo takšno kot je.

• Všeč mi je 3
Objavljeno

... zame je največja kazen, če mi žena ne da ocvirkov na polento...   :cry:

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!