Borutt Objavljeno Julij 8, 2019 Opozori Objavljeno Julij 8, 2019 pred 59 minutami, Kugelschreiber pravi: Sej ne računamo da bo ouredil vse zaplete. Za začetek, naj povede z zgledom. Če se le da, se prilagajam sogovorniku. Klepet s tabo me spominja na služeneje vojaškega roka, ko sem ga civilno oddelal z dementnimi. Eno in isto, eno in isto eno in isto, in vse brez smisla.....drug dan nova tema, isti stil. Nikad kraja ove noči. No, zame je pršu konc služenja. In so se ti prilagodili ali se niso mogli tako nizko spustiti?
Borutt Objavljeno Julij 8, 2019 Opozori Objavljeno Julij 8, 2019 pred 17 minutami, ukica pravi: Kdaj pride k meni DARS narediti zvocno ograjo, ker zivim 30m od obvoznice kjer gre mimo stotine kamionov dnevno? Sam uprasam Primer ti je dal Lipstick. Tocno to sprasujem Borutta, ampak pametnega odgovora nazalost ni. Najlazje je kasirati, kot delati na preventivi. Eh, ugibam da se ventil odpre kasneje, ali pa je vezan na hitrost? Morm se jaz probat.. Vprašaj pristojne. Če si zahteval, seveda. Ni prilepil nalepko ali homologacijo. Razliko verjetno razumeš. Pa bomo potem debatirali o 110 dB, ki jih nekdo omenja in ne prilepi. Original izpuh in predrag Akrapovič nista nikoli preglasna. Za ostale je pač Avstrija, kjer je menda kazen nižja. Ampak si ne upajo tja. Torej naj tudi tukaj ne ropotajo. Ker je najlažje srati doma z odprtimi izpuhi, namesto imeti original ali predragega Akrapoviča. Se zelo zavedajo, da so preglasni. Saj si to mislil s preventivo, kajne.
ukica Objavljeno Julij 8, 2019 Opozori Objavljeno Julij 8, 2019 2 minutes ago, Borutt said: Vprašaj pristojne. Če si zahteval, seveda. Ni prilepil nalepko ali homologacijo. Razliko verjetno razumeš. Pa bomo potem debatirali o 110 dB, ki jih nekdo omenja in ne prilepi. Original izpuh in predrag Akrapovič nista nikoli preglasna. Za ostale je pač Avstrija, kjer je menda kazen nižja. Ampak si ne upajo tja. Torej naj tudi tukaj ne ropotajo. Ker je najlažje srati doma z odprtimi izpuhi, namesto imeti original ali predragega Akrapoviča. Se zelo zavedajo, da so preglasni. Saj si to mislil s preventivo, kajne. Aha, torej moram jaz klicati pristojne, ki so zgradili obvoznico mimo moje bajte? Zanimivo.. verjetno od tega hrupa nemorejo pobrati nic denarja, pa ni zanimiva lokacija.. A ti jaz prilepim nalepko z 99db? Bo potem lazje? Nazadnje ko sem gledal po netu ni predragi akrapovic edini ki je street legal. Torej namigujes da niso vsi izpuhi delani v skladu s proizvajalcem? Zakaj bi moral za merjenje v AT? Sem ti ze napisal, da vseh predelav na motorju niso naredili trenutni lastniki, in da vecini niti nevejo da so v prekrsku in da nimajo niti moznost tega preveriti brez poloznice.
.... Objavljeno Julij 8, 2019 Opozori Objavljeno Julij 8, 2019 pred 6 urami, DAMI34 pravi: hvala za tvoj prispevek, drugače, kako kaj ležijo ovinki/moped? Vsaka čast, ti si admin, ti lahko. Za bruhat. Zaradi tebe in tebi podobnih gre forum v kurac in zato tudi ne pišem več javno nič o mojih vožnjah. Moj zadnji post. Yoghurtova je najbolj pametno naredila, najboljše da ji sledim. Joker, dr.looney in nejc74 3
Borutt Objavljeno Julij 8, 2019 Opozori Objavljeno Julij 8, 2019 pred 2 urami, ukica pravi: Aha, torej moram jaz klicati pristojne, ki so zgradili obvoznico mimo moje bajte? Zanimivo.. verjetno od tega hrupa nemorejo pobrati nic denarja, pa ni zanimiva lokacija.. A ti jaz prilepim nalepko z 99db? Bo potem lazje? Nazadnje ko sem gledal po netu ni predragi akrapovic edini ki je street legal. Torej namigujes da niso vsi izpuhi delani v skladu s proizvajalcem? Zakaj bi moral za merjenje v AT? Sem ti ze napisal, da vseh predelav na motorju niso naredili trenutni lastniki, in da vecini niti nevejo da so v prekrsku in da nimajo niti moznost tega preveriti brez poloznice. Kaj imata ti in DARS je verjetno vajina zadeva. Sploh pa ne vem, kaj naj bi pobirali od tega hrupa. Zakaj jo še nisi? Da vidimo teh 110 dB, kot jih nekdo omenja. Ni 110 na tvojem? Zakaj bi potem prilepil? Ne zmoreš razumeti prebrano? Napisal sem predrag Akrapovič. Ker zanj vem, da ni preglasen. Samo je večini to predrago in potem iščejo poceni alternative. Poudarek na poceni in glasno. Ampak pri homologiranih izpuhih se morajo proizvajalci držati tovarniške glasnosti. Pa je zopet alternativa z žago za železo. Sem ti dovolj namignil? Torej boš sedaj razumel, zakaj je pri nas potreben vpis v homologacijo. Da si ti, kot kupec rabljenega motorja, seznanjen s spremembo. Na papirju piše. Se pa vedno najdejo goljufi in ti prodajo samokolnico za motor. Saj si prebral v eni temi, kako je lastnik odstranil katalizator in se delal neumnega, da o tem nič ne ve.
thumper Objavljeno Julij 9, 2019 Opozori Objavljeno Julij 9, 2019 pred 20 urami, maus pravi: včasih na kakšni klopci bi rad s kakšno ptićko ćebljau, pa ne morm, ker se hrupni huligani gor pa dol vozjo drugič vzemi s sabo vrečko drobtin.. lahko kavsata ob vsakem hrupu.. maus in GoBobi 2
J.a.m.e.s Objavljeno Julij 9, 2019 Opozori Objavljeno Julij 9, 2019 Samo nabijanje, kot bi gledal Nadala in Đokoviča igrat tenis. A mi lahko kdo odgovori, kje bi si lahko uradno, preventivno zmeril glasnost izpuha? In kje izvem koliko decibelov lahko spusti moj moped da ne dobim kazni? @Borutt poznaš odgovor? sesir 1
Snečer Objavljeno Julij 9, 2019 Opozori Objavljeno Julij 9, 2019 pred 1 minuto, J.a.m.e.s pravi: Samo nabijanje, kot bi gledal Nadala in Đokoviča igrat tenis. A mi lahko kdo odgovori, kje bi si lahko uradno, preventivno zmeril glasnost izpuha? In kje izvem koliko decibelov lahko spusti moj moped da ne dobim kazni? @Borutt poznaš odgovor? v homologaciji ti piše, kolko dB lahko imaš pri "mirovanju" in v gibanju meritve pa lahko vMb po moje opraviš tukaj https://www.rti.si/ stari TAM J.a.m.e.s in sesir 1 1
J.a.m.e.s Objavljeno Julij 9, 2019 Opozori Objavljeno Julij 9, 2019 V mirovanju mi piše 95dB/A, pri vrtilni frekvenci motorja 2850min, v vožnji 78,3dB/A.
Snečer Objavljeno Julij 9, 2019 Opozori Objavljeno Julij 9, 2019 pred 18 minutami, J.a.m.e.s pravi: V mirovanju mi piše 95dB/A, pri vrtilni frekvenci motorja 2850min, v vožnji 78,3dB/A. z mobitelom si prvo zmeri, če ti odstopa pa zapelji...samo najbžr ni poceni? jaz sem tam homologiral J.a.m.e.s 1
Borutt Objavljeno Julij 9, 2019 Opozori Objavljeno Julij 9, 2019 pred 34 minutami, J.a.m.e.s pravi: Samo nabijanje, kot bi gledal Nadala in Đokoviča igrat tenis. A mi lahko kdo odgovori, kje bi si lahko uradno, preventivno zmeril glasnost izpuha? In kje izvem koliko decibelov lahko spusti moj moped da ne dobim kazni? @Borutt poznaš odgovor? Original in predrag Akrapovič nista preglasna. Domači mojstri pač naredijo zadevo preglasno. Pokliči na SENP, pa ti bodo izmerili. Imaš homologacijo in nalepko na motorju? Tam piše.
J.a.m.e.s Objavljeno Julij 9, 2019 Opozori Objavljeno Julij 9, 2019 Bom probal izmeriti, pa da vidim. Edino nimam obratomera na motorju, tak da vprašanje koliko bo točno. P.S.: Lahko bi policaji naredili kakšno preventivno akcijo, glede na to kako radi osveščajo in bi omogočili preventivne meritve, brez kaznovanja. sesir in ligenjček 2
maus Objavljeno Julij 9, 2019 Opozori Objavljeno Julij 9, 2019 Pravkar, J.a.m.e.s pravi: Bom probal izmeriti, pa da vidim. Edino nimam obratomera na motorju, tak da vprašanje koliko bo točno. P.S.: Lahko bi policaji naredili kakšno preventivno akcijo, glede na to kako radi osveščajo in bi omogočili preventivne meritve, brez kaznovanja. sj so delali .. premal spremljaš dogajanja vsako leto v TC Motoshop inamo tele majstre ... pa še kje .. in tudi merijo kdor želi .. tako so tudi na ridah merili ... opozorilno ...
Snečer Objavljeno Julij 9, 2019 Opozori Objavljeno Julij 9, 2019 pred 8 minutami, Borutt pravi: Original in predrag Akrapovič nista preglasna. Domači mojstri pač naredijo zadevo preglasno. Pokliči na SENP, pa ti bodo izmerili. Imaš homologacijo in nalepko na motorju? Tam piše. Akrapović je edini na svetu al kaj? Cel kup izpuhov je, ki imajo certifikat, da zadeva ustreza. pred 5 minutami, J.a.m.e.s pravi: Bom probal izmeriti, pa da vidim. Edino nimam obratomera na motorju, tak da vprašanje koliko bo točno. P.S.: Lahko bi policaji naredili kakšno preventivno akcijo, glede na to kako radi osveščajo in bi omogočili preventivne meritve, brez kaznovanja. ne rabiš obratomera, pač naviješ malo motor in vidiš do kod pride hrup
Rey Objavljeno Julij 9, 2019 Opozori Objavljeno Julij 9, 2019 pred eno uro, J.a.m.e.s pravi: Bom probal izmeriti, pa da vidim. Edino nimam obratomera na motorju, tak da vprašanje koliko bo točno. P.S.: Lahko bi policaji naredili kakšno preventivno akcijo, glede na to kako radi osveščajo in bi omogočili preventivne meritve, brez kaznovanja. Torej tebi dejansko ne morejo izmeriti glasnosti, ker ne morejo spraviti motorja na obrate določene iz strani proizvajalca. Nekaj "na uho" in "po občutku" pa tudi ne morejo delati. Zanimiva situacija ? Mogoče pa imajo prenosnik in testerje pa tam razberejo obrate ?
J.a.m.e.s Objavljeno Julij 9, 2019 Opozori Objavljeno Julij 9, 2019 Kolikor sem zasledil dajo gor nek magnet s pomočjo katerega ti lahko zamerijo obrate.
jskrablin Objavljeno Julij 9, 2019 Opozori Objavljeno Julij 9, 2019 pred 42 minutami, Rey pravi: Torej tebi dejansko ne morejo izmeriti glasnosti, ker ne morejo spraviti motorja na obrate določene iz strani proizvajalca. Nekaj "na uho" in "po občutku" pa tudi ne morejo delati. Zanimiva situacija ? Mogoče pa imajo prenosnik in testerje pa tam razberejo obrate ? Na tehničnem tudi ne gledajo obratomera v avtu ko merijo emisije. Imajo senzor, ki preko vibracij motorja pogrunta na koliko se vrti. Bati nič, obstaja precej načinov kako zmeriti vrtljaje motorja brez 'cajgerja' na balanci. Pa še bolj natačni so od tega, kar kaže obratomer na motorju samem.
Borutt Objavljeno Julij 9, 2019 Opozori Objavljeno Julij 9, 2019 pred 2 urami, Snečer pravi: Akrapović je edini na svetu al kaj? Cel kup izpuhov je, ki imajo certifikat, da zadeva ustreza. ne rabiš obratomera, pač naviješ malo motor in vidiš do kod pride hrup S tem imenom je edini.
Snečer Objavljeno Julij 9, 2019 Opozori Objavljeno Julij 9, 2019 pred 2 minutami, Borutt pravi: S tem imenom je edini. misliš priimkom?
jskrablin Objavljeno Julij 9, 2019 Opozori Objavljeno Julij 9, 2019 https://siol.net/avtomoto/novice/vijugal-proti-ljubljani-na-volanu-je-imel-tablico-foto-502120 Idiot... in tako naprej.
Snečer Objavljeno Julij 9, 2019 Opozori Objavljeno Julij 9, 2019 pred 10 minutami, jskrablin pravi: https://siol.net/avtomoto/novice/vijugal-proti-ljubljani-na-volanu-je-imel-tablico-foto-502120 Idiot... in tako naprej. zdaj te bo nekdo vprašal, da se ne vidi, kaj je bral
Borutt Objavljeno Julij 9, 2019 Opozori Objavljeno Julij 9, 2019 pred 25 minutami, Snečer pravi: misliš priimkom? Ime podjetja.
Snečer Objavljeno Julij 9, 2019 Opozori Objavljeno Julij 9, 2019 pred 5 minutami, Borutt pravi: Ime podjetja. Misliš firma.
motozajebant Objavljeno Julij 9, 2019 Opozori Objavljeno Julij 9, 2019 pred 13 urami, ukica pravi: Kdaj pride k meni DARS narediti zvocno ograjo, ker zivim 30m od obvoznice kjer gre mimo stotine kamionov dnevno? Sam uprasam Ej, ne vem... pokliči na DARS, kontaktiraj @maus.... znajdi se... ne jamraj ps. Jaz sem se zavestno preselil na tak "kraj" in sem vedel, kaj sledi... tko da, nič ne jamram, sam povem ukica in maus 1 1
Snečer Objavljeno Julij 9, 2019 Opozori Objavljeno Julij 9, 2019 pred 4 minutami, motozajebant pravi: Ej, ne vem... pokliči na DARS, kontaktiraj @maus.... znajdi se... ne jamraj ps. Jaz sem se zavestno preselil na tak "kraj" in sem vedel, kaj sledi... tko da, nič ne jamram, sam povem se navadiš
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se