KARMEN1 Objavljeno Avgust 28, 2019 Opozori Objavljeno Avgust 28, 2019 Rajši polomljena rebra, kot razbita glava. Alla 1
Snečer Objavljeno Avgust 28, 2019 Opozori Objavljeno Avgust 28, 2019 O čeladi in pasovih je bilo že veliko debat, češ saj pa se vsak odloča, kaj bo delal s svojim zdravjem, nenazadnje pa je tudi samomor legalen. V ZDA čelada ni obvezna, so pa "težave" z zavarovalnico, če se kaj zgodi.
Joker Objavljeno Avgust 28, 2019 Opozori Objavljeno Avgust 28, 2019 Zategovalnik nima dovolj " hoda" da bi zategnil pas, če le ta že prej ni ob telesu. Svojo nalogo opravi le ob pravilni uporabi varnostnega pasu!
Kaldu Objavljeno Avgust 28, 2019 Opozori Objavljeno Avgust 28, 2019 Za lastno varnost smo dolžni poskrbeti sami. Saj (če preživimo) posledice nosimo in jih čutimo največ sami. Se spomnim v mladosti nositi čelado na motorju je bilo moteče, nobena bejba me ni videla. Rejbanke, mikica pa gasa. K sreči vse neumnosti niso pustile nobenih hujših posledic. Danes; nikamor na motorju brez čelade in ostale zaščite. V avtu pa vedno privezan s praznimi žepi. Kaže, da z leti človek postane pametnejši. Še primer mojega kolega, pri čelnem trčenju je bil privezan, ampak 120 kilski sopotnik na zadnjem sedežu pa ne. Posledica, odtrgan sedež in hude notranje poškodbe, sedež voznika se je odlomil in ga stisnil ob volan. Še vedno čaka na ledvico. Sovoznik je pa pustil zobovje in čeljust na vzglavniku. sesir 1
Kmet2 Objavljeno Avgust 28, 2019 Opozori Objavljeno Avgust 28, 2019 pred eno uro, Borutt pravi: Misliš blokado v smislu ohlapnosti varnostnega pasu? Samo potem boš v primeru trka “potoval” do varnostnega pasu, kar pomeni, da varnostni pas ne bo tako učinkovit, kot bi bil v primeru, da je ob telesu. Za to ohlapnost, če si to mislil, ni kazni. Razen, če bo pas visel s tebe in bo očitno, da sploh ne opravlja svoje funkcije. Ker proizvajalec ni predvidel takšne viseče uporabe pasu. Kar se mene tiče, imej se rad in zategni pas. Se boš že navadil, saj si velik. (1) Med vožnjo morajo biti osebe v motornem vozilu na vseh sedežih, kjer so vgrajeni varnostni pasovi, pripete na način, ki ga je predvidel proizvajalec vozila glede na konstrukcijo zadrževalnega sistema. Hvala. Lp.
Borutt Objavljeno Avgust 28, 2019 Opozori Objavljeno Avgust 28, 2019 pred 40 minutami, maus pravi: mogoče jo je mož užgau, ker je diujala .. pa je rekla, da je volan vanjo skoču .. sj verjetn veš, kok žensk pade u kopalnici Nje. Je bila sama. Je parkirala v zid v predoru. In sploh ni šla hitro. Seveda vse posneto. pred 40 minutami, KARMEN1 pravi: Tako imam jaz probleme z mojo mamo, ki se nikoli ne privezuje, ker se je pač ona tako odločila. Ampak v mojem avtu, ne speljem, dokler se ne priveže. In če se hoče kam z mano peljat, je pač privezana. @Kmet2 pa je edini človek na svetu, ki mu pašček od čelade drgne po jabolku. Vsi ostali ga imamo zapetega pod brado ?. Tudi če ni zapet dovolj tesno, ti čelada ob padcu zleti z glave. Tako, če imaš odpetega ali ohlapno zapetega, je vseeno. Tebe ne drgne po jabolku? KARMEN1 1
KARMEN1 Objavljeno Avgust 28, 2019 Opozori Objavljeno Avgust 28, 2019 (popravljeno) Ma kakšnem jabolku........v kolenu? Pa ga imam vedno zategnjenega. Popravljeno Avgust 28, 2019. Popravil KARMEN1 sesir 1
maus Objavljeno Avgust 28, 2019 Opozori Objavljeno Avgust 28, 2019 (popravljeno) pred 17 minutami, Borutt pravi: Tebe ne drgne po jabolku? ji pa prsi vleče narazn ... pa leu prs splošći Popravljeno Avgust 28, 2019. Popravil maus KARMEN1 in sesir 2
jskrablin Objavljeno Avgust 28, 2019 Opozori Objavljeno Avgust 28, 2019 pred 44 minutami, Kaldu pravi: Še primer mojega kolega, pri čelnem trčenju je bil privezan, ampak 120 kilski sopotnik na zadnjem sedežu pa ne. Pri meni se ne pelješ v avtu neprivezan. Spredaj, zadaj, na strehi al pa havbi. Kako ljudem ni jasno, da je fizika na zadnjih sedežih prav ista, kot na sprednjih... tega ne razumem. In če je cepec na sedežu za mano pripravljen tvegati hude poškodbe ali življenje, jaz tega nisem pripravljen tvegati. To novim sopotnikom v avtu vedno tudi razložim. Pas ali peš. In še ena na temo frdamanih čitalcev tablic. https://siol.net/avtomoto/novice/listek-ali-pdf-namesto-nalepke-e-vinjeta-v-sloveniji-ni-izkljucena-505736 KARMEN1, Joker in Kaldu 3
Snečer Objavljeno Avgust 28, 2019 Opozori Objavljeno Avgust 28, 2019 pred 1 minuto, jskrablin pravi: Pri meni se ne pelješ v avtu neprivezan. Spredaj, zadaj, na strehi al pa havbi. Kako ljudem ni jasno, da je fizika na zadnjih sedežih prav ista, kot na sprednjih... tega ne razumem. In če je cepec na sedežu za mano pripravljen tvegati hude poškodbe ali življenje, jaz tega nisem pripravljen tvegati. To novim sopotnikom v avtu vedno tudi razložim. Pas ali peš. In še ena na temo frdamanih čitalcev tablic. https://siol.net/avtomoto/novice/listek-ali-pdf-namesto-nalepke-e-vinjeta-v-sloveniji-ni-izkljucena-505736 jaz zadaj v avtu nimam pasov...
Kugelschreiber Objavljeno Avgust 28, 2019 Opozori Objavljeno Avgust 28, 2019 5 minutes ago, Snečer said: jaz zadaj v avtu nimam pasov... U bistvu, si obsojen na smrt. https://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/japan/1380376/Unbelted-rear-passengers-biggest-danger-in-crash.html Dokaj stara raziskava, ki mi se vedno povzroca skrbi. Ljudje se privezejo, robe ne morem. V karambolu bi nasankal.
jskrablin Objavljeno Avgust 28, 2019 Opozori Objavljeno Avgust 28, 2019 pred 7 minutami, Snečer pravi: jaz zadaj v avtu nimam pasov... Jaz v takem avtu ne bi vozil potnikov na zadnjih sedežih. pred 1 minuto, Kugelschreiber pravi: Dokaj stara raziskava, ki mi se vedno povzroca skrbi. Ljudje se privezejo, robe ne morem. V karambolu bi nasankal. Roba gre v škatlo, škatlo pa lahko s pasom za potnike privežeš. Al pa robo v prtljažnik. Al pa na prikolico. Sej možnost da se kaj zgodi je ponavadi kr majhna. Sam če se pa res nočem v hrbet projektila z energijo po formuli lastna teža * pospešek.
Kugelschreiber Objavljeno Avgust 28, 2019 Opozori Objavljeno Avgust 28, 2019 (popravljeno) 17 minutes ago, jskrablin said: Roba gre v škatlo, škatlo pa lahko s pasom za potnike privežeš. Al pa robo v prtljažnik. Al pa na prikolico. Pridi, v Trstu me ze caka nova roba, bos pokazal kako se to priveze, al pa da v prtljaznik. prikolica....dejansko je nimam kje imet. Rabili bi pokrito. Na AC si omejen s hitrostjo. Prevec komplicirano, za pocet vsak teden. Resitev bi bila furgon s pozarno steno. Za civil uporabo mi je bil zelo zelo zelo neroden. Pa se ukradli so nam ga. Zaenkat je karavan edini smiseln kompromis. Popravljeno Avgust 28, 2019. Popravil Kugelschreiber sesir 1
Tedybear Objavljeno Avgust 28, 2019 Opozori Objavljeno Avgust 28, 2019 pred 27 minutami, KARMEN1 pravi: Imaš fičota? A nima en Opel rekord? Snečer 1
Kmet2 Objavljeno Avgust 28, 2019 Opozori Objavljeno Avgust 28, 2019 pred 2 urami, Borutt pravi: Dokler se nič ne zgodi, je vse ok. Tudi kazen ne boli toliko, kot boli udarec z glavo ob asfalt ali udarec telesa v volan oziroma polet skozi šipo. Imam slike motoristov brez čelad. Ker jim jih je snelo, utrgalo ali kako drugače na silo potegnilo z glave. Poškodbe pa pač usodne. Zato, vsaj tisto varnostno zadevo, ki ko imaš in ti je na razpolago, uporabljaj. Ker raje berem sranje, kot gledam kamnoseško mojstrovino. Se strinjam z vsem do tistega sranja, ker ga moram tudi sam veliko prebrat. Jbg pravijo da ima neumen kmet debeli krompir. Imel z motorjem ker nekaj nesreč (po svoji neumnosti ) a nepripeta čelada je ostala na piskru kljub hudemu udarcu v prometni znak pri katerem je Nolan 104 izgubila dušo saj je počila........ Ja vem sreča ampak jaz še vedno ne morem imeti zapete čelade ker me hudo moti, kar mi je namenjeno mi je....... P.S. pri meni ne bo kamnoseške mojstrovine ampak direkt v morje iz žare. Že zmenjeno. Pričakujem da boš takrat vsaj motor prižgal in se odahnil ....... sesir 1
Kugelschreiber Objavljeno Avgust 28, 2019 Opozori Objavljeno Avgust 28, 2019 Just now, Kmet2 said: Ja vem sreča ampak jaz še vedno ne morem imeti zapete čelade ker me hudo moti, kar mi je namenjeno mi je....... Ma te bom jez dvakat okol kepe, ker ti je ocitno namenjeno.... ce je pascek tko neznosno motec, pac kupi vozz https://vozzhelmets.ecwid.com/ Alla in Kmet2 1 1
Kmet2 Objavljeno Avgust 28, 2019 Opozori Objavljeno Avgust 28, 2019 pred 1 uro, KARMEN1 pravi: Tako imam jaz probleme z mojo mamo, ki se nikoli ne privezuje, ker se je pač ona tako odločila. Ampak v mojem avtu, ne speljem, dokler se ne priveže. In če se hoče kam z mano peljat, je pač privezana. @Kmet2 pa je edini človek na svetu, ki mu pašček od čelade drgne po jabolku. Vsi ostali ga imamo zapetega pod brado ?. Tudi če ni zapet dovolj tesno, ti čelada ob padcu zleti z glave. Tako, če imaš odpetega ali ohlapno zapetega, je vseeno. Bom ti pokazal v živo. Boš potem norce brila KARMEN1 1
Borutt Objavljeno Avgust 28, 2019 Opozori Objavljeno Avgust 28, 2019 pred 16 minutami, Kmet2 pravi: Se strinjam z vsem do tistega sranja, ker ga moram tudi sam veliko prebrat. Jbg pravijo da ima neumen kmet debeli krompir. Imel z motorjem ker nekaj nesreč (po svoji neumnosti ) a nepripeta čelada je ostala na piskru kljub hudemu udarcu v prometni znak pri katerem je Nolan 104 izgubila dušo saj je počila........ Ja vem sreča ampak jaz še vedno ne morem imeti zapete čelade ker me hudo moti, kar mi je namenjeno mi je....... P.S. pri meni ne bo kamnoseške mojstrovine ampak direkt v morje iz žare. Že zmenjeno. Pričakujem da boš takrat vsaj motor prižgal in se odahnil ....... Ne se zajebavati. Boš še dolgo tlačil ta svet. Kmet2 in sesir 1 1
jskrablin Objavljeno Avgust 28, 2019 Opozori Objavljeno Avgust 28, 2019 pred 33 minutami, Kugelschreiber pravi: Resitev bi bila furgon s pozarno steno. Za civil uporabo mi je bil zelo zelo zelo neroden. Pa se ukradli so nam ga. Zaenkat je karavan edini smiseln kompromis Meni tole zgleda kot situacija za majhen tovorni kombi. Lahko tudi potniški s parimi rinkami za gurtne, pol pa škatle zložit do sedežev in zvezat. Tolko, da se ob morebitnem udarcu nimajo možnosti zapeljati naprej in s tem nabirati extra kinetično energijo. Ne vem pa koliko ti je kombi drugače praktičen. Osebno bi ga pred leti če bi takrat vedel da bom kmal redno offroad mopede vozil naokoli nabavil, ker je za take hece dosti bolj praktičen kot avto + prikolca.
DAMI34 Objavljeno Avgust 28, 2019 Opozori Objavljeno Avgust 28, 2019 pred 55 minutami, jskrablin pravi: Jaz v takem avtu ne bi vozil potnikov na zadnjih sedežih. Roba gre v škatlo, škatlo pa lahko s pasom za potnike privežeš. Al pa robo v prtljažnik. Al pa na prikolico. Sej možnost da se kaj zgodi je ponavadi kr majhna. Sam če se pa res nočem v hrbet projektila z energijo po formuli lastna teža * pospešek. za sedeži v malem jumpiju sem imel cca 500 litrov smetane (pakirana kot mleko). Na ac sem nabil nekoga, ki je na mrtvo zaviral..škode na vozilu zanemarljivo, ampak vsi briki so nekako zleteli mim mene, med noge na volan itd, da sem se najprej moral ven iz zmešnjave izkopat, šele potem sem lahko odprl vrata. Tako da ja, opasno zna biti, pa četudi imaš trdo steno ali mrežo za seboj.
franc Objavljeno Avgust 28, 2019 Opozori Objavljeno Avgust 28, 2019 pred eno uro, Kugelschreiber pravi: . Zaenkat je karavan edini smiseln kompromis. Vsak "normalen" karavan ima možnost mreže. Če je pravilno naloženo, bi morala zadoščati. lp
Snečer Objavljeno Avgust 28, 2019 Opozori Objavljeno Avgust 28, 2019 pred eno uro, Tedybear pravi: A nima en Opel rekord? ne sesir, schwantz, bojc84 in 5 others 6 2
DAMI34 Objavljeno Avgust 29, 2019 Opozori Objavljeno Avgust 29, 2019 definitivno zanimiva in aktualna zadeva: Moto si POTREBUJEMO VAŠE IZKUŠNJE!! Za naslednjo številko revije motoSI pripravljamo novo temo: PADEC MOTORISTA ZARADI SLABO VZDRŽEVANE CESTE
Borutt Objavljeno Avgust 29, 2019 Opozori Objavljeno Avgust 29, 2019 pred 17 minutami, DAMI34 pravi: definitivno zanimiva in aktualna zadeva: Moto si POTREBUJEMO VAŠE IZKUŠNJE!! Za naslednjo številko revije motoSI pripravljamo novo temo: PADEC MOTORISTA ZARADI SLABO VZDRŽEVANE CESTE Si prebral tisti njegov uvod v sedanji številki? Če si ga, boš takoj vedel, kaj mislim. In se to sedaj verjetno navezuje na uvod in na eno pisemce, ki ga je dobil.
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se