sesir Objavljeno Marec 26, 2019 Deli Objavljeno Marec 26, 2019 pred eno uro, maus pravi: tak sm biu leta 1979 tam je en podoben na ovinku k un kolenčka ... Ko sem se jz rodil... maus 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
maus Objavljeno Marec 26, 2019 Deli Objavljeno Marec 26, 2019 (popravljeno) pred 52 minutami, Miha1985 pravi: Na drugi sliki je igor akrapovic vem ... un zadi je mal men podoben jih pa vse od tam poznam .. tut Igorja, le da se on mene ne spomni, ker je str Popravljeno Marec 26, 2019. Popravil maus VS800, Miha1985 in Povratnik 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Vin Objavljeno Marec 26, 2019 Deli Objavljeno Marec 26, 2019 18 minutes ago, maus said: vem ... un zadi je mal men podoben jih pa vse od tam poznam .. tut Igorja, le da se on mene ne spomni, ker je str Joj, smola. Če bi bil malo starejši, bi mogoče danes imeli Maus sportske auspuhe, tako pa samo Kawasaki voziš. maus in KARMEN1 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Spasku Objavljeno Marec 26, 2019 Deli Objavljeno Marec 26, 2019 To so pa danes cene bencina v Italiji Monfalcone črpalka proti Trstu.Če vam tanka črpalkar 1.999 če tankate sami 1.699 Kugelschreiber 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Miha1985 Objavljeno Marec 26, 2019 Deli Objavljeno Marec 26, 2019 pred 31 minutami, maus pravi: vem ... un zadi je mal men podoben jih pa vse od tam poznam .. tut Igorja, le da se on mene ne spomni, ker je str Ce povem po resnici nebi vedel ampak sem glih vceraj eno moto revijo listal pa sem isto sliko videl maus 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
maus Objavljeno Marec 26, 2019 Deli Objavljeno Marec 26, 2019 (popravljeno) pred 3 minutami, Miha1985 pravi: Ce povem po resnici nebi vedel ampak sem glih vceraj eno moto revijo listal pa sem isto sliko videl zmeri bolj gledam in resno premišljujem, če nisem jaz zadi un tamau u kratkih rokavih .. če primerjam mosjo sliko iz takratnega obdobja, bi res znau bit jaz... sm bil pa od leta 1978 pa tja do leta 1983 kar pogosto gor ... pol sm pa morau u JNA Popravljeno Marec 26, 2019. Popravil maus VS800 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kugelschreiber Objavljeno Marec 26, 2019 Deli Objavljeno Marec 26, 2019 2 minutes ago, kronik said: zasto mislis da je samo tvoje misljenje ispravno? Ili samo tvoj stil voznje? ili samo tvoje ponasanje? ili samo tvoje odluke? Samo tvoja djela su tocna? da lli nitko drugi nema pravo na svoje ponasanje i djela?! zar su svi ostali koji se ne ponasaju u skladu sa tvojim vrijednostim spremni za r.i.p. dio foruma? zar stvarno mislis da jedino ti ispravno vozis motor? jedino ti znas kako se to ispravno radi? jedino ti znas kako se ispravno upravlja motociklom? sta je to smirena voznja? ....... pitanja koliko hoces. daj razmisli malo o svemu tome i pocni opet iz pocetka..... Totalno te stekam, se mi pa zdi, da ma Snecer bol prav, kot ti. Jebiga. Ni to vec 2000, ko je blo prometa pol manj, policija se je ukvarjala s pomembnimi stvarmi, pameti pa ni blo sploh. PALI, Ja, sm mel take gume u 3-4oookm, ampak to, na dolgi rok, ne gre vec. Pac, pr nas ne gre. Pras sesirja, kako se je koncalo, po “tuji krivdi” sevede. Nastel sm cca 10 znancev, k so se ubili. Ker je letelo 24/7. Pa se ene 5, k jih je avto snel. Ne gre. Zato je vtr nehal pit 10, je pil samo se 7, in gume...so magicno zacele zvet 5-6oookm. Zdj je slo pa use u kurac, vozim SUV, gume so ble gor 8000km. Ne vem kje zvis, kje vozis, kolk vozis, tle okrog, se konca al s kaznijo do gat, in zaplembo motorja, al s katastrofo. Kad-tad. Ce gumo olupis u 3kkm, si resn kandidat za rip. In nihce se ne bo cudil. Xebec, luxsa, sesir in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
sesir Objavljeno Marec 26, 2019 Deli Objavljeno Marec 26, 2019 Cartman stari smo... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
thumper Objavljeno Marec 27, 2019 Deli Objavljeno Marec 27, 2019 pred 19 urami, sesir pravi: Vec kot 15 let nazaj tudi a ne grozno le vec mopedistov je...bolj kot 30let nazaj? Ja ziher no prej ficiji,jugoti,golf1 motorji redki in tudi oni vecina do 65 konjev...zdaj se sploh se prodaja avto z 65 konji? 65 konjev na 700 kg ali 130 konjev na 1400kg je isti klinc. pred 19 urami, jskrablin pravi: Na cesti je bistveno več motorjev in ostalih vozil kot leta 2004. Že statistično gledano (brez da upoštevaš napredek v tehniki oz HP) se z lahkoto trdi da se danes divja več, kot 15 let nazaj. Vir spodnje tabele - SURS statistični urad sedaj upošteva pod motorna kolesa vse , kar se pelje hitreje od 45km/h - uradno po tovarniških podatkih. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Dr_Jakob Objavljeno Marec 27, 2019 Deli Objavljeno Marec 27, 2019 pred 12 urami, Kugelschreiber pravi: Totalno te stekam, se mi pa zdi, da ma Snecer bol prav, kot ti. Jebiga. Ni to vec 2000, ko je blo prometa pol manj, policija se je ukvarjala s pomembnimi stvarmi, pameti pa ni blo sploh. PALI, Ja, sm mel take gume u 3-4oookm, ampak to, na dolgi rok, ne gre vec. Pac, pr nas ne gre. Pras sesirja, kako se je koncalo, po “tuji krivdi” sevede. Nastel sm cca 10 znancev, k so se ubili. Ker je letelo 24/7. Pa se ene 5, k jih je avto snel. Ne gre. Zato je vtr nehal pit 10, je pil samo se 7, in gume...so magicno zacele zvet 5-6oookm. Zdj je slo pa use u kurac, vozim SUV, gume so ble gor 8000km. Ne vem kje zvis, kje vozis, kolk vozis, tle okrog, se konca al s kaznijo do gat, in zaplembo motorja, al s katastrofo. Kad-tad. Ce gumo olupis u 3kkm, si resn kandidat za rip. In nihce se ne bo cudil. Star si, det. Face it. Ostalo so samo nabijanja. Kazen za hitrost izven naselja nad 130 je itak odvzem, pa če greš 140 al pa 200. Nekoč nam je bilo vseeno... Kugelschreiber 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
sesir Objavljeno Marec 27, 2019 Deli Objavljeno Marec 27, 2019 pred eno uro, thumper pravi: 65 konjev na 700 kg ali 130 konjev na 1400kg je ist klinc Razen pri pospesevanju pa se tam.... In kje si najdu 1400kg,ki jih nima kater mali avtek... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Borutt Objavljeno Marec 27, 2019 Deli Objavljeno Marec 27, 2019 pred 26 minutami, Dr_Jakob pravi: Star si, det. Face it. Ostalo so samo nabijanja. Kazen za hitrost izven naselja nad 130 je itak odvzem, pa če greš 140 al pa 200. Nekoč nam je bilo vseeno... 5. z globo 500 eurov, če prekorači hitrost za več kot 40 do vključno 50 km/h. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 5 kazenskih točk. 6. z globo 1.200 eurov, če prekorači dovoljeno hitrost za več kot 50 km/h. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 18 kazenskih točk. Bostjan L in KARMEN1 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kugelschreiber Objavljeno Marec 27, 2019 Deli Objavljeno Marec 27, 2019 25 minutes ago, Dr_Jakob said: Star si, det. Face it. 25 minutes ago, Dr_Jakob said: Kazen za hitrost izven naselja nad 130 je itak odvzem, pa če greš 140 al pa 200. Nekoč nam je bilo vseeno... Katera izjava (bol) velja? Ps:mislim da se izven naselja resno zaplete pri 141km/h. sesir 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Borutt Objavljeno Marec 27, 2019 Deli Objavljeno Marec 27, 2019 pred 11 minutami, Kugelschreiber pravi: Katera izjava (bol) velja? Ps:mislim da se izven naselja resno zaplete pri 141km/h. Pri odšteti varnostni razliki. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
svobodnaptica01 Objavljeno Marec 27, 2019 Deli Objavljeno Marec 27, 2019 pred 55 minutami, Dr_Jakob pravi: Star si, det. Face it. Ostalo so samo nabijanja. Kazen za hitrost izven naselja nad 130 je itak odvzem, pa če greš 140 al pa 200. Nekoč nam je bilo vseeno... Nekoc tega o odvzemu nad 50 km/h izven naselja ni bilo. Pa so bli nekaj let nazaj spilfrderbeji in se to butnili noter. Od takrat gre manjkrat cez ta, tazgornji limit basbas 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jskrablin Objavljeno Marec 27, 2019 Deli Objavljeno Marec 27, 2019 Časi so se definitivno spremenili. Jaz sem začel svojo mopedistično pot pri trinajstih. Na skup zašvasanem Tomosakiju, ki bi ga danes policaji verjetno takoj zasegli. Sam zadeva se je peljala, mela je luči, pa zadnja bremza je delala. Sprednja je bila gor za okras. Ker izpita do 14. leta ni bilo variante delat sem se eno leto vozil naokoli na šverc. Foter je rekel da v kolikor me ustavi Policija naj povem da sem motor doma vzel iz garaže ko ga kao ni bilo doma in se šal pelat. On pa bo poskrbel za malo scene in se 'zmenil z njimi' če bi že lih prišli na dvorišče težit. Med drugimi resnimi grožnjami s strani Policije je bila kaka klofuta al pa spuščene gume. Edini pogoj s strani fotra je bil, da imam na betici vedno čelado. Tega se dosledno držim še danes. Zdaj pa prosim @Borutt za malo pomoči pri izračunu finančnih posledic takega početja danes. Imamo torej mulota brez izpita, na mopedu ki je že na pogled v bolj vprašljivem stanju (čez tehničnega itak da ne pride), paprijev itak da ni, registracije tudi ne in edino kar ima mulo za povedat v svojo obrambo je, da se je šal malo pelat. Pa čelado ima na glavi, tako da vsaj nekaj štima. Ajde, damo še v situacijo dejstvo, da je pripelal na cesto kjer so ga ustavili direkt preko potoka iz hoste. Pomoje bo vsaj za eno povprečno plačo stroška. sesir 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
C eagle Objavljeno Marec 27, 2019 Deli Objavljeno Marec 27, 2019 11 minutes ago, jskrablin said: Časi so se definitivno spremenili. Jaz sem začel svojo mopedistično pot pri trinajstih. Na skup zašvasanem Tomosakiju, ki bi ga danes policaji verjetno takoj zasegli. Sam zadeva se je peljala, mela je luči, pa zadnja bremza je delala. Sprednja je bila gor za okras. Ker izpita do 14. leta ni bilo variante delat sem se eno leto vozil naokoli na šverc. Foter je rekel da v kolikor me ustavi Policija naj povem da sem motor doma vzel iz garaže ko ga kao ni bilo doma in se šal pelat. On pa bo poskrbel za malo scene in se 'zmenil z njimi' če bi že lih prišli na dvorišče težit. Med drugimi resnimi grožnjami s strani Policije je bila kaka klofuta al pa spuščene gume. Edini pogoj s strani fotra je bil, da imam na betici vedno čelado. Tega se dosledno držim še danes. Zdaj pa prosim @Borutt za malo pomoči pri izračunu finančnih posledic takega početja danes. Imamo torej mulota brez izpita, na mopedu ki je že na pogled v bolj vprašljivem stanju (čez tehničnega itak da ne pride), paprijev itak da ni, registracije tudi ne in edino kar ima mulo za povedat v svojo obrambo je, da se je šal malo pelat. Pa čelado ima na glavi, tako da vsaj nekaj štima. Ajde, damo še v situacijo dejstvo, da je pripelal na cesto kjer so ga ustavili direkt preko potoka iz hoste. Pomoje bo vsaj za eno povprečno plačo stroška. X 2... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jskrablin Objavljeno Marec 27, 2019 Deli Objavljeno Marec 27, 2019 Trend je jasen. Po malem in počasi zmanjševati avtonomijo voznika. https://www.dnevnik.si/1042880731/Svet vozil/z-letom-2024-konec-prehitre-voznje Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Vin Objavljeno Marec 27, 2019 Deli Objavljeno Marec 27, 2019 34 minutes ago, jskrablin said: Trend je jasen. Po malem in počasi zmanjševati avtonomijo voznika. https://www.dnevnik.si/1042880731/Svet vozil/z-letom-2024-konec-prehitre-voznje O tem smo že nekaj debatirali. Trend je jasen: EU postaja greznica. Vsi bi omejevali druge, na koncu pridemo na vrsto vsi. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Marec 27, 2019 Deli Objavljeno Marec 27, 2019 Jest sem takoo vsel ko EU tolko skrbi zame. Se pa res vprašam(in da to sem prebral, ampak se strinjam) zakaj se potem kar ne prepove cigaret, alkohola, sladkih pijač. Verjamem, da bi marsikatero življenje prihranili. Zdej pa grem na čik BDW...o motorjih pa še niso nobene napisali, mogoče pa ne bomo imeli omejitev?! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jskrablin Objavljeno Marec 27, 2019 Deli Objavljeno Marec 27, 2019 pred 14 minutami, DAMI34 pravi: Se pa res vprašam(in da to sem prebral, ampak se strinjam) zakaj se potem kar ne prepove cigaret, alkohola, sladkih pijač. Verjamem, da bi marsikatero življenje prihranili. Ker s potiskanjem slednjih v ilegalo vzpostaviš črni trg, s katerega se zelo učinkovito financirajo kriminalne združbe. Kdaj so ZDA dobile lastno domačo mafijo? V času prohibicije. Pilo se ga pa takrat ni tako zelo manj kot prej. Samo denar je šal v druge roke. pred 32 minutami, Vin pravi: Trend je jasen: EU postaja greznica. Vsi bi omejevali druge, na koncu pridemo na vrsto vsi. Isti trendi se pojavljajo vsepovsod v razvitem svetu. Ni EU lih neka izjema v tem. Po eni strani logična posledica razvoja tehnologije. Mene osebno ti sistemi ne motijo kaj dosti, dokler so offline. Ko bojo enkrat začeli telemetrijo pošiljat naokoli v realnem času... bo pa jeba. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
IZTOK Objavljeno Marec 27, 2019 Deli Objavljeno Marec 27, 2019 pred eno uro, jskrablin pravi: Trend je jasen. Po malem in počasi zmanjševati avtonomijo voznika. https://www.dnevnik.si/1042880731/Svet vozil/z-letom-2024-konec-prehitre-voznje EU parkament je najboljsi prodajalec vozil evropske avtomobilske industrije. Vso to kramo, ki jo prostovoljno nihce ne zeli kupit jim prodajajo. Raje naj najprej raziscejo kdo je prevzel odgovornost za neizpolnjevanje okoljskih parametrov Euro 6 norm. Kupci so tudi to kramo morali placati skupaj z novim avtom zahvalhujoc lobistom v EU parlamentu. DAMI34 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jskrablin Objavljeno Marec 27, 2019 Deli Objavljeno Marec 27, 2019 pred 4 minutami, IZTOK pravi: EU parkament je najboljsi prodajalec vozil evropske avtomobilske industrije. Vso to kramo, ki jo prostovoljno nihce ne zeli kupit jim prodajajo. Raje naj najprej raziscejo kdo je prevzel odgovornost za neizpolnjevanje okoljskih parametrov Euro 6 norm. Kupci so tudi to kramo morali placati skupaj z novim avtom zahvalhujoc lobistom v EU parlamentu. In avtomobilska industrija je precej pomemben igralec v EU. Razvoj, proizvodnja, neposredno in posredno zaposlovanje, davki in dajatve. Nič kaj novega ni to. Prevzemanje odgovornosti okoli Euro6 norm je različno od države do države. Slovenija si seveda ne upa pritisniti na VW, Audi in ostale kršitelje. Je preveč lokalnih izvoznikov odvisnih od njih. V ZDA je zgodba popolnoma drugačna. Še v Nemčiji so jih dosti bolj resno obdelali kot pri nas. Posledice seveda so in bojo - evo enega časovnega pregleda nad t.i. Dieselgate afero https://www.cleanenergywire.org/factsheets/dieselgate-timeline-germanys-car-emissions-fraud-scandal Seveda lahko ne kupiš avta od proizvajalcev, ki so goljufali. Nekaj alternativ je na voljo. Ne glede na vse pa je sodoben turbo diesel še vedno boljša varianta od bencinskih turbo mlinčkov, medtem ko so trenutni hibridi bolj precenjena srednja žalost, full elektro pa je obupno predrag in neprimeren za kako skakanje naokoli razen na relativno kratke razdalje. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Vin Objavljeno Marec 27, 2019 Deli Objavljeno Marec 27, 2019 14 minutes ago, jskrablin said: Isti trendi se pojavljajo vsepovsod v razvitem svetu. Ni EU lih neka izjema v tem. Po eni strani logična posledica razvoja tehnologije. Mene osebno ti sistemi ne motijo kaj dosti, dokler so offline. Ko bojo enkrat začeli telemetrijo pošiljat naokoli v realnem času... bo pa jeba. Ja, ne moti te, ker se te ne tiče. Saj to je srž problema. Tudi ti boš prišel na vrsto in takrat bodo drugi rekli "BMK za @jskrablin, mene ne moti". Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Xebec Objavljeno Marec 27, 2019 Deli Objavljeno Marec 27, 2019 pred eno uro, DAMI34 pravi: BDW...o motorjih pa še niso nobene napisali, mogoče pa ne bomo imeli omejitev?! kje mas pa na motorju plac za vso to šaro? GS-a pac ne bom vozu ane? avto mi že zdj komi prileze do tistih 160, se ne pozna velik do 130, drugje pa ne presegam omejitev Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se