Skoči na vsebino

Cestno črno sivo nabijanje in moraliziranje

Priporočene objave

Objavljeno
pred 10 urami, Vin pravi:

Ajt, če hočeš slovensko razlago. Avto je zavijal levo. Avto za njim je normalno zmanjšal hitrost, motorist za obema pa ni zdržal in je šel prehitevat. Več kot 20 let šoferskih izkušenj je za nekatere premalo, da bi ugotovili, kako se varno prehiteva.

Nisem to mislil. Nemsko znam se kar dobro, tako da prevoda ne rabim ? Ni vazno, v mislih sem imel nekaj drugega.

Dvomim da je penzionist pocasi zavijal, motorist pa spregledal manever. Verjetno je ata zadnji moment  namotal in snel bajkerja. Niti ni vazno, pozdrav iz hladnega MEL.

Objavljeno
pred 10 urami, solorider pravi:

Več pritožb je bilo, ko je policaj popušil, obdolženec je bil oproščen plačilu.

Zdaj mi pa ti povej kaj se zgodi s policistom v tem primeru?

Se mi zdi, da pišeš o zahtevi za sodno varstvo. To ni isto, kot pritožba na postopek. 

Objavljeno (popravljeno)
5 hours ago, Whiskey said:

Nisem to mislil. Nemsko znam se kar dobro, tako da prevoda ne rabim ? Ni vazno, v mislih sem imel nekaj drugega.

Dvomim da je penzionist pocasi zavijal, motorist pa spregledal manever. Verjetno je ata zadnji moment  namotal in snel bajkerja. Niti ni vazno, pozdrav iz hladnega MEL.

Vem, kaj si mislil. Slovenski opis nesreče je na linku, nemškega je dal za dodatne informacije. Ma ja, ziher je ata zadnji moment namotal in snel motorista, ampak mu manever ni čist uspel, ker je uspel pretentati samo motorista, avtomobilista za njim pa ne.

Popravljeno . Popravil Vin
Objavljeno
pred 6 urami, Whiskey pravi:

Mah to se te hipoteze na hipotetične situacije. Jeba je preglednost naprej. Nekdo 'nekaj menca', nekdo za njim odpre gas da bo smuknil mimo pol pa je kabum. Če je pred tabo malo višji avto, naprej itak ne vidiš nič. Kr klasika bi rekel. Sem enkrat obilno visel na bremzah, ker se mi je kao mudilo. Od takrat naprej se mi ni nikol več tolk mudilo. Je tečno če nekdo spredaj, izven polja vidljivosti izvaja nek manever, oni za njim pa upočasnijo 'sredi ravnine kjer ni kaj za jajcat'. Sam ti zadaj v resnici ne veš kaj se spredaj dogaja. In v tako it 'smuknit mimo' je nevarno. Lahko maš srečo in en spredaj zavija desno. Lahko je nimaš ker en spredaj zavija levo. Lahko spredaj kdo s čim res velikim in težkim muti po cesti. Al pa gre kaka oseba preko ceste. Če situacija ni jasno, ne siliš v njo... ker se zna slabo končat.

To da enih kaj posebej ne gane, ko nekdo pred njimi nakaže spremembo smeri je pa že ena druga debata. Letos bi lahko snel dva taka 'jača od sudbine'. Pa sta imela oba srečo da res dobro pogledam prej ko zavijem s ceste ali zamenjam pas na AC. Še tolko bolj če so za mano motoristi.

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 15 urami, jskrablin pravi:

Mah to se te hipoteze na hipotetične situacije. Jeba je preglednost naprej. Nekdo 'nekaj menca', nekdo za njim odpre gas da bo smuknil mimo pol pa je kabum. Če je pred tabo malo višji avto, naprej itak ne vidiš nič. Kr klasika bi rekel. Sem enkrat obilno visel na bremzah, ker se mi je kao mudilo. Od takrat naprej se mi ni nikol več tolk mudilo. Je tečno če nekdo spredaj, izven polja vidljivosti izvaja nek manever, oni za njim pa upočasnijo 'sredi ravnine kjer ni kaj za jajcat'. Sam ti zadaj v resnici ne veš kaj se spredaj dogaja. In v tako it 'smuknit mimo' je nevarno. Lahko maš srečo in en spredaj zavija desno. Lahko je nimaš ker en spredaj zavija levo. Lahko spredaj kdo s čim res velikim in težkim muti po cesti. Al pa gre kaka oseba preko ceste. Če situacija ni jasno, ne siliš v njo... ker se zna slabo končat.

To da enih kaj posebej ne gane, ko nekdo pred njimi nakaže spremembo smeri je pa že ena druga debata. Letos bi lahko snel dva taka 'jača od sudbine'. Pa sta imela oba srečo da res dobro pogledam prej ko zavijem s ceste ali zamenjam pas na AC. Še tolko bolj če so za mano motoristi.

Vem kako je to. Sem na lastni kozi okusil. Zivljenje gre naprej, mi mamo pa vec izkusenj. Zal nekateri tudi slabe.

Objavljeno

Sobota, AC proti morju, nekje pred Postojno.... ustvarimo reševalni pas, my ASS!!!  In seveda, tako zelo opevani nemci (v AUDI ima nemške tablice) in pa "profi" vozniki tovarnjakov... ki se povsod kur*ijo, kaki profiči so oni in najbolj bogi in oh in sploh.... a za reševalni pas ni noben slišal....

20190921_105021.jpg

• Všeč mi je 2
Objavljeno

...glej. Čredni nagon. nekdo (ali nekaj) se ustavi ...naredi se kolona.... nato drugi ustavijo za njim...enako kot prejšnji, ker folk ne razmišlja nič.

Grem stavit, da se je za tabo postavilo nekaj avtomobilov na skrajni levi pas, dokler se spet ni našla neka ovca, ki se userje , kjer se pač ustavi...in tako spet nekaj avtomobilov za njim, dokler se ni spet našel nekdo, ki tudi kaj razmišlja....   :P

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Počasi bo vsem vžgalo, da je za vse sranje na cesti kriv človek. Ampak res počasi. 

pred 24 minutami, motozajebant pravi:

Sobota, AC proti morju, nekje pred Postojno.... ustvarimo reševalni pas, my ASS!!!  In seveda, tako zelo opevani nemci (v AUDI ima nemške tablice) in pa "profi" vozniki tovarnjakov... ki se povsod kur*ijo, kaki profiči so oni in najbolj bogi in oh in sploh.... a za reševalni pas ni noben slišal....

20190921_105021.jpg

In ste stali in se gledali ?

Objavljeno

Tule je več zadev, namreč veliko je del in kolone so premikajoče, torej niti ni potrebe po reševalnem pasu.

Če je pa sila in močno zaviranje, pa nihče ne vzpostavlja reševalnega pasu, temveč skrbi da bo čimprej in varno ustavil. Potem ko se malo premakne vse skupaj se pa levi pomaknejo levo, desni pa desno, vsaj tako jaz opažam, ko kar nekaj stojim na teh naših AC.

Objavljeno
pred 2 minutami, Borutt pravi:

pomoje ne .. izstopili so iz avtov in se stepli :huh: 

Pravkar, DAMI34 pravi:

Tule je več zadev, namreč veliko je del in kolone so premikajoče, torej niti ni potrebe po reševalnem pasu.

Na sliki vidim, da vse stoji :huh: 

Objavljeno
pred 10 minutami, Zivnorc pravi:

...glej. Čredni nagon. nekdo (ali nekaj) se ustavi ...naredi se kolona.... nato drugi ustavijo za njim...enako kot prejšnji, ker folk ne razmišlja nič.

Grem stavit, da se je za tabo postavilo nekaj avtomobilov na skrajni levi pas, dokler se spet ni našla neka ovca, ki se userje , kjer se pač ustavi...in tako spet nekaj avtomobilov za njim, dokler se ni spet našel nekdo, ki tudi kaj razmišlja....   

Točno tako. Pri razvrščanju je vse odvisno od % malo bolj brihtnih voznikov v koloni. Če je % zadosten, se lepo postavijo in owce sledijo. Če so sam owce je pa tak ko na fotki, vsak malo umetniško po svoje.

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 3 minutami, maus pravi:

pomoje ne .. izstopili so iz avtov in se stepli :huh: 

Na sliki vidim, da vse stoji :huh: 

torej če vse stoji, ne more ustvarit reševalnega pasu :P šele ko se mau premakne.

Po mojem, če boš dovolj dolgo stmel v sliko se bo v roku pol ure, kolona razmaknila.

Javi, kako bo :D

Objavljeno
pred 1 minuto, jskrablin pravi:

Točno tako. Pri razvrščanju je vse odvisno od % malo bolj brihtnih voznikov v koloni. Če je % zadosten, se lepo postavijo in owce sledijo. Če so sam owce je pa tak ko na fotki, vsak malo umetniško po svoje.

zadnjič so nekateri .. tudi tujci mislili, kok so vsi prijazni, da jih spuščajo naprej po sredini :huh: 

Objavljeno
pred 14 minutami, Zivnorc pravi:

Grem stavit, da se je za tabo postavilo nekaj avtomobilov na skrajni levi pas, dokler se spet ni našla neka ovca, ki se userje , kjer se pač ustavi...in tako spet nekaj avtomobilov za njim, dokler se ni spet našel nekdo, ki tudi kaj razmišlja....   :P

na žalost je temu res tako.. a najbolj me moti, ko profesionalčni vozniki ne znajo ustavit tako, kot se gre... razumem, da je dedi ali babi za volanom in ji ti pojmi niso jasni.... kamionarji, ki se vedno hvalijo, koliko so na cesti, obvladajo... bi pa skoraj mogli vedet, kaj je to reševalni pas....

pred 8 minutami, Borutt pravi:

Počasi bo vsem vžgalo, da je za vse sranje na cesti kriv človek. Ampak res počasi. 

kaj pa naj bi drugega delal?

pred 6 minutami, DAMI34 pravi:

Če je pa sila in močno zaviranje, pa nihče ne vzpostavlja reševalnega pasu, temveč skrbi da bo čimprej in varno ustavil. Potem ko se malo premakne vse skupaj se pa levi pomaknejo levo, desni pa desno, vsaj tako jaz opažam, ko kar nekaj stojim na teh naših AC.

levo ne desno se nihče ni premaknil.... tudi ko smo se premaknili.... @DAMI34 težko je vedet, kaj je na čelu 5 kilometrske kolone? Zato se ustvari reševalni pas, pa tudi če je samo delo na cesti....

pred 2 minutami, DAMI34 pravi:

torej če vse stoji, ne more ustvarit reševalnega pasu :P šele ko se mau premakne.

Po mojem, če boš dovolj dolgo stmel v sliko se bo v roku pol ure, kolona razmaknila.

Javi, kako bo :D

seveda ga lahko ustvariš.... predno se ustaviš, se umakneš skrajno levo ali desno.... simple.... :) 

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 4 minutami, motozajebant pravi:

evo ne desno se nihče ni premaknil.... tudi ko smo se premaknili.... @DAMI34 težko je vedet, kaj je na čelu 5 kilometrske kolone? Zato se ustvari reševalni pas, pa tudi če je samo delo na cesti....

sem zapisal, da sem skoraj vsakodnevno v zastojih. Večinoma opažam, da ko se situacija umiri, se vsi pomaknejo kamor se morajo. V trenutku ko pa počiš po zavori in vklopiš vse 4 žmigavce, je zadnja misel, da boš reševalni pas delal, marveč skrbiš za tiste spredaj in une zadaj, da te ne nabijejo.

Tako opažam jaz, mogoče se pa motim.

Objavljeno

... dovolj imaš nekaj metrov prostora pred sabo, da malo namotaš volan in se pomakneš malo levo ali desno...  tudi, ko se že ustaviš.. :P

Objavljeno
pred 3 minutami, DAMI34 pravi:

sem zapisal, da sem skoraj vsakodnevno v zastojih. Večinoma opažam, da ko se situacija umiri, se vsi pomaknejo kamor se morajo. V trenutku ko pa počiš po zavori in vklopiš vse 4 žmigavce, je zadnja misel, da boš reševalni pas delal, marveč skrbiš za tiste spredaj in une zadaj, da te ne nabijejo.

tudi jaz sem vsakodnevno v zastojih... jutranj prometna konica Domžale-LJ.... pa še vedno menim, da ni težko počit po zavori, vklopit 4 žmigavce in se še v vožnji prestavit na skrajno stran... no, vsaj tako jaz to počnem.... Če nekdo tega ni zmožen narediti, vrni izpit in avtobus, vlak, ipd.

pred 1 minuto, Zivnorc pravi:

... dovolj imaš nekaj metrov prostora pred sabo, da malo namotaš volan in se pomakneš malo levo ali desno...  tudi, ko se že ustaviš.. :P

to je očitno že kvantna fizika....

Objavljeno
Pravkar, motozajebant pravi:

tudi jaz sem vsakodnevno v zastojih... jutranj prometna konica Domžale-LJ.... pa še vedno menim, da ni težko počit po zavori, vklopit 4 žmigavce in se še v vožnji prestavit na skrajno stran... no, vsaj tako jaz to počnem.... Če nekdo tega ni zmožen narediti, vrni izpit in avtobus, vlak, ipd.

torej potem pojasni, ker vsak dan stojiš v jutranji konici, zakaj potrebuješ reševalni pas? :P

Saj je samo gneča in jutranja konica.

Tisti, ki pa ne znajo vzpostavit reševalnega pasu in pičijo po sredini se pa to zgodi :D

Objavljeno
pred 23 minutami, DAMI34 pravi:

Bolj neumne izjave nisi mogel napisati; reševalni pas moraš vzpostaviti v primeru ustavljanja ali zastoja, kar povzročajo tudi dela na cesti. Glede na tvojo oziroma tvoje izjave res ni čudno, da je takšno stanje na cestah. 

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 1 minuto, Borutt pravi:

Bolj neumne izjave nisi mogel napisati; reševalni pas moraš vzpostaviti v primeru ustavljanja ali zastoja, kar povzročajo tudi dela na cesti. Glede na tvojo oziroma tvoje izjave res ni čudno, da je takšno stanje na cestah. 

jp, Dami je vsega kriu :P

Objavljeno
pred 12 minutami, DAMI34 pravi:

Bo treba vklopiti pamet, imeti zadostno varnostno razdaljo in ne bo nobenih takšnih zapletov, kot jih imaš in lahko preberemo. 

• Hvala 1
Objavljeno
pred 4 minutami, DAMI34 pravi:

torej potem pojasni, ker vsak dan stojiš v jutranji konici, zakaj potrebuješ reševalni pas? :P

Saj je samo gneča in jutranja konica.

Tisti, ki pa ne znajo vzpostavit reševalnega pasu in pičijo po sredini se pa to zgodi :D

Sem ti pojasnil že v prvem citiranem postu...verjuetno nisi dobro prebral... povečini primerov je samo jutranja konica, nikoli pa ne veš, a je nesreča, ali pa delo na cesti...  in zato, je reševalni pas TREBA ustvarit.

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!