Skoči na vsebino

Cestno črno sivo nabijanje in moraliziranje

Priporočene objave

Objavljeno (popravljeno)
pred eno uro, J.a.m.e.s pravi:

Na tretjem mu števec ne dela?

Izklopljenega ima, za števec uporablja gps napravo... motor bi imel tako višjo ceno ko bi ga prodajal ;)

Popravljeno . Popravil tintin
Objavljeno
pred 1 uro, J.a.m.e.s pravi:

Na tretjem mu števec ne dela?

To sem videl, ko sem rekel, da vozi počasi :OK:

Objavljeno

Enkrat sem se rešil kazni na ta način. So mi jodlarji pred leti poslali spominek domov za 85eur. Sem jim ga skeniral in v slovenščini odgovoril, da ne razumem dopisa in ga poslal na mail graške policije. Je minilo že več kot štiri leta od tega, tak da zgleda da se jim ni dalo prevajati. Kolikor sem do sedaj zasledil, so postali bolj dosledni. Ne vem pa kako je če ti na motorju pustijo kazen zaradi nepravilnega parkiranja. 

Objavljeno

Nepravilno parkiranje ni "hud" prekršek in ni "čezmejnega" sodelovanja.

lp

Objavljeno
pred eno uro, franc pravi:

lp

Ne gre se za hud ali ne hud prekršek. 

(2) Podatki iz prejšnjega odstavka se izmenjujejo za prometne prekrške, povezane z varnostjo v cestnem prometu, kot so določeni v zakonu, ki ureja pravila cestnega prometa, in sicer za naslednje prekrške:

1.      prekoračitev najvišje dovoljene hitrosti,

2.      neuporaba varnostnega pasu,

3.      vožnja skozi rdečo luč,

4.      vožnja pod vplivom alkohola,

5.      vožnja pod vplivom drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi,

6.      vožnja brez zaščitne čelade,

7.      nedovoljena uporaba prepovedanega prometnega pasu ali

8.      nedovoljena uporaba prenosnega telefona ali druge komunikacijske naprave med vožnjo.

Objavljeno

Problem lahko nastane, če te ustavijo še kdaj do zastaranja v tisti državi pa si še evidentiran :) 

Objavljeno
pred 4 urami, franc pravi:

lp

Pri parkiranju na plačljivih parkiriščih zna biti to gospodarski prekršek, in upravljalec parkirišč angažira slovenske odvetnike za tožbo neplačila, odvetnik pa zaračuna še stroške svojega dela, ki so višji od parkirnine.

Pred leti je sodelavka parkirala na parkirišču, plačala za dve uri, odpeljala pa nekaj kasneje. Ko je prišla do avta, na njem ni bilo obvestila o prekoračenem času, čez nekaj mesecev pa je dobila obvestilo odvetnika z zahtevo plačila "zamudne parkirnine" (cca 10 €) in 50 € za stroške odvetnika.

Objavljeno
pred 1 minuto, Darko3g pravi:

Pri parkiranju na plačljivih parkiriščih zna biti to gospodarski prekršek, in upravljalec parkirišč angažira slovenske odvetnike za tožbo neplačila, odvetnik pa zaračuna še stroške svojega dela, ki so višji od parkirnine.

Pred leti je sodelavka parkirala na parkirišču, plačala za dve uri, odpeljala pa nekaj kasneje. Ko je prišla do avta, na njem ni bilo obvestila o prekoračenem času, čez nekaj mesecev pa je dobila obvestilo odvetnika z zahtevo plačila "zamudne parkirnine" (cca 10 €) in 50 € za stroške odvetnika.

In koliko so jih dejansko tožili?

lp

Objavljeno

Ne vem, sodelavka je plačala, menda pa lahko odvetnik sproži postopek rubeža na plačo (nisem prepričan, kako to deluje, sem pa bral nasvet, naj tisti plačajo kazen, odvetniških stroškov pa ne, ker jih niso naročili) V praksi pa še nisem imel te smole, da bi moral preizkusiti.

pred 15 urami, tintin pravi:

Izklopljenega ima, za števec uporablja gps napravo... motor bi imel tako višjo ceno ko bi ga prodajal ;)

Je to pri "Das Maschine" možno? Kaj računalnik ne izračuna poti iz obratov (to mu dela) in prestave?

Objavljeno
pred 18 minutami, Darko3g pravi:

Ne vem, sodelavka je plačala, menda pa lahko odvetnik sproži postopek rubeža na plačo (nisem prepričan, kako to deluje, sem pa bral nasvet, naj tisti plačajo kazen, odvetniških stroškov pa ne, ker jih niso naročili) V praksi pa še nisem imel te smole, da bi moral preizkusiti.

Saj sploh ni kazen (glej zgoraj, kaj je napisal Borutt) .

To je "pogruntavščina" hrčkov v navezi z nepoštenimi slovenskimi odvetniki.

"Golazen" bi morala odvetniška zbornica izključiti (za vedno) pa so se samo nekaj sprenevedali.

lp

Objavljeno
pred 19 urami, Borutt pravi:

Moja skupina ni razpadla, samo prišleki so se odpravili po svoje. 

Ne zavajaj , razpadla je zaradi tvoje defenzivne vožnje :P baje si si mušice s hrbta čistil na cilju :lol1:

• Haha 2
Objavljeno
pred 16 urami, Borutt pravi:

Nič bati, sem takoj videl. Jih delijo, kot bombone. 

Sej jih delijo tvoji, sam tak, da boš vedel in ne boš izpadel neveden . Jo imam tudi jaz in jo še nikoli nisem izkoristil , ker bi dotičnega , ki mi jo je dal zaprli :lol1:

Objavljeno

Kot sem slišal, je bil pokojni bivši policist (ali vsaj delal pri policiji) in verjetno kot tak pač imel možnost za nalepko.

pred 19 minutami, franc pravi:

Saj sploh ni kazen (glej zgoraj, kaj je napisal Borutt) .

To je "pogruntavščina" hrčkov v navezi z nepoštenimi slovenskimi odvetniki.

"Golazen" bi morala odvetniška zbornica izključiti (za vedno) pa so se samo nekaj sprenevedali.

lp

Saj ni kazen ampak gospodarski prekršek (kot če ne plačaš cestnine ali vožnje z vlakom) in te potem lovijo po Evropi.

Objavljeno

Na OKC-ju Maribor je delal. 

Objavljeno
pred 14 minutami, Kmet2 pravi:

Sej jih delijo tvoji, sam tak, da boš vedel in ne boš izpadel neveden . Jo imam tudi jaz in jo še nikoli nisem izkoristil , ker bi dotičnega , ki mi jo je dal zaprli :lol1:

Kako, jo imaš in je ne izkoriščaš? Jo imaš skrito v žepu ali nalepljeno na šipi?

Objavljeno
pred 36 minutami, Kmet2 pravi:

Ne zavajaj , razpadla je zaradi tvoje defenzivne vožnje :P baje si si mušice s hrbta čistil na cilju :lol1:

Zavajaš ti, ker moja skupina ni razpadla. Prišleki so šli po svoje. 

Mi smo bili na cilju in to kljub mušicam na hrbtu. 

pred 33 minutami, Kmet2 pravi:

Moji? To je združenje. Pa si malo poglej, kaj je to združenje in, kdo vse je v njemu, da ne boš izpadel neveden. 

Objavljeno

Ljudje se redno vozijo skozi rdečo luč. V Murski Soboti je semaforizirano križišče pri 1. osnovni šoli kjer se to redno dogaja. Tam je vožnja skozi rdečo luč postala konstanta. Na pojav velikega števila vsakodnevnih kršitev v dotičnem križišču je Policija bila opozorjena že večkrat, nikoli pa jih še nisem videl, da bi bili v nadzoru. Včeraj zvečer sem mi je spet zgodilo, da mi je z desne pripeljal avto skozi rdečo, ko sem jaz peljal skozi zeleno luč. Spet se čaka žrtve, ki bodo zadovoljile birokratično statistiko za možnost nadzora.

Objavljeno

Ostali udeleženci v prometu niso upoštevali vozila s prednostjo. Naj pa ne bi zmanjšal hitrosti (reševalec) pred tem, ko je zapelal v križišče. Vir - sodelavka od žene je videla potek nesreče.

Da se v Lj redno dogaja tekma z rešilci skoz križišče ni nič novega. Da folk ko jebeni lemingi v vlakcu vozijo en za drugim skoz križišče ne glede na okolico, tudi ne.

• Všeč mi je 2
Objavljeno
On 6/3/2019 at 6:54 PM, Borutt said:

Moja skupina ni razpadla, samo prišleki so se odpravili po svoje. 

A ma nemoj? Veš kako se temu reče? LAŽ.  :D Po pravici, skupina ti je razpadla. Pa ne enkat, dvakat. Iz 7 na 4, pol pa še na pol. Na edelvajsšpici so eni že vidli svizce, kupli suvenirčke, pomlatil sendviče in se odpravlali dol,  sta prišla TDM in Bandit SAMA, in pizdila, da ste se zgubili, navajam:"kr kaj j blu treba jt gwar na pas mater?" Sam tako, za informacijo, KER TE V RAZPADLI SKUPINI NI BLO ZRAVN. Jp, tako Borutt skrbi za manj hitre. V teoriji pa na netu. Prilagodlivost v praksi je nula.  

lp, prišlek. 

Objavljeno
Ob 3. 6. 2019 ob 9:11, J.a.m.e.s pravi:

Zadnje čase opažam, verjetno tudi zato ker sem menjal segment motorja in vozim sedaj kruzerja, se redkeje odločam prehitevati. Če pred mano vozi avto z neko normalno hitrostjo (ponavadi večina vozi nekje 10km/h nad omejitvijo) ne čutim potrebe, da bi se nekaj zaganjal, raje vozim lepo za njim in uživam v vožnji. Istočasno imam pred sabo še rezervo, če je kje kakšna radarska kontrola, bodo prvo njega štrafnili. :D Konec koncev pa lahko tudi prehitevaš vse po spisku, pol pa na cilju ugotoviš da nisi kaj veliko proftiral, na motorju se mi pa itak nikamor ne sme mudit.

Ko sem prišel prvič na ta forum sem si mislil, da se v tej temi samo nabija, vendar je prav, da se tudi na ta način osvešča, da smo zelo ranljiva skupina in se lahko še prehitro zgodi tragedija. 

Ponavadi se, dami in borutt skoz eno in isto lajnata, obcasno se ostali nasedemo in dodamo kaj zraven, vendar se je vecina folka ze navadila, da nima smisla, ker oba lajnata svoje, mimgrede nabijeta par strani in to je to. Ego je pretezek, da bi en nehal.

Ob 3. 6. 2019 ob 19:26, Kugelschreiber pravi:

Točno vem kaj pišeš. Segment motorja je velik faktor. Snec ma tu prav. Po prekvalifikaciji na SUV določene  odseke vozim 30% pocasnej, pa je vseeno fino, ker je motor narjen za to. Vozit enake brzine kot prtej, na bol cestnem in "športnem" motorju, je bogato preko cone udobja. Verjamem de kruzer še mal bol "pomiri duha". 

Morš pa ta preklop narest sam. Meni tud po zavestni odločitvi po počasnejšem motorju ni blo lahko. Zdej je OK. Lani je blo bol kislo kot sladko. 

Meni osebno je boljse biti v tej drugi “kvalifikaciji”, lih tako se lahko uziva in hkrati ne ogroza druge v voznji s “suvom”.

pred 11 minutami, jskrablin pravi:

Ostali udeleženci v prometu niso upoštevali vozila s prednostjo. Naj pa ne bi zmanjšal hitrosti (reševalec) pred tem, ko je zapelal v križišče. Vir - sodelavka od žene je videla potek nesreče.

Da se v Lj redno dogaja tekma z rešilci skoz križišče ni nič novega. Da folk ko jebeni lemingi v vlakcu vozijo en za drugim skoz križišče ne glede na okolico, tudi ne.

Včeraj bi se skoraj isto zgodilo z gasilci, se je moral gasilec čisto ustaviti, ker se folk ni pravočasno ustavil + 1 debil je stal sredi krizisca, ker je spredaj zabilo vozni pas in ni pocakal pred kriziscem. Je bilo pa zvecer ob cca 19.30 uri pri bezigrajskem stadionu.

Objavljeno
pred 19 urami, Borutt pravi:

Zavajaš ti, ker moja skupina ni razpadla. Prišleki so šli po svoje. 

Mi smo bili na cilju in to kljub mušicam na hrbtu. 

Moji? To je združenje. Pa si malo poglej, kaj je to združenje in, kdo vse je v njemu, da ne boš izpadel neveden. 

Se pravi, ljudi, ki jim gre na nerv defenziva v total so prišleki?

Avganistan, Sirija??

To je lahko sto krat združenje , nalepke talajo policisti in ne združenje. Ti bo šlo?

pred 19 urami, Darko3g pravi:

Kako, jo imaš in je ne izkoriščaš? Jo imaš skrito v žepu ali nalepljeno na šipi?

Skrito v žepu.

Objavljeno
2 minutes ago, Arzen said:

Meni osebno je boljse biti v tej drugi “kvalifikaciji”, lih tako se lahko uziva in hkrati ne ogroza druge v voznji s “suvom”.

::hmm: Ne štekam. 

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!